Menu

Fotbollslandslaget

Vårt blågula landslag berör de absolut flesta fotbollsintresserade i landet. Tiden efter att Zlatan Ibrahimovic tackat för sig i landslaget, skulle bli väldigt tuff sades det. Men när Janne Andersson kom in och tog över blev det succé direkt med kvalificering till VM i Ryssland 2018 + att man väl på plats nådde kvartsfinal.

Laguppställning för fotbollslandslaget 2018

Om det är något Janne Andersson är känd för är det kontinuitet. En liknande elva har startat i princip samtliga tävlingsmatcher. Sverige spelar en klassisk 4-4-2 med ett hårt arbetande kollektiv där ingen är större än laget. Ett koncept som fungerat utmärkt för blågult då alla känner sig delaktiga. Tack vare kraftig rotation i träningsmatcherna är samtliga spelare i truppen redo att gå in och göra jobbet om det behövs. Så här kan en startelva se ut under Janne:

 • Robin Olsen
 • Lustig, Granqvist, Lindelöf, Augustinsson
 • Claesson, Ekdahl, Larsson, Forsberg
 • Berg, Thelin

Streama landslagsfotboll

Det finns vissa av Sveriges matcher som bettingbolag har rättigheter att visa. Isåfall slipper du betala för att se matchen och kan istället bara se den direkt hos ett spelbolag. Kvalitén är samma som hos TV-aktören men hos en bettingsida får du en mer komplett upplevelse med statistik live samtidigt som du följer matchen.

Spelschema för fotbollslandslaget

Sverige hamnade i grupp B av nya Nations League. Där lottades man mot Ryssland och Turkiet. I premiären mot Turkiet hemma tappade laget 2-0 till 2-3 varav två av målen kom i matchens slutskede. Landslaget har Nations League på spelschemat medan EM-kvalet drar igång 2019. Hur det går för Sverige i Nations League ligger till grund för seedningen till EM-kvalet senare.

Fotbollslandslagets spelare

Efter Zlatan Ibrahimovic tackat för sig var det osäkert på vem som skulle ta den nya rollen som storstjärna. Ingen i dagens landslag har riktigt samma aura eller kvalitéer som den gode Zlatan besitter. I Sverige är det istället laget som är det viktiga och man spelar som ett sammansvetsat kollektiv.

Bästa spelare i fotbollslandslaget just nu

Emil Forsberg är den i laget som besitter den högsta potentialen och nivån. Dock har “Fobbe” inte varit så tongivande i varken klubblag eller landslag under säsongen 2017/18. I VM nådde han inte heller upp till den nivå vi vet att han kan och såg under säsongen 2016/17 när han blev hela Europas assistkung. Just nu är det istället Robin Olsen och Victor Lindelöf som spelar i de största klubbarna i form av Roma och Manchester United. Kapten Granqvist måste också nämnas i detta sammanhang.

Bästa svenska fotbollslandslagets stjärnor genom tiderna

 • Zlatan Ibrahimovic
 • Henrik Larsson
 • Fredrik Ljungberg
 • Tomas Brolin
 • Martin Dahlin
 • Jan Eriksson
 • Glenn Hysén
 • Patrik Andersson
 • Stefan Schwarz
 • Gunnar Gren
 • Gunnar Nordahl
 • Bo Larsson

Resultat för fotbollslandslaget

Svenska fotbollslandslagets resultat är enkelt att följa. Spana in tidningar eller text-tv till exempel. Eller kan du vända dig till ett spelbolag med live betting eftersom de uppdaterar resultaten direkt. Idag är det också oerhört populärt att kolla resultat hos en sida med liverättning som till exempel Livescore, Flashscore eller appen Forza.

Forum för att diskutera landslagsfotboll

Vårt kära blågula landslag har berört många genom åren och fortsätter att väcka diskussioner. Sverige får alltid inför matcher tusentals nya experter som alla har sin idé om hur Sverige ska ställa upp startelvan. Idag är sociala medier en viktig del av diskussioner på nätet. Framförallt är det på Twitter sportintresserade hänger. Klassiska forum som Flashback har också trådar om svenska fotbollslandslaget. Blågults supporterorganisation heter Camp Sweden och arrangerar resor till alla bortamatcher och mästerskap.

Fotbollslandslagets tröja

Svenska Fotbollsförbundet har lagt sin officiella webbshop under Intersports regi. Adidas är sponsor till matchtröjan och därför finns den att köpa på Adidas hemsida och i butiker med sportmärket i utbudet som till exempel Stadium. Den blågula matchtröjan kostar 849 kronor men du kan få tag på billigare tröjor om du köper en äldre modell från tidigare år. Beställer du den online får du den hemskickad oavsett vart i Sverige du bor. Annars besök en fysisk butik.

Biljetter till landslagsmatcher

Att gå och se Sverige spela på Friends Arena i Solna är ganska lätt. Det är sällan utsålt på Sveriges matcher, inte sedan Zlatan Ibrahimovic la av i blågult i alla fall. Svenska fotbollsförbundet har flera gånger fått kritik för att biljetterna är för dyra och det har synts i antalet åskådare som dykt upp på hemmamatcherna.. Till bortamatcherna och mästerskapen är det Camp Sweden som organiserar resor från Sverige.

Tabell för landslagsturneringar

UEFA och FIFA har båda officiella hemsidor och dit kan du vända dig om du vill titta på tabellen i EM-kval, VM-kval eller Nations League. Tidningar och sajter med liverättning är andra vägar att gå för att spana in tabellen. Sverige har inte någon press på sig direkt men efter framgångarna i VM förväntar sig nog de flesta att laget i alla fall ska kvalificera sig till EM 2020. I Nations League är det inte bra om Sverige kommer sist men en andra plats är nog de flesta nöjda med.

Nästa match för fotbollslandslaget

Inför sveriges kommande matcher bjuder vi på speltips. Våra rekare analyserar förutsättningarna grundligt och delar med sig av sina tips och trix till läsarna. På vår startsida finns det förslag och information om nästa match. Vi hoppas du får nytta av våra rekar från våra utvalda experter.

Se Landslagsfotboll på TV

Efter att Kanal 5 och Discovery köpt rättigheterna som TV4 satt på har den sistnämnda nu köpt tillbaka rättigheterna. VM och EM sänds som vanligt i TV4/C More och SVT. TV4 har dock köpt tillbaka rättigheterna sedan hösten 2018 och visar samtliga av Sveriges landskamper fram till VM 2022. Det gör att Nations League, EM-kvalet och VM-kvalet visas hos just TV4 och C More.

Hemmaarena för fotbollslandslaget

Sveriges landslag spelar sina hemmamatcher på nationalarenan Friends Arena i Solna, Stockholm. Vid fotbollsmatcher tar arenan in 50,000, vid konserter 60,000 och andra evenemang hela 75,000 åskådare. Kostnaden för arenan som stod klar 2012 hamnade på 2,8 miljarder kronor. I den första matchen som spelades på Friends tog Sverige emot England i en match som fotbollsvärlden aldrig kommer att glömma. Det var ju då Zlatan gjorde fyra mål varav det sista är den världskända cykelsparken från över 30 meter.

Köpa Sverigekeps

Sugen på att köpa en Sverigekeps? I så fall kan du göra det hos flertalet olika butiker både online och ute i den riktiga världen. Besök fotbollförbundets webbshop hos Intersport eller någon annan webbutik som har kepsar med fotbollstryck. Du hittar kepsar och hattar från dryga femtiolappen till några hundralappar.

Fotbollslandslagets tränare

Sverige styrs sedan hösten 2016 av Janne Andersson som tidigare varit tränare för IFK Norrköping och Halmstad. Han tog över efter att Erik Hamrén fick lämna efter EM 2016 i Frankrike. Innan Hamrén styrdes landslaget av Lars Lagerbäck under en lång tid med fem raka mästerskap som resultat.

Tommy Svensson är annars den tränaren som har lyckats bäst i modern tid. Han förde Sverige till semifinal i EM 92 men framförallt är VM-bronset 1994 i USA det svenska fotbollshjärtan fortfarande värms av. Andra namn som styrt den blågula skutan är Olle Nordin, Lennart Nyman, Orvar Bergmark och Lars “Laban” Arnesson.

Fotbollslandslagets Rekord

 • Flest landskamper: Anders “Taco” Svensson (148 st)
 • Flest mål: Zlatan Ibrahimovic (62 st)
 • Flest guldbollen: Zlatan Ibrahimovic (11 st)
 • Äldsta utespelaren: Henrik Larsson (38 år och 20 dagar)
 • Största målvaktsprofilen: Thomas Ravelli (143 landskamper)

Odds på Fotbollslaget

Många gillar att betta på Sveriges matcher även om man egentligen inte ska spela med hjärtat. Alla spelbolag med en sportsbook erbjuder betting på samtliga av Sveriges matcher. Det går att betta med live odds eller klassisk pre game. Många tar emot en bonus eller boostade odds inför en landskamp för att öka spänningen. Här är våra tre föredragna spelbolag när det kommer till betting på Sveriges fotbollslandskamper:

Sammanfattning av Fotbollslandslagets Guide

Vart vi har Sveriges landslag efter VM är svårt att sia om. Janne har gjort ett grymt jobb sedan han tog över och överträffade alla förväntningar genom att först gå till VM och väl på plats ta oss till kvartsfinal. Nu är smekmånaden dock över och gamla prestationer betyder inget längre. Sverige måste fokusera på att gå bra i Nations League och sedan ta sig till EM via EM-kvalet som drar igång 2019.