Menu

SHL Tips

Vem blir svensk mästare i ishockey 2018/2019 blir spännande att se. Att sätta sitt SHL tips är ingen enkel sak, men med statistik, dom senaste speltipsen och bonusar hos svenska spelbolag med ishockey i utbudet går det betydligt enklare i alla fall. Den som bettade på att Växjö Lakers skulle bli mästare 2015 kunde kamma hem en rejäl vinst, men nu när laget har etablerat sig som en av huvudfavoriterna till SM-guldet är oddsen betydligt lägre.

För att spå utgången av SHL 18/19 kan det vara smart att följa SHL rekar där spelexperter bjuder på sina bästa tips varje omgång. Rekarna omfattar inte bara den svenska hockeyligan utan bjuder också på powerplay tips, europatipset, NHL, NBA och massor av andra sporter och ligor.

Streama SHL gratis

Om du inte har möjlighet att besöka någon av landets alla hockeyarenor, kan du enkelt streama SHL hockey gratis hemifrån. Under slutspelet sänder TV-4 vissa matcher helt fritt, då kan du se SHL på datorn live i hög kvalitet. Under seriespelet är det C-more som äger rättigheterna till Elitserien och Allsvenskan, och det är alltså där du hittar dom bästa ishockey streams för att se SHL online idag. Men det finns andra sätt för att se en streamad hockey match i Elitserien, på forumet Flashback finns en diskussionstråd för live streaming, där går det att hitta gratis streams för att se svensk hockey på nätet.

SHL på tv idag

Vad är bättre än att sitta med polarna och titta på SHL hockey på tv ikväll. Det finns flera tjänster för att ta reda på vilka matcher som spelas i Elitserien både idag och imorgon. Det är C more som äger rättigheterna till tv-sändningarna men det går också att se vissa matcher i tv 4 play. SHL slutspelet 2019 kommer att bli en riktig TV-fest för alla hockeyälskare, men det är inte bara elitserien som bjuder på dramatik. I Allsvenskan kämpar till exempel Leksand om att ta sig tillbaks till den högsta serien.

Odds på SHL

Det är svårt att förutspå vem som vinner SHL 2018/2019, men några av betting favoriterna till segern är Färjestad, Skellefteå och Växjö Lakers. Oddset på att den trion går till slutspelet 2019 är inte direkt skyhöga. När det handlar om kvalet till SHL är oddsen svårare att sätta. Forna storklubbar som Leksand, AIK, Västerås, Modo, Björklöven och Södertälje tampas med uppstickare som Karlskrona och Oskarshamn.

SHL löner

Många drömmer om att bli hockeyproffs, men hur mycket tjänar en spelare i SHL 2018 egentligen? Enligt tidningen Expressen är Amerikanen Aston Palushaj tillsammans med Joakim Lindström den spelare är bäst betald i SHL. Med löner på över 300.000 kronor i månaden. Mycket pengar kan tyckas, men det är ändå ingenting jämfört med lönerna borta i NHL.

Många juniorer och oetablerade spelare har väldigt låga löner, så skillnaderna i lagen är stora. En tränare i elitserien kan räkna med en lön på drygt 100 tusen i månaden, men också bland tränarna skiljer det sig åt en hel del, beroende på klubb och status. Enligt Aftonbladet hade exempelvis tränaren Roger Rönnberg i Frölunda en taxerad inkomst på över 1,5 miljoner kronor under 2016.

Bästa SHL målskyttar

Varje klubb drömmer om att ha en riktig poängmaskin i sitt lag, en skytteligavinnare som kan föra sitt lag till ett hägrande SM-guld. Statistiken säger att det lag som har poängliga vinnaren i sitt lag också kommer att spela i en SM-final. Säsongen 17/18 var det Växjöspelaren Elias Pettersson som tog hem poängligan och mycket riktigt vann ju också Växjö guldet till slut. Säsongen 2018/2019 leds skytteligan än så länge av Nick Sörensen i Linköping med 6 mål på 8 spelade matcher.

Flest mål under en säsong har legendaren Håkan Loob gjort. Säsongen 82/83 stänkte Färjestadspelaren in hela 52 mål och vann givetvis skytteligan i Elitserien det året. Dessutom innehar han rekordet för flest poäng under en säsong genom tiderna, samma år gjorde han nämligen totalt 76 poäng. Vem som blir skyttekung i SHL 2019 återstår att se, men det kommer att bli en kamp ända fram till finalerna spelas.

SHL Spelschema

Om du inte vill riskera att missa några spännande drabbningar i vinter så kan du gå in på den officiella hemsidan SHL.se. Där hittar du information om kommande matcher, hela spelschemat för 2018/2019 och aktuell statistik för poängligan och mycket annat. Vilka som kommer att gå till slutspelet 2019 är inte klart än, men för att inte missa något på vägen dit, är det en bra idé att ladda ner spelprogrammet för SHL redan nu.

SHL tabell

Det är en lång väg till pokalen, vilka lag som når slutspel och vilka som tvingas att lämna Elitserien är långt ifrån klart. Du kan följa SHL tabellen 2019 live på många olika hemsidor och onlinetidningar. Ställningen i Svenska hockeyligan 18/19 ändras ständigt så det gäller att hålla sig uppdaterad.

Senaste resultat i SHL

Förr var man tvungen att lyssna på radio eller kolla text TV för att få resultatet från Elitserien live. Om man inte hade turen att SVT sände matchen ikväll det vill säga. Men i dag sänds alla matcher på TV och du kan följa alla mål och få bästa resultatservice direkt i mobilen, var du än befinner dig. Det finns mängder av appar och tjänster som hjälper dig att hålla koll på resultaten.