Menu

Bets på Motorsport

Vi på Ettkrysstvå fokuserar på fotboll och hockey, men kan inte låta bli att skriva några rader om bets på motorsport. Det händer ytterst sällan att vi väljer tippa Formel-1 och satsa riktiga pengar på motor betting. Det är synd.

Anledningen till detta är att bra spelsidor som vi börjar använda för spel på odds inte har speciellt många spelmarknader med odds på motorsport tillgängliga. Det finns inte längre några superstora stjärnor i motorsport i samma kaliber som Airton Senna och Michael Schumacher. Dessutom är det få svenska toppförare som tävlar i racen som det går att hitta odds på.

Bets på Motorsport och Formel-1

Personligen gillar vi dock Formel-1. Experter på Ettkrysstva.com följer säsongen från start till slut. Då och då publicerar vi senaste speltips med odds på såväl racevinnare com förarcupen.

Nedan hittar du vanliga regler för F1-bets, vilket kan vara av värde om dina oddssajter har en del bettingmöjligheter på motorsport.

Viktigaste Motorsport tävlingar att spela på

Alla tävlingsbets avgörs på den officiella klassificeringen från Federation Internationale de l’Automobile (FIA), sportens styrande organ, vid tidpunkten för podiet.

  1. Drivers Championship: Varje deltagare är prissatt för att vara den bästa föraren under Formel 1-säsongen i enlighet med Drivers Championship-ståndpunkter och regler som anges av FIA. Each-Way gäller;
  2. Constructors Championship: Varje deltagare är prissatt för att vara den främsta konstruktören under Formel 1-säsongen i enlighet med Constructors Championship-ställning och regler som anges av FIA. Alla sätt gäller;

Vanliga bets på motorsport

  1. Head to Head bets: Två förare eller konstruktörer kan vara parade/sättas i en grupp för betting på nätet och priser som erbjuds på vilka av dem kommer att slutföras i en högre position i Drivers/Constructors Championship-positionerna i Formel-1, som anges av FIA, och i enlighet med Deras officiella regler. Minst 16 Formel-1 racer måste ske för att spel ska stå;
  2. Individuell Grand Prix-satsning:Alla förare som startar formationsrundan anses vara löpare. Pallen positioner kommer att användas för att bestämma 1: a, 2: a och 3: e för vadslagning.
  3. Top X: Om båda förarna misslyckas med att slutföra tävlingen anses föraren som fyller de flesta varv anses vara vinnaren. Om båda förarna går i pension i samma omgång så spelas bett på den officiella klassificeringen vid tidpunkten för podiumpresentationen;
  4. Vinnande bil: Alla bilar i Formel-1 eller andra motorsport grenar ska betraktas som löpare. Detta är en av de populäraste bets på motorsport. Pallen positioner kommer att användas för att bestämma 1: a, 2: a och 3: e för vadslagning.
  5. Snabbaste varvet:Det officiella FIA-resultatet vid tidpunkten för podiumpresentationen för F1-tävlingen kommer att användas.