Menu

Den 185 cm långe 33-åringen från Madeira i Portugal, Cristiano Ronaldo dos Santos Aviero, nämns återkommande i diskussionerna om världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Inte så konstigt kanske, med tanke på hans meritlista. Oddset för att Ronaldo skulle hamna i Serie A var sannerligen inte låga, men 2018 kritade portugisen på för Juventus. Men karriären den tog fart i Sporting Lissabon.

Cristiano Ronaldo lön – hur mycket tjänar han

Är man en av världens bästa fotbollsspelare så tjänar man naturligtvis därefter. När han blev klar för Juventus ökade han sin spelarlön till ca 30 miljoner Euro om året enligt The Guardian. Hans net worth 2018 beräknas till hisnande 108 miljoner dollar enligt Forbes och är den 3:e högst betalda idrottaren i världen 2018.  Aktuellt avtal i klubben tillsammans med hans livstidskontrakt med Nike, värt drygt 1 miljard dollar, och sponsordealar med aktade företag som Herbalife, EA Sports och American Tourister ger Ronaldo en topp 10 placering på Forbes kändislista.

Så mycket tjänar Cristiano Ronaldo:

 • Per sekund: 42 kr
 • Per minut: 2 545 kr
 • Per dag: 3 664 704 kr
 • Per vecka: 18 323 521 kr
 • Per månad: 79 401 925 kr
 • Per spelad minut: 8 822kr (räknat på 5 matcher 2018)
 • Per mål 2018: 117 632 kr

Cristiano Ronaldo skor

Nike har skrivit ett livslångt sponsoravtal med Cristiano Ronaldo, så självklart är det med Nike-dojor han spelar. 2018 års modell heter Nike Mercurial Superfly CR7 Savage Beauty och är en mycket lätt sko med hög läst, så som vi har blivit vana att se moderna fotbollsskor. Fotbollsskorna finns i flera färger men lanserades i svart och rött, med en eldslåga som går från tå till häl. Skon kostar 2.999 kronor på Nikes hemsida.

Cristiano Ronaldo alla klubbar

Lista på klubbar som Cristiano har spelat in under sin karriär:

 • Sporting Lissabon
 • Manchester United
 • Real Madrid
 • FC Juventus

Cristiano Ronaldo villa

Är man en superstjärna nöjer man sig givetvis inte med vilken villa som helst, Ronaldo nöjer sig inte med en heller. Han har köpt två stycken lyxvillor inför flytten till Turin. Husen ligger centralt i staden och är belägna i närheten av Juventus gamla klubbcenter. Givetvis har Ronaldos villor både pool och eget gym. Men vem förväntar sig något annat egentligen?

Cristiano Ronaldo fru och familj

Världsstjärnan är ännu inte gift, men Ronaldo och hans nuvarande flickvän Georgina Rodriguez bor ihop och har ett barn gemensamt. Cristiano har dessutom 3 barn sedan tidigare.

Ronaldos barn

Hans förstfödda son döptes helt sonika till Cristiano Jr, därefter kom tvillingarna Eva Maria och Mateo. Dottern Alana Martina fick han tillsammans med flickvännen Georgina i slutet av 2017.

Cristiano Ronaldo skandaler och problem med lag

Inte ens fotbollsstjärnor är förskonade från lagens långa arm, Ronaldo dömdes 2018 till två års villkorlig dom för skattebrott. Tvisten med den spanska myndigheten gällde gömda pengar i skatteparadiset Jungfruöarna och ska ha skett mellan åren 2011-2013. Fotbollsspelaren dömdes dessutom till att betala drygt 190 miljoner svenska kronor i böter.  Cristiano Ronaldo riskerade upp till 5 års fängelse, men slapp alltså undan med villkorligt.

Film om Cristiano Ronaldo

Det är inte omöjligt att vi får se Ronaldo som skådespelare efter fotbollskarriären, filmen om Ronaldo hade premiär 2015. Det var visserligen en dokumentär, men fotbollsspelaren säger själv att det vore något han skulle vilja fortsätta med någon gång i framtiden. Han har dessutom redan hunnit medverka, som sig själv, i flertalet serier och tv-program.

Tips om filmer om CR7:

 • Striker Force 7 – släpps 2019
 • Six dreams – 2018
 • Ronaldo – 2015
 • Levantado Zamora – 2015

Cristiano Ronaldo mål och statistik

I juni 2017 hade portugisen Ronaldo mäktat med otroliga 603 mål på 858 matcher i sin proffskarriär. Det ger honom ett målsnitt (räknat på 90 minuter) om 0,008 mål i minuten!

Insatser i landslaget för Portugal

Den största framgången i det portugisiska landslaget är givetvis EM-guldet 2016. Ronaldo var lagkapten och, tillsammans med Nani, Portugals bästa målskytt i turneringen. i Finalen besegrades värdlandet Frankrike, vilket blev en stor skräll som få spelbolag i förväg har kunnat förutspå. Ronaldo har dessutom ett EM-silver att stoltsera med från 2004. I VM har han fört landslaget till en hedrande 4.e plats som bäst.

Cristiano Ronaldo i spel och reklam

2019 års utgåva av den klassiska spelserien FIFA frontas av Cristiano Ronaldo iförd den svartvitrandiga Juventus tröjan. Tidigare har han fått äran att avbildas i såväl Man Uniteds och Real madrids tröjfärger.

Ronaldo har gjort mängder med reklamkampanjer men den kanske mest klassiska är videon från Nike där han spelar både fotboll och tennis mot den spanska tennisstjärnan Rafael Nadal. Se den här: https://www.youtube.com/watch?v=9atRp6xN44U

Kända intervjuer med Cristiano Ronaldo

Som alla nutida världsstjärnor är Cristiano Ronaldo extremt medietränad, det innebär tyvärr att det sällan förekommer några sensationella intervjuer med spelaren. De gånger han ställer upp på längre intervjuer föredrar han att hålla sitt privatliv intakt.

Ronaldo tattoos

Till skillnad från nästan alla andra fotbollsspelare i världen har Ronaldo ingen tatuering alls på kroppen. Anledningen till det är enligt honom själv att han vill kunna donera blod regelbundet. När man har tatuerat sig får man inte donera blod på fyra månader av säkerhetsskäl.

Cristiano Ronaldo bemärkelser

Två spelare har närmast prenumererat på guldbollen de senaste åren, Cristiano Ronaldo och Lionel Messi. Ronaldo har fått det finaste individuella priset en fotbollsspelare kan få, Ballon d’or/Guldbollen, hela fem gånger. Han har dessutom belönats med guldskon för bästa målskytt i europa fyra gånger.

Cristiano Ronaldo tavlor och missar

Även om han har gjort sig känd som en klinisk avslutare så har Cristiano Ronaldo också gjort några rejäla tabbar och missar i sin karriär. Han har dessutom dragit på sig ett gäng röda kort genom åren. Han är en hetlevrad spelare som ibland har gått över gränsen, som när han slog en motståndare i VM matchen mot Iran 2018.

Ronaldo frisyr

Frisyren kan ibland verka vara den viktigaste egenskapen hos en modern fotbollsspelare, Cristiano Ronaldo är inget undantag. Han har haft mängder med mer eller mindre lyckade frisyrer genom åren och det genererar alltid stora rubriker i massmedia.

Cristiano Ronaldo framtid

Karriären är snart över för Cristiano Ronaldo, mycket tyder på att Juventus blir hans sista proffsklubb. Men med tanke på vilket fysiskt praktexemplar han är så kan han nog fortsätta ett par år till om han själv vill. Kanske gör han som Zlatan och avrundar en fantastisk karriär borta i USA? Framtiden får utvisa.