Menu

Bets på baseboll

Få av oddsspelare i Sverige är duktiga på bets på baseboll. Det är inget konstigt med det. Sporten är inte alls lika stor bland svenska betting entuasiaster som det är i USA. Även i England är det rätt populärt med att satsa riktiga pengar på baseboll betting. Det gör att en del utländska spelsidor som är kända hos oss i Sverige och erbjuder spel via Malta-licens har en del baseboll med i utbudet.

Populära bets på baseboll

Precis som det är med NHL och NBA – två andra sporter populära i USA, avgörs en del basebollmatcher mitt på natten. Det gör att sporten ofta är med i livebetting-menyn. För er som inte kan hålla er från oddsspel på natten, kan det vara smart att lära sig ett och annat om betting på baseboll. Nedan hittar ni några tips och råd som underlättar det för er, om ni är nybörjare på denna sport.

Viktigaste regler för baseboll betting

När du spelar för riktiga pengar på baseboll, är det viktigt att veta exakt vad som gäller. I många fall är reglerna väldigt oklara och det finns alldeles för lite att läsa om denna sport. Oftast är det dessutom på engelska. Låt oss kika på ett par viktiga baseboll betting regler som kan vara av intresse för dig som gillar baseboll speltips och är från Sverige.

När du satsar på antal totalt antal varv (over/under) måste matchen spelas i 9 omgångar (8.5 om hemmalaget leder) för att gälla. Om en baseboll match dömer eller suspenderar in extra omgångar, kommer resultatet avgöras efter den sista fulla omgången om inte hemmalaget gör oavgjort, eller tar ledningen i den nedre halvan av omgången, i vilket fall poängen avgörs när matchen döms.

Resultatet för en basebollmatch räknas som officiell av oddssidan efter 5 omgångars spel om inte hemmalaget leder efter 4.5 omgångar. Om en match dömer eller suspenderar in extra omgångar, kommer vinnaren avgöras enligt den sista fulla omgången om inte hemmalaget gör oavgjort, eller tar ledningen i den nedre halvan av omgången, i vilket fall vinnaren avgörs när matchen döms. Alla pengar kommer att betalas tillbaka om hemmalaget gör oavgjort och sedan avbryts. Spelbolag på nätet  godkänner inte uppskjutna spel, protester eller upphävda beslut om insatser. Alla insatser på baseball ska göras den angivna dagen, för att det ska gälla annars betalas alla pengar tillbaka.

Money-line insatser på MLB

  • Money-line insatser på baseboll kommer att godkännas som gällande oavsett start-pitcher.
  • MLB farmarligor: Om en dubbelmatch spelas mellan Lag A och Lag B och spelbolaget sätter ett pris för Lag A vs. Lag B för endast en match, utan att beteckna det som antingen Spel 1 eller Spel 2, ska priset avse match 1. Om, i själva verket, Match 1 redan har startat, ska det avse Match 2.
  • MLB Prop Rules: För prop, måste spelet gå 9 omgångar (8.5 om hemmalaget leder) för att gälla.