Menu

HV71 Guide

En klassisk klubb i svensk ishockey, HV71, eller Husqvarna/Vätterstads 71 som det fullständiga namnet betyder. Årtalet härstammar från 1971 när de två klubbarna slog sig samman. Jönköpings Klubben har vunnit 5 stycken SM guld och ligger femma i maratontabellen med 29 säsonger i den högsta ligan.

Efter förra årets missräkning, när laget åkte ut i åttondelen mot Linköping räknar många med att HV ska kriga om medaljerna i år. Några av nyförvärven i truppen är Simon Önerud, Mikko Lehtonen och Marcus Ljungh, men samtidigt tappade man den viktiga försvarskuggen Lawrence Pilut.

HV71 Laguppställning 2018

I hockey ändras uppställningarna snabbt men en laguppställning med spelare som:

 • Robin Figren, F
 • Mattias tedenby, F
 • Sebastian Wennström, F
 • Kristoffer Berglund, B
 • Mikko Lehtonen, B

Dessa spelare inger nog respekt hos dom flesta SHL lagen.

Streama HV71 Matcher

Om du vill streama SHL matcher är det i första hand C More du ska vända dig till. TV bolaget äger rättigheterna för såväl SHL som Allsvenskan 2018/2019. Men det finns andra alternativ att tillgå, spelbolag som NordicBet stremar HV71 och resten av SHL lagen utan krav på insättning. Matcherna sänds i hög kvalitet gratis.

Spelschema för HV71

Elitserien i ishockey, eller SHL som ligan heter numera har redan startat. Kampen om sm titeln är i full gång. För att inte riskerar att missa några matcher med HV 71 så finns spelschemat på deras hemsida. Du hittar också spelprogrammet för seriens 52 omgångar på SHL:s officiella sajt.

Bästa HV71 Spelare

Några av de bästa spelarna genom tiderna i HV 71 är:

 • Stefan Liv
 • Fredrik Stillman
 • Stefan Örnskog
 • Per Gustafsson
 • David Petrasek
 • Johan Davidsson

Bästa HV71 stjärnor just nu

 • Mattias Tedenby
 • Robin Figren
 • Kristoffer Berglund
 • Sebastian Wennström
 • Mikko Lehtonen

HV71 Resultat

Är man inget hardcorefans som ser alla matcher och resultat på plats så kan det vara svårt att hålla reda på slutresultaten i alla 52 omgångar av grundserien. Men det finns hjälp att få. Vem slentrian tittar inte in på klassiska SVT text ibland för att få senaste nytt från sportvärlden? Men har du inte tillgång till en TV så finns den faktiskt som app till din mobiltelefon! Du kan också använda dig av Livescore eller ett spelbolag med live odds för att ha 100 procent koll i realtid.

Bästa HV71 Forum

 • Hockeysnack
 • Svenska fans
 • HV71 på Flashback
 • HV71s Facebookgrupp

Köpa HV71 Tröja

För att köpa den klassiska Blå, gul och vit-färgade matchtröjan kan du vända dig till Intersport eller den officiella HV71 shopen. En replika kostar 699 kronor om du vill ha från aktuell säsong. Oftast reas tröjor från tidigare år ut till vettiga priser. Du kan få tröjan eller andra souvenirer levererade hem till dörren i hela Sverige.

Biljetter till HV71 matcher

Det är föredömligt enkelt att köpa biljetter till HV71s matcher. Köp direkt i luckan eller via deras hemsida. En ståplatsbiljett i klacken kostar 130 kronor för vuxna. Vill du hellre sitta ner och njuta av matchen och klackens sång kostar det mellan 180 till 370 kronor beroende på var i arenan du vill sitta.

Tabell: HV71 ställning i SHL

Att inte nå slutspel är inget alternativ för en storklubb som HV, när tabellen ska summeras är kravet givetvis en plats på den övre halvan. Målsättningen är guld, men vägen dit är lång. Det vet alla hockeyfans. För att hålla koll på tabelläget kan du kolla in HV71:s officiella sajt eller gå in på SHL.se

Nästa match för HV

Älskar du betting och HV71 kommer du att gilla våra speltips. Vi ger dig tips och rekar på kommande matcher som laget spelar. Vill du ha information och förslag på hur du ska betta på nästa match hittar du det på vår startsida. Våra experter är handplockade för att ge dig dom bästa speltipsen på marknaden.

Se HV71 på TV

Rättigheterna för SHL och Hockeyallsvenskan på TV ligger hos C more, där hittar du alla matcher under hela säsongen. Dessutom sänds SHL finalen på TV4 för att alla som vill ska kunna njuta av hockey dramatik av högsta klass.

Hemmaarena för HV

Skådeplatsen för HV:s matcher är Kinnarps Arena med plats för 7000 åskådare. Arenan hette från början Rosenlundshallen och invigdes 1958. Kinnarps invigdes i september månad år 2000.

Förutom hockey är arenan känd för att husera Dreamhack, en av världens största lan och e-sporthändelser. Melodifestivalen har också arrangerats i arenan och världsartister som nobelpristagaren Bob Dylan har uppträtt.

Köpa HV71 Keps

Intersport är den officiella HV71 shopen och säljer mängder av olika souvenirer som kepsar, muggar och tröjor. En keps kostar 199 kronor. Du kan beställa alla dina produkter från hela Sverige och dessutom få dom levererade direkt hem till dig. Hur smidigt som helst. Det finns också en shop i anslutning till arenan, så att du kan vara kittad till nästa match.

HV Tränare

Att leda ett elitserielag är ingen lätt uppgift, en tränare måste vara beredd på hård kritik om laget inte presterar som det ska.
Huvudtränare i HV71 i år är Johan Lindbom, assisterande tränare är Stephan Lundh och Niklas Rahm.

Tidigare tränare i klubben är ikoner som Pär Mårts, Harald Lückner, Curre Lundmark och Bror Hansson.

HV71 Klubbrekord

Vet du vem som har rekordet i flest antal matcher i HV? Här är svaret! Topp tre i antal spelade matcher genom tiderna i HV71:

 • Johan Davidsson 920
 • Per Gustafsson 854
 • David Petrasek 765

Bästa målskytt totalt är Johan Davidsson, 176 stycken. Snabbaste HV71 målet någonsin har Per Gustafsson gjort, efter bara 6 sekunder spelade.

Odds på HV71

Ska du spela på hockey odds måste du veta vilka bolag som ger bäst odds och bäst service. Här kommer en topp tre lista, utan inbördes ordning för att betta på HV71.

Hos Svenska spel kan du till exempel spela på power play eller olika typer av stryktips varianter för hockey. Nordicbet och Unibet har mängder av vassa live odds, bonusar och höga odds för HV71.

Sammanfattning av HV71 Guide

Elitserien i ishockey har precis börjat, det återstår många matcher innan ett lag står som seriesegrare och får lyfta den åtråvärda SM pokalen. HV71 kommer definitivt att vara med och tampas om medaljerna när slutspelet drar igång. Allt annat vore ett enormt misslyckande med tanke på trupp och spelarmaterial. Husqvarna laget har all anledning att se positivt på framtiden.