Menu

Bandy Tips

Den anrika gentlemannasporten hävdas allmänt vara föregångare till ishockey i europa, bandy har spelats i Sverige sedan 1890 talet men har sitt ursprung så tidigt som medeltiden. Finalen i Elitserien i bandy är en riktig publikfest och lockar mängder av supportrar till såväl arenan som till TV-apparaterna.

Givetvis går det att satsa pengar på vem som tar hem finalen och det finns massor av välkända spelbolag som erbjuder betting och bandy tips. Om du planerar att spela på bandy är det smart att läsa på om dom olika lagen, ligan och det senaste från bandy nytt. På sidan Bandyworld får du all information du behöver inför matcherna och Silly Season.

Du hittar också resultat från stormatcher som Villa – Lidköping och Saik – Hammarby. När du har bestämt dig för att tippa och läst alla speltips om bandy kan du enkelt streama matcherna på Bandyplay. Du kan njuta av Elitserien i Bandy direkt från datorn eller i din mobiltelefon var du än befinner dig.

Streama bandy gratis – tips på sidor

Vanlig serielunk eller en toppmatch mellan Sandviken och Hammarby? Oavsett så kan du streama bandy gratis. Se svensk bandy live från datorn. SVT sänder många matcher per år, du kan med fördel se deras livesändningar från till exempel VM på deras gratis stream SVT play. Du behöver inte regga dig för att se på Sverige – Ryssland, det enda som krävs är att du befinner dig i Sverige när du tittar.

Andra tips på stream sidor är Staylive där vem som helst kan arrangera en live stream genom deras tjänst. Svenska bandyförbundet är en av deras många kunder. På bandypuls hittar du mängder av information, bland annat om sajter med live stream och var du kan se semifinalen i TV. På Elitrapport hittar du all möjlig information om olika ligor och serier, och dessutom när, var och hur matcherna spelas.

Bandy på tv idag

Mycket av sändningarna sker i dag på nätet, via bandyns egna kanaler, ingen kanal sänder bandy på TV idag regelbundet. Däremot visas ofta sammandrag från ligan i sportnytt och andra SVT bandy TV-sändningar idag. Alla matcher går dock att streama från datorn i HD kvalitet så du kan alltid se svensk bandy på TV idag, precis som förut.

SM finalen är en riktig publikfest och tradition för bandyälskare. 2018 visas den via Bandyplay. Ligans egen tv kanal som sänder svensk bandy live både idag och imorgon. Så nu behöver du inte undra längre om vilken TV kanal som visat bandy matcher som Hammarby mot Villa.

Odds på bandy

Alla gillar att vinna, så också publiken, få dom bästa oddsen på bandy i Elitserien och allsvenskan. Jämför svenska spelbolag som Unibet, Nordicbet eller Svenska Spel med odds på bandymatcher för att bli en riktig vinnare med dom senaste oddsen. Det finns massor av olika varianter att välja mellan om du vill betta och lägga ett spel på bandy.

Bandy löner

Vad du tjänar som proffs skiljer sig markant åt. Spelarlönerna i bandy är väldigt olika beroende på i vilket lag du spelar, vilken status du har och i vilken liga du är i. Generellt sätt så betalar den ryska ligan dom bästa topp lönerna. På frågan: vad tjänar en spelare i Ryssland? Svarade stjärnspelaren Erik Säfström att han tjänar mellan 1 – 1.5 miljoner netto i Ryssland.  Han är visserligen en av dom bäst betalda spelarna i Sverige och i Världen 2018. Men det ger en fingervisning om hur mycket stjärnorna tjärnar.

Skytteliga – bästa bandy målskyttar

Är man en sån som är intresserad av statistik så är bandy helt rätt sport. Mängder av intressant statistik och fakta finns tillgänglig på förbundets hemsida. Där hittar man information om Elitserien, bandy kval och vem som kammar hem skytteligan 2018.              En av dom bästa bandy målskyttarna genom tiderna är Sandvikens Patrik Nilsson som säsongen 2008 mäktade med imponerande 94 baljor. Vem som blir VMs bästa målskytt återstår att se men det brukar stå mellan Sverige och Ryssland. Håll koll på vem som tar hem tabellen genom att följa bandyn på nätet.

Schema för bandymatcher

Är du intresserad av att gå och titta på en Elitseriematch så hittar du schemat för bandysäsongen på förbundets hemsida. Där hittar du information om både den högsta ligan i Sverige och division 1.

Spelschemat för Elitserien säsongen 2018/2019 sträcker sig mellan 26:e oktober och den 23:e mars. Se dom bästa matcherna med SAIK och Hammarby och kolla på drabbningen mellan Hammarby – Vetlanda antingen live eller via datorn eller mobilen. Hela spelprogrammet och information om slutspel, trupper och nyförvärv hittar du på förbundets hemsida.  Slutspelsperioden 2019 inleds den 19 februari och Bandy VM spelas mellan den 26 januari-2 februari 2019 i Vänersborg.

Bandy tabell

Riskera aldrig att missa några viktiga resultat genom att hålla dig uppdaterad om aktuell tabell och ställning efter senaste omgången i följande svenska ligor: Elitserien, allsvenskan, div 1 och div 2. Alla resultat finns tillgängliga på nätet och i din mobiltelefon oavsett om det är Frillesås BK som spelar eller bandy VM så kan du hänga med i tabellen 2019. All info finns på förbundets hemsida

Senaste bandy resultat

För att få senaste nytt och alla dom senaste bandy resultaten med uppdaterad och aktuell information om mål och matcher kan du använda dig av Livescore. Få bandyreslutat och målservice idag. Missa aldrig bandyresultat i Elitserien och Allsvenskan igen. Få ställningen i VSK:s senaste match live i din mobiltelefon.