Menu

KHL Tips

Europas bästa hockeyliga och en plantskola av rang, den ryska hockeyligan är rankad näst bäst efter NHL. Massor av storstjärnor och inte minst svenska stjärnspelare huserar i serien. Det är inte bara fansen som har fått upp ögonen för rysk hockey, spelbolagen och kvällstidningar som Expressen ger dom senaste KHL tipsen på kommande matcher. Ta del av dagens bästa speltips på KHL hockeyliga, och bet tips från några av dom bästa rekarna. Oavsett om du föredrar att spela på Europatipset, Power play eller föredrar att lägga dina egna linor så är det alltid bäst att vara ordentligt påläst.

Streama KHL gratis – tips på sajter med live sändning

Med dagens teknik är det enkelt att följa hockey världen över, streama rysk KHL liga gratis online via mängder av hockey streams.
Sidor som Reddit och Onhockey är sidor som är värda att kolla upp.

Du kan också se KHL live streaming direkt på datorn hos olika spelbolag, oftast behöver du inte ens göra en insättning för att ta del av deras sändningsrättigheter och live streams. Spelbolagen visar inte bara KHL, med Dynamo Moskva och andra ryska lag, du kan också spela på och streama turneringar spm hockey VM och SHL.

KHL på TV idag

För den hockeyintresserade finns det alltid mängder av spännande matcher att följa, se rysk KHL på tv idag. KHL hockey sändningar i Sverige hittar du hos Viasat och på Viaplay. MTG som äger Viasat har rättigheterna fram till 2021. Alla matcher med Jokerit direktsänds och utöver det visas utvalda stormatcher i kanalen. Är du mer intresserad av svenska ishockeylag som HV71 eller Leksand visas matcherna hos Cmore.

Säsongen drog igång den 21:a augusti och det går att se KHL liga på TV direkt från start i Viasats kanaler. Att ryska stjärnspelare stannar i hemlandet istället för att gå över till NHL är vanliga förekomster. Idag finns det nästan lika mycket pengar att tjäna i Ryssland som i USA och Kanada. Massor av hockeygodis utlovas både imorgon och redan idag.

Odds på KHL

Givetvis finns det massor av alternativ för den som vill ägna sig åt betting på ishockey matcher i Ryssland och KHL liga. Välj och vraka bland dom bästa spelbolagen med odds på rysk hockey. Det finns alltid spelvärda matcher och skickliga spelare att titta och spela på. För att ta del av dom bästa rekarna och speltipsen finns Oddsportal med KHL och NHL odds.

KHL löner

För tio år sedan var NHL ligan om man ville tjäna stora pengar, men KHL lönerna idag är minst lika attraktiva och som hockeyproffs i Ryssland ligger lönerna ofta på samma nivå som i NHL.

Så mycket tjänar hockeyspelare i KHL*:

  • Ilja Kovaltjuk, SKA, 46 miljoner kronor
  • Pavel Datsiuk, SKA, 38 miljoner kronor
  • Vjatjeslav Vojnov, SKA, 38 miljoner kronor

*Exemplen är från 2016 och exklusive eventuella bonusavtal.

Inga dåliga inkomster med andra ord. Dessutom uppges skattesatsen vara på blygsamma 13 procent i Ryssland, något som säkert bidrar i valet mellan ligorna. Dom senaste åren har mellan 20-25 svenska spelare huserat borta i Ryssland.

Vad hockeyspelare från Sverige i KHL har för spelarlöner är betydligt svårare att få reda på än NHL svenskarna. Men Linus Omark uppges ligga på en topp 5 placering i lönelistan för forwards. Tre Kronor stjärnan Anton Lander uppges också vara en av de bäst betalda utländska spelarna i ligan, han kritade på för Ak Bars Kazan 2017.

Rysk Poängliga – bästa KHL målskyttar

Ligan är i full gång och det är många spelare som vill vinna KHL poängliga 2018/2019. Linus Omark från Sverige gör bra ifrån sig och ligger på en delad femte plats efter drygt 17 spelade matcher. Vem som skrapar ihop flest poäng denna säsong i KHL återstår att se, men att vi hittar någon av Datsyuk, Omark och Hersley i toppen när säsongen ska sammanfattas är inte någon orimlig gissning.

Sergej Mozyakin är bäst genom tiderna när det kommer till flest poäng under en och samma säsong, Ryssen stod för imponerande 85 poäng under 2017. Han vann dessutom skytteligan i KHL med respektingivande 48 baljor och blev därmed en av dom bästa målskyttarna någonsin i ligan.

KHL Spelschema

I ligan huserar lag från sju olika länder, så spelschemat bygger på två konferenser och fyra divisioner.  Det finns för närvarande 25 KHL lag, ligan har bantats ner från tidigare 27, det innebär att den ryska hockeyligans spelprogram har tightats till vilket är en klar fördel för alla fans. Kvaliteten har höjts och stormatcherna duggar tätare än någonsin.  Håll koll på kommande omgång av KHL för att inte riskera att missa några matcher i Europas bästa hockeyliga.

KHL tabell

Det finns mängder av tjänster online för att hålla stenkoll på KHL tabellen. Följ aktuell tabell i KHL i realtid och se vilka spelare som öser in poäng för sina lag. Alla fyra divisioner innehåller sevärda spelare och spännande drabbningar. Du kan följa ställningen i KHL i både mobilen, datorn och i kvällstidningarna. Den ryska hockeyligan engagerar många hockeyintresserade i Sverige.

Senaste resultat i KHL

Allt fler sportnördar i Sverige tar del av de senaste resultaten i KHL, många vill till och med se ett  svenskt lag representerat i den euroasiatiska ligan. I Finland har storklubben Jokerit brutit sig ut från den Finska hockeyligan och spelar numer i KHL. Det är enkelt att ta del av nyheter, statistik och dom senaste resultaten från KHL matcherna.

Kvällstidningar, hockeybloggar sportnytt, sidor som Reddit och Onhockey och spelbolag bevakar ligan och i takt med att allt fler svenska spelare ansluter ökar givetvis intresset från fans och bettare.  När SHL går mot en allt mer stängd liga är oddsen på att något av dom forna storlagen, som huserar i Allsvenskan nu för tiden, väljer att söka lyckan i Ryssland lägre och lägre. Det har sedan länge ryktats om att AIK är ett av lagen som är intresserade av att ta steget ut i Europa.