Menu

Tennis Odds och Speltips

Nedan kikar vi på de vanligaste betsen på tennis. Vi börjar med att presentera regler som gäller spel på tennis odds för att sedan gå igenom och lista populära bettingmarknader som spelbolag online erbjuder. Precis som är fallet med andra sporter som fotboll och hockey så är det flera spännande spelmöjligheter på bästa tennismatcher på betting sidor online. Jämför odds och satsa pengar på tennisturneringar som Wimbledon och Australian Open live eller före match. Vår guide hjälper dig.

Bästa Speltips på Tennis

Börja betta på tennis genom att lära dig reglerna. Nästa steg är att ta del av bästa speltips online som du hittar gratis på en rad tennissajter. Försök hitta expertförslag. Vi på Ettkrysstva.com gör vårt bästa för att attrahera till oss proffsskribenter som hjälper dig med speltips för betting på tennis. Du hittar senaste spelförslag på startsidan.

Det kan vara bra att lära sig hur bra tennisspelare gör ifrån sig på olika underlag. Wimbledon odds på Nadal eller Ostapenko kan sättas lägre, då de vanligtvis är duktiga på gräs. Odds sidor erbjuder inte samma nivå på odds. Jämför sajterna innan du börjar livebetta eller satsa pengar på tennis före matchstart.

Bästa tips för att bli bra på tennis odds handlar också om att bli expert på statistik. Innan du börjar betta på Australian Open, kan det vara smart att kolla historiken. Vi rekommenderar att kika på H2H statistik och resultat på senaste matcher som tennisspelaren har uppvisat tidigare under säsongen samt under samma turnering ifjol.

Vill du satsa pengar på liveodds på tennis, bör du välja stora spelbolag med bra odds på tennisturneringar som Unibet och Bet365 Sverige. Ett tips är att du hittar en bra sajt för att streama tennis live gratis i HD. Att se tennismatcher du bettar på direkt i TV eller på datorn gör livebetting på tennis enklare.

I snitt vinner du mer, om du följer spelutvecklingen antingen på portalen med livestreamad tennis eller hos spelsajter som sänder matcherna som SuperLenny och Betsson. Varje månad lanseras nya spelbolag 2018 och de flesta har odds på Wimbledon, French Open, US Open och Australian Open. De har även aktuella veckans ATP och WTA turneringar med i utbudet.

Tennisbetting i Sverige är inte lika populärt som fotboll. Det gör att det är svårare att hitta bra speltips på nätet. Vårt bästa bettingtips är att du lär dig allt om denna vackra sport själv och blir proffs på att betta på tennis spel utan rekar från spelbolag och expertsajter.

Det blir allt mer aktuellt med bettingtips för denna sport, inte minst tack vare live spel och nya svenska tennisstjärnor som Mikael och Elias Ymer.

Olika bets på tennisVisst är det inte lika stor med tennis som på Björn Borgs, Stefan Edbergs och Mats Wilanders tid. Men tack vare odds spel, förblir det populärt med att följa Grand Slams och betta på Wimbledon vinnare.

På Ettkrysstva.com är vi riktigt intresserade av ATP och WTA-touren och följer resultaten varje dag på Oddschecker på US Open Tennis samt på alla andra stora turneringar som det går att betta på tennis på. Vi planerar att utöka detta avsnitt med tennis tips och odds på senaste matcher och turneringssegrare.

Handikappspel på tennis

När du kikar på dagens tennis och hockey rekar, märker du snabbt att det ofta handlar om handikapp spel. Väljer du tippa på tennis hos bet365, har de flesta bettingmarknader förutom kanske bets på Riksdagsvalet 2018 handikapp som ett bettingalternativ.

Varje bettingexpert vet förklaring till detta begrepp. Dock är det inte många nybörjare på tennis betting som vet vad 2-vägs (tvåvägs) och 3-vägs (trevägs) handikapp (+2 och +3) är och hur de fungerar. Vi rekommenderar dig att besöka odds sidor och läsa på ordentligt om hur handikappspel funkar.

Ibland får du bettingalternativ på internationell och svensk tennis som du inte får missa. Ett av våra viktigaste tips för att bli bra på tennisodds är att lära dig allt om handikappspel. Det gör du på sajter som OLBG och Bet365 som är bra på tennis spel.

Viktiga regler för dig som bettar på tennis

Först låt oss introducera dig till de viktigaste reglerna som gäller för bets på tennis online. De är standard, men kan skilja sig mellan olika spelsidor online.

 • Vid pensionering, diskvalificering eller förändring av ytan mitt i matchen, ogiltigförklaras alla insatser som inte kan lösas med nuvarande poäng.
 • Setspel: Om en tennismatch inte avslutas på grund av en spelaravgång eller diskvalificering, kommer alla icke-bestämda satsningar att betraktas som ogiltiga.
 • Fördröjning eller upphävning: Om en tennismatch är klar, står alla bet fast. En försening i början av en match kommer inte att påverka spelets ståndpunkt, ej heller en uppskjutning, så länge spelningen återupptas och matchen avslutas;
 • Om en tennismatch inte går ut på det angivna antalet set, och matchen förkortas av turneringsanställda, ska ledaren vara den officiella vinnaren;
 • För alla spel på antalet spelomgångar , är en ” Champions tie-break” som ett game.

Notera att utöver alla regler som är specifika just för tennis betting, kan det vara värt att lära sig allt om officiella regler för denna sport.

Lista över vanliga bets på tennis

Dags nu för listan över vanligaste bets på tennis:

 • Tiebreak: Om där är lika antal breaks, blir det vinst, annars förlust
 • Resultatet i game {0}: Exakt resultat av gamet och kommer servaren att bli bruten
 • Game till deuce: Kommer där bli 40:40 i ett game? Denna tennis odds marknad gäller självklart inte matcher som spelas enligt nya regler som snart ska implementeras, även om de sågas rejält av fansen och spelarna.
 • Vunna games över/under: Totalt antal vunna games för en spelare är över eller under en given lina.
 • Antal games: Totalt antal game för båda spelarna i ett set
 • Vinna minst ett set: Om en spelare har vunnit minst ett set när matchen är slut
 • Först till X games: Vem kommer vinna game X i set X
 • Först till X poäng: Vilken spelare kommer göra X:e poängen, game Y, set N
 • Poänghandikap: Vem kommer vinna matchen med handikappet i setet
 • Poäng över/under: Totalt antal poäng över/under i game X eller set
 • Vunna poäng över/under: Totalt antal vunna poäng av varje spelare i game X eller set N
 • Att hålla första serven: Kommer spelaren att hålla serven i första serve-gemet i 1:a set
 • Gamet med första servegenombrottet: Vilket game i 1:a set bryts serven för första gången
 • Antal servebreaks: Hur många gånger bryts serven i 1:a set
 • Vinstmarginal: Vad blir skillnaden av totalt vunna games mellan vinnaren och förloraren
 • Förlora första set och vinna matchen: Spelare att förlora första set men ändå vinna matchen