Menu

MFF Guide 2018

Mesta mästarna Malmö FF är Sveriges mest framgångsrika fotbollsförening genom alla tider. MFF grundades år 1910 och är laget med flest SM-guld, Svenska Cupen-segrar samt är man det enda svenska laget som lyckats nå Champions League den här sidan av millennieskiftet. Med mer pengar än samtliga allsvenska klubbar tillsammans dominerar MFF svensk fotboll och har gjort under hela 10-talet. Dessutom är MFF det enda svenska lag som nått final i Europacupen (nuvarande Champions League).

MFF Laguppställning 2018

Sedan Uwe Röslers ankom sommaren 2018 har laget spelat med en 3-5-2-uppställning med wingbacks. För att få en balans i elvan har det varit en offensiv mittfältare och en back som haft varsin kant. Generellt har Malmö en stark trupp även om det saknas lite bredd bland mittbackar. Så här har MFF elvan sett ut många gånger under säsongen under Rösler:

 • Dahlin
 • Nielsen, Bengtsson, Safari
 • Vindheim, AC, Lewicki, Bachirou, Rieks
 • Rosenberg Antonsson

Streama MFF matcher

MFF spelar både i Europa League och Allsvenskan 2018. Vissa spelbolag har rätt att visa matcher från Europa League och Allsvenskan. Dock är det C More som har de allsvenska tv-rättigheterna fram till 2020, men där är det svårt att få något gratis. För att streama MFF hos ett spelbolag krävs det ett positivt spelsaldo. Då kan du ta del av streams i HD.

Spelschema för MFF 2018

Malmö har en längre säsong än de andra svenska lagen eftersom man är ute i Europa. När allsvenskan stänger ner i november fortsätter Europa Leagues gruppspel i december. Lyckas MFF ta sig vidare från gruppen väntar slutspel i februari.

Allsvenskan spelprogram

I allsvenskan återstår det fem omgångar. Malmö tar emot Hammarby den 20 oktober. Därefter åker man till nationalarenan för bortamatch mot AIK. De tre avslutande matcherna går mot Örebro hemma, IFK Göteborg borta och därefter avslutas serien mot Elfsborg hemma.

Europa League schema

Efter två omgångar står MFF på 3 poäng efter att ha förlorat borta mot belgiska Genk och vunnit hemma mot Besiktas. Nu återstår dubbelmöte mot norska Sarpsborg. Därefter väntar Genk på Stadion innan gruppspelet avslutas med en tuff bortamatch mot Besiktas i Istanbul på lucia den 13 december.

Bästa MFF spelare

För att vara en svensk förening vimlar det av stjärnor och Malmö har producerat mängder med fullblodsproffs genom åren. Största profilen i dagens lag är Markus Rosenberg som sedan hemvändningen 2014 har tagit 3 SM-guld och fört laget till 2 gruppspel i Champions League och nu senast framgångarna i Europa League. Något som saknar motstycke i svensk fotbollshistoria.

Malmö FF stjärnor 2018

Markus Rosenberg är största stjärnan men det vimlar av kvalité hos mesta mästarna. Johan Dahlin, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, Anders Christiansen, Sören Rieks, Bachirou och Antonsson är de största stjärnorna i dagens MFF.

Bästa i MFF genom tiderna

 • Bosse Larsson
 • Zlatan Ibrahimovic
 • Markus Rosenberg
 • Staffan Tapper
 • Krister Kristersson
 • Roy Andersson
 • Patrik Andersson
 • Daniel Andersson
 • Stefan Schwarz
 • Martin Dahlin
 • Egon “Todde” Jönsson
 • Janne Möller

MFF Resultat

Vårt favoritställe för att kolla resultat är den svenska appen Forza. Dock fungerar andra sajter med liverättning som till exempel Flashscore, Livescore och SVT text också väldigt bra. Ställ in notiser på dina mobila enheter för att direkt få en uppdatering så fort det blir mål, kort eller en höjdpunkt.

Tips på bästa forum för MFF fans

MFF är enorma i Malmö men utanför sveriges tredje största stad är kärleken till de himmelsblå inte lika stor. Framförallt inte med tanke på framgångarna och kaxigheten som konstant omger klubben. Svenska Fans har en dedikerad fanpage för MFF som heter Himmelriket. Utöver är sociala medier som Twitter ett bra forum för att diskutera sport. Självklart diskuteras det om MFF på Flashback också.

Köpa MFF Tröja

Tröjan finns att köpa i MFF:s webbshop, i butiken på Stadion samt hos flertalet återförsäljare som till exempel Intersport och Stadium. Tröjan kostar 749 kronor och då är det den allsvenska tröjan som gäller. Vill man däremot ha Europatröjan (den är utan reklamtryck) blir det dyrare då priset istället ligger på 899 kronor. Leverans sker till hela världen och det finns också gamla matchtröjor från tidigare säsonger att köpa.

Biljetter till Malmö FF hemmamatcher

Biljetter till MFF:s hemmamatcher köps via Ticketmaster. För den som vill gå på alla matcher är årskort att rekommendera. En matchbiljett hos MFF på en allsvensk match kostar mellan 90 – 560 kronor beroende på plats. I Europa League är det en marginell prisökning.

Tabell – MFF i Allsvenskan just nu

Till Allsvenskans officiella hemsida kan du vända dig när du vill spana in tabellen. För MFF är målet SM-guld varje år men tack vare en svag vår vinner man inte det 2018. Istället har målet efter den katastrofala inledningen med Magnus Pehrsson varit att nå en topp 3-placering. Lyckas man med detta får MFF en plats i kvalet till Europa League. Hamnar man 4 eller sämre blir det istället fokus på att vinna Svenska Cupen då det är den enda vägen ut i Europa som återstår i så fall – Malmös tydliga mål varje säsong.

Nästa match för Malmö FF

När MFF spelar har våra experter sett till att bjuda på härliga speltips inför matcherna. Förslag och information om nästa match och hur du kan betta hittar du på startsidan. Genom att läsa våra speltips från de grymma rekare som hittas i vårt stall får du en bättre förutsättning inför matchen.

Se MFF matcher på TV

Fram till 2020 är det C More som har rättigheten att visa fotbollsallsvenskan. Därefter tar Discovery över och har tecknat ett avtal fram till 2025. Matcherna kommer då att visas på Eurosport och Eurosport Player. Idag visas alla matcher på C More. Rättigheterna till Europa League är det Discovery som har och därför är det där som du kan titta på MFF:s matcher i Europa 2018.

Hemmaarena för Malmö FF

MFF spelar sina hemmamatcher på Stadion, tidigare kallad Swedbank Stadion. Med plats för 24 000 åskådare (mindre under Europamatcher och högriskmatcher på grund av säkerhetskrav) är det en av de större arenorna i Sverige. Publikrekordet ligger på 24 148 åskådare som tittade på MFF:s premiär mot Mjällby 2010. Stadion hade äran att vara värd när U21-finalen avgjordes mellan Tyskland och England 2009. Arenan kallas även för “Hexenkittel” på grund av den kokande stämning som kan infinna sig på arenan.

Köpa MFF keps

Vill du köpa en MFF keps och stötta ditt lokala lag kan du besöka MFF-shopen. Där finns mängder av olika kepsar för alla smaker. Den billigaste går på 199 och den dyraste på 299. Intersport och Stadium i Malmö säljer också MFF-kepsar vilket även supporterbutiker gör.

Tränare

Idag tränas MFF av den tyske tränaren Uwe Rösler, uppväxt i forna DDR. Han tog över efter att Magnus Pehrsson drivit klubben i botten resultatmässigt. Uwe har lyckats ta sig upp i tabellen i allsvenskan och dessutom klarat av att ta laget till Europa League.

Innan Magnus Pehrsson var Allan Kuhn tränare en säsong men han fick sparken trots SM-guld. Dessförinnan var det Åge Hareide som styrde klubben till två raka CL-slutspel 2014 och 2015 – en otrolig period i klubbens historia. Andra profilstarka tränare genom åren är Roy Hodgson, Bob Houghton, Roland NIlsson, Sören Åkeby, Tom Prahl och Richard Norling.

Klubbrekord

 • Flest allsvenska matcher: Krister Kristensson (348 st)
 • Flest allsvenska mål: Bo Larsson (119 st)
 • Dyraste transfern ut: Zlatan Ibrahimovic
 • Flest allsvenska medaljer: Janne Möller
 • Minst insläppta mål under en säsong i allsvenskan: Jonnie Fedel och Janne Möller (11 st)

Odds på MFF

Vill du betta på MFF finns det många olika marknader att välja mellan. Inför säsongen är långtidsspel väldigt populärt. MFF brukar vara favoriter till att vinna SM-guld men lyckas inte 2018. På samtliga matcher kan du betta live eller pre game. Live odds brukar många uppskatta eftersom marknaderna är flera och det är mer spänning. Det finns också oddsbonusar att ta emot som du kan använda på dina MFF-matcher. Här är tre bra spelbolag som du kan spela hos när du ska betta på MFF odds eller Allsvenskan:

Sammanfattning av Malmö FF Guide

Framtiden ser ljus ut för MFF som har mer pengar än alla andra allsvenska klubbar tillsammans. Kassaflödet fylls på ytterligare under 2018 tack vare miljonerna för deltagandet i Europa League. Så länge MFF lyckas ta tredjeplatsen är fansen och klubben säkerligen nöjda eftersom man inför VM-uppehållet låg 10:a i tabellen.

Fördelar med att vara MFF-fan:

 • SM-guld nästan varje år
 • Grym stämning på arenan
 • Överlägset mest pengar inom svensk fotboll.
 • Snygga tröjor
 • Stolt historia

Nackdelar med att vara MFF-fan:

 • Enorm press på laget
 • Konstiga tränarrekryteringar ibland