Menu

OS 2020 tips

Idrottens heliga gral, turneringen alla atleter världen över vill vinna, OS 2020 går av stapeln i Tokyo, Japan. Ett guld i de olympiska spelen kan ingen ta ifrån dig. Det spelar ingen roll i vilken gren eller med vilken marginal du har vunnit. Ett guld är ett guld och den som vinner kommer alltid att minnas som en hjälte för sitt land.

Det är inte bara idrottare som har chansen att vinna guld och pengar. Under sommar OS turneringen i Japan kan du satsa pengar på tävlingarna. Hos oss får du de senaste speltipsen och rekarna på OS fotboll och andra grenar som det går att betta på hos svenska bet sidor. Låt dig inspireras av proffs på Expressen och andra spelbloggare från Sverige och i utlandet.

Hos oss får du OS tips och då menar vi inte för Mac utan sport och tipsförslag som det faktiskt går att vinna riktiga pengar på. Under OS 2020 i Tokyo kan du spela på sporter som golf, tennis, friidrott och segling. Finalernas final är givetvis herrarnas 100 meterslopp där världens snabbaste människa ska koras.

Streama OS 2020 gratis

Det här är TV-festen som ingen sportintresserad vill missa, men var lugn. Du kan streama OS 2020 från Sverige i HD kvalitet. Välj om du vill köra live streaming på datorn, titta på TV eller följa spelen i radion. Du kan enkelt se Olympiska Spelen live gratis via olika streamingtjänster. Eurosport Player visar allt du vill titta på under OS. Tiderna är förbi när SVT hade ensamrätt på idrottsevenemang. Nu kan du välja var, när och hur du vill streama Tokyo OS, live eller i efterhand. Det är upp till dig.

OS 2020 på tv idag

I dagens globala värld kan det vara svårt att veta i vilken kanal du kan se OS 2020 på svensk TV. Rättigheterna till att visa OS i Tokyo i Sverige ägs av Discovery Networks International. För att se OS 2020 på TV idag behöver du tillgång till Eurosport, kanal 5, 9:an och 11:an. Du kan också se tävlingarna via stream på Dplay.

Ett av kraven för att få köpa rättigheterna är, enligt Svenska Olympiska Komitén, att minst 200 timmar av sommarspelen ska vara tillgängliga i fri television. Med andra ord kommer du att kunna njuta av 200 timmar sport i världsklass helt gratis. Sändningarna från sommar OS 2020 är späckade med TV-program  för att du inte ska riskera att missa någonting från spelen.

TV-tiderna är enkla att hitta och följa med i, i tablåerna kan du se tv-tider för idag och vad som händer under hela turneringen. Följ medaljligan 2020 i realtid och missa inte en match av fotbolls sändningarna under OS i Japan 2020.

Odds på OS 2020

För att förhöja spänningen för oss som tittar från soffan kan man betta på odds på friidrott i sommar OS, eller varför inte tippa en slant på OS fotboll? I Sverige kommer vi att spela på OS odds på handboll hos spelbolag med svensk licens. Handboll är inte en lika global sport som tennis, fotboll, friidrott eller golf, men handbollsfinalerna är en höjdpunkt för många europeiska länder.

Innan du satsar pengar på OS turneringen 2020, se till att du jämför odds hos olika bet sidor på nätet för att få mest valuta för pengarna och dom högsta bonusarna. Det är alltid en stor prestige att vinna medaljligan och självklart finns det fina odds på vilket land som kammar hem flest medaljer under sommarspelen. Ska Sverige få fler än Tyskland? Eller tar England flest medaljer av de europeiska länderna? Vad tror du?

Sommar OS Kalender och Schema

Det slutgiltiga schemat för sommar OS är inte färdigställt än, men så fort som kalendern är spikad kommer du att hitta information om när alla grenar utspelar sig. Som vanligt kommer friidrotten, fotbollen och simningen att locka miljonpublik, se till att hålla koll på schemat och TV-tiderna för att inte riskera att missa en final som det kan komma att pratas om i decennier.

Sverige i Sommar OS

Det finns en lång tradition av friidrottare, simmare och tennisspelare i världsklass från Sverige som har tagit medaljer i Sommar OS genom åren. I friidrotten är det främst höjdhopp, stavhopp, tresteg, mångkamp och långdistanslöpning som vi har haft framgångar. Generellt sett brukar vi ha svårare att hävda oss i sprint och kastgrenar även om vi har vunnit flera fina medaljer där också.

I OS 2020 står hoppet om medaljer i friidrott till stavhopp stjärnorna Armin Duplantis från Avesta och Angelica Bengtsson, Växjö. Dessutom har vi Isabellah Andersson i maraton och Daniel Ståhl i diskus som stora medaljhopp. Ryttarlandslaget, damfotbollslandslaget och handbollslandslagen är också medaljfavoriter precis som golfstjärnan Henrik Stenson.

Men den stora charmen med turneringen är givetvis att se nya stjärnor tändas och unga atleter som får sina stora genombrott. Dessutom finns det mängder av mindre idrotter som annars inte får så stort medieutrymme, okända idrottare som under de olympiska spelen får visa upp sina extraordinära färdigheter och ta hem medaljer till Sverige.

OS 2020 medaljliga tabell

Sverige har, med tanke på befolkningsmängd, gjort extremt bra ifrån sig genom åren men medaljligan toppas av stora länder som USA, Ryssland, Storbritannien och Tyskland. Antal medaljer per land i sommar OS kan alltså kopplas till befolkningsmängd i viss mån, men det finns några länder som trots sin storlek aldrig har tagit en medalj. Exempelvis Bangladesh, Kongo och Burma.

Endast fyra länder har funnits representerade i alla Olympiska Spel i modern tid: Grekland, Frankrike, Storbritannien och Schweiz. Det brukar gå bra för det land som arrangerar tävlingen, så Japan har bra chanser att vinna medaljligan då de är värdlandet i år.

Senaste OS resultat

Spelen hålls vart fjärde år och senast det begav sig hölls tävlingarna i Rio de Janeiro, Brasilien. USA tog överlägset flest medaljer, hela 121 stycken. En förkrossande seger mot tvåan Storbritanniens 67 medaljer. Sverige skrapade totalt ihop 11 stycken och kom inte med på topp 20 i medaljligan. Under Sommar OS 2020 kan du följa resultat- och målservice för att hålla full koll på resultat och medaljställningen live. Alla mål och tider finns tillgängliga i realtid för att du inte ska riskera att missa några OS resultat 2020.