Menu

Serie A Speltips

Hos oss på Ettkrysstvå har du möjligheten att varje vecka läsa Serie A speltips. Framför allt gäller det tipsförslag för Europatipset fotbollsmatcher. Ibland är dock italiensk fotboll, även i lägre serier, med på Svenska Spels kuponger. Då kan du räkna med speltips från oss på redaktionen även på dessa fotbollsmatcher. Vi har ett gäng bettingexperter som jobbar flitigt med att välja ut de bästa matcher i italienska ligor och cupen.

Vi gör vårt bästa för att publicera senaste bet tips och skadekollen så att vi inte missar speltips på en enda Serie A omgång, match och turnering som är värd att satsa pengar på odds på. Du kan räkna med att om den italienska fotbollsmatchen finns med på Oddset Lången Tips, finns det även speltips från expert på detta möte här på Ettkrysstvå.

Serie A Betting

Serie A Betting Speltips

Italienska Serie A tillsammans med bland annat La Liga ingår bland topp-fem europeiska fotbollsligor för betting. Den är något större procentuellt sett hos Svenska Spel än vad den är på utländska spelbolag på nätet, räknat till procentuella omsättningen av alla lagda bets.

Vi på Ettkrysstvå lägger något större vikt vid Serie A betting och odds på italiensk fotboll överlag. Vi följer noga och ger speltips för alla matcher som Svenska Spel väljer ut för sina Europatipset och Topptipset kuponger. Det gör oss till en högrelevant sida för alla er som gillar spela på odds på italiensk fotboll lika mycket som att skriva dagens NHL tips.

Våra Serie A Bettingproffs

Inför varje omgång av Il Calcio publicerar våra bettingproffs utförliga analyser av kommande italienska fotbollsmatcher och ger speltips. Vi följer skadeläget och formkurvan av lagen och presenterar våra förslag för dagens spel. Vi på Ettkrysstva.com har jobbat hårt med att svetsa samman ett starkt team av fotbollskunniga skribenter och bettingproffs.

För Serie A har vi valt två fotbollsfans som brinner för allt som har med Italien att göra. De älskar inte bara fotboll och ligan som denna artikel handlar om, utan även italiensk kultur och mat. Inget konstigt med det för den ene – Lars – har sin flickvän från Milano, medan den andre – Sven – har bott i Torino i fyra år. Nu håller de kvar sin passion för Italien genom att skriva Serie A speltips för oss på redaktionen.

Det återstår att se hur bra Lars och Sven blir på att tippa italiensk fotboll. Är de duktiga nog för att bli kallade för spelproffs? Vi planerar att utvärdera deras arbete genom att analysera speltipsen de gör för Serie A i slutet av 2018. Då kommer vi att gå igenom statistiken och presentera ROI på betting som de har haft under årets gång. Är de inte proffs nog på Serie A, får de en annan utmaning av oss på Ettkrysstvå för 2019.

Serie A Fotbollsliga: Introduktion

För de flesta av oss som bor i Sverige är Italien nästan synonymt med historia, arkeologi, fin vin och väder, läcker mat och fotbollen. Det hindrade inte vårat landslag att slå ut Italien ur VM 2018 i och för sig. Men vi vet ändå att Italien eller Gli Azzurri är ett av världens bästa fotbollslandslag med en massa VM-titlar (fyra) och tre EM-pokaler. Serie A är deras topp fotbollsliga som tyvärr befinner sig något i skymundan av La Liga och Premier League sedan tidiga 2000-talet.

Problemet som Serie A har handlar om pengar. Arenorna är inte längre i toppskick och spelarna som köps är inte de bästa. På 1990-talet och en bit in på 2000-talet var läget annorlunda. Då tillhörde Inter, Milan och Juventus riktiga toppskiktet av europeisk fotboll. Även Lazio, Parma, Roma och Fiorentina var lagen som inget annat lag ville möta i Champions League. Nu är det verkligen en klasskillnad gentemot hur det har varit för tio-femton år sedan.

Första divisionen i Italien Serie A skapades redan i slutet av 1920-talet. Totalt spelar det 20 fotbollsklubbar i toppdivisionen. Detta innebär att det är precis som i Premier League 38 omgångar per säsong. Pokalen som ligans vinnare får lyfta heter Scudetto. För närvarande krävs det att klubben kommer bland topp-fyra i den italienska toppdivisionen för att kvala in till Champions League. Femman och sexan i tabellen får tävla i Europa League efterföljande säsong. Tre sista lag i ligatabellen efter säsongens slut får spela i Serie B nästa år.

Spela på Serie A Odds

Tack vare Svenska Spel är Serie A fotboll rätt stort bland de som brukar pela på odds. För att bli riktigt duktig på Europatipset och jaga 13 rätt krävs det en del kunskaper om Serie A och italiensk fotboll. Därför följer vi ofta Italien och läget där, även om vi kanske inte alltid tippar Serie A, när vi bettar på spelbolag på nätet.

Tyvärr finns det få bettingsajter som verkligen satsar på Serie A odds. Det beror på att svenska odds sidor föredrar att fokusera på svenska ligor och sporter, medan utländska som har svensk version har oftast ursprung i England. Det finns faktiskt potential för ett starkt nytt bettingvarumärke som riktar sig något mer mot Italien.

Även om bettingmöjligheterna på Serie A fotboll är något begränsade så är det ändå riktigt kul att följa italiensk fotboll och spela på odds på Serie A på spelbolag online. Det beror på att rättigheterna till live streaming sändningar finns oftast där. Det betyder att du som sätter in riktiga pengar och spelar på italiensk fotboll får chansen att se fotbollsmatcherna live gratis i hög kvalitet. Det som är fördelen med att göra det hos spelbolag är att du slipper alla jobbiga pop-up reklamfönster, om du kollar live stream fotboll på bettingsajter. Serie A är nog den ligan som täcks bäst av spelsajter.

Vad gäller bettingmarknader som finns tillgängliga för dig som vill spela på Serie A odds så varierar utbudet rejält mellan olika odds sidor.  De vanligaste enligt oss på Ettkrysstvå är spel på matchresultat, handikapp betting, över/underspel och spel på målskyttar. Vi föredrar live betting på Serie A varje söndag. Det gör vi efter att ha gått live med våra Europatipset speltips. Missa inte senaste förslag från våra experter och bli vinnare på bets på italiensk fotboll idag!