Menu

Challenge

Gillar du Late Night Football, Late Night Hockey eller utvalda turneringar och mästerskap som OS eller VM? Då är Challenge tips som skapat just för dig. Svenska Spel har nämligen för några månader lanserat en helt ny tipsprodukt med en lista på hockeymatcher som går att spela online.

Vi på Ettkrysstvå bjuder våra läsare på Challenge speltips från och med vecka 46. Kanske något att göra med kompisar eller själv imorgon. Haming och Krydd i all ära, men roliga challenges för 2 och 3 handlar om ishockey och Svenska Spel från och med nu!

Tipskupongen Challenge 1 liknar Powerplay tips och Topptipsförslag en del, men du märker säkert även några väsentliga skillnader. Till att börja med är det ett antal matcher du ska tippa, vanligtvis 6 stycken men det kan även vara 7 eller 8.

När du kollar resultat, märker du fler skillnader än så. Kupongen vara blandad och innehålla till exempel tre fotbolls- och tre hockeymatcher. Den kan också bestå av två-tre matcher med underspel, exempelvis antal mål, head-to-head eller Över/Under.

Vid större mästerskap som friidrotts-VM eller OS kan du hitta kuponger med blandade sporter. Här kan det till exempel gälla att tippa stavhopp, 3000 m hinder, slalom, brottning och curling. Bland mycket annat. Speltips på Challenge är helt enkelt till för dig som har tid. Du ska ha ett riktigt brett sportintresse och vill hålla koll på massor av resultat i text-tv samt en lång lista av tipsalternativ.

Så här spelar du Challenge på Svenska Spel

 1. Klicka på ”Spela Challenge”.
 2. Välj resultat 1, X eller 2 i de objekt som ingår i kupongen (6-8 stycken).
 3. Välj radinsats. Lägsta insats är 5 kronor, högsta 50 kronor.
 4. Klicka på ”Betala” och följ spelen på Youtube eller streams.
 5. Rätta kupong.

Notera att precis som för alla andra Svenska Spels tipsprodukter, går det att även spela funktionen Experten på Challenge tips.

Spelexempel ”Kombo 3 matcher”:

 1. Klicka på ”Spela Challenge”.
 2. Tippa 1, X eller 2, antal mål, Head to Head eller BLGM (båda lagen gör mål), HCP eller Över/Under i de objekt som ingår i kupongen (6-8 stycken).
 3. Välj radinsats i listan. Lägsta insats är 5 kronor, högsta 50 kronor.
 4. Klicka på ”Betala”.

Vanliga frågor om Svenska Spels Challenge kupong

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna kring spelet Challenge från Svenska Spel. Det är ett helt nytt tips spel som lanserats i november 2017 och är på väg att bli populärt bland svenska bettingfans.

Hur många vinstgrupper finns det?

När du kollar Challenge resultat på text tv sida hos SVT eller online så finns det alltid bara en vinstgrupp. Du måste alltså ha alla rätt på din spelkupong (allt mellan 6 och 8 rätt) för att vinna pengar.

Kan jag spela flerveckorsspel och förlänga en gammal rad?

Nej. Till skillnad från flera andra Svenska Spels kuponger går det bara att lämna in din Challenge tips hockeykupong för en vecka i taget. Det går inte heller att förlänga en gammal rad på Challenge matchlista.

Kan jag annullera mitt spel?

Ja, du kan annullera ditt spel, dock senast en minut efter spelstopp. Läs reglerna för att göra allt rätt på spelbolagets hemsida. De har en massa pdf dokument där det står förklarat rätt utförligt hur du ska göra och vad som är tillåtet.

Vad händer om ingen har alla rätt?

Även om sannolikheten att ingen får alla rätt på Challenge tips är liten, så kan det mycket väl hända någon gång. Då blir det rullpott – en jackpott som går att vinna dagen efter eller senare. Det är upp till Svenska Spel att välja lägga till pengarna på vinstpotten på någon av de kommande omgångarna av Challenge. Samma procedur gäller även andra tipskupongspel.

Hur hög återbetalning är det på Challenge?

70 procent, vilket är samma som för Topptipset och Powerplay. Rätt lite, om man jämför med vad du får på vanliga bets hos spelbolag på nätet. Däremot är det ändå värt att spela alla dessa kuponger om rullpott tillika jackpott är tillräckligt stor. Då kan Svenska Spels teoretiska vinståterbetalning slå 100 procent.

Ungefär hur mycket kommer vinstpotterna att ligga på i Challenge?

Vinstpotten kommer att ligga mellan 100 och 50 000 kronor. Den genomsnittliga vinstpotten kommer att ligga på cirka 2 600 kronor.

Vilka olika typer av kuponger kan man förvänta sig?

Spelbolaget planerar flera olika typer av Powerplay. Det gäller att kolla koll på vad som gäller just idag. Det gör du enklast genom att kika in på deras sajt. Nedan listar vi några exempel på Challenge hockeyspel som Svenska Spel kommer att erbjuda:

 • Late night hockey: Kvälls/natt-matcher på hockey, t ex en NHL-omgång.
 • Late night football: Kvälls/natt-matcher på fotboll, t ex spanska, italienska och franska ligan.
 • Kombo 3 matcher: kombination av tre matcher, t ex Champions League, Europa League och SHL, men med två spelsätt (t ex 1,X,2 + antal mål).
 • Kombo 2 matcher: kombination av två matcher, t ex Champions League speltips, Europa League och SHL, men med flera spelsätt (t ex 1,X,2 + antal mål + head-to-head).

Vad händer om en match blir inställd?

Ingen lottning av matchen sker, i stället gäller Svenska Spels Challenge spelregler enligt följande:

Om ett objekt på din lista utgår vid vadhållning omfattande sex eller färre objekt gäller vadhållningen de återstående objekten. Vid Systemspel, vid vadhållning omfattande sex eller färre objekt, ska som insats per Enkelspel gälla den i insatsfältet markerade insatsen multiplicerad med antalet valda alternativ i det objekt som utgått.

Om två eller fler objekt utgår vid vadhållning omfattande sex eller färre objekt upphävs vadhållningen och insatserna för inlämnade vad återbetalas i enlighet med Challenge resultat samt bestämmelserna i Svenska Spels Allmänna villkor.