Menu

Odds på Speedway

För dig som letar efter bettingmöjligheter på speedway, gäller det att kolla listor med odds hos de största spelbolagen. Kikar vi på svenska bettingsajter och vad de har att erbjuda, handlar det oftast om Elitserien som är landets bästa liga inom speedway. Det går att betta på vinnare, matchresultat och H2H. Fler oddsalternativ kan finnas tillgängliga, men det är de tre som du säkert hittar, om matchen är nu med i utbudet.

Det är helt fel att tro att sporten speedway är endast stor hemma i Sverige. I flera andra länder återfinns tusentals fans. Det gör att det finns efterfrågan för odds på speedway utomlands. Du hittar bettingmarknader på sporten bland annat hos Betfair Sverige och bet365. Sporten är populär i länder som Lettland, Danmark och Polen. Satsar spelbolaget på någon av dessa marknader, ökar chanserna till att du hittar speedway betting i menyn.

Om Speedway

Odds på Speedway Bild

Denna sport finns oftast i oddskategorin Motorsport. Speedway har en del väsentliga skillnader gentemot andra motorsporter som är populära för betting. Först och främst så är det motorcyklar som gäller här och inte bilar som i F1 och Nascar.

Speedwaytävlingar avgörs på ovala banor täckta med grus. I varje kurva lutar sig föraren rejält. Racen är snabba och spännande. Tyvärr är det rätt farligt med speedway, speciellt i kurvorna. Många förare har dött genom åren, vilket har lett till en del kritik för sporten. Huvudtävlingen för de flesta förarna är speedway-VM eller FIM Speedway Grand Prix som är en serie av lopp i olika europeiska länder.

För att bli bra på speedway betting måste du förstå hur loppen avgörs. Förarna kör i heats med fyra deltagare som alla har en huva i sin egen färg. Följande fyra färger används inom speedway:

 • Röd
 • Blå
 • Vit
 • Gul

Varje heat består av flera varv. När loppet är över får varje deltagare ett visst antal poäng. Dessutom får även lag poäng, ifall detta är en lagtävling. Notera att det inte finns några årliga serier inom speedway så som det gör i fotboll, ishockey och de flesta andra sporter. Här kan föraren lätt byta ett lag inför nästa turnering.

Odds på Elitserien

Som ni säkert vet heter Elitserien i ishockey SHL nu. Namnet Elitserien finns dock kvar och används för speedwayligan. Ser du odds på Elitserien i listan över tillgängliga marknader att spela på, handlar det alltså om inget annat än speedway. Svenska serien består av 14 head-to-head omgångar. Elitserien håller toppklass och innehåller åtta lag som alla tävlar om ligatiteln. Du hittar bästa odds på speedway lagen hos alla spelbolag på svenska som satsar på odds på lokala sporter och ligor.

Nedan hittar du en lista på alla Elitserien lag – bästa svenska speedway lag med länkar till samtliga:

Efter säsongen sker slutspelet där sex bästa lag i årets Elitserien är med och tävlar om mästartiteln. Sista laget i serien lämnar den nästa säsong och ersätts av vinnande laget i andradivisionen Speedway-Allsvenskan. Odds på Elitseriens vinnare uppdateras kontinuerligt. Dessutom går det också bra att betta på en del andra alternativ. I Sverige är det populärt med följande odds på Speedway-matcher:

 • Vinnare
 • H2H-spel
 • Över/Under spel
 • Förare med flest poäng i matchen
 • Handikappspel
 • Heatvinnare

Allra första säsongen av Elitserien arrangerades 1982, men redan sedan 1948 har det funnits en toppdivision inom speedway i Sverige.

Betting på speedway: Tips

Första tipset till dig som planerar börja med betting på speedway är att välja ett spelbolag som erbjuder bästa odds på denna sport. Börja med att kolla bet365 som har en del speedway bettingmarknader. Sedan är vårt tips att du kikar på Betfair oddsbörs och kollar vilka tävlingar de har med i sitt utbud. Fortsätt med svenska bettingsajter sedan.

När du är klar med din marknadsundersökning, är det dags att jämföra spelbolagen för betting på speedway. Det ska du göra enligt två faktorer:

 • Välkomstbonus – storlek och villkor;
 • Oddsnivå – hur mycket du får tillbaka i vinst på dina speedway bets från spelbolaget

Ytterligare ett tips är att kolla på insättningar och uttagsmetoder och välja spelsida med snabbaste uttag. Sist men inte minst, sätt spelbudget så att du inte förlorar för mycket. Testa hur bra dina bets är gentemot experter som sätter odds. Det kan mycket väl vara så att du är bättre på denna sport. Att vara påläst och uppdaterad är extra värt med mindre sporter som speedway, då få spelbolag har bettingexperter som håller stenkoll på allt inom speedway.