Menu

Europatipset

Du som gillar europeisk fotboll och vill tippa matcher i blandade fotbollsligor bör vända blicken mot Europatipset. Varje vecka erbjuder Svenska Spel stryktips på 13 matcher i Serie A, La Liga, Bundesliga och Ligue 1. Dessutom inkluderar spelkupongen ofta matcher från Premier League som spelas på söndag, svenska Superettan, Champions League-matcher och landskamper. Hos oss hittar du Europatipset tips från vår expert. Besök Ettkrysstvå på onsdag och söndag för att ta del av spelförslag.

Medan klassiska Stryktipset alltid har spelstopp på lördagar, får du ofta två olika kuponger på Europatipset per vecka: en på söndag och en på tisdag-onsdag. Från början kunde du spela tipskupongen bara på söndagar. Tipsomgången innehöll matcher från italienska Serie A och hette Italienska Stryktipset. Produkten lanserades 1993 och bytte namn till det nuvarande elva år senare.

Läs mer fakta om Europatipset här

Europatipset regler

Europatipset Teoretiska vinstchansen att vinna och regler för Europatipset är desamma som för Stryktipset. Du får tippa hur matcherna slutar genom att markera 1, X eller 2 på spelkupongen. Anställda på Svenska Spel väljer de mest spännande fotbollsmatcher som spelas på söndag och/eller i mitten av veckan. Tipsomgångar som avgörs på tisdag-onsdag kallas för Europatipset Extra. Samma regler gäller oavsett spelstopp.

Följer du det senaste inom de stora fotbollsligorna och gillar spela på odds på topplagen, kommer du inte att bli besviken på matchvalet av Svenska Spel. Spelar du redan på andra liknande tipsspel eller sportspel, behöver du inte lära dig något om reglerna. Att lämna in spelkupongen till ditt ombud eller online är lätt som en plätt. Det enda du behöver hålla koll på är när Europatipset Extra har spelstopp denna vecka. Den informationen får du på hemsidan eller i din spelbutik, på själva spelkupongen.

När du är klar med dina 13 matcher, kan du chansa och förlänga din spelkupong så att den gäller i fem eller tio veckor. Inte alla kan Europatipset regler. Har du problem med att tippa en eller flera matcher, kan du kryssa i rutan Xperten. Svenska Spel påstår att Xperten är baserad på tips från ett tiotal fotboll- och odds experter.

Notera att även andra tipsspelare som använder sig av verktyget tippar samma matchutgång. Med andra ord, är chanserna stora att du får dela vinsten med en massa andra spelare, om du vinner på en spelkupong med Xperten-tips. Som du säkert vet, är din vinstsumma direkt beroende av antalet vinnande spelare.

Spela på Europatipset

Det finns samma grundläggande problem för de som gillar spela på Europatipset som med alla andra tipsprodukter. Att tippa tretton fotbollsmatcher är lätt, men de riktigt stora vinsterna kommer oftast från systemkuponger. Många oddsspelare finner det svårt att tippa system. Hos Svenska Spels kunder går det därmed att hitta kunskapsgapet mellan nöjesspelare som tippar enkla rader och oddsexperter som lämnar in kuponger med avancerade system. Det går att kringgå behovet att lära dig allt om systemtips.

Det gör du genom att ansluta dig  till ett bolagsspel, där flera spelare delar på kostnaden och eventuella vinster. Svenska Spel har till och med tryckt en broschyr som handlar om hur man satsar pengar på systemspel. Att spela på Europatipset är roligare med system och bolag. Vi rekommenderar dig att hitta ett bra spelombud som är duktigt på bolagsspel. Priset du betalar för en rad på din spelkupong är 1 krona. Det går att spela på max 41472 rader per spel och max 100 000 kronor per tipsomgång. Du måste spela minst två rader.

Vinna på Europatipset: utdelning

Vinstplan för Europatipset har en viktig skillnad från Stryktipset. Det finns ingen garanterad vinstpott på 10 miljoner för 13 rätt, vilket suger. Annars är det samma 65 procent tillbaka som Svenska Spel betalar ut till alla spelare som lyckats. Nedan hittar du informationen om utdelningen på denna Svenska Spels tipskupong. Samma villkor kring utdelning gäller för såväl spel på nätet som när du lämnar in kupongen fysiskt.

Så ser vinstfördelningen ut:

 • 10 rätt: 25 procent av 65 procent;
 • 11 rätt: 12 procent;
 • 12 rätt: 23 procent;
 • Alla rätt: 40 procent.

Ditt vinstbelopp får inte understiga 15 kronor för att utbetalas. Du kan vinna mer på kupongen än enligt vinstplanen ovan. Det sker om ingen spelare har fått 12 eller 13 rätt samt om 10 rätt-vinsten är för liten i förra tipsomgången. Det gör det möjligt att vinna stort på 13 rätt i Europatipset. Veckans utdelning blir publicerad först på Svenska Spels hemsida. Därefter snappar även alla andra fotbolls- och spelsajter upp informationen och går live med den.

Låt oss ta ett exempel på hur Europatipset utdelning kan se ut denna vecka:

15385 rader á 1 krona har köpts till Tipsomgången. Det gör att 10000 kronor (65 procent av 15385 kronor) ligger i prispotten. Du fick 11 rätt på ditt Europatipset-spel.  Det var många som fick 10 rätt och ingen fick alla rätt. Här kommer resultaten:

 • 10 rätt: 500 rader (2500kr);
 • 11 rätt: 60 rader (1200kr);
 • 12 rätt: 23 rader (2300kr);
 • Alla rätt: inga rader (4000 kr).

10 rätt får dela på 25 procent av prispotten – 2500 kronor. Det räcker bara till 5 kronor per kupong med 10 rätt. Ingen av spelare med 10 rätt får därmed någon vinst för tipsomgången. Spelare med 12 rätt får 100 kronor. För 11 rätt får du 20 kronor.

I nästa tipsomgång får du inte bara 40 procent av den totala prispotten, utan även en Europatipset jackpot på 6500 kronor (2500 kronor från 10 rätt förra veckan samt 4000 kronor från 13 rätt). I fall ingen lyckas få 11 och/eller 12 rätt, förskjuts vinstbeloppet dock inte till nästa tipsomgång, utan till nästa vinstgrupp.

Vi justerar vårt exempel ovan något för att illustrera vad som händer om ingen lyckas gissa 12 rätt:

Samma antal köpta rader gäller: 15385 och 10000 kronor i vinstpott.

 • 10 rätt: 500 rader (2500kr);
 • 11 rätt: 60 rader (1200kr);
 • 12 rätt: inga rader (2300kr);
 • Alla rätt: inga rader (4000 kr).

2300 kronor för 12 rätt flyttar ned till 11 rätt. Alla med 11 rätt får dela på 1200 + 2300 kronor = 3700 kronor. Det betyder att de får 61,66 kronor var istället för 20.

Europatipset resultat

Direkt efter helgens sista fotbollsmatcher (eller onsdagar för spelkuponger som avgörs på onsdag) letar vi efter Europatipset resultat på nätet eller text tv sida 553. Det behövs ingen rättningsmall för att rätta Europatipset rad. Det gör du exakt som när du rättar Stryktipset. Utdelningen hittar du även den på SVT Text 553 eller på nätet. Visst publicerar även Svenska Spel Europatipset resultat på sin hemsida. Har du ingen uppkoppling och bor på en stuga ute på landet, kan du rätta dina rad genom att kolla morgondagens tidning. Så gjorde våra föräldrar före internettiden. Numera går det dock att göra allt på nätet, både lämna in rader och rätta dem.

Spelkuponger på onsdagar

Första spelkupongen att hålla koll på är Europatipset onsdag. Resultaten blir klara antingen onsdagskväll eller torsdag, beroende på hur spelschemat ser ut. Är det många bra fotbollsmatcher på gång på onsdag, blir utdelningen klar redan på onsdag kring kl 22.00. Då kan du rätta raden och plocka hem eventuell Europatipset vinst direkt samma dag.

Spelkuponger på söndagar

Huvudattraktionen för alla tipsfans (förutom Stryktipset) är Europatipset söndag som alltså avgörs en dag efter Stryktipset. Denna spelkupong har oftast högre vinstpott och rullande jackpott för 13 rätt. Listan på matcher som är med på söndagskupongen inkluderar fotbollsspel från andra europeiska ligor. Medan Stryktipset fokuserar på brittisk fotboll, handlar det mesta här ofta om Italien, Tyskland och Spanien. Även spel i engelska lägre divisionen är ofta med på söndagens Europatipset spelkuponger.

Europatipset förslag

Hos oss hittar du Europatipset förslag som vi publicerar två gånger i veckan. Vi är inte lika bra på just denna spelprodukt som Curre, Atonbladet och Expressen som alla går live med Europatipset tips direkt när Svenska Spel släpper matcher till kommande spelkuponger. Kvaliteten på experttipsförslag du får av oss är något mer i linje med speltips på Flashback. Vi på Ettkrysstvå garanterar inte att våra förslag går in, men hoppas att de höjer din vinstchans att få 13 rätt och bli en av de som täcks av kupongens utdelning denna vecka.

Följ Europatipset live

Det roligaste som du kan göra på en söndag, om du nu inte gillar besöka kyrka, är att följa Europatipset live. Gör det via TV, livestreaming på nätet eller genom att hålla koll på matchresultat live i spelmenyn hos ett spelbolag på nätet. Dessutom går det att live streama fotboll gratis utan insättning hos bettingsajter. Det är helt upp till dig att välja hur du följer din spelkupong. SVT Text TV uppdaterar sin sida 553 hela tiden, medan Europatipset matcher pågår. Att titta på fotboll live utan att behöva satsa något – för att du redan har lämnat in en kupong – har en stor fördel. Du kan få en avslappnande stund och bara njuta av sporten samt av att ha chansen att vinna. Är du inne på live betting, strunta i den för några timmar. Följ tipskupongen live varje söndag och ta en paus från allt annat!

2 Free bets värde 200kr

Smidiga och snabba insättningar och uttag helt gratis. Bra Live Betting och proffsig kundtjänst.

Europatipset 14-03-2018

Speltips 15 Mars

Jackpot på Europatipset idag, torsdag. Det är cirka fyra miljoner kronor extra i prispott för den som får 13 rätt. Dags för speltips för ett spännande Europatipset kupong. Det väntar returmötena i Europa League, huvudingrediensen på kupong idag. Torsdagens speltips innehåller även några svåranalyserade matcher från sydamerikanska fotbollsligor. Låt oss dra igång med Europatipsförslag nu […]

läs mer
Europatipsförslag Söndag Bild
Europatipset 10-03-2018

Europatipsförslag 11 Mars

Precis som i princip varje söndag tippar hela Sverige 13 matcher på Europatipset denna vecka.  Den 11 mars är det vidöppet bakom Atlético Madrid och Östersunds FK. Söndagens Europatipsförslag har två stora favoriter. Atlético radar upp vinster i både ligan och Champions League. Simeones lag har en grym offensiv och går sällan bort sig hemma […]

läs mer
Paris Saint Germain Bild på Cavani för Speltips på Europatipset kupong idag
Europatipset 06-03-2018

Speltips Europatipset 6 Mars

Bara några timmar kvar tills det är dags för årets kanske bästa fotbollsmatch mellan PSG och Real. Dags för speltips på Europatipset. Idag är det en ganska lurig omgång som väntar, med ungefär fyra miljoner i jackpot. Ettkrysstvå experter litar till lagen från The Championship. Här är det både Brentford och Cardiff blir våra säkra […]

läs mer
Experttips för Europatipset idag Chelsea och Manchester City lag
Europatipset 03-03-2018

Experttips Europatipset 4 Mars

Det är inte bara Stryktipset som bjuder på en stor summa vinstpengar för 13 rätt denna vecka. Det gör även Europatipset. Trevligt att experttips kan ge mer värde för er som gillar spela på helgens tipskuponger. Denna vecka är det en Europatipset jackpot på ungefär fyra miljoner i potten som lockar. På helgens kupong lutar sig […]

läs mer
Europatipsförslag Februari Bild på Fotboll
Europatipset 25-02-2018

Europatipsförslag 25 Februari

Dags för veckans hetaste spelkupong. Europatipsförslag från expert innehåller en del feta matcher i England. Dessa inleder veckans Europatips söndag. Man City vinner Ligacupen enligt vår expert. Roma och Atletico Madrid vinner andra fina matcher som spelas ute i Europa idag, den 25 februari. Nedan hittar du några rader om samtliga tretton fotbollsmatcher som det […]

läs mer
Bild Europatipsförslag
Europatipset 22-02-2018

Europatipsförslag 22 Februari

Äntligen är det extra kul med Europatipsförslag. Idag, torsdag, ligger jackpotten på kupongen på över tre miljoner kronor på spelkupongen för alla rätt. Veckans första Europatipset har med hela 13 Europa League-returer. Luriga utgångslägen på sina håll, flera lag ska vår oddsexpert bara bevaka. Med andra ord är det smart att ta med en rad […]

läs mer
Europatipset tips från Expert - bild på Atletico Madrid
Europatipset 17-02-2018

Tips Europatipset 18 Februari

Favorittätt på söndagens speltips på Europatipset. Vi på Ettkrysstvå redaktionen har hittat våra favoriter. Oddsexperten anser bland annat Madrid-duon, Milan, Tottenham och Malmö FF vara dagens klara spikar. Starka drag och en rejäl dos av fotboll väntar idag, söndag, den 18 februari. Dags att låta våra proffs ge bort sina experttips. Lycka till i jakten […]

läs mer
Tips Europatipset Söndag 11 Februari
Europatipset 11-02-2018

Tips Europatipset 11 Februari

Det är dags för söndagsfotboll och Europatipset. 13 rätt är ett resultat som alla kommer att jaga idag och för att maximera dina chanser att vinna och bli miljoner krävs det bra Europatipset tips. Efter veckans ”enkla” omgång av Europatipset är det nu hela 3,5 miljoner i jackpot på söndagen! Det gör att tusentals oddsexperter […]

läs mer
Bästa Experttips Europatipset
Europatipset 06-02-2018

Bästa Tips 7 Februari Europatipset

Äntligen är det dags för veckans första Europatipskupong. Vi bjuder dig på bästa tips inför onsdagens fotbollsmatcher. Det blir mycket cupfotboll på Europatipset idag. I Frankrike lyfter vi fram hemmatrion Lens, Metz och Montpellier. Venlo spikas längst ner! Nedan följer våra bästa speltips som avser samtliga matcher som spelmonopolbolaget har valt ut att ha med […]

läs mer
Fotboll Europatipsförslag
Europatipset 04-02-2018

Europatipsförslag 4 Februari

Vi inleder februari med en grym fotbollshelg. Söndagen bjuder på veckans andra Europatipsförslag från våra experter. Vi på redaktionen anser att det är en klassisk blandning på söndagens spelkupong! I de tyngsta mötena på Europatipset idag tar vi ställning för hemmalagen Liverpool, Atletico och Monaco! Dags för våra experttips match för match, där vi skriver […]

läs mer