Menu

Bingolotto

I denna BingoLotto guide går vi igenom allt som är viktigt för dig som vill bli riktigt duktig på spelet. I Sverige lirar vi nu inte bingo lika ofta som vi har gjort en gång i tiden. TV-programmet och bingospel online har dock fortfarande många fans. När du är med i veckans BingoLotto, tävlar du om stora vinster mot andra som har köpt lotten. Oftast går det att bli rik på spelet vid tre tillfällen per vecka, då det är tre bingospel som äger rum: Ettans, Tvåans och Treans.

När du köper din bingolott online eller hos återförsäljare, går det att delta i ett bingospel i taget. Det innebär att om du är med i Ettans bingospel, har du enbart valt att markera nummer på den allra första bingobrickan på lotten med samma namn och texten Ettans på.

Vid BingoLotto dragning ropar programledaren i TV upp bingonummer. Det är de du bör markera på din kupong i varje spel, om du vill rätta lotten. Fem nummer på samma vågräta rad ger dig en bingovinst. Du vinner pengar alltid, om det som står angivet i lotten du har köpt motsvarar numren som har dragits. Du behöver alltså inte ringa in till Bingo Lotto TV-program.

Notera att om vinstvärdet på din kupong är högre än 1000 kronor, är det bara att riva av framsidan på bingolotten. Sedan gäller det att skicka in den till Folkspel. Normalt gör du det med vanlig post, om du nu inte har köpt en digitallott. Glöm inte att ange ditt fullständiga namn och hemadress på kuverten. Adressen hittar du på själva lotten. Om du har gjort en insättning och köpt din bingolott online, behöver du inte rätta lotten själv. Allt sker automatiskt, inklusive utbetalning av vinst.

TV programmet

Visst går det att följa dragningar på nätet, men de flesta som är med följer fortfarande programmet live i TV-sändning. En av anledningarna är att det är en klassiker som många i Sverige är vana vid. BingoLotto sänds 2018 i TV4 med start klockan 18 med paus för nyheter och väder. TV programmet tar två timmar med vissa undantag som när det är dags för årets Uppesittarkväll.

Varje vecka har du dessutom möjligheten att se intressanta gäster och artister från Sverige och utlandet som uppträder i TV programmet. Vilka som kommer den närmaste tiden kan du läsa om på deras hemsida under fliken Bingolotto Gäster.

En annan fråga som vi på Ettkrysstva.com brukar få är hur man gör för att vara publik i BingoLotto TV program. Om du har tid för ett besök till deras TV-studio, innebär det ju spänning på nära håll. Inte nog med att du är med och har chansen att bli rik på din lott. Du får se kända artister uppträda live och uppleva dragningen på ett helt annat sätt.

För att vara med i studion, är det bara att boka plats genom att maila [email protected]. Ditt meddelande skickas till produktionsbolaget Warner Bros Sverige kundtjänst som registrerar ditt intresse och återkommer, om det finns lediga platser. Det är helt gratis att komma till BingoLotto TV programmet, men tänk på att du ska vara på plats redan klockan 17 samma dag som dragningen sker.

Vill du se programmet live och online på din dator eller mobil, går det utmärkt att göra det med. Då måste du besöka TV4 Play och se vad som gäller. Enligt vår information, behöver du inte betala något eller ladda ner en app för att följa dragningen på nätet.

Ringa till Bingolotto TV programmet

I denna guide går vi igenom allt du behöver veta om bland annat rättning och vinsterna. Innan vi går vidare, vill vi ge svar på den vanligaste frågan vi får: varför ringer folk till Bingolotto TV programmet? Är det ens lönt att försöka? Visst kommer frågan oftast från de som är nybörjare. Vi som har följt showen i flera år vet vad som gäller, men så är inte fallet med unga svenskar.

Grejen är att när du väl får en bingovinst på lotten du köpt, har du möjlighet att vinna ännu mer, utöver det du redan har vunnit på din bingorad. Chansen till en större summa pengar får du just om du kommer fram till programledaren. Det gör att tusentals svenska spelare försöker ringa till Bingolotto varje vecka och vinna extra mycket på sin lott.

Prispotten som delas ut till de som ringer programmet är inte samma som för vanliga lotter. Dessutom kan den inkludera överskott. Pengarna som finns kvar efter dragningen går till Sveriges föreningsliv. Det är nämligen denna organisation som äger Folkspel som i sin tur äger BingoLotto. Det finns en massa information om dessa företag på nätet, men det viktigaste som du bör veta innan du letar efter deras telefonnummer för att ringa är att överskottet går till goda ändamål. Till skillnad från spel på casino på nätet, är det inte affärsmän som blir rikare på att du sätter pengar på spelet.

Ringa till BingoLotto med Kontantkort

Visst är det skönt och speciellt med programmet att det går att ringa och vinna mer. Det negativa är att du måste ha abonnemang för att få göra det. Enligt officiella informationen från Folkspel är det inte BingoLotto själva som har bestämt att det inte går att ringa in till dem med kontantkort. I Sverige har operatörerna som utfärdar dessa kort rätten att avgöra, om du får göra det.

Många svenska teleoperatörer har tyvärr valt att spärra möjligheten att ringa betalsamtal till Bingolotto TV programmet, när du ringer med kontantkort. Det är samma sak, när du till exempel vill betala din bussbiljett med SMS via din telefon. Hos vissa teleoperatörer räcker det med att du fullföljer registreringen av ditt kontantkort, så fungerar det. Hos andra gör det inte det och det är fullständigt omöjligt.

Kostnaden för att ringa in

Det mesta med Bingolotto spel är gratis, förutom själva ögonblicket då du väljer köpa veckans lott. Att ringa in till TV programmet när du fått bingo på din kupong kostar däremot. Du måste betala 4,95 kronor per varje samtal du gör. Det tillkommer även en extra avgift för att ringa in på andra telefonimoment och spel som 2018 ligger på 9,90 kr per samtal.

Vinna på telefonsamtal – hur går det till?

I TV-programmet Bingolotto finns det flera telefonimoment, där det går att ringa till studion. Bland annat går det att ringa, när du fått Bingo på Frispelet eller Ringchansen. Att ringa och försöka vinna på telefonsamtal är alltid frivilligt. Det är ett helt fristående lotteri, där ditt telefonsamtal blir en separat lott i dragningen. Allt som rör sig telefonsamtal påverkar inte Bingolottos vanliga vinstplan. Den är istället kopplad till bingolotten du köper. Där är det bingorader samt serie- och lottnummer som avgör utgången.

Slumpen avgör vem som vinner på telefon

Precis som i dragningar som avser lotter, är det slumpen som avgör, när du ringer in till TV programmet. Först hamnar spelarna i en virtuell bingourna som kontrolleras av företaget Telia och som i sin tur står under övervakning av svenska Lotteriinspektionen. Det är den som avgör vem som får vara med och prata live i Bingolotto TV program.

När elektroniska dragningen sker, är det helt och hållet slumpen som avgör numren som väljs ut. Bingolotto och dess personal har noll möjlighet att påverka resultatet vilka som ska komma fram. Det spelar ingen roll, när du ringer in, så länge som spelet i programmet pågår.

När du har kommit fram

När du lyckas komma fram, får du först prata med någon av Bingolotto medarbetare. De kontrollerar om du är berättigad att vara med i programmet och prata med programledaren live. Det är just här som de kollar om du verkligen har en vinstlott denna vecka. Dessutom får du även info om hur du gör för att få ut sin vinst, om du vinner genom att ringa till programmet.

När du inte har kommit fram

Har du otur och slumpen har beslutat att du inte får komma fram, hör du istället ett automatiskt röstmeddelande om att du inte gick vidare i dragningen denna gång. Även om detta sker, är du med i Bingolotto telefon lotteriet. Det blir alltså en kostnad för samtalet som läggs till din kommande abonnemang. Kostnaderna varierar beroende på vad du tävlar om.

Hur mycket du betalar för ditt samtal till TV programmet, oavsett om du lyckas eller inte, ser du tydligt på ditt skärm på TV:n, när tävlingsmomentet är igång. Dessutom får du en extra chans att se kostnaden vid påminnelser.

Extra vinst chans för dig som ringer Bingolotto

Det finns även andra möjligheter att vinna när du ringer Bingolotto än de som vi redan har nämnt. Bland annat, kan du få en extra vinst chans. För att få den, gäller det komma fram till TV programmets talsvar och registrera dig för dragningen. Följ instruktionerna och om du gör allt rätt, är du med i Extrachansen. Vinnarna där avgörs av ytterligare en slumpad dragning. Alla som registrerat sig via talsvar är med. De som har slumpats fram till att få priser presenteras, när inringningen är avslutad. Kom ihåg att du måste spara din bingolott som du har registrerat dig med. Annars kommer du inte att kunna hämta ut din eventuella vinst.

Prenumeration av Bingolotter

Det är vanligt för spelarna att beställa prenumeration av Bingolotter som då kommer varje vecka hem till kunden. Lotterna levereras via post i fyra veckor åt gången. Prenumererar du på dem, får du dem senast fredag samma vecka som den första spelveckan.

Vissa spelare vill ha en rad lotter med dragningsnummer efter varandra. Tyvärr går det inte att få bingolotterna hemskickade i nummerföljd. Tvärtom garanterar spelbolaget att du får lotterna ur olika serier. Det görs för att öka spridningen och försäkra sig om ett fullständigt ärligt resultat i dragningen.

Du har exakt samma vinstchans vid prenumeration som när du väljer att köpa Bingolotto i butik eller på ett annat sätt. Det positiva med att få dem varje vecka är dock att du ökar dina vinstchanser överlag. Du har alltid lotter hemma och är med i varje dragning, vilket maximerar vinstmöjligheterna. Sannolikheten förblir densamma.

Betala för prenumerationen

Lotterna som du har valt att prenumerera betalas i slutet på månaden, ifall du får ett fyraveckors utskick. Sista dagen för betalning av bingolotter står också på fakturan du får. Datumet kan variera beroende på när i månaden leveransen av lotter kommer till dig. Du betalar inget i portoavgift, vilket är positivt.

Fakturorna går att betala med autogiro. För att kunna göra detta måste du skriva ut en särskild blankett, fylla in den, skriva på och skicka till Bingolotto. När du har genomfört din autogiro registrering och valt prenumeration, får du 1 gratis bingolott från företaget. Med andra ord, är det 50 kr i bonus till nästa dragningen som du får, värde 50 kronor. Orkar du inte hålla på med utskrifter, går det bra att anmäla sig till autogiro betalningar på nätet.

Uppsägning av Bingolotto prenumeration

Det går att avsluta prenumerationen hos Bingolotto när du vill. Har du anmält dig till att få lotterna med bindningstid, måste dock prenumerationstiden först löpa ut innan du får säga upp dig från ytterligare lotter. Notera att på grund av olika anledningar, bland annat packning och leverans, kan det ta upp till sex veckor från uppsägningen tills du slutar få lotter hemskickade.

Stödja föreningar genom att köpa Bingolotten utan prenumeration

Vill du stödja en förening, är det bäst om du köper bingolotter utan prenumeration. 13 kronor får din förening för varje lott som säljs för 50 kronor. Enkellotten som kostar 100 kronor ger dubbelt så mycket: 26 kronor. Sverigelotten betalar ytterligare 8 kronor.

Köpa Bingolott

En vanlig Bingolott kostar 50 kronor att köpa. Vissa söndagar är det istället så kallade dubbellotter som gäller. De kostar, precis som namnet lyder, dubbelt så mycket som de vanliga: 100 kronor. När du köper dessa, fördubblas även din vinst, om du nu har turen på din sida denna vecka. Du kan köpa dina lotter hos föreningar, andra återförsäljare eller direkt på nätet. Enligt lag, måste du vara minst 18 år för att få köpa Bingolotter.

Köpa Digitala Bingolotter på nätet

Det går att köpa Bingolotter online. Efter det att du har genomfört köpet, kan du skriva ut lotten eller välja att dutta den direkt i din dator. Du har möjligheten att välja att spela på nätet eller i din mobil. Vill du köpa lotter i din telefon eller platta, gör du detta genom att ladda ner Bingolotto app.

För att kunna köpa digitala bingolotter behöver du ha ett spelkonto hos Bingolotto på nätet. Om du inte har ett sedan tidigare så registrerar du ett nytt. Det tar bara ett par minuter. När du har gjort det, är det bara att logga in på Bingolotto hemsida. Alla lotter du köper sparas och går att se i ditt konto.

Skriva ut Bingolotto lotter du har köpt online

Vill du skriva ut din lott hos Bingolotto, måste du logga in från en dator. Det fungerar alltså inte i appen eller vid inloggning med mobil. När du loggat in, är det bara att klicka på Mina Sidor och sedan Mina Spel. Där finner du knappen Skriv ut bredvid ditt lottnummer. Lotten öppnas sedan i en ny flik i webbläsaren. Därefter följer du bara samma anvisningar som du brukar göra för att genomföra en utskrift.

Rätta Bingolotten

Har du en fysisk lott går du till rätta lotten sektion på Bingolotto hemsida och skriver i lottens serie- och lottnummer. Det går även att rätta den genom att få tips om sajter med liverättning. Har du handlat online och vill rätta Bingolotten, loggar du in på ditt spelkonto och går till Mina spel för att komma till en översikt över dina köpta lotter. Klicka sedan på Rätta lott för att göra det för aktuell omgång. Då sker rättningen automatiskt och dina eventuella vinster betalas ut till ditt spelkonto.

Ibland vinner du annat än pengar, när du spelar Bingolotto. Varuvinsterna skickas automatiskt hem till dig om du har online lotter. Du behöver inte rätta Bingolotten för att få dem levererade. Om du inte själv rättar dina online lotter, sker detta per automatik tre dagar efter programmet och dragningen. Denna regel gör att du du aldrig går miste om en vinst, oavsett om du har rättat den eller inte.

Bingolotto vinster

Du måste inte se Bingolotto programmet för att ha chans på vinster. Alla med en lott har samma sannolikhet att vinna, oavsett om man tittar på TV eller ej. Det går att rätta lotten i efterhand via hemsidan, SMS eller telefon. Numret hittar du på lotten du köpt. Kolla bara på dess baksida.

Vill du vara med på inringning och få chansen att vinna extra priser, bland annat det som finns i de hemliga lådorna, krävs det att du ser programmet. Dessa vinster är alltså extra vinster som delas ut under direktsändning och kräver samtal som kostar extra.

Speciella regler gäller riktigt stora vinster och Bingolotto jackpot. Om vinstens värde överstiger 50 000 kronor eller om det är du som vunnit platsen i Finalspelet, måste du ringa kundtjänsten och fråga vad som gäller vid utbetalning av pengar som du ska få in på ditt bankkonto.

Få Bingolotto vinster utbetalda

Har du vunnit på Bingolotto, är det bara att gratulera dig. Nu gäller det att ta nästa steg och få dem utbetalda. Vinster upp till 1000 kronor på fysiska lotter betalas ut av närmsta återförsäljare. Om du har vunnit mer än det beloppet, ska du skicka in Bingolotten till företaget.

När du vinner lotter du har köpt online, sätts vinsten automatiskt in på ditt spelkonto. Har du vunnit en ny Bingolott, får du 50 kronor i bonus. Dessa pengar kan du använda för att köpa en ny online bingolott. Vid kontantvinster är det du själv som väljer vad du vill göra med vinstpengar. Du kan antingen föra över vinsten till ditt bankkonto eller låta dem vara kvar på ditt konto. Vinner du så en varuvinst, får du ett presentkort hemskickat. Det brukar ta mellan tre och fyra veckor tills kortet har levererats.

Sista Datum för att hämta ut Bingolotto vinst

Notera dock att alla lotterier som anordnas av Folkspel har ett sista datum på när dina vinster skall hämtas ut. Denna regel är införd på grund av krav satta av Lotteriinspektionen, organisationen som har beviljat tillstånd för Bingolotto dragningar. Normalt är sista dagen för inlösen av lottvinst två månader efter sista dagen för försäljning av lotten. Sista datum som gäller för lotterna du har köpt hittar du på baksidan av din lottsedel.

Bedrägeri vid utbetalning av vinst på Bingolotto

I år och även tidigare har det tyvärr förekommit försök till bedrägeri med Bingolotto. Kriminella ligor agerar genom hembesök där de informerar kunderna om stora vinster på lotter och försöker sig på en nätbluff. Därefter ber de att ge bort kort- och kontouppgifter och även koderna. Då och då hävdar dessutom bedragarna att de kommer från företaget bakom lotteriet. Notera att varken Folkspel eller BingoLotto kontaktar kunderna för utbetalning av vinst på detta sättet. Det görs alltså aldrig genom ett hembesök.

Skatt på Bingolotto vinster

En viktig fördel med att vara med i Bingolotto dragningar är att du som är folkbokförd i Sverige inte behöver betala skatt på lotterivinster. Däremot när du är med och vinner i någon av online tävlingar som anordnas på hemsidan eller som sker i sociala medier, är det ett krav att betala vinstskatt. Det måste du göra endast ifall värdet på din vinst överstiger 1 320 kronor. I så fall skickas det in kontrolluppgifter till svenska Skatteverket i slutet av året. Dessa stora vinster som inte är skattefria kallas för högvinster.

Spela Bingolotto i Mobilen med en app

Om du är intresserad av att spela Bingolotto i din mobiltelefon, är vårt tips att du laddar ner deras app. När du har den på din mobil, är det bara att logga in med exakt samma användaruppgifter som du redan har, när du loggar in på vanliga hemsidan från datorn. När du loggat in, ser du dina aktuella lotter inne på ditt konto. Medan det sker autoduttning vid spel i mobilen, är det möjligt att dutta manuellt på sutfplattan. Det går inte att köpa bingolotter i mobilappen. Du måste först köpa dem på hemsidan eller genom att skicka ett sms meddelande.

Har du en iPhone, hittar du Bingolotto app i App Store. Knappa in Bingolotto i sökrutan, så hittar du den direkt. Sedan är det bara att följa enkla instruktioner som krävs för din nedladdning. Har du en Andoid så är det något krångligare. Länken till den går att hitta på sajten. Notera att mobilappen alltid är helt gratis att ladda ner.

Bingolotto Bonus

Du får 20 kronor att spela bingo online för vid registrering. Ytterligare 20 kronor landar på ditt konto i form av en extra välkomstbonus, när du har bekräftat din epostadress. Reglerna för Bingolotto bonus går att hitta både på hemsidan och i nyhetsbreven du får i samband med att en bonuskampanj.

För att få extra pengar att spela med, måste du uppfylla kraven som står i reglerna. Det är med andra ord viktigt att vara uppmärksam med hur bonuserbjudandet ser ut. Vårt tips är att du alltid läser det finstilta i villkoren. Bingolotto bonusar online du får i tävlingar som sker i chatten brukar komma in samma eller nästkommande dag efter tävlingen.

Som tack för att du spelar Bingolotto på nätet hos oss belönas du även med en speciell typ av bonus: poäng. De går att använda till att spela bingo på nätet. Varje dag när du loggar in på sajten och varje dag när du gör en insättning, får du några poäng. För varje 5 000 poäng som du samlar in, sätts det in 50 kronor på ditt konto. Denna Bingolotto bonus betalas ut en gång per dygn. Utbetalningen sker mellan klockan 03 och 08. Nedan ser du hur många bonuspoäng du får vid varje utdelningstillfälle.

  • 10 poäng varje dag du loggar in på Bingolotto sida;
  • 100 poäng varje dag när du gör en insättning.

Utöver det går det att få extra poäng som bonus, om du vinner i chattävlingar. Poäng löses enbart in till pengar som går att spela bingo på nätet för. Du får alltså inte riktiga pengar som går att ta ut, utan en bonus. Folkspel förbehåller sig rätten att göra ändringar i regler och förutsättningar för poäng du får. Eventuellt missbruk av denna bingobonus kan leda till att ditt konto stängs av. Notera även att om du har bonuspengar på kontot för ditt köp, används alltid dessa före riktiga pengar.

Ibland sker det problem med Bingolotto bonus. Du saknar den och måste kontakta support för att fråga varför du missar din bonus. Om du inte har fått extra pengar som du anser att du är berättigad till, behöver du först kolla kampanjvillkor. Har du verkligen uppfyllt kraven? Läs igenom Bingolotto regler och villkor för aktuella bonusen en gång till så försäkrar du dig om att du har uppfyllt samtliga krav för bonusutdelning. Stämmer allt, är det bara att ta kontakt med deras kundtjänst.

Bingolotto Ringer Hem

Precis som så många spelbolag gör, händer det att du får oönskad reklam från Bingolotto. De skickar ut såväl adresserad som oadresserad reklam. Dessutom ringer de ofta hem och frågar om du vill köpa lotterna. Hör av dig till kundtjänsten genom kontaktformulär du hittar på deras sida för att tacka nej till erbjudanden och reklam.

För att säkerställa att du inte blir uppringd av Bingolotto och att de inte skickar adresserad reklam till dig, behöver de ofta registerera en rad personuppgifter. Dessa brukar inkludera namn, personnummer och din folkbokföringsadress.

Reklamsamtal till personer som är med i NIX register

Det förekommer klagomål att man blir uppringd med erbjudanden om prenumeration av lotter, även om man är registrerad i NIX. Enligt informationen från Folkspel och Bingolotto, ringer de aldrig upp till NIX-spärrade personer. Däremot kan det hända att reklamsamtalen görs till de kunder som finns med i företagets databas.

Har du prenumererat på lotter tidigare och/eller har gjort en registrering hos Bingolotto på nätet, kan du bli uppringd. Det är inget olagligt med det, om du har godkänt detta vid registrering av uppgifter. Ibland gör vi det utan att ens tänka på det, när vi bara vill bli klara med kontot så fort som möjligt. Samma sak gäller även om du tidigare har deltagit i något SMS- eller telefonilotteri från Bingolotto.

När du ringer in till TV-programmet, anger du dina uppgifter och godkänner automatiskt att företaget får kontakta dig med erbjudanden. Det innebär att om du har ringt in till programmet när du fått bingo eller på något annat telefonimoment kan Bingolotto ringa hem till dig även om du är med i NIX-registret. Det är helt lagligt. Samma gäller även reklamsamtal till ditt mobilnummer.

Enligt svensk lag, kan dina uppgifter sparas i två år. Du har även rätten att kostnadsfritt en gång per år begära att få all information om personuppgifter som Bingolotto har om dig samt om hur dessa uppgifter används. Om du inte vill att Bingolotto ringer hem fler gånger, går det bra att ta bort dig från deras listor. För att slippa bli uppringd igen, kontakta deras kundtjänst och be de att spärra ditt hem- eller mobilnummer från registret.

Bingolotto skickar SMS

Det finns några olika anledningar till varför Bingolotto skickar ut SMS till mobilnummer som finns med i deras databas. Förutsättningen är att du har ett konto hos deras spelsida. Så är fallet, om du har spelat eller varit med i något av deras lotterier. I samband med detta har du angivit ditt nummer som du kan få SMS med reklam till:

  1. Om du har varit med i Bingolotto SMS-spel;
  2. Om du har ringt till TV programmet;
  3. Om du har ett konto online

Vill du inte ha fler reklam SMS från företaget, svara med texten STOPP eller STOP på meddelandet du har fått. Numret som gäller för att sluta få SMS är 72050. Om du väljer göra det, får du inte heller några påminnelser, erbjudanden eller notiser viktiga händelser på sajten och med Bingolotto dragningar. Bland annat blir du inte uppdaterad, om det är dags att tävla om en hög jackpot. Ibland lönar det sig att finnas med på deras SMS lista.