Menu

Europatipset

Du som gillar europeisk fotboll och vill tippa matcher i blandade fotbollsligor bör vända blicken mot Europatipset. Varje vecka erbjuder Svenska Spel stryktips på 13 matcher i Serie A, La Liga, Bundesliga och Ligue 1. Dessutom inkluderar spelkupongen ofta matcher från Premier League som spelas på söndag, svenska Superettan, Champions League-matcher och landskamper. Hos oss hittar du Europatipset tips från vår expert. Besök Ettkrysstvå på onsdag och söndag för att ta del av spelförslag.

Europatipset logo i bild.Medan klassiska Stryktipset alltid har spelstopp på lördagar, får du ofta två olika kuponger på Europatipset per vecka: en på söndag och en på tisdag-onsdag. Från början kunde du spela tipskupongen bara på söndagar. Tipsomgången innehöll matcher från italienska Serie A och hette Italienska Stryktipset. Produkten lanserades 1993 och bytte namn till det nuvarande elva år senare.

Europatipset regler

Teoretiska vinstchansen att vinna och regler för Europatipset är desamma som för Stryktipset. Du får tippa hur matcherna slutar genom att markera 1, X eller 2 på spelkupongen. Anställda på Svenska Spel väljer de mest spännande fotbollsmatcher som spelas på söndag och/eller i mitten av veckan. Tipsomgångar som avgörs på tisdag-onsdag kallas för Europatipset Extra. Samma regler gäller oavsett spelstopp.

Följer du det senaste inom de stora fotbollsligorna och gillar spela på odds på topplagen, kommer du inte att bli besviken på matchvalet av Svenska Spel. Spelar du redan på andra liknande tipsspel eller sportspel, behöver du inte lära dig något om reglerna. Att lämna in spelkupongen till ditt ombud eller online är lätt som en plätt. Det enda du behöver hålla koll på är när Europatipset Extra har spelstopp denna vecka. Den informationen får du på hemsidan eller i din spelbutik, på själva spelkupongen.

När du är klar med dina 13 matcher, kan du chansa och förlänga din spelkupong så att den gäller i fem eller tio veckor. Inte alla kan Europatipset regler. Har du problem med att tippa en eller flera matcher, kan du kryssa i rutan Xperten. Svenska Spel påstår att Xperten är baserad på tips från ett tiotal fotboll- och odds experter.

Notera att även andra tipsspelare som använder sig av verktyget tippar samma matchutgång. Med andra ord, är chanserna stora att du får dela vinsten med en massa andra spelare, om du vinner på en spelkupong med Xperten-tips. Som du säkert vet, är din vinstsumma direkt beroende av antalet vinnande spelare.

Spela på Europatipset

Det finns samma grundläggande problem för de som gillar spela på Europatipset som med alla andra tipsprodukter. Att tippa tretton fotbollsmatcher är lätt, men de riktigt stora vinsterna kommer oftast från systemkuponger. Många oddsspelare finner det svårt att tippa system. Hos Svenska Spels kunder går det därmed att hitta kunskapsgapet mellan nöjesspelare som tippar enkla rader och oddsexperter som lämnar in kuponger med avancerade system. Det går att kringgå behovet att lära dig allt om systemtips.

Det gör du genom att ansluta dig  till ett bolagsspel, där flera spelare delar på kostnaden och eventuella vinster. Svenska Spel har till och med tryckt en broschyr som handlar om hur man satsar pengar på systemspel. Att spela på Europatipset är roligare med system och bolag. Vi rekommenderar dig att hitta ett bra spelombud som är duktigt på bolagsspel. Priset du betalar för en rad på din spelkupong är 1 krona. Det går att spela på max 41472 rader per spel och max 100 000 kronor per tipsomgång. Du måste spela minst två rader.

Vinna på Europatipset: utdelning

Vinstplan för Europatipset har en viktig skillnad från Stryktipset. Det finns ingen garanterad vinstpott på 10 miljoner för 13 rätt, vilket suger. Annars är det samma 65 procent tillbaka som Svenska Spel betalar ut till alla spelare som lyckats. Nedan hittar du informationen om utdelningen på denna Svenska Spels tipskupong. Samma villkor kring utdelning gäller för såväl spel på nätet som när du lämnar in kupongen fysiskt.

Så ser vinstfördelningen ut:

 • 10 rätt: 25 procent av 65 procent;
 • 11 rätt: 12 procent;
 • 12 rätt: 23 procent;
 • Alla rätt: 40 procent.

Ditt vinstbelopp får inte understiga 15 kronor för att utbetalas. Du kan vinna mer på kupongen än enligt vinstplanen ovan. Det sker om ingen spelare har fått 12 eller 13 rätt samt om 10 rätt-vinsten är för liten i förra tipsomgången. Det gör det möjligt att vinna stort på 13 rätt i Europatipset. Veckans utdelning blir publicerad först på Svenska Spels hemsida. Därefter snappar även alla andra fotbolls- och spelsajter upp informationen och går live med den.

Låt oss ta ett exempel på hur Europatipset utdelning kan se ut denna vecka:

15385 rader á 1 krona har köpts till Tipsomgången. Det gör att 10000 kronor (65 procent av 15385 kronor) ligger i prispotten. Du fick 11 rätt på ditt Europatipset-spel.  Det var många som fick 10 rätt och ingen fick alla rätt. Här kommer resultaten:

 • 10 rätt: 500 rader (2500kr);
 • 11 rätt: 60 rader (1200kr);
 • 12 rätt: 23 rader (2300kr);
 • Alla rätt: inga rader (4000 kr).

10 rätt får dela på 25 procent av prispotten – 2500 kronor. Det räcker bara till 5 kronor per kupong med 10 rätt. Ingen av spelare med 10 rätt får därmed någon vinst för tipsomgången. Spelare med 12 rätt får 100 kronor. För 11 rätt får du 20 kronor.

I nästa tipsomgång får du inte bara 40 procent av den totala prispotten, utan även en Europatipset jackpot på 6500 kronor (2500 kronor från 10 rätt förra veckan samt 4000 kronor från 13 rätt). I fall ingen lyckas få 11 och/eller 12 rätt, förskjuts vinstbeloppet dock inte till nästa tipsomgång, utan till nästa vinstgrupp.

Vi justerar vårt exempel ovan något för att illustrera vad som händer om ingen lyckas gissa 12 rätt:

Samma antal köpta rader gäller: 15385 och 10000 kronor i vinstpott.

 • 10 rätt: 500 rader (2500kr);
 • 11 rätt: 60 rader (1200kr);
 • 12 rätt: inga rader (2300kr);
 • Alla rätt: inga rader (4000 kr).

2300 kronor för 12 rätt flyttar ned till 11 rätt. Alla med 11 rätt får dela på 1200 + 2300 kronor = 3700 kronor. Det betyder att de får 61,66 kronor var istället för 20.

Europatipset resultat

Direkt efter helgens sista fotbollsmatcher (eller onsdagar för spelkuponger som avgörs på onsdag) letar vi efter Europatipset resultat på nätet eller text tv sida 553. Det behövs ingen rättningsmall för att rätta Europatipset rad. Det gör du exakt som när du rättar Stryktipset. Utdelningen hittar du även den på SVT Text 553 eller på nätet. Visst publicerar även Svenska Spel Europatipset resultat på sin hemsida. Har du ingen uppkoppling och bor på en stuga ute på landet, kan du rätta dina rad genom att kolla morgondagens tidning. Så gjorde våra föräldrar före internettiden. Numera går det dock att göra allt på nätet, både lämna in rader och rätta dem.

Spelkuponger på onsdagar

Första spelkupongen att hålla koll på är Europatipset onsdag. Resultaten blir klara antingen onsdagskväll eller torsdag, beroende på hur spelschemat ser ut. Är det många bra fotbollsmatcher på gång på onsdag, blir utdelningen klar redan på onsdag kring kl 22.00. Då kan du rätta raden och plocka hem eventuell Europatipset vinst direkt samma dag.

Spelkuponger på söndagar

Huvudattraktionen för alla tipsfans (förutom Stryktipset) är Europatipset söndag som alltså avgörs en dag efter Stryktipset. Denna spelkupong har oftast högre vinstpott och rullande jackpott för 13 rätt. Listan på matcher som är med på söndagskupongen inkluderar fotbollsspel från andra europeiska ligor. Medan Stryktipset fokuserar på brittisk fotboll, handlar det mesta här ofta om Italien, Tyskland och Spanien. Även spel i engelska lägre divisionen är ofta med på söndagens Europatipset spelkuponger.

Europatipset förslag

Hos oss hittar du Europatipset förslag som vi publicerar två gånger i veckan. Vi är inte lika bra på just denna spelprodukt som Curre, Atonbladet och Expressen som alla går live med Europatipset tips direkt när Svenska Spel släpper matcher till kommande spelkuponger. Kvaliteten på experttipsförslag du får av oss är något mer i linje med speltips på Flashback. Vi på Ettkrysstvå garanterar inte att våra förslag går in, men hoppas att de höjer din vinstchans att få 13 rätt och bli en av de som täcks av kupongens utdelning denna vecka.

Följ Europatipset live

Det roligaste som du kan göra på en söndag, om du nu inte gillar besöka kyrka, är att följa Europatipset live. Gör det via TV, livestreaming på nätet eller genom att hålla koll på matchresultat live i spelmenyn hos ett spelbolag på nätet. Dessutom går det att live streama fotboll gratis utan insättning hos bettingsajter. Det är helt upp till dig att välja hur du följer din spelkupong. SVT Text TV uppdaterar sin sida 553 hela tiden, medan Europatipset matcher pågår. Att titta på fotboll live utan att behöva satsa något – för att du redan har lämnat in en kupong – har en stor fördel. Du kan få en avslappnande stund och bara njuta av sporten samt av att ha chansen att vinna. Är du inne på live betting, strunta i den för några timmar. Följ tipskupongen live varje söndag och ta en paus från allt annat!

Europatipset speltips West Ham bild
Europatipset 16-01-2018

Europatipset Tips Tisdag 16 Januari

Veckans första Europatipset är här. Dags för våra tips som avser fotbollsmatcher som spelas den 16 januari. Bra blandning på spelkupongen med omspel i FA-cupen. Leicester och West Ham är två favoriter som bör gå vidare i cupen idag. Men allt handlar inte om FA och England. Det blir även fransk och holländsk fotboll. Ettkrysstvå […]

läs mer
Expert Tips på Europatipset Vecka 2 14 Januari
Europatipset 14-01-2018

Europatipset Tips 14 Januari

Wow! Tre miljoner i jackpot på söndagens Europatipset för Vecka 2! Premier League fortsätter med stormatchen mellan Liverpool och Man City. Dessutom väntar det flera luriga matcher idag , den 14 januari. Storfavoriterna Lyon, PSG och Sporting är minst sagt trygga enligt våra experter. Nedan hittar du tipsförslag för samtliga matcher som är med på […]

läs mer
Europatipset 9 Januari Spelförslag Fotboll
Europatipset 09-01-2018

Europatipset: Tipsförslag 9 Januari

Vi har redan skrivit några rader om vissa av fotbollsmatcher som är med på veckans första Europatipset kupong. Vissa av dem är nämligen med även på gårdagens Topptipset. Det är Ligacupen som gäller och då är det viktigt att veta allt om skadeläget och vilka spelare tränarna förväntas att vila. Vi rekommenderar er att läsa […]

läs mer
Europatipset 07-01-2018

Europatipset Speltips 7 Januari

Tre miljoner i jackpot på söndagens Europatipset, där en blandad kompott ska lösas. I La Liga ska storfavoriterna ses med riktigt bra chanser. Sverige – Estland 1 Januariturnén inleds med match mot Estland i Abu Dhabi. Ett antal av de svenska spelarna har en realistisk chans att nå VM och det är ju en rejäl […]

läs mer
Europatipset Tips Vecka 1
Europatipset 02-01-2018

Europatipset Tips Vecka 1 Onsdag

Årets första Europatipset kupong är här. Matcherna spelas på onsdag och torsdag. Det väntar rolig spridning med Juventus, Atletico och Porto som starka favoriter. Sevilla och Valencia kan få slita hårt. Nedan hittar ni våra tips för Vecka 1 samt kort beskrivning av kommande fotbollsmatcher som är med på spelkupongen. Tipsförslag är högst subjektiva, men […]

läs mer
Europatipset Vecka 52 Spelare Fotboll
Europatipset 25-12-2017

Europatipset: Tips 26 December

På tisdag är det dags för Europatipset. Det är ett undantag, då Premier League-omgången spelas just idag. Det är som vanligt full fart i England på Boxing Day. Det väntar en rolig action att lösa på kupongen idag. Det bästa nyheten som får oss att skriva Europatipset tips idag, när alla andra firar jul är […]

läs mer
Europatipset Vecka 51 onsdag - Bournemouth
Europatipset 20-12-2017

Europatipset: Tips 20 December Onsdag

Äntligen onsdag och dags för en ny tipskupong från Svenska Spel. Precis som vanligt är det Europatipset som gäller på onsdagar. Vecka 51 väntar engelsk cupfotboll och en del andra matcher ute i Eueopa. Det blir en riktigt laddad julspurt för alla som gillar betting på fotboll och speltips. Bra klass på onsdagens Europatips! Frankrike […]

läs mer
Europatipset Tips West Bromwich Arena Vecka 50
Europatipset 15-12-2017

Europatipset: Tips 17 December

Vecka 50 avslutas med en superkupong och europeisk fotboll på Europatipset. Hela 3,5 miljoner i jackpott på söndagens kupong. Idag den 17 december känns Man United och Leipzig som tveksamma favoriter. Vi på Ettkrysstvå tippar Las Palmas, Samp och Nice. Nedan hittar du andra våra tipsförslag på dagens matcher. Lycka till! West Bromwich – Manchester […]

läs mer
Europatipset Newcastle Spelare
Europatipset 12-12-2017

Europatipset: Tipsförslag Onsdag Vecka 50

Nya Europatipset kupong är här! Engelsk fotboll i fokus på onsdag. Det blir en högklassig Europatips dag på Lucia! Framförallt är det ju full fart i Premier League. Flera starka vinnare – men Manchester United garderas. Läs våra tipsförslag på onsdagens fotbollsmatcher nedan. Lycka till! Newcastle – Everton 2 Ytterst motigt för Newcastle just nu. […]

läs mer
Hoffenheim Arena på Europatipset kupong
Europatipset 09-12-2017

Europatipset Speltips 10 December

Enormt spännande fotbollsmatcher väntar på söndag, den 10 december. Speltips för Europatipset samt kort analys om varje match som är med på söndagskupongen hittar du nedan. Spelet börjar med en supermatch i Manchester – derby mellan Man United och Man City. Det återstår att se om Zlatan är med i startelvan mot City. Annars så […]

läs mer