Menu

Färjestad Hockey

Laget som leder maratontabellen före Djurgården dominerade Elitserien på 80-talet, Färjestad BK är ett av dom största lagen i svensk elithockey. FBK är ett av endast två lag som har spelat samtliga säsonger av Elitserien (SHL). Bandyklubben från Färjestad i Karlstad bildades den 10:e november 1932, laget nådde högsta divisionen i Bandy men började, som så många andra klubbar, senare med ishockey.

År 1956 bildades hockey falangen i klubben och sedan dess har det rullat på. Idag är man en av dom rikaste klubbarna mätt i pengar och kan stoltsera med ett prisskåp som få kan matcha. Bland annat har klubben skrapat ihop 9 SM guld, 11 silver och 9 seriesegrar genom åren. Imponerande minst sagt.

Färjestad Laguppställning 2018

Hockeylag består utav en stor trupp och formationerna kan förändras helt under matchens gång, men en tänkbar förstafemma för laget 2018/2019 skulle kunna se ut så här:

 • Markus Svensson, MV
 • Robin Press, B
 • Sebasitan Erixon, B
 • Johan Ryno, F
 • Linus Johansson, F
 • Alexander Johansson. F

En spännande formation som kan skapa oreda mot vilken motståndare som helt i SHL. Truppen består av äldre rutinerade spelare som Johan Ryno blandat med unga talanger som Fabian Zetterlund, Oskar Steen och Axel Ottosson.

Streama Färjestads matcher

På många betting och odds sidor idag kan du streama Färjestads matcher utan krav på insättning och ta del av spelbolagets live stream i bra kvalitet. Det är helt gratis för spelbolagens kunder. Men det finns fler alternativ för den som vill streama Sveriges högsta hockey liga. C More är den officiella samarbetspartner för SHL och på C More Play kan du streama hela årets säsong av elitserien och Hockeyallsvenskan utan reklam och i full HD kvalitet. Supersmidigt.

Spelschema för Färjestad

Årets upplaga av SHL har redan smugit igång, men än finns det mängder av hockeygodis kvar att njuta av innan mästaren är korad. För att vara helt säker på att du inte missar några matcher med Färjestad så finns spelschemat tillgängligt på deras hemsida. Du hittar givetvis också spelprogrammet 2018/2019 för Elitseriens alla 52 grundomgångar på SHL:s officiella sajt.

Bästa spelare i Färjestad

Det finns många Färjestadsprofiler som förtjänar att lyftas fram, här är en lista med några av dom:

 • Håkan Loob
 • Tommy Samuelsson
 • Ulf Sterner
 • Thomas Rundqvist
 • Mathias Johansson
 • Jörgen Jönsson
 • Rickard Wallin
 • Emil Kåberg
 • Per Ledin
 • Bengt-Åke Gustafsson

Bäst i laget 2018

 • Johan Ryno
 • Linus Johansson
 • Alexander Johansson

Färjestad Resultat

Med tanke på hur folkkärt laget ändå är går det knappast att undvika att märka av när laget spelar sina matcher och om det blev en vinst eller en förlust. Om inte annat kan du alltid kolla in på sociala medier för att se vad som händer i klubben. Har du fortfarande en fungerande TV hemma kan du kika in på SVT:s klassiska text TV, det blir nästan som att gå på ett museum, fast hemma i vardagsrummet. Ytterligare ett alternativ är något utav alla hundratals bettingbolag med live betting och odds i realtid. Appar som Flashscore och Livescore erbjuder liverättning direkt i mobilen var du än befinner dig. Smidigare kan det knappast bli.

Tips på forum för Färjestad fans

 • Hockeysnack
 • Svenska fans
 • Färjestads tråd på Flashback eller den stora SHL tråden.
 • Färjestads Facebookgrupper
 • Twitter

Köpa Färjestad tröja

I anslutning till arenan finns en helt egen FBK shop där du kan köpa en egen matchtröja med valfritt namn och nummer på ryggen. Välj ditt eget efternamn och hissa upp tröjan i taket där hemma eller hylla din favoritspelare och bär hens nummer på ryggen. Årets matchtröja i lagets klassiska gröna färg går lös på 899 riksdaler. Du kan hitta matchtröjor från tidigare säsonger till ett något humanare pris. Det är ju faktiskt inte så himla mycket som skiljer dom åt från år till år. Givetvis kan du handla i deras online shop också, den hittar du på lagets hemsida, där löser dom frakt över hela Sverige så att du kan få den levererad hem till dörren oavsett var i landet du bor.

Biljetter till Färjestad matcher

Något av det mest ikoniska med svensk ishockey är den klassiska lappen på luckan när matchen är slutsåld. Ja, det och hockeykorven i paus så klart. Att köpa biljett på plats i luckan på arenan är sällan ett problem. Är det dags för slutspel eller någon annan större match kan det dock vara bra att förköpa biljetter för att inte riskera att bli utan. Det gör du enklast via lagets hemsida.

Priserna för en matchbiljett ligger på 95 till 465 kronor styck beroende på var i arenan du vill sitta eller stå. En säsongsbiljett går att köpa från 1295 kronor. Dom dyraste säsongs plåtarna ligger på 12995 kronor och vänder sig främst till företag och deras kunder. Oftast är det inget problem att få tag på biljetter, men det kan vara bra att vara ute i god tid om det är en särskild match du vill se.

Tabellställning: Färjestad i SHL

Missar man slutspelet i vår blir det sorg i hela Karlstad, självklart ska storklubben vara med in i det sista, allt annat vore ett misslyckande enligt fansen och experterna. Målsättningen är final och en ny SM titel till samlingen, men att ta sig till finalen är ingen smal sak. Det är mycket som ska stämma för att gå hela vägen. För att hålla full koll på tabellen i SHL kan du kolla in Färjestads officiella hemsida eller gå in på förbundets hemsida SHL.se

Nästa match för Färjestad

Behöver du lite experttips på spelvärda odds inför kommande hockeymatch med FBK? Ta det lugnt, det finns professionell hjälp att få av oss. Du hittar mängder av spelförslag och rekar inför nästa match på vår startsida. Våra duktiga experter guidar dig rätt i betting djungeln och hjälper dig att hitta massor av spännande och spelvärda odds.

Se Färjestad på TV

Om du vill se när Johan Ryno och dom andra stjärnorna i Färjestad lirar på TV ska du skaffa C More och deras sportpaket. Det är nämligen dom som äger rättigheterna för SHL och Hockeyallsvenskan den här säsongen. Med deras sportpaket har du full tillgång till alla 52 omgångar under hela grundserien plus slutspel och kval. Dessutom sänds SHL finalen på TV4 för att alla som vill ska kunna njuta av hockey underhållning i världsklass.

Hemmaarena för Färjestad

Ulf Bergfjord är arkitekten bakom Löfbergs Arena som ligger intill Klarälven i Färjestad. Ishallen är inte bara hemmaplan för FBK utan också en multiarena där du kan lyssna på konserter, gå på mässor eller varför inte se inspelningen av TV programmet Gladiatorerna? Några av alla dom artister som har uppträtt i Löfbergs Arena är Sir Elton John, Bob Dylan och Ulf Lundell. Publikkapaciteten för ishockey är 8500 personer och 10.300 stycken vid konserter.

Köpa Färjestad keps

En keps i lagets färger och den klassiska loggan på kostar mellan 200:- och 349:- om du vill ha en från säsong 2018/2019.. Oftast kan du göra reafynd på Färjestads kepsar när dom gamla modellerna från tidigare säsonger ska säljas ut. Shopen skickar över hela Sverige så att du kan få den levererad hem till dörren oavsett var i landet du bor.

Färjestad Hockeytränare

Johan Pennerborn rattar skutan under 2018/2019 precis som säsongen 17/18. Till sin hjälp har han assisterande tränare i form av Gereon Dahlgren och Anders Karlsson.

Några av dom tidigare tränare i klubben är kända profiler i hockeyvärlden:

 • Bengt-Åke Gustafsson
 • Per Bäckman
 • Harald Lückner
 • Conny Evensson
 • Tommy Samuelsson

Färjestad Klubb rekord

 • Flest mål under en säsong: Håkan Loob, 42 st. 1982/83
 • Flest utvisningsminuter under en säsong: Emil Kåberg, 213 minuter 2004/05
 • Flest mål i en match: Bengt-Åke Gustafsson, 5 st mot Luleå borta 1989/90
 • Flest matcher genom tiderna: Mathias Johansson 807 st
 • Snabbaste målet genom tiderna: Patrik Lundh, 10 sekunder i matchen mellan Växjö Lakers-Färjestad BK 2013/14

Odds på Färjestad

Eftersom det är mycket hockey kvar att spela om innan det ska göras upp om SM guldet kan du fortfarandet hitta riktigt bra odds på att Färjestad tar det där åtråvärda guldet. Vill du betta på FBK så kan du göra det live medan matcherna pågår eller i ett pregame bett där du lägger din kuppong innan matchstart. Du kan också använda en bonus eller ett riskfritt spel för att spela på SHL hockey.

Tre bra bettingbolag för hockey odds på Färjestad är:

Sammanfattning av Färjestad Hockey Guide 2018

Storklubben är på väg tillbaka efter några korta år i skymundan. Nu är det dags att återigen få spela en finalserie, i alla fall om fansen får bestämma. Se hur det går i SHL för Färjestad och oddsa på Karlstad Bollklubb i massor av spännande matcher i vinter.