Menu

Virtuella sporter

En intressant spelform som har ökat i popularitet de senaste tiden är betting på virtuella sporter. Vi i Sverige spelar mest på låtsasmatcher som visas på skärmen när det inte finns något annat att betta live på hos spelbolag. Det är slumpgenerator, ord som på engelska heter RNG, som avgör resultatet vid spel på virtuella odds. Sveriges första sajt med denna form av betting är Nordicbet.

Du kan spela online på bästa virtuella sporterna och satsa pengar på allt från virtuell fotboll till virtuell volleyboll. Sannolikheten att vinna motsvarar den du ser, när du lämnar in dina oddsspel. Online spelbolag tar ut rake – en viss procent av varje bet. Enligt oss på Ettkrysstva.com är virtuell sport en av de mest roliga sporter att börja på!

Virtuell sport betting - exempel bild på volleyboll spelare

Din vinståterbetalningsprocent är dock rätt hög. Notera dock att vid spel på virtuella sporter handlar allt om turen, medan vid spel på riktiga odds är din skicklighet oftast en avgörande faktor.

Idag fokuserar en rad spelbolag i Sverige på denna form av betting. Hos ComeOn odds kan du satsa pengar på virtuella sportspel och vara med i Pizza jakten.

Nedan hittar du vanliga regler för spel på virtuella sporter som gäller hos spelbolag på nätet. Förhoppningsvis hjälper de dig att förstå vad som gäller, om du nu gillar satsa riktiga pengar på virtuella matcher online.

Vår favorit bland bästa spelsajter med virtuell sport är bet365 Sverige. Vi gillar även Betsson och deras utbud av denna typ av spel. Självklart finns det flera andra bettingbolag som erbjuder denna form av spel och satsar på Sverige. De flesta har även någon form av bonus att bjuda på.

Regler som gäller spel på virtuella sporter

Ett virtuellt spelevent brukar starta automatiskt var femte minut eller var tionde minut, beroende på spelbolaget. Virtuell betyder något som inte händer på riktigt i det här sammanhanget. Innan du väljer lägga dina bets på virtuella sporter, kan det vara bra att känna till reglerna nedan.

Innan vi fortsätter, vill vi påpeka att reglerna som du hittar i denna artikel avser inte spel på odds i VR. Denna artikel handlar om låtsasmatcher som spelas på vanliga oddssajter och inte när du bettar i virtuell headset/hjälm. Termen för denna slags betting är VR betting och inte spel på virtuella sporter.

Nu när vi har förklarat denna viktiga aspekt för denna sport betting typ, är det viktigt att börja med vad som händer när du börjar satsa pengar på virtuell sport. Spel på nästa virtuella event accepteras fram till ”spel stängt” meddelande visas, efteråt blir spel hänvisade till efterföljande event. När ett event inte är specificerat av kunden, blir spel registerade på nästföljande event. Vinster på dina virtuella bets kan hämtas så fort resultatet av ett event visas på resulteringsdisplayen.

En kund som placerar spel på dessa event tar själv ansvar för sitt spel, och för att kolla att sin spelkupong stämmer överens med sitt val av spel, och kan inte hålla operatören ansvarig för några förluster eller skador. Operatören kan inte heller hållas ansvarig för några systemfel som kan resultera i kansellering eller återbetalning av ett spel när som helst.

Inga hästar eller hundar kommer till skada från virtuella spel. Där är inga lopp som kan sluta oavgjort i virtuella spel. Om något event blir inställt av en anledning, kommer innestående spel på det berörda eventet att betalas ut med odds 1,00. Erbjudna speltyper vid spel på virtuella sporter kan variera från tid till tid.

Race speltyper – singelspel

  • Vinnare – Välj en tävlande som ska vinna.
  • Plats – Välj en tävlande som ska sluta 1:a, 2:a eller 3:a i ett lopp med minst 8 deltagare eller fler, eller att sluta 1:a eller 2:a i ett greyhoundlopp med 6 deltagare.
  • Each-way (“Fractional Place” bet in some fractional odds markets)Välj en deltagare att att vinna eller komma på plats. Detta spel består av två spel på ett val i ett event, där första spelet är på deltagaren attvinna och det andra spelet på deltagaren att komma på plats. Detta platsspel betalas från fraction av vinnaroddset såsom specificerat på eventinformationen.
  • Each-Way är inte tillgängliga för merparten av länderna. Spelsystemet kan ställas in så att platsoddset är en bestämd proportion av vinnaroddset i följande val: Greyhounds betalar 1/5 av vinnaroddset., Hästar betalar 1/5 av vinnaroddset.

Race speltyper – kombinationsspel

Dessa spelmarknader för virtuella sporter har olika villkor i olika geografiska regioner. Vår data service använder fasta odds (“bookie”) terminologi. Systemet kan ställas in att visa pari-mutuel (“tote”) terminologi på systemet och video renders vid behov. Dessa alternativa spelnamn visas inom parantes nedan:

  • Forecast (Exacta) – Välj två deltagare att komma etta och tvåa i exakt bestämd ordning.
  • Kombination Forecast (Exacta) – Vissa spelsystem erbjuder spelaren möjligheten att välja 2 eller fler val att spela alla möjliga kombinationer att pricka in ettan och tvåan i exakt ordning. Till exempel: vid 2 val är där 2 spel (1-2, 2-1); vid 3 val är där 6 spel (1-2, 1-3, 2-1, 2-3, 3-1, 3-2); vid 4 val är där 12 spel, vid 5 val är där 20 spel och vid 6 val är där 30 spel etc. Detta är ett spelsystem som använder Forecast oddsen från feeden. Spelsystemet räknar ut alla möjliga kombinationer.
  • Reverse Forecast (Quinella) – Välj två deltagare att sluta etta och tvåa i vilken ordning som helst.
  • Tricast or Trifecta – Välj tre deltagare att sluta 1:a, 2:a och 3:a i exakt bestämd ordning.
  • Kombination Trifecta – Vissa spelsystem erbjuder spelaren möjligheten att välja 3 eller fler val att spela alla möjliga kombinationer att pricka in ettan, tvåan och trean i exakt ordning. Till exempel; vid 3 val är där 6 spel (1-2-3, 1-3-2, 2-1-3, 2-3-1, 3-1-2, 3-2-1); vid 4 val är där 24 spel; vid 5 val är där 60 spel och vid 6 val är där 120  Detta är ett spelsystem som använder Tricast oddsen. Spelsystemet räknar ut alla möjliga kombinationer.
  • Reverse Tricast or Trio – Välj 3 deltagare att sluta 1:a, 2:a och 3:a i vilken ordning som helst.