Menu

Champions League Speltips

Äntligen dags för ny säsong. CL kval är redan igång och senaste rekar för dagens matcher går att hitta på vår startsida. Inför Champions League 2018/19 gruppspel som avslutas med en fantastisk final på Wanda Metropolitano arena i Madrid kommer Ettkrysstva.com att presentera senaste Champions League speltips med bonus.

Vi publicerar färska tipsförslag med CL odds inför varje omgång som spelas i denna stora fotbollsturnering. Du får bästa speltips på lag vi verkligen tror på, oavsett om matcherna finns med på Europatipset eller andra Svenska Spels kuponger.

Nyheten för i år är att du även får förslag på NBA och speltips på NHL från vår Champions League expert. Våra proffs på bet tips och rekar scannar nätet, bästa tidningar och Lången tips idag efter kommentarer och råd. Vi låter oss inspirerar av riktiga fotbollsexperter hos Expressen, Rekatochklart och en rad andra källor.

Vi lovar att fortsätta hjälpa dig med Champions League betting tips på fotboll, oavsett om det gäller kval eller final. Vårt team följer ligan och ser till att streama CL fotboll live, håller koll på skadeläget och avstängningar samt väljer ut bästa matcher att tippa på i CL under hela säsongens gång. Det gäller såväl gruppspel tips som förslag och rekar på åttondelsfinaler och alla resterande slutspelsmatcher. Dessutom håller vi även koll på Champions league skytteliga.

Champions League-turneringen

Odds på Champions League PokalIngen annan europeisk fotbollsturnering är större för klubblagen än CL eller Champions League. För svenska fotbollsklubbar är det alltid säsongens huvudpunkt, om de nu lyckas ta sig vidare till gruppspelet.

Champions League-turneringen avgörs varje år i maj och vinnaren i finalen krönas som Europas toppklubb för säsongen som har gått. Vi på Ettkrysstvå följer ligan hela säsongen och bjuder dig på speltips på CL-turneringen oavsett tiden på året. När det är sommaruppehåll, hittar du hos oss redan odds på kommande säsongens turneringsvinnare.

Allra första CL-turneringen spelades 1992, men vissa även räknar 1955 som startdatumet. Då började bästa fotbollsklubbar på vår kontinent spela Europacupen. På den tiden var det ett måste att vinna den inhemska ligan för att få starta i turneringen. Nu räcker det för många länder att lagen kommer inom topp-två, topp-tre eller även topp-fyra. Allt beror på vilken koefficient landet i fråga har på UEFA-rankningen.

Hur många platser länderna får och i vilken omgång deras lag får starta CL-turneringen bestäms varje år före säsongens första Champions League lottning som sker under våren. Totalt är det nära 80 lag som får vara med i kampen om titeln som Europas bästa lag. 32 av dessa når gruppspelet, där lagen delas in i åtta CL-grupper.

När 96 gruppspelsmatcher är över, blir det klart vem som har vunnit gruppen och vem som blivit grupptvåa. Av dessa 32 går alltså hälften vidare till åttondelen. Gruppspelet i CL spelas under hösten och avslutas i december. Slutspelet sätter igång i februari och pågår tills maj.

Betting på Champions League Finalen

Det är en stor ära att få stå värd för CL-turneringens final. Det går att satsa pengar på betting och på vilken stad som blir utvald till värd. Nedan hittar du en lista på Champions League finalernas värdar:

 • 2017: Cardiff, Wales
 • 2018: Kyiv, Ukraina på Olympijskij
 • 2019: Madrid, Spanien (på bilden nedan)

CL final 2019 Estadio Metropolitano Madrid Det blir intressant att se vem som får turneringsfinalen 2020, när även EM spelas i en massa olika städer runtom Europa.
Men inte nog med betting på staden.

Visst går det även att spela på själva fotbollsmatchen – den stora festen som staden får i slutet av maj. 2018 lär det bli en oförglömlig fotbollskväll i Kyiv.

Redan nu går det att satsa pengar och läsa speltips om vem som når finalen. Men det är alldeles för tidigt för oss att ge dig tips och bettingalternativ för själva finalmatchen. Återkom gärna nån gång i början av maj, då vi på Ettkrysstvå planerar skriva en utförlig betting guide för årets Champions League-final. Just nu är speltips från oss att Barcelona vinner denna säsong.

Champions League Odds

Det är inget konstigt med att spel på odds på Champions League är alltid populärt. Även säsongen 2018/19 kommer flera tusen svenskar att lägga pengar på spelbolag med odds på vinnare. I maj avslutas turneringen med matchen som vi satsar mest pengar på. Vem vinner Champions League 2019 avgörs på lördag, den 1 juni. Alla betting sidor gör stora kampanjer kring odds på Uefa CL finalen, speciellt under åren utan någon EM eller VM turnering.

CL är som sagt en av världens största fotbollsligorna, klart den största internationella tävlingen för klubbar i Europa. Spelbolag på nätet erbjuder en massa olika odds på Champions och bet tips på dessa, däribland spel på hörnor, antal frisparkar och inkast, förste målskytt, antal gula kort och handikapp betting. Det gäller såväl statliga spelmonopobolag som Svenska Spel såväl hos bästa odds sidor på nätet med CL odds som bet365 Sverige.

Redan innan turneringen sätter igång går det att satsa pengar på vinnaren och hur långt storklubbarna når i Champions League. Dessutom brukar många spelbolag publicera odds på bästa målskytt rätt tidigt. Utöver odds så tillkommer det även en massa speltips på tillgängliga bettingmarknader. Efter lottningen av gruppspelet börjar det ett nytt varv av betting på Champions League. Då spelar många på vilka lag som tar sig vidare ur gruppen samt på placering som klubben slutar gruppspelet på.

När sedan matcherna börjar spelas är det extremt populärt med liveodds spel. Vi följer CL-matcher och satsar pengar direkt på diverse resultat. I Sverige spelar vi ofta dessutom tipskuponger från Svenska Spel som nästan alltid innehåller Champions League matcher under dagar de spelas. Oftast spelas ligans matcher på tisdagar och onsdagar, vilket gör att de blir inkluderade i våra Topptipset tips samt Europatipsförslag mitt i veckan.

För varje enskild CL-fotbollsmatch har du som bettar en massa olika betting alternativ att välja mellan. De som vi på Ettkrysstva.com föredrar mest har vi inkluderat i vår odds topplista:

 • Spel på matchvinnare
 • Spel på slutresultat
 • Över- och under bettingmarknader
 • Antal mål
 • Röda och/eller Gula kort under matchen;
 • Halvtid/Fulltid

Det är enormt svårt att vinna mycket pengar på odds på Champions League. Vill du bli rik och kamma hem exempelvis 538 gånger pengarna, är det bäst att kombinera odds tips spel och satsa på en multipel. Satsar du på att Juventus vinner mot Barcelona med 3-1 och spetsar din spelkupong med 4-4 i matchen mellan Real Madrid och Liverpool, finns dock självklart chansen att nå upp till omnämnda vinstbelopp.

Innan du går vidare till spelbolag på nätet för att betta på CL odds, vill vi avsluta detta avsnitt med sista tips för betting.

 1. Kolla forum från Sverige där alla diskuterar kommande matcher och/eller finalen;
 2. Läs nyheter och uppdateringar om senaste odds från bästa spelbloggare;
 3. Kolla på live fotboll sändningar i TV eller på nätet för att veta vad som händer i Champions League matcher och kunna göra en cash out, om det känns bäst att göra så;
 4. Använd bra spelbolag som Unibet för betting på CL. Jämför odds och välj sajten som ger mest pengar tillbaka.

Live Betting vs Före Match

Denna lista över tillgängliga Champions League bets kan göras lång. Dessutom varierar den mellan olika spelbolag på nätet. Som mest oddsalternativ får du som kör livebetting. Samtidigt som det är det mest populära alternativet, är det här som du förlorar mest pengar på. Det beror på att det är du själv som avgör när du väljer live betting under matchens gång.

Väljer du istället tippa CL-fotboll före matchstart, har du chansen att läsa alla senaste Champions League speltips, inte minst här hos Ettkrysstvå. Det spelar ingen roll hur mycket du litar på dina egna kunskaper om CL odds och fotboll i stort. Det spelar inte heller någon roll hur bra du känner dig med att spela på odds.

Vi på redaktionen lovar dig att det är smartare att satsa pengar pre-match (före match). Det viktiga är att följa våra speltips noga, hämtar din odds bonus hos nya spelbolag 2018 och använder sedan tipsförslag som underlag för dina insatser på Champions League. Läs på våra tipsförslag. Det är då dina chanser att vinna pengar på CL betting är som störst!