Menu

Topptipset

Spelkupongen Topptipset är ett av de generösaste tipsspelen i Sverige med hela 70 procent i vinståterbetalning. För att spela på Topptipset behöver du öppna ett konto med Svenska Spel. Du gissar resultat i åtta utvalda matcher. Till skillnad från Stryktipset och Europatipset är ofta damfotbollen med på spelkupongen. Medan andra sportspel från Svenska Spel spelas en eller två gånger i veckan, kan du tippa Topptipset mer eller mindre varje dag.

Varför Topptipset?

Topptipset-logoMånga oddsspelare tyckte att det var för svårt att tippa Stryktipset och få minst 10 rätt. Det behövdes ett snabbare tipsspel som är enklare att få en utdelning på. Dessutom behövde Svenska Spel ha en ny produkt för att konkurrera med de utländska spelbolagen. Därför lanserades Topptipset 2007. På bara ett par år har Topptipset gått om Europatipset i omsättning och är numera en av Svenska Spels mest populära sportprodukter.

Direkt efter lanseringen var många spelare och industriexperter rätt skeptiska mot det nya tipsspelet. Omsättningen var liten, vilket medförde låga prispotter. Likviditet är en avgörande aspekt för alla hasardspel som bygger på så kallade poolade vinster.  Svenska Spel pumpade en del pengar i reklam och marknadsföring och efter ett tag lyckades de få igång spelandet. Sedan dess har Topptipset varit en succé hela vägen.

Det är just lanseringen av Topptipset som inspirerade Betssons lansering av EttKryssTvå – det första försöket av ett utländskt spelbolag att erbjuda tipsspel med högre utdelning än Svenska Spel.

Precis som är fallet med andra tipsspel från Svenska Spel, tävlar du med alla som har lämnat in kupongerna till den aktuella omgången om en gemensam prispott. Lyckas ingen gissa åtta rätt, går den delen av potten vidare till nästa tipsomgång. Vinster på minst 10 kronor betalas ut.

Spela på Topptipset

Har du någonsin tippat vanliga sportspel hos ett spelombud eller på nätet, kommer du inte ha några som helst problem med att spela på Topptipset. Inför varje tipsomgång väljs åtta fotbollsmatcher som är desamma som matcher som ligger överst på din Stryktips/Europatips-kupong.

Du markerar 1, X eller 2 för att tippa matchutgången (hemmavinst, kryss eller bortaseger). Vill du gardera, går det bra, men då får du såklart betala mer när det är dags att lämna in ditt spel. För att vinna krävs det att du får alla rätt. Det räcker alltså inte med sex eller sju rätt. Du får då inget utbetalt.

När du spelar på Topptipset är det alltid nästa tipsomgång som du tippar, till skillnad från t. ex. Stryktipset där det går att köpa en kupong som gäller i flera veckor. Det är upp till dig att bestämma hur mycket du vill satsa per spelad rad. Du får följande alternativ av Svenska Spel:

  • 1 krona per rad;
  • 2 kronor per rad;
  • 5 kronor per rad;
  • 10 kronor per rad.

Väljer du spela för ett högre belopp, får du en större andel av den totala prispotten för åtta rätt. Låt oss illustrera dina vinster på spel på Topptipset med följande exempel:

Vecka 44 satsade oddsspelare i Sverige 1.530.050 kronor på Topptipset-kuponger. Ingen spelare vann åtta rätt. Vecka 45 spelar Johan för 1 krona per rad och Axel för 10 kronor per rad. Totalt satsar svenska spelare 1.612.808 kronor.  Totalt ligger det alltså 3142858 x 0,7 (70%) i prispotten för alla rätt på Topptipset Vecka 45, vilket blir 2.200.000 kronor.

Johan och Axel får åtta rätt. Ingen annan får åtta rätt. Det gör att Johan och Axel får dela på hela prispotten. Tillsammans har vinnarna elva vinnande spelkuponger. Johan får en elftedel – 200.000kr och Axel får resterande två miljoner kronor.

Topptipset eller Stryktipset?

Spelar du Stryktipset varje vecka, vet du hur svårt det är ibland att få tio rätt och samtidigt ändå få din vinst utbetald. Den statistiska chansen att få tio rätt är en på sju hundra. Med lite kunskaper inom fotboll och betting får du tio rätt på var femtionde spelkupong. Ofta räcker det inte för utbetalning då alldeles för många andra spelare har tio rätt med. Anledningen med att lansera Topptipset var just att göra det lättare att vinna på tipsspel, utan att behöva gissa tio rätt.

Fördelen med Topptipset är inte bara att det är enkelt att vinna. Du får även högre vinstutbetalningsprocent – 70 procent mot 65 för Stryktipset. Nackdelen som gör Stryktipset spelvärt är vinstsumman. När du spelar på Topptipset, vinner du ofta allt från 500 kronor till 100 000 kronor för åtta rätt. Det går alltså inte vinna 10 miljoner som på Stryktipset. Det är inga livsförändrande jackpottar du kämpar om när du tippar Topptipset. Å andra sidan behöver du inte vänta tills på lördag för att spela på Topptipset.

Allt som allt, har båda spelprodukter sina för- och nackdelar. Det är upp till dig att bestämma din favorit. Vi på Ettkrysstva.com tycker att det smartaste är att spela på odds på utländska spelbolag. Du får betydligt mer i utdelning där än vid betting hos Svenska Spel, oavsett om du tippar Topptipset, Stryktipset eller Lången.

Det är dock smart att hålla koll på jackpottbeloppet för alla rätt. I vissa fall är tipsspel att föredra, när utdelningen för åtta respektive tretton rätt är uppe i flera miljoner. Hos oss hittar du all information du behöver. Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få aviseringar från oss i Google Chrome så att vi håller dig uppdaterad om när det är smart att spela Topptipset.

Topptipset 17-01-2018

Topptipset Experttips 17 Januari

Omspel fortsätter i FA-cupen. Engelsk fotboll inleder onsdagens Topptipset. Vi har svårt att se Chelsea klanta till det hemma mot Norwich. Sedan tar vi ställning för Bournemouth, vars formkurva pekar uppåt. Offensiven gillas och efter att skönt ha kvitterat sent hemma mot Wigan räknar vi nu med bättre skärpa från start. I Frankrike kan Lyon få […]

läs mer
Topptipset Speltips Stevenage
Topptipset 16-01-2018

Topptipset Speltips 16 Januari

Precis som vanligt på tisdagar dubblerar Topptipset med sina åtta matcher Europatipset. Även här är det England och FA-cupen som gäller. Dessutom ingår fransk fotboll i Topptipset den 16 januari. Det väntar en del cupskrällar idag. Nedan hittar du våra speltips som leder dig ett steg närmare åtta rätt på dagens topptipskupong. Dags då att […]

läs mer
Topptipset Man Utd Stoke Experttips
Topptipset 15-01-2018

Topptipset Experttips 15 Januari

Veckan sätter igång med en intressant match mellan Man Utd och Stoke i Premier League. Det är just denna match som är först ut på dagens Topptipset kupong den 15 januari. Det mesta denna vecka kommer dock att handla om tennis och Australian Open 2018. För oss som fokuserar på experttips och spelförslag på Svenska […]

läs mer
Topptipset expert mål frispark bild
Topptipset 14-01-2018

Topptipset Spelförslag 14 Januari

Man City kickar igång Topptipset kupongen idag, söndag. Guardiola brukar som ni säkert vet inte trivas på Anfield. Vi tippar att till och med årets suveräna upplaga av Manchester City får problem här idag. Det gör att vi skippar tvåan i vårt Topptipset spelförslag. Vi är förstås lika imponerade som alla andra av Manchester City, […]

läs mer
Leicester Topptipset Bild
Topptipset 13-01-2018

Topptipset: Experttips 13 Januari

Det har inte varit gått speciellt bra för WBA. Tjugo raka matcher utan vinst. På lördagens Topptipset tippar våra experter ändå West Bromwich! Det väntar en del bra Premier League fotboll idag, den 13 januari. Både Tottenham och Chelsea har relativt enkla matcher som väntar på dagens spelkupong. Leicester har inte formen för att skrälla […]

läs mer
Topptips Fredag Tyska Liga
Topptipset 12-01-2018

Topptipset: Speltips 12 Januari

Bara en dag kvar tills Premier League sätter igång efter ett långt uppehåll. Topptipset går att spela varje dag, så det är dags att träna sina skills inför Stryktipset imorgon. Strasbourg var en frisk fläkt under hösten och spikas på dagens spelkupong. Sedan tar vi tuff ställning i det stekheta derbyt i Sheffield! Läs våra […]

läs mer
Topptips Spelförslag 11 Januari
Topptipset 11-01-2018

Topptipset: Speltips 11 Januari

Ny Topptipset kupong innehåller allt och lite till idag, torsdag. Landslagsfotboll och Sverige torskar inte mot Danmark idag i träningslandskampen. Inte nog med det så väntar det gott om trevliga lag i övrigt på Topptipset – Bayern München kryssgarderas i omstarten. Nedan hittar du alla våra speltips som avser dagens spelkupong från Svenska Spel. Kort […]

läs mer
Topptipset Spelare från Amiens Frankrike Dansar
Topptipset 10-01-2018

Topptipset: Tips 10 Januari

Nya Topptipset kupongen bjuder på det bästa inom betting idag, den 10 januari. Flera stora fotbollsgäng i farten på onsdagen. Paris Saint Germain och Real Madrid är utan tvekan favoriter i sina matcher. Däremot väljer vi att gardera upp ett något ostadigt Villarreal i Spanien. Engelska Chelsea har vi läst en del om tack vare […]

läs mer
Belenenses hemmaarena bild för Topptipset tips
Topptipset 09-01-2018

Topptipset: Speltips 9 Januari

Idag väntar en intressant blandning av toppfotboll och riktigt dåliga fotbollsmatcher på Topptipset. Få av oss som gillar fotbollsbetting i Sverige har hört talas om lagen Tondela, FC Fylde och Ebbsfleet. Det är rätt ovanligt att inte ens våra oddsexperter känner till dessa lag. Samtidigt så hittar du storklubbar som Man City, Nice, Valencia och […]

läs mer
Topptipset Brighton spelare
Topptipset 08-01-2018

Topptipset: Speltips 8 Januari

Veckan sätter igång med FA-Cupen och en grym spelkupong som innehåller en rad andra cup- och ligamatcher. Ettkrysstvå inleder speltips på måndag med Topptipset. Notera att dagens kupong avslutas inte idag måndag, utan sträcker sig även över tisdagens fotbollsmatcher. Med våra tipsförslag stiger era chanser till en bra början på veckan. Lycka till! Analys av […]

läs mer