Menu

eSports Betting Tips

eSports Betting Tips Bild Av alla bettingsporter är det just eSports som tippas bli nästa stora grej inom spel för riktiga pengar. Redan nu förbereder sig många spelbolag på nätet för att lansera odds på eSports.

Det är inget konstigt med det då denna typ av sport växer mest i hela världen vad gäller både antal utövare och tv-tittare. Det är bara frågan om när och inte om eSports betting sidor kommer att bli stor i Sverige.

När det händer, lär vi få spelbolag som fokuserar uteslutande på odds och bonusar på eSports. Alla befintliga stora bettingsajter kommer att ha en likvärdig meny med speltips och –marknader på LoL och Dota 2 som de nu har på fotboll och hockey.

eSports Betting Guide

Innan vi går in på betting guide, är det viktigt att presentera själva fenomenet. Det är fortfarande många som inte riktigt vet vad eSports handlar om. Det enklaste sättet att beskriva e-Sporten är att det är ett samlingsbegrepp som dök upp för sisådär 10-15 år sedan. Det inkluderar precis alla turneringar som går att spela på datorn och/eller spelkonsoll.

Några av toppspelen för eSports betting i Sverige är:

  • League of Legends eller Lol
  • CS eller Counterstrike
  • Heartstone
  • Dota 2 som ofta bara kallas för Dota
  • Starcraft II

Hur populärt eSports-spelet är varierar självklart mellan olika länder något, men för oss svenskar är det dessa fem som är mest aktuella för betting. Få spelbolag erbjuder odds på andra eSports toppspel. Du får själv leta efter dina favoriter. Vi på Ettkrysstvå kommer att hålla koll endast på de som finns med på vår topplista. Däremot kommer vi att tipsa dig om alla bästa spelbolag för eSports fansen. Besöker du några av dessa, hittar du utan tvekan det du letar efter.

eSports Events och Turneringar

eSports live turnering bettingDet finns flera olika sätt att följa eSports bets på. Olika spel har olika normer och happenings. Ett av de största inom eSports betting, nämligen LoL, har ett ligasystem där lagen möter varandra så väl lokalt som på nationell nivå. Föredrar du CSGO betting, liknar turneringsstrukturen mer tennis, där du har kalender och lagen möts i turneringar året runt.

Några av de största eSports events som finns är The International (Dota2), VM i LoL och Dreamhack (CS). Den senare avgörs i Sverige, nämligen i Jönköping. Andra länder där stora eSports turneringar äger rum inkluderar Tyskland, Spanien och Ryssland. Varje gång en stor turnering arrangeras, går det att hitta en massa odds på så väl matcher som turneringsvinnare. Dessutom blir spelbolagen allt bättre på andra spännande bettingalternativ. Förstår du spelet väl, hittar du säkert något kul att betta på.

Vill du hålla koll på events, behöver du självklart inte vara på plats. Det som gör sporten så bra är ju att den går att följa online, bland annat på Twitch-kanaler och YouTube. Det gör live betting på eSports även extremt bekvämt.

Spela på eSports

Att sporten eSports har ökat så fort gör att bettingsajter börjar förstå dess vikt och inkludera spel på eSports i sitt utbud. Ofta är de dock beroende på externa plattformar och oddssättare, vilket gör utvecklingen något trög. Fortfarande är det mycket som inte är som det ska hos de flesta spelbolag på svenska. eSports bettingmarknaden är relativt ung och inom tre-fyra år lär vi ser stora förändringar som gör det enkelt och roligt att spela på eSports och vinna riktiga pengar.

I Sverige spelar vi just nu mest på LoL, CS och Dota. Då större turneringar i Counterstrike avgörs i princip varje vecka, fokuserar spelbolagen mest på detta spel just nu. Dessutom sätter de igång ordentligt med odds så fort de stora evenemangen på andra spel är på gång.

Då det är rätt nytt för bettingsajter med något annat än spel på ”riktig” sport, måste de utbilda oddssättare, se till att de är säkra om att inga läggspel sker samt förstå sig på vilka bonusar/andra erbjudanden som fungerar optimalt för eSports bettingspelare.

Välja Spelbolag för eSports Betting

Innan du sätter igång och väljer spelbolaget för eSports, är det därför smart att du gör en bra och utförlig undersökning över hur långt de redan har nått. Kika på följande:

  • Erbjuder spelbolaget endast eSports? Gör de det, är det kanske inte det bästa alternativet. Vi på Ettkrysstvå rekommenderar att du väljer seriösa spelbolag som verkligen kan betting. Det finns ett antal eSports odds sidor med riktigt skum spellicens. Undvik dem;
  • Kolla på oddsutbudet de har på LoL, Dota och andra spel av intresse. Många bettingsajter erbjuder endast odds på matchvinnare och turneringsvinnare. Det bästa är att välja dem som fokuserar mer på eSports odds och ger fler alternativ att välja mellan;
  • Kika på bonusvillkor och om det går att använda dina insättningsbonusar på eSports betting.

Bästa Spel för eSports Betting

Lyckas du välja en bra spelsajt, är det säkert den som erbjuder alla bästa spel på eSports att betta på. Är bettingsidan bra, får du lägga ett CS handikappspel med din välkomstbonus. Andra bästa spel inkluderar möjligheten att satsa pengar på att ett Dota-lag blir först med att nå fem Kills.

Andra exempel på eSports spelmarknader som visar att spelbolaget tar sporten på allvar är antal torn förstörda i LoL samt första guild i WoW. Nedan går vi igenom de vanligaste eSports bettingmarknader som varje bra bettingsajt 2018 måste ha med i utbudet:

Spel på Vinnare

Inget konstigt med att vi väljer spel på vinnare som populäraste bettingformen på eSports. Det är samma som gäller här som i vanliga oddssporter som hockey och tennis. Du bettar på vem som vinner matchen alternativt turneringen. Är det möjligt med ett oavgjort resultat, finns det också med som spelalternativ.

Spel på Resultat

Även här fungerar det precis som i andra bettingsporter. Du tippar rätt resultat i eSports-matchen. Det går att göra ifall spelet tillåter detta, vilket det i de flesta fallen gör. När du spelar på resultat i Dota2, gäller det att du tippar det exakta antalet kartor. I andra eSports spel är det oftast antal poäng som gäller. Visst går det även att tippa poängintervall.

Live Betting på eSports

WoW guild betting eSports Att eSports spel och turneringar är så enkla att följa direkt på nätet utan större fördröjning gör live betting på eSports ännu större än live betting på vanliga sporter. Här är dock många spelsidor riktigt oroliga över att göra fel.

Deras oddssättare lär sig fortfarande att bli bra så att de inte blir lurade av antingen bettingspelare eller själva eSports turneringsdeltagare. Så fort det elimineras all risk som spelbolagen har när de erbjuder live odds på eSports, lär vi se denna typ av betting växa.

Handikapp-Spel

För vissa eSports-spel, bland annat CS och LoL, är handikapp en populär bettingmetod. Du som är duktig på både eSports och betting har i skrivande stund fortfarande rätt bra förutsättningar till att hitta bra odds och vinna mycket pengar på bets. Det beror på att oddssättarnas okunskap öppnar upp till bäst möjligheter just för dem som kan handikapp-spel.