Menu

Champions League Speltips

Du har säkert märkt att vi på Ettkrysstvå ger dig chansen att läsa senaste Champions League speltips på kommande matcher. Vi publicerar färska tipsförslag på CL inför varje omgång som spelas i denna stora fotbollsturnering. Du får bästa speltips på lag vi verkligen tror på, oavsett om matcherna finns med på Europatipset eller andra Svenska Spels kuponger.

Vi lovar att fortsätta hjälpa dig med Champions League bettingtips. Våra expertproffs följer ligan, skadeläget och avstängningar samt väljer ut bästa matcher att tippa på i CL under hela säsongens gång. Det gäller såväl gruppspel tips som förslag och rekar på åttondelsfinaler och alla resterande slutspelsmatcher. Dessutom håller vi även koll på CL-skytteliga.

Champions League-turneringen

CL-turneringens final pokalIngen annan europeisk fotbollsturnering är större för klubblagen än CL eller Champions League. För svenska fotbollsklubbar är det alltid säsongens huvudpunkt, om de nu lyckas ta sig vidare till gruppspelet. Champions League-turneringen avgörs varje år i maj och vinnaren i finalen krönas som Europas toppklubb för säsongen som har gått. Vi på Ettkrysstvå följer ligan hela säsongen och bjuder dig på speltips på CL-turneringen oavsett tiden på året. När det är sommaruppehåll, hittar du hos oss redan odds på kommande säsongens turneringsvinnare.

Allra första CL-turneringen spelades 1992, men vissa även räknar 1955 som startdatumet. Då började bästa fotbollsklubbar på vår kontinent spela Europacupen. På den tiden var det ett måste att vinna den inhemska ligan för att få starta i turneringen. Nu räcker det för många länder att lagen kommer inom topp-två, topp-tre eller även topp-fyra. Allt beror på vilken koefficient landet i fråga har på UEFA-rankningen.

Hur många platser länderna får och i vilken omgång deras lag får starta CL-turneringen bestäms varje år före säsongens första Champions League lottning som sker under våren. Totalt är det nära 80 lag som får vara med i kampen om titeln som Europas bästa lag. 32 av dessa når gruppspelet, där lagen delas in i åtta CL-grupper. När 96 gruppspelsmatcher är över, blir det klart vem som har vunnit gruppen och vem som blivit grupptvåa. Av dessa 32 går alltså hälften vidare till åttondelen. Gruppspelet i CL spelas under hösten och avslutas i december. Slutspelet sätter igång i februari och pågår tills maj.

Betting på Champions League Finalen

Det är en stor ära att få stå värd för CL-turneringens final. Det går att satsa pengar på betting och på vilken stad som blir utvald till värd. Nedan hittar du en lista på Champions League finalernas värdar:

  • 2017: Cardiff, Wales
  • 2018: Kyiv, Ukraina på Olympijskij
  • 2019: Madrid, Spanien (på bilden nedan)

CL-final 2019 Estadio Metropolitano Det blir intressant att se vem som får turneringsfinalen 2020, när även EM spelas i en massa olika städer runtom Europa.
Men inte nog med betting på staden. Visst går det även att spela på själva fotbollsmatchen – den stora festen som staden får i slutet av maj. 2018 lär det bli en oförglömlig fotbollskväll i Kyiv.

Redan nu går det att satsa pengar och läsa speltips om vem som når finalen. Men det är alldeles för tidigt för oss att ge dig tips och bettingalternativ för själva finalmatchen. Återkom gärna nån gång i början av maj, då vi på Ettkrysstvå planerar skriva en utförlig betting guide för årets Champions League-final. Just nu är speltips från oss att Barcelona vinner denna säsong.

Champions League Odds

Det är inget konstigt med att betting på Champions League är alltid populärt. Turneringen som sagt är en av världens största. Spelbolag på nätet erbjuder en massa olika odds på CL. Det gäller såväl statliga spelmonopobolag som bettingsajter på nätet.

Redan innan turneringen sätter igång går det att satsa pengar på vinnaren och hur långt storklubbarna når i Champions League. Dessutom brukar många spelbolag publicera odds på bästa målskytt rätt tidigt. Utöver odds så tillkommer det även en massa speltips på tillgängliga bettingmarknader. Efter lottningen av gruppspelet börjar det ett nytt varv av betting på Champions League. Då spelar många på vilka lag som tar sig vidare ur gruppen samt på placering som klubben slutar gruppspelet på.

När sedan matcherna börjar spelas är det extremt populärt med liveodds spel. Vi följer CL-matcher och satsar pengar direkt på diverse resultat. I Sverige spelar vi ofta dessutom tipskuponger från Svenska Spel som nästan alltid innehåller Champions League matcher under dagar de spelas. Oftast spelas ligans matcher på tisdagar och onsdagar, vilket gör att de blir inkluderade i våra Topptipset tips samt Europatipsförslag mitt i veckan.

För varje enskild CL-fotbollsmatch har du som bettar en massa olika betting alternativ att välja mellan. Dessa inkluderar följande:

  • Spel på matchvinnare
  • Spel på slutresultat
  • Över- och under bettingmarknader
  • Antal mål
  • Röda och/eller Gula kort under matchen;
  • Halvtid/Fulltid

Live Betting vs Före Match

Denna lista över tillgängliga Champions League bets kan göras lång. Dessutom varierar den mellan olika spelbolag på nätet. Som mest oddsalternativ får du som kör livebetting. Samtidigt som det är det mest populära alternativet, är det här som du förlorar mest pengar på. Det beror på att det är du själv som avgör när du väljer live-betting under matchens gång.

Väljer du istället tippa CL-fotboll före matchstart, har du chansen att läsa alla senaste Champions League speltips, inte minst här hos Ettkrysstvå. Det spelar ingen roll hur mycket du litar på dina egna kunskaper om CL odds och fotboll i stort. Det spelar inte heller någon roll hur bra du känner dig med att spela på odds. Vi på redaktionen lovar dig att det är smartare att satsa pengar pre-match (före match). Det viktiga är att följa våra speltips noga, hämtar din odds bonus hos nya spelbolag 2018 och använder sedan tipsförslag som underlag för dina insatser på Champions League. Läs på våra tipsförslag. Det är då dina chanser att vinna pengar på CL betting är som störst!