Menu

EM 2020 Speltips

Fotbolls-EM avgörs vart fjärde år. Alla Europas länder är med i kvalturneringen och endast de bästa får spela i slutspelet. Du kan räkna med att våra experter ger dig EM 2020 speltips för samtliga matcher samt kvalet som inleds nästa år efter VM-turneringen. Redan nu går det att skriva en del om kommande fotbollsmästerskapet i fotboll.

Vi börjar med kort introduktion över upplägget tillika turneringsformatet för EM 2020 och vart matcherna spelas. Vi presenterar värdnationerna, arenor och guidar dig genom kvalet. Det är kanske något för tidigt med att försöka förutspå vem som vinner denna stora turnering. Du får nöja dig med dagens speltips på andra fotbollsmatcher så länge.

Så snart EM 2020 kval drar igång, är du välkommen att besöka Ettkrysstva.com för experttips på vem som vinner kval grupper och når finalstadiet. Notera att denna gång går det att nå EM 2020 grupper genom nya turneringen Nations League. Formatet om denna Uefamästerskap som kickar igång för första gången hösten 2018 hittar du i vår meny.

Du kan räkna med vinnarodds här i denna EM guide, så fort spelbolagen publicerar dem. Du behöver inte vänta på år 2020, med andra ord. De flesta har EM odds tillgängliga redan nu. Det gäller att förbereda sig redan nu genom att kolla lottningen, favoriterna och speltips på fotbolls EM. Notera att kommande mästerskapet som avgörs i ett enda land blir EM 2024: Tyskland eller Turkiet. Vilket land det blir avgörs den 27 september 2018.

Guiden som du läser nu avser uteslutande kommande fotbolls-EM 2020 kval, grupper, slutspelet och final. Den inleds med värdnationerna och arenor. Den avslutas sedan med avsnitt som handlar om spelschema, biljetter till fotbollsmatcherna (slutspelet) samt odds på EM 2020.

Ju närmare Europamästerskapet i fotboll vi kommer, desto mer om betting på denna turnering du får läsa på våra sidor. Speltips är för tidigt att ge, men nedan hittar du några tipsförslag och odds på nästa EM-vinnare. Det går faktiskt att satsa pengar på vem som vinner i EM 2020 redan nu. Vilket land tror ni att det blir? Vår expert på betting på landslag och europeisk fotboll tror på Belgien eller Frankrike som vinnare i nästa Europamästerskap i fotboll.

Antal nationer som får kvala in dit har växt från 8 till 24. Hittills har femton EM spelats. Tyskland och Spanien är bäst genom tiderna med tre titlar var. Regerande Europamästare är Portugal. Nästa EM är en speciell turnering av många olika anledningar. I denna artikel får du en utförlig guide över EM 2020 samt betting och odds på denna stora landslagsturnering.

EM 2020 Värdnationer

2020 arrangeras fotbolls-EM i hela tretton länder. I juni-juli spelar 24 fotbollslag slutspelet indelade i sex grupper. Följande värdnationer har valts ut av Uefa för att arrangera EM 2020 i fotboll:

 • Azerbaidzjan
 • Belgien
 • Danmark
 • England
 • Holland
 • Irland
 • Italien
 • Rumänien
 • Ryssland
 • Skottland
 • Spanien
 • Tyskland
 • Ungern

Notera att det tekniskt sett är tolv värdnationer för EM 2020 turnering, snarare än tretton, då England och Skottland ingår båda i Storbritannien. EM-finalen spelas på Wembley i London.

Lista på EM 2020 arenor

Arena i Baku Azerbajdzjan EM 2020 Nedan listar vi alla arenor som kommer att få arrangera EM 2020 grupper och slutspelsmatcher. Listan kommer i bokstavsordning samt innehåller information om stad, land samt tidsskillnaden mot svenskt tid.

Våra experter som tänker skriva speltips för kommande EM kommer att besöka Bilbao och Amsterdam. Resten av matcherna planerar vi att följa online och på TV.

EM 2020 slutspel fungerar på samma sätt som förra EM i Frankrike. Två bästa lag från varje slutspelsgrupp går till åttondelen. Dessutom kvalar även fyra bästa treorna in.

Kvala in till EM 2020

Inget fotbollslag är direktkvalificerat till slutspelet. Det är den stora skillnaden gentemot de tidigare EM-turneringarna. Samtliga 55 Uefa-medlemmar är med och försöker kvala in till den stora fotbollsfesten som avgörs sommaren 2020.

Kvalet till EM 2020 är rätt annorlunda även på en rad andra punkter. Uefa-förbundet har nämligen valt att lansera en helt ny turnering, nämligen Nations League. Den drar igång redan denna höst och ersätter vänskapsmatcherna. Mindre nationer får tack vare Uefas Nations League högre chanser att kvala in till EM 2020.

För att göra saker och ting enklare och inte behöva gå in i Uefas krångliga system, så fungerar allt på samma sätt som tidigare där två EM-kvalgruppvinnare gick vidare till EM-slutspelet. Nu är det så att istället för playoffs för grupptreorna får vissa lag ur Nations League dessa platser. Vi kommer självklart att inte nöja oss med speltips på EM 2020, utan även planerar att följa Nations League noga och skriva tipsförslag för samtliga matcher i denna extra fotbollskvalturnering.

Fotbolls-EM 2020 Spelschema

Schemat för kommande EM i fotboll 2020 är inte klart än. Kvalet är inte ens igång. Men redan nu går det att göra en lista över alla viktiga datum för dig som tänker följa kvalet och slutspelet redan nu, ett par år före EM 2020 i fotboll drar igång.

 • September – November 2018: Nations League-gruppspel
 • Mars 2019: EM-kval sätter igång
 • Juni 2019: EM-kval fortsätter och Nations League avgörs (semifinal och final spelas)
 • September – November 2019: EM-kval fortsätter
 • Mars 2020: EM-kval avgörs

Fotbolls-EM Biljetter

Det lär bli svårt att följa Sverige i fotbolls-EM 2020, om vi nu når slutspelet. Det handlar inte bara om biljetter som alltid är rätt svåra att få tag på. Som ni redan vet så spelas turneringen i 13 olika städer. Uefas mål med detta upplägg är att ge så många städer i Europa som det bara går att få uppleva den stora fotbollsfesten. Tyvärr innebär det faktiskt problem för fansen som gillar resa, jaga biljetter på plats och se sitt landslag live på stadion.

Oavsett hur svårt eller lätt det är för dig att få tag på fotbolls EM-biljetter 2020, kommer du även att behöva resa rätt mycket mellan städerna för att få se matcherna. Det blir nästan ännu värre än alla resavstånd i VM-2018 i Ryssland. Just därför blir det svårt att skriva EM 2020 speltips på plats. Ettkrysstvå låter våra betting experter stanna hemma för majoriteten av EM-turneringen. Detta trots att vi har råd med att köpa biljetter.

Sverige och Friends har sökt om att få vara värd för fotbolls-EM 2020, men fick avslag av Uefa. Enklast för oss vore att köpa biljetter och få se Sverige i Danmark, då Parken är med bland tretton utvalda fotbollsarenor. Det återstår att se hur lottningen kommer att ske och om Uefa kommer att ge geografiskt företräde till lagen eller kanske helt tvärtom tvingar lagen att spela så långt hemifrån som det bara går. Man vet aldrig vad som spelar in när Uefa fattar sina beslut.

Om Sverige kvalar in till EM 2020, kommer fotbollsförbundet precis som vanligt att få tilldelade ett visst antal matchbiljetter till svenska landslagets slutspelsmatcher. För att få tag i dessa behöver du först och främst anmäla ditt intresse på deras hemsida. Sen är det bara att vänta och hoppas att det blir just du som får biljetterna.

Vi på Ettkrysstvå finner det bra att Uefa åtminstone har valt att ha tre sista slutspelsmatcher – semifinaler och finalen på Wembley. Det gör saker och ting enklare för dig som endast planerar köpa biljetter till den avgörande delen av EM 2020 i fotboll. Då återstår det bara att boka Londonresan, vilket du egentligen kan göra redan nu. Turneringen slutar den 12 juli 2020. Det gör att vi redan nu vet att alla dessa sista tre matcher kommer att spelas veckan som börjar med den 6 juli 2020.

Spela på EM 2020

Wembley Stadion i London EM Final 2020 Miljoner svenskar och utländska fotbollsfans väntar på den stora fotbollsfesten. Det gör de inte bara för att få titta på matcherna, utan även för att spela på EM 2020.

Varje gång en stor fotbollsturnering äger rum får spelbolagen på nätet en massa nya spelare. Gamla kunder som har varit borta i flera år kommer tillbaka till bettingsajten för att spela på favoriterna.

Fotbolls-EM är superpopulär bland de som satsar pengar på spelsidor och är en guldgruva för spelare som letar efter bonusar, förhöjda odds och bra erbjudanden från spelbolag online.

Redan nu går det att spela för riktiga pengar på turneringsvinnare, även om möjligheterna bara erbjuds av vissa få spelsajter. Direkt efter att det är klart vem som får vara med i slutspelet, kommer även resterande betting sajterna att gå live med sina EM vinnarodds. Som det ser ut just nu är det tre favoriter till att vinna titeln 2020:

 • Tyskland (bästa odds 6.00);
 • Frankrike (bästa odds 6.50);
 • Spanien (bästa odds 7.00).

Portugal, Belgien, England, Italien och Holland har alla odds på mellan 11 och 19 på  sin EM 2020 vinst. Vissa spelbolag ger 100 gånger pengarna på att Sverige vinner i nästa EM. Det känns klart lockande, speciellt om Zlatan återvänder till landslaget och håller ut tre år till. Allt är möjligt med Ibra, så vem vet?

Zlatan Ibrahimovic - Spelar nästa EM 2020

Varför är betting på fotbolls-EM så stor då? Varför kommer hundratals sidor att publicera EM 2020 speltips och ge riskfria spel på denna turnering så fort slutspelsgrupperna blir klara? Jo, det beror på att denna turnering är något som alla snackar om. Alla vi oavsett ålder och kön blir fotbollsexperter under dessa sommarveckor. För att få sätta våra kunskaper på prov, vill vi spela för riktiga pengar på EM-turneringen.

Så oavsett hur mycket du har satsat och hur bra du är på betting och odds, brukar det kännas lockande med EM odds och spelförslag. Fotbolls-EM passar precis varje typ av spelare – från nybörjare till proffs. Tack vare alla bonusar, gratis odds pengar och extra erbjudanden du får från spelbolag på nätet, brukar EM-sommaren alltid mynta ut i en riktig bettingfest och en massa vinnare.