Menu

Måltipset

Sedan 1983 går att det att vinna pengar på att förutsäga de målrikaste matcherna genom att tippa Måltipset hos Svenska Spel. Tipsspelet är inte alls lika populärt som Stryktipsförslag, men har sin trogen skara fans. Det är ett spel för dig som gillar satsa på odds på antal mål samt betting på målgörare.

Så över till att förklara hur detta spel funkar. Du tippar antingen på nätet eller genom att lämna in en tipskupong till spelombud. Det gör du genom att välja åtta matcher av trettio som finns med i veckans  Måltipset spelkupong. Resultat kollar du antingen live medan matcherna pågår. Orkar du inte följa spel live, kan du rätta rad efter omgångens slut.

Precis som med Stryktipset och Europatipset är det Svenska Spels experter som avgör vilka fotbollsmatcher som ska finnas med i varje tipsomgång. Likheterna slutar inte där. Du får möjligheten att välja antal veckor du vill tippa – 1, 5 eller 10 och får lägga till joker, vilket ger dig chansen att bli rik oberoende av hur väl du lyckas med själva Måltipset. Tipskupongen är ungefär lika populär bland svenska bettingspelare som Keno Lördag. Notera även att SVT visar veckans Måltipset resultat på Text TV sida 551. Det är det allra bästa sättet att rätta dina Måltipset rader på.

Royal Panda

Gratisspel för 200 kr på sport

Hämta bonus!
Betzest

Dubbel första insättning upp till 1000 KR!

Hämta bonus!
Scandibet

Spela på matchen med upp till 500 kr extra!

Hämta bonus!

Regler och kupongen

Normalt erbjuder Svenska Spel en ny spelkupong varje vecka och du kan lägga systemspel och använda dig av Xperten, om du så önskar. Oavsett vilket lag som står värd för matchen som är med i veckans Måltipset, är det 1 på spelkupongen som anses vara ett hemmalag, enligt officiella regler. Du kan rätta Måltipset precis på samma sätt som du gör, när du kör liverättning för veckans Stryktipset och Europatipsförslag. Alla tidningar inklusive Aftonbladet (Tio Tidningars Måltips), Expressen och Metro bjuder på Måltipset statistik och spelförslag.

Måltipset går att spela på nätet, men oftast lämnar vi in kupongen hos spelombud. Det beror på att det finns många alternativ på nätet med högre odds än vad Svenska Spel erbjuder. Endast de som inte kan matte väljer tippa hos Svenska Spel på nätet. Du hittar fullständiga regler på deras hemsida samt kan läsa mer om utdelning och hur du hämtar din eventuella vinst.

Kupongen som avser Måltipset består av tolv rader. Det är du som väljer hur många rader du vill tippa. Varje rad kostar 2 kronor och 50 öre. Väljer du lämna in kupongen med systemspel (M), får du markera fler matcher per rad än bara åtta. Din totala insats beror så klart på antal matcher du väljer ha med. Ju fler du spelar, desto dyrare din kupong blir.

Spela på Måltipset

Vill du spela på Måltipset, är det inte bara målstatistik och -historik som du måste lära dig ett och annat om. Du behöver dessutom veta lite om permutationer så att du kan lägga smarta system spel, om du nu har råd med det. Dessa systemkuponger kan nämligen kosta skjortan. Nedan hittar du alla möjliga kupongpriser:

 • M9: 2,50 kr x 9 rader = 22,50 kronor
 • M10: 2,50 kr x 45 rader = 112,50 kronor
 • M11: 2,50 kr x 165 rader = 412,50 kronor
 • M12: 2,50 kr x 495 rader = 1237,50 kronor
 • M13: 2,50 kr x 1287 rader = 3217,50 kronor
 • M14: 2,50 kr x 3003 rader = 7507,50 kronor

För att spela på Måltipset krävs det en minimiinsats på 10 kronor per spelkupong, vilket är lika med fyra spelade rader. Spelombud tar ut en extra avgift på tre kronor vid inlämning på lördagar. Glöm inte kolla Joker resultat för lördag, om du har lagt till detta extra alternativ till din spelkupong.

Vinna på Måltipset

För att vinna på Måltipset måste du få minst fem rätt på din spelkupong. När alla trettio fotbollsmatcher är över, tar du reda på vilka åtta som det har gjorts flest mål i. Vid samma antal mål i flera matcher har flest mål på bortaplan företräde, när det är dags att välja ”vinnande” matcher. 3-4 rankas därmed högre än 5-2.

En riktig regel att kunna för att ha bättre chanser att vinna på Måltipset är vilken match som ”vinner” ifall sju matcher har slutat med sex eller fler mål och tre matcher har alla slutat med 3-2. Det är matchordningen på tipsomgångens spelkupong som avgör i det fallet.

En match ska bort och ska alltså inte räknas med när det är dags att kolla om du har vunnit på Måltipset. Matcher 5, 6 och 29 har alla slutat med 3-2. Det är match 29 mellan Hammarby och Kalmar som inte ingår bland åtta vinnande matcher i och med att dess ordningsnummer på kupongen (29) är högre än för matcher mellan AIK och Djurgården samt mellan MFF och Göteborg.

Det finns ett undantag från denna regel. Resultat av vissa matcher som inte hinner spelas klart när tipsomgången är över lottas. Det kan bero på att matchen har flyttats eller ställts in. I så fall är det alltid matchen som har spelats på riktigt som har företräde vid exakt samma antal mål och bortamål, oavsett vilken ordningsföljd matcherna har på Måltipsets spelkupong.

Måltipset vinstplan

Innan du börjar spela på Måltipset måste du förstå att det är bara 46 procent av alla dina insatser som går tillbaka till prispotten. Vilken vinstplan Måltipset har är egentligen mindre relevant. 46 procent tillbaka är skrattretande lågt. Det är betydligt lägre än vad du får tillbaka på Stryktipset och en otroligt dålig återbetalningsprocent jämfört med spelbolagen på nätet.

Det är viktigt att påpeka här att informationen om vinståterbetalningen på Måltipset kommer från deras hemsida. Vi dubbelkollade officiella regler kring vinstplan i september 2016 efter att ha läst på nätet om en högre utbetalning på Måltipset. Vi har sett både 65 och 70 procent nämnas på olika sidor som handlar om betting och odds på fotboll. Ingen av dem har rätt.

Är du en smart oddsspelare, kommer du aldrig ens att överväga tippa Måltipset, om nu inte nuvarande jackpot är uppe i miljoner och är på väg att spricka. Läser du detta, håller du kanske inte med oss om detta och vill veta mer om själva vinstplan. Här kommer informationen du vill ha:

 • För fem rätt på Måltipset får du alltid 10 kronor tillbaka från Svenska Spel.
 • För sex till åtta rätt varierar din vinst på antal spelade rader och andra faktorer enligt nedan.

Vinster på sex, sju och åtta rätt på Måltipset är så kallade rörliga vinster. De fördelas enligt vinstplan enligt följande:

 • Först drar Svenska Spel av alla utbetalningar för fem rätt;
 • Därefter får alla som har åtta rätt 55 procent av resterande beloppet;
 • Alla som har sju rätt får dela på en femtedel av den gemensamma prispotten;
 • 25 procent går till Måltipsets spelare med sex rätt.

En otroligt viktig regel som många spelare missar är att vid fem rätt går det inte att få ut pengar från Svenska Spel, om din spelkupong har bara denna vinst. I stället får du en spelkupong med fyra rader på nästkommande tipsomgång i Måltipset med åtta slumpgenererade (!) fotbollsmatcher. Rätt dålig deal, med andra ord. Vi på ettkrysstva.com rekommenderar dig inte att spela på Måltipset efter att ha läst dess vinstplan.