Menu

Ändringar i spelkonto

Går det att göra några ändringar i spelkonto på bettingsidor om du inser att du har gjort ett misstag? Hos Svenska Spel är det enkelt då det i princip är omöjligt att göra fel vid registrering. Samtidigt så är det omöjligt att spela utan spelkort på deras sajt.

Kan du inte logga in på Svenska Spel, Postkodlotteriet, ATG eller Bingolotto, är sannolikheten hög att det är annat än ändring av ditt spelkonto som gäller. För att hantera problemet är vårt bästa speltips att du omedelbart kontaktar kundtjänsten.

Läget är inte lika enkelt för konton du väljer öppna på nätet. Svaret är att det inte är möjligt att göra själv hos de flesta spelbolag på nätet. Du kan inte göra några ändringar om det inte gäller lösenordet för ditt konto. För andra ändringar bör du kontakta supporten och de kommer att göra ändringen om det är möjligt.

Glömde du ditt lösenord, går det dock att ändra lösenordet hos spelbolag utan att behöva kontakta kundtjänst. Med ett klick i knappen ”Glömt ditt lösenord” skickas ett mail till dig så att du kan återställa ditt lösenord.​

Du kan inte heller ändra valutan inne i mitt spelkonto fliken. Så se till att registrera dig på rätt sätt med rätt uppgifter så att du slipper problem med eventuella ändringar sedan.

Ändra i kontohistoriken

Tyvärr går det inte heller att ändra i kontohistoriken hos spelbolag. Det skulle kunna vara bra för dig som inte vill se egna förluster, men enligt licenskrav är detta inte möjligt. Du kan se din insatshistorik genom att klicka på knappen ”Mina insatser” i den övre delen av hemsidan efter din inloggning.

Du kan välja exakt datum eller period för vad du är villig att se. Hos vissa bettingsajter går det att filtrera din historik per produkt. Det gör det möjligt att få statistik för att analysera hur bra du är på betting på olika sporter, dvs tennis, fotboll, basket. Det är ett bra sätt att utvärdera ditt spelande och se vad du vinner mest pengar på.

Registrering av ett nytt spelkonto

Ett tips för dig som vill göra en ändring är att testa registrera ett nytt spelkonto hos samma sajt. Notera att det är förbjudet hos de flesta casino och bettingsidor. Du får själv ta reda på vad som gäller för din spelsajt.

Även om svenska spelmarknaden kommer att omregleras under 2019, finns det en del fördelar med att fortsätta vara kund hos spelmonopolet i Sverige. Där kan du lätt logga in med kundnummer, göra ändringar och logga in hos ombud.

Samtidigt erbjuder de alla som genomför en spelkonto registrering tjänsten Vinstbevakning. Notera att du måste ha spelkort för att få spela. Det gäller både på nätet och hos ditt ombud. Behöver du bara ett enda spelkonto, är detta alternativ enklast att hantera.

Går det att radera konto helt hos spelbolagen?

Ditt konto kan inte raderas men du kan aktivera självuteslutningen. Oftast kan du välja mellan 6 månader upp till 5 år självuteslutning vilket innebär att ditt konto kommer att stängas för önskad period och du kommer inte att kunna få tillgång till ditt konto för den perioden.

Observera att du kommer att kunna minska din självuteslutningsperiod eller återkalla det helt, bara sju dagar från din första begäran. För mer information kontakta spelbolagets support och läs noga villkoren på bettingsidan.