Menu

Topptipset

Spelkupongen Topptipset är ett av de generösaste tipsspelen i Sverige med hela 70 procent i vinståterbetalning. För att spela på Topptipset behöver du öppna ett konto med Svenska Spel. Du gissar resultat i åtta utvalda matcher. Till skillnad från Stryktipset och Europatipset är ofta damfotbollen med på spelkupongen. Medan andra sportspel från Svenska Spel spelas en eller två gånger i veckan, kan du tippa Topptipset mer eller mindre varje dag.

Läs mer fakta om Topptipset här

Varför Topptipset?

Topptipset-logoMånga oddsspelare tyckte att det var för svårt att tippa Stryktipset och få minst 10 rätt. Det behövdes ett snabbare tipsspel som är enklare att få en utdelning på. Dessutom behövde Svenska Spel ha en ny produkt för att konkurrera med de utländska spelbolagen. Därför lanserades Topptipset 2007. På bara ett par år har Topptipset gått om Europatipset i omsättning och är numera en av Svenska Spels mest populära sportprodukter.

Direkt efter lanseringen var många spelare och industriexperter rätt skeptiska mot det nya tipsspelet. Omsättningen var liten, vilket medförde låga prispotter. Likviditet är en avgörande aspekt för alla hasardspel som bygger på så kallade poolade vinster.  Svenska Spel pumpade en del pengar i reklam och marknadsföring och efter ett tag lyckades de få igång spelandet. Sedan dess har Topptipset varit en succé hela vägen.

Det är just lanseringen av Topptipset som inspirerade Betssons lansering av EttKryssTvå – det första försöket av ett utländskt spelbolag att erbjuda tipsspel med högre utdelning än Svenska Spel.

Precis som är fallet med andra tipsspel från Svenska Spel, tävlar du med alla som har lämnat in kupongerna till den aktuella omgången om en gemensam prispott. Lyckas ingen gissa åtta rätt, går den delen av potten vidare till nästa tipsomgång. Vinster på minst 10 kronor betalas ut.

Spela på Topptipset

Har du någonsin tippat vanliga sportspel hos ett spelombud eller på nätet, kommer du inte ha några som helst problem med att spela på Topptipset. Inför varje tipsomgång väljs åtta fotbollsmatcher som är desamma som matcher som ligger överst på din Stryktips/Europatips-kupong.

Du markerar 1, X eller 2 för att tippa matchutgången (hemmavinst, kryss eller bortaseger). Vill du gardera, går det bra, men då får du såklart betala mer när det är dags att lämna in ditt spel. För att vinna krävs det att du får alla rätt. Det räcker alltså inte med sex eller sju rätt. Du får då inget utbetalt.

När du spelar på Topptipset är det alltid nästa tipsomgång som du tippar, till skillnad från t. ex. Stryktipset där det går att köpa en kupong som gäller i flera veckor. Det är upp till dig att bestämma hur mycket du vill satsa per spelad rad. Du får följande alternativ av Svenska Spel:

  • 1 krona per rad;
  • 2 kronor per rad;
  • 5 kronor per rad;
  • 10 kronor per rad.

Väljer du spela för ett högre belopp, får du en större andel av den totala prispotten för åtta rätt. Låt oss illustrera dina vinster på spel på Topptipset med följande exempel:

Vecka 44 satsade oddsspelare i Sverige 1.530.050 kronor på Topptipset-kuponger. Ingen spelare vann åtta rätt. Vecka 45 spelar Johan för 1 krona per rad och Axel för 10 kronor per rad. Totalt satsar svenska spelare 1.612.808 kronor.  Totalt ligger det alltså 3142858 x 0,7 (70%) i prispotten för alla rätt på Topptipset Vecka 45, vilket blir 2.200.000 kronor.

Johan och Axel får åtta rätt. Ingen annan får åtta rätt. Det gör att Johan och Axel får dela på hela prispotten. Tillsammans har vinnarna elva vinnande spelkuponger. Johan får en elftedel – 200.000kr och Axel får resterande två miljoner kronor.

Topptipset eller Stryktipset?

Spelar du Stryktipset varje vecka, vet du hur svårt det är ibland att få tio rätt och samtidigt ändå få din vinst utbetald. Den statistiska chansen att få tio rätt är en på sju hundra. Med lite kunskaper inom fotboll och betting får du tio rätt på var femtionde spelkupong. Ofta räcker det inte för utbetalning då alldeles för många andra spelare har tio rätt med. Anledningen med att lansera Topptipset var just att göra det lättare att vinna på tipsspel, utan att behöva gissa tio rätt.

Fördelen med Topptipset är inte bara att det är enkelt att vinna. Du får även högre vinstutbetalningsprocent – 70 procent mot 65 för Stryktipset. Nackdelen som gör Stryktipset spelvärt är vinstsumman. När du spelar på Topptipset, vinner du ofta allt från 500 kronor till 100 000 kronor för åtta rätt. Det går alltså inte vinna 10 miljoner som på Stryktipset. Det är inga livsförändrande jackpottar du kämpar om när du tippar Topptipset. Å andra sidan behöver du inte vänta tills på lördag för att spela på Topptipset.

Allt som allt, har båda spelprodukter sina för- och nackdelar. Det är upp till dig att bestämma din favorit. Vi på Ettkrysstva.com tycker att det smartaste är att spela på odds på utländska spelbolag. Du får betydligt mer i utdelning där än vid betting hos Svenska Spel, oavsett om du tippar Topptipset, Stryktipset eller Lången.

Det är dock smart att hålla koll på jackpottbeloppet för alla rätt. I vissa fall är tipsspel att föredra, när utdelningen för åtta respektive tretton rätt är uppe i flera miljoner. Hos oss hittar du all information du behöver. Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få aviseringar från oss i Google Chrome så att vi håller dig uppdaterad om när det är smart att spela Topptipset.

2 Free bets värde 200kr

Smidiga och snabba insättningar och uttag helt gratis. Bra Live Betting och proffsig kundtjänst.

Speltips 15-03-2018

Speltips Topptipset 15 Mars

Bästa spelkupongen idag är Topptipset. Medan Europatipset innehåller en rad svårtippade matcher, Powerplay är full av schweizisk hockey och Bomben har tuffa returmöten, är det betydligt lättare med att ge speltips för Topptipset denna torsdag. Vi hittar våra spikar till tipskupongen för den 15 mars i England, Ryssland och Frankrike. Har Arsenal lämnat sin formsvacka […]

läs mer
Topptipset 14-03-2018

Topptipset Förslag 14 Mars

Onsdagens Topptipset förslag har Champions League i fokus. Dessutom är det en del brittisk fotboll samt en rad matcher som avgörs nattetid i Copa Libertadores i Sydamerika. Efter det första mötet är det ett omöjligt uppdrag för Besiktas att vända i åttondelen i CL. Turkiska storklubben störs dessutom av försvarsproblem. Vida är avstängd och portugisen […]

läs mer
Topptipset 13-03-2018

Topptipset Tips 13 Mars

Två av åttondelsfinalerna i Champions League ska avgöras under tisdagen. Det blir huvudmatcherna att följa på Topptipsets kupong. Manchester United har 0-0 från bortamötet i Sevilla, vilket gör att chanserna till avancemang känns goda, i och med hemmaplansfördelen. Paul Pogba ser ut att missa matchen, men Anthony Martial kan vara redo för spel igen. I […]

läs mer
Topptipset 12-03-2018

Bästa Topptipset Måndag 12 Mars

Det är upp till bevis för vår Topptips expert. Det har inte gått bra för hans tips förra veckan. Det återstår att se om han lyckades med bästa Topptipset förslag idag, måndag. Den 12 mars väntar en del bra fotbollsmatcher att tippa på. Djurgården inleder spelkupongen. Laget imponerade verkligen i gruppspelet. Full poäng och 8-0 […]

läs mer
Fotboll förslag Topptipset
Topptipset 11-03-2018

Topptipset Förslag 11 Mars

Atlético är det valet som de allra flesta tipsexperter litar på i sina Topptipset förslag denna söndag. Dessutom är det så att många verkar ha sympatier för Madridlaget. Det är ca 90 procent av streckfördelningen på en hemmaseger. I en klurig omgång litar vår odds expert på att Atlético Madrid gör sitt jobb hemma mot […]

läs mer
Topptipsförslag idag Fotboll
Topptipset 10-03-2018

Topptipsförslag 10 Mars

Även om det mesta för de flesta svenska bettingfansen handlar om SHL idag, är det även en högintressant omgång i Premier League som väntar. Topptipsförslag idag fokuserar på en viss Chelsea somm har en bra chans att ta tre poäng i mötet med ett formsvagt Palace. Det syns på streckfördelningen att de allra flesta Svenska […]

läs mer
Fotboll Stadion Systemförslag Topptipset
Topptipset 09-03-2018

Topptipsförslag 9 Mars

Åtta fotbollsmatcher och åtta olika ligor finns representerade på Topptipset den 9 mars. Det är svårt för oss på Ettkrysstvå  att hitta några säkra matcher och ge bra Topptipsförslag. Utdelningen kan skjuta i höjden, när det är så svårtippat som idag. Till slut så föll valet på formstarka Monaco i franska Ligue 1, som har […]

läs mer
Topptipset Bästa Speltips Idag
Topptipset 08-03-2018

Bästa Speltips Idag 8 Mars Topptipset

Dags för Europa League och här kommer bästa speltips för Topptips matcher idag. Atlético Madrid visar klassen, enligt vår expert. Övriga fotbollslag som vi förlitar oss på som spikar på kvällens Topptipset blir Borussia Dortmund och Sporting Lissabon. Det finns nog ingen anledning att gå emot det mest streckade laget på kupongen. Atlético Madrid i sitt […]

läs mer
Topptips tips från expert
Topptipset 07-03-2018

Tips från Expert 7 Mars Topptipset

Idag bjuder Svenska Spel på en kul mix av CL-matcher och sydamerikansk fotboll. Dagens Topptipset tips från expert inkluderar en klar spik på Man City. Juventus kan däremot bli en liten kupongrensare. Premier League-ledande Man City hade inga bekymmer att vinna första mötet mot schweiziska Basel på St. Jakobs Park arenan. Vinstsiffrorna skrevs till 4-0 […]

läs mer
Tipsförslag 6 mars Topptipset
Topptipset 06-03-2018

Tipsförslag Topptipset 6 Mars

Idag ligger allt fokus på Europatipset och fyra miljoner extra i vinstpotten. Champions League med PSG mot Real som huvudmatch väntar i kväll. Även Topptipset tipsförslag lär bli heta idag. Vi står framför en halvknepig omgång där tipsexperterna från Ettkrysstvå-gänget förlitar sig på matcherna i The Championship. CL åttondelsfinaler är allt annat än lättippade. I […]

läs mer