Menu

Argentinaren Lionel Messi räknas av många som en av världens bäste spelare genom tiderna. Den 31-åriga världsstjärnan spelar till vardags i FC Barcelona och har gjort det sedan han ankom till akademin som 13-åring. Messi har vunnit allt som går att vinna på klubblagsnivå och fotbollsspelaren har också fört sitt Argentina till en VM-final 2014. Den 170 centimeter långa argentinaren väger 72 kilo och är känd för sin bländande teknik och förmåga att hitta målet.

Leo Messi lön – hur mycket tjänar han?

Summorna som Messi tjänat genom åren är enorma och han har alltid haft en spelarlön som varit bland de bästa i världen. Hans net worth 2018 beräknas vara $400 miljoner och dessutom har han aktuella sponsoravtal med Gatorade, Pepsi, Adidas, Huawei och Mastercard. Messi var 2018 världens tredje bäst betalda idrottare enligt Forbes.

Så mycket tjänar Lionel Messi:

  • Per sekund: 9,58 kronor
  • Per minut: 575 kronor
  • Per dag: 828 5719 kronor
  • Per vecka: 5,8 miljoner kronor
  • Per månad: 23,2 miljoner kronor
  • Per spelad minut: 85 185 kronor
  • Per mål 2018: 6 823 529 kronor

Messi skor

Leo Messi har sin egen sko hos Adidas som varit stjärnans skosponsor länge. Färgerna på skorna varierar men det är ofta färgglada varianter och lätta skor som den lille argentinaren föredrar. Att köpa Messis skor kostar $220 dollar på Adidas hemsida och märket finns i många olika färger.

Leo Messis alla klubbar:

  • FC Barcelona C
  • FC Barcelona B
  • FC Barcelona

Lionel Messi villa

Miljardären har såklart en riktigt fet villa i Barcelona. För att få ett rimligt privatliv bor Messi i en liten exklusiv ort kallad Bellamar. Ett hus brukar i kvarteret gå på sisådär 45 miljoner kronor. Orten ligger nära Camp Nou och därför har många spelare valt att bosätta sig där. Därför har Bellamar blivit väldigt exklusivt och diskret, något som passar de boende stjärnorna.

Leo Messi fru och familj

Superstjärnan träffade sin fru Antonella Roccuzzo när de var fem år gamla och de har känt varandra sen dess. Det är oklart hur länge de varit ett par men 2008 blev deras förhållande offentligt. Roccuzzo pluggade förr till tandläkare på universitetet men bytte till kommunikation och samhälle. 2016 blev det offentligt att hon tecknat ett avtal som modell för den argentinska modejätten Rick Sarkany.

Messis barn

Lionel Messi har tre barn varav den senaste, Ciro, föddes så sent som 2018. Innan dess hade Thiago och Mateo kommit till världen. Om paret ska ha fler barn får framtiden utvisa men man har nog fullt upp med tre söner.

Lionel Messi skandaler och problem med lag

På fotbollsplanen har det inte varit några större skandaler kring Lionel Messi men utanför planen har argentinaren hamnat i en rejäl skandal. Messi undvek att betala skatt mellan 2007 och 2009 och undanhöll på så sätt ungefär 40 miljoner kronor. Straffet blev fängelse fast villkorligt i 21 månader + 20 miljoner kronor i böter. Eftersom det var högsta domstolen som bestämde domen är den för evigt.

Film om Lionel Messi

Lionel Messi har medverkat i filmer. Barca Dreams, All or Nothing, Think For Yourself och Adidas is All in är några av titlarna. Dessutom har 31-åringen fått en film som Álex de la Iglesia har regisserat. Den heter ‘Messi’ och släpptes 2014. Filmen handlar om Messi från barndomen och hans väg till internationell stjärna.

Leo Messi mål och statistik

Totalt under sin karriär har Messi i skrivande stund spelat 644 matcher för sitt klubblag och 128 landskamper för det Argentinska A-landslaget. I landslaget har det blivit 65 strutar och i klubblaget 560 mål. Det innebär att Leo Messi gjort 625 mål på 772 matcher totalt. Vilket ger Messi ett målsnitt på 0,009 mål per spelad minut om vi räknar att han spelat 90 minuter i varje match.

Insatser i landslaget för Argentina

Messi har inte nått samma status som Maradona i landslaget, mest för att han inte vunnit VM-guldet åt sitt land. 2014 var det nära när Argentina gick till final men föll i förlängningen mot Tyskland, trots att spelsajter på nätet trodde på Argentinas vinst och mål i VM-finalen för Leo. I samma mästerskap blev Lionel Messi utsedd till turneringens bäste spelare. Messi har dock varit den givne stjärnan i 10 år och är dessutom lagkapten för sitt landslag.

Leo Messi i spel och reklam

Messi var omslagspojken för FIFA-spelen i många år men inte längre. Den femfaldiga ballon d’or-vinnaren syns också i reklamer för Gatorade, Adidas, Huawei, Mastercard och Pepsi. Agent till fotbollsspelaren är Guillermo Marin. 2020 ska det öppnas en nöjespark som heter Messi Experience Park. Den kommer stå i den kinesiska staden Nanjing.

Kända intervjuer med Messi

Lionel Messi är inte känd för att vara särskilt frispråkig till media. Han är en lugn och blygsam herre i offentliga sammanhang. Det finns dock ett antal intervjuer med Messi men det är inte direkt i överflöd. Det är väldigt sällan, om inte aldrig, Messi går ut och uttalar sig i medier.

Leo Messi tattoos

På kroppen till Leo Messi finns det sju tatueringar. Den mest kända är en bild på hans mamma som sitter uppe vid vänstra skuldran. På vänsterbenet finns det handavtryck från hans förstfödde son Thiago. Runt om tatueringen på vänsterbenet har Messi börjat fylla med bland annat en fotboll och ett svärd. På högra axeln ser vi en tatuering av Jesus och på armen en lotusblomma.

Messi bemärkelser

Det är en hel drös med priser som Messi vunnit genom åren. De priser som väger tyngst är de fem Ballon d’Or 2009, 2010, 2011, 2012 och 2015. Han har även blivit utsedd till VM:s bäste spelare 2014 och World Cup Golden Ball samma mästerskap för skytteligasegern. Dessutom finns det en rad andra individuella troféer i det proppfulla prisskåpet.

Messi tavlor och missar

Förutom en del straffmissar i avgörande lägen har Lionel Messi inte stått för några tavlor eller missar. Han är inte direkt känd för att vara någon ful spelare som slår sina motståndare. Dock blev han utvisad i sin landslagsdebut 2005. Därefter dröjde det till 2017 innan han skulle få sitt första och hittills enda röda kort för Barcelona.

Leo Messi frisyr

Lionel Messi har aldrig haft några spektakulära frisyrer utan ganska “vanligt” hår. Sedan ett par år tillbaka har han dock blonderat håret och har fortsatt det idag. När tidigare lagkamrater som Neymar har bytt frisyrer mest hela tiden har detta inte varit något för Messi.

Messis framtid

Det är oklart hur framtiden ser ut för Lionel Messi. Han lär fortsätta i Barcelona ett par år till och skrev i november 2017 på ett nytt kontrakt över säsongen 2020/21. Vill någon köpa loss Messi från hans klausul måste de punga upp €700 miljoner.