Menu

NBA Tips

Världens utan tvekan bästa basketliga är NBA, National Basketball Association, på andra sidan Atlanten. Intresset för betting på basket och NBA tips har aldrig varit enormt i Sverige, men sporten växer och det är fler som kollar på NBA än på den svenska basketligan. På engelska brukar spelbolag och sajter med rekar använda sig av begreppet “picks” just för betting på basket.

“Picks” betyder samma sak som screening och är en nyckel för att låsa upp ett tight försvar.  Dagens bästa NBA speltips hittar du också på sidor som Tipster och CBS Expert picks. På svenska är det svårt att hitta expert förslag, men vi på Ettkrysstva gör vårt bästa för att ge dig senaste tips på NBA turnering 2018 och basketmatcher överlag.

Streama NBA gratis – tips på sajter med live sändning

Alla har inte råd med C More och vill man se matcherna gratis finns det en del live stream tips på basket på datorn att ta del av. Vänd dig till ett spelbolag för att streama NBA gratis live i HD kvalitet från Sverige. Då kan du följa matchen live, placera dina bets och ta del av statistik på samma gång. Bästa sajter för streaming online förutom spelbolag är Buffstream och TV4 Play.

Du hittar också en del NBA videoklipp på YouTube, men inte live. Gratis tjänster vi rekommenderar är bettingsajter som varje natt ger dig chansen att se amerikansk NBA basket proffsliga 2018/2019 utan insättning. Till exempel Unibet och Bet365 streamar den amerikanska basketligan för sina kunder med aktiva konton eller positiva saldon.

NBA på tv idag

Vill du se matcherna på TV går det att göra. Men var kan man se NBA i TV 2018? C More och TV4-gruppen har valt att placera matcherna i deras kanal Sportkanalen. Tider för sändningar är väldigt sena på grund av tidsskillnaden. Som regel går matcherna mitt i natten men trots detta finns NBA på svensk tv idag från Sverige.

Basketen gör sig utmärkt som TV-sport och extra spännande blir det när det är dags för slutspel i NBA. Självklart visar C More och Sportkanalen alla slutspelsmatcher med knivskarp grafik i HD. Eftersom matcherna går väldigt sent är det inte särskilt vanligt med svenska kommentatorer. Dock behövs det inte eftersom amerikanarna har betydligt bättre inlevelse när de kommenterar denna actionfyllda sport.

Odds på NBA

Det finns många svenska spelbolag med NBA odds 2018/19. Alla som har en sportsbook har världens bästa basketliga i sitt spelutbud. Vanliga marknader i NBA är Moneyline (eftersom det väldigt sällan blir oavgjort) och över/under antal mål och fouls. En annan populär spelmarknad är MVP (most valuable player) odds på NBA.

Den 1 januari 2019 införs det nya licenssystemet och då kan du ta del av betting på basket hos sidor med svensk licens. Vilka sidor räknas som bästa spelsajter med basket betting? Det är upp till dig att avgöra eftersom smaken är så olika men välj ett svenskt spelbolag för att vara på den säkra sidan.

Vem kommer titulera sig som “Winner” när säsongen är slut? Enligt spelbolagen blir det Golden State Warriors som är den klara favoriten. Därefter säger oddsen att Boston Celtics, Houston Rockets och LA Lakers blir de klubbar som utmanar om den åtråvärda titeln; världens bästa basketlag.

NBA löner

Det är inga dåliga löner som spelarna i den amerikanska basketligan ligger inne med. Faktum är att snittlönen i NBA är den högsta av alla ligor och sporter i hela världen. Det är rätt brutala spelarlöner i NBA generellt. Varje spelare i ligan tjänar ungefär 64 miljoner kronor om året i snitt.

Faktum är att av de 25 föreningar i världen som betalar högst lön, bidrar den amerikanska basketligan med 18 av dessa lag.  Den bäst betalda NBA spelaren är Stephen Curry men den största profilen i ligan är Lebron James. En av de bästa spelarna genom tiderna som slagit många rekord är Kobe Bryant, men han har lagt basketskorna på hyllan. James Harden och Kevin Durant tar sig in på topp 10 men den gamla profilen Dwyane Wades lön har sänkts rejält, och han är inte längre med i toppen av lönelistan.

NBA Poängliga

Vem som får flest poäng säsongen 2018/2019 ska bli oerhört intressant att följa. Under förra säsongen var det LeBron James som vann poängligan med 2,251 poäng. Den spelare som vunnit poängliga NBA flest gånger i rad är Michael Jordan som lyckades med bedriften sju säsonger i följd. Den före detta Chicago Bulls-spelaren är tillsammans med Wilt Chamberlain den enda NBA spelare som lyckats med konststycket att få över 3000 poäng en säsong.

Den som är bäst genom tiderna (poängmässigt) är Kareem Abdul-Jabbar som totalt under sin karriär stod för 38,387 poäng. Tvåa på listan är Karl Malone medan Kobe Bryant är trea i just den tabellen.  Bästa NBA laget förra säsongen var Golden State Warriors. Då ställdes man mot Cleveland Cavaliers i finalen. Faktum är att säsongen 2015, 2016, 2017 och 2018 har det varit just Golden State Warriors och Cleveland Cavaliers i finalen. Warriors har vunnit tre av dessa final-serier medan Cavaliers bara lyckats ta hem titeln 2016.

NBA Spelschema

Grundserien spelas mellan den 16 oktober och 10 april. Därefter är det dags för slutspel från 13 april till maj. Finalerna spelas i slutet av maj och i början på juni. Det är ett tufft spelschema där varje lag spelar 82 matcher i grundserien. 41 av dessa sker på hemmaplan och 41 matcher spelas borta. Totalt blir det 1230 matcher under en säsong. Det finns många kommande NBA spel du kan ta del av alltså. Med ett tufft spelprogram gäller det att spelarna håller sig i form men det brukar inte vara något problem.

NBA tabell

För att få en aktuell tabell i NBA basketliga är det smart att besöka ligans officiella hemsida. Då kan du vara säker på att du får korrekt ställning i NBA. Ligan är uppdelad i två konferenser, Eastern och Western Conference. Varje ‘conference’ kan sedan delas in i tre divisioner vilket gör att det totalt är sex tabeller att hålla koll på. När det sedan vankas slutspel är det extra intressant med ställning i NBA eftersom matcherna betyder så otroligt mycket jämfört med serielunkens 82 omgångar.

Senaste resultat i NBA

För den som vill ha senaste resultat i NBA matcher och turneringen, är ligans officiella hemsida smidig att hämta statistik från. Om det är något amerikanarna kan är det just statistik och resultat. Vill du ha resultaten på svenska kan du vända dig till en svensk webbtidning med resultatservice. Annars är appar och sajter med målservice som till exempel Livescore och Flashscore bra alternativ för att ta del av basket matchresultat.