Menu

FA Cupen Tips

FA-cupen är världens äldsta fotbollsturnering och tillsammans med Ligacupen (Carabao Cup) den cupfotboll topplagen i England siktar på att vinna. FA-cupen är dock betydligt viktigare att vinna än Carabao Cup ska tilläggas. Vi erbjuder de senaste FA Cupen tips för dig och dina vänner. Våra experter rekar på cupen som är en av två engelska cupturneringar. Vill du ha spelförslag på cupens matcher som ofta finns med på Svenska Spels tipskuponger har du kommit helt rätt. Let the fun begin!

Streama FA Cupen gratis online

Visst finns det alltid ‘fulstreams’ men vi vet att du vill streama FA cupen och annan fotboll online i hög kvalitet. Det finns många bra sidor för cupfotboll streaming inklusive spelbolag som visar streamade FA Cupen matcher för kunder från Sverige. Vissa spelbolag gör att du kan se FA cupen gratis med live stream från Sverige. Det brukar vara de största aktörerna som har möjligheter att visa FA-cupen för sina kunder. Dock brukar det krävas ett positivt spelsaldo för att du ska kunna titta på matcherna.

Fördelen med att streama hos ett spelbolag (förutom att det är gratis då) är att du har allt på en och samma plats. Statistik från matchen och andra matcher tillsammans med live betting gör att du kan titta på matchen samtidigt som du spelar på den. Betting 2018/19 när den är som bäst!

FA Cupen på tv idag

Vill du titta på FA Cupen på TV behöver du skaffa Eurosport Player, i alla fall om du vill ha en garanti på att kunna se samtliga matcher. 2018 års final spelades i maj på Wembley precis som 2019 års final också kommer att göra. Detta är första upplagen som Discovery har rättigheterna till. Tid och kanal i Sverige kommer därför vara Kanal 5, Kanal 9, Eurosport och Eurosport Player. Turneringen är redan igång men lagen från Premier League kliver inte in förens i den tredje omgången.

Tidigare har Viasat haft rättigheterna för turneringen (precis som i PL) men numera är det alltså Discovery som visar alla matcher i turneringen. Den gigantiska koncernen har satsat stort på sporträttigheter de senaste åren och världens äldsta fotbollsturnering är en av de finare rättigheterna man har..

Odds på FA Cupen

Som världens äldsta fotbollsturnering har cupens historia berört spelare varje upplaga. Samtliga spelbolag med en sportsbook erbjuder betting på cupmatcher 2018/2019 och FA cupen är såklart inget undantag. Många gillar att placera odds på vinnare i cupen i England och 2019 är Manchester City favoriter att kamma hem turneringen.

Oddsen brukar vara höga på FA-cupen eftersom det är en turnering där skrällar är väldigt vanligt. Trots att statistik och alla förutsättningar kan tala för att ett lag ska vinna, ger spel på FA cupen odds online alltid överraskningar. Kan du hitta skrällarna finns det enorma pengar att tjäna. Hitta spelbolaget med bäst odds på FA cupen och din spelupplevelse kommer garanterat att bli bättre.

FA Cupens Skytteliga

Den målskytten som är bäst genom tiderna är Harry Cursham. Han lyckades göra 49 mål i turneringen mellan 1877-1889. Den spelare som gjort mest mål under en och samma turnering är Jimmy Ross som gjorde 19 mål under samma upplaga, en smått makalös bedrift. Ted MacDougall har gjort flest mål i en och samma match med 9 stycken mål.

Vem som vinner skytteligan FA Cupen säsongen 2018/19 ska bli spännande att se men Sergio Agüero är inte helt osannolikt den som kan göra många mål i turneringen. Förra upplagan var Will Grigg den som vann skytteligan med sina 7 mål. Harry Kane, Eden Hazard och Agüero är PL:s bästa målskyttar just nu och därför är det inte omöjligt att någon av de spelarna är högst i statistiken efter 2018/19 heller.

FA Cupen Spelschema

FA-cupen drar igång redan i augusti med kvalen. Totalt är det 6 olika kvalmatcher för lagen i de lägre divisionerna. Därefter kliver lagen från League 1 och 2 in i första ‘riktiga omgången’. Först i tredje omgången kliver Championship och lagen från Premier League in. Sedan måste de ta sig förbi tredje, fjärde och femte omgången innan kvartsfinal väntar. Efter kvartsfinalerna  följer som vanligt semifinaler och finalen som spelas på Wembley.

Den 5 januari drar tredje omgången igång och kommande omgångar i FA Cupen fram tills dess är ganska ointressanta för de flesta, om man inte följer lagen från de riktigt små divisionerna dp. Inte för oddsare då som gärna gräver ner sig i lägre rankade lag då oddsen ofta är riktigt bra där.

FA Cupen Lottning

Extra Preliminary Round och Preliminary Round lottades 6 juli och spelades den 10 respektive 24 augusti 2018. Det var det officiella startskottet för turneringen. Därefter har i tur och ordning Första, andra, tredje och fjärde kvalomgångarna lottats. När den fjärde kvalomgången avgjorts den 20 oktober kommer en aktuell lottning i Fa Cupen att ske när League 1 och League 2 kliver in i turneringen. Exakt när denna dragning kommer att ske är i skrivande stund inte bestämt än.

Den 1 december startar den andra omgången och när den är färdigspelad är det dags för tredje omgången som är rundan PL-klubbarna och Championship kliver in i. Finalen spelas den 18 maj på Wembley vilket även semifinalerna med start den 6 april gör.  Du kan se kommande FA Cupen dragningar på FA:s hemsida.

Senaste resultat i FA Cupen

Besök FA:s hemsida för att få senaste resultat i FA Cupen matcher. När matcherna pågår kan du kolla matchresultat i engelska FA Cupen live. Vanligast nu för tiden är att vända sig till en sajt med liveuppdatering av mål och höjdpunkter. Antalet tjänster idag är ganska många men i Sverige är Forza (tidigare LS Addicts) väldigt populärt. Annars finns Flashscore och Livescore som etablerade sidor med liverättning.

Vad vi rekommenderar är dock att vända dig till ett spelbolag med live betting. De uppdaterar alla matcher direkt eftersom de erbjuder live odds. På så sätt kan du kolla resultaten direkt, placera dina spel på matcherna och få allting på samma plattform. Favorit till att vinna turneringen är Manchester City och Liverpool följt av Chelsea. Just Chelsea är regerande mästare efter att ha besegrat Manchester United i finalen på Wembley 2018.