Menu

Managerspel är ett segment av spel online som som låter spelare köpa in sig i turneringar mot andra spelare, där det gäller att plocka ut den bästa elvan under givna tidsramar. Har du spelat Football manager på PS4 kommer du känna igen principen utan krångel. Oavsett om det är Allsvenskan, Superettan eller SHL du vill bli bra på finns det mycket att tjäna på att läsa våra manager tips innan du börjar spela.

Hattrick är ett klassiskt namn i sammanhanget som var tidiga med konceptet online. Vilket som är bästa fantasy sport spel på svenska är något vi kommer försöka besvara i den här artikeln. Populära spel som Drömelvan, VM-elvan och Xperteleven låter spelare tjäna pengar på fantasy fotboll. Under VM 2018 delades hisnande priser ut till fantasyspelare världen över. En röd tråd bland vinnarna världen över var en stor kunskap. Men det behöver inte vara särskilt tidskrävande att bli duktig.

Sätt dina kunskaper på prov mot andra spelare. Hos C More och sportbladet får du en bra grundkunskap. Kombinerat med våra proffstips om du hur du blir bästa SHL manager eller spelare av Allsvensk fantasy bör det inte uppstå bekymmer. Inom motorsport och andra mindre sporter finns det också ett bra utbud, även om spel om pengar i de fallen är ovanligare. Satsar du på att bli bästa spelare av EM elvan/Emelvan är den här artikeln en bra utgångspunkt.

Managerspel fotboll

Under VM elvan 2018 var en stor mängd spelare regelbundet online för att skapa sina optimala elvor. Det var ett av de bästa fotboll managerspelet på Iphone och Android, vilket var en del av framgångssagan. Men spelet är långt ifrån det enda bra spelet som finns bland nätets bettingsajter. Noterbart är att de flesta sidor har olika regler om hur rankingen säkerställs, varför en granskning av respektive sajts villkor alltid är viktigt innan du väljer din uppställning.

Xperteleven

Först ut är Xperteleven som är det kanske allra bästa spelet på nätet. Det är en internationell sajt som ges i hela nitton olika språk. Du hittar mycket taktik på nätet och tips på bästa formationer just nu. Vi bidrar regelbundet med råd om hur du kan tjäna pengar på expert eleven genom smarta val.

Gillar du produkten kommer du säkerligen även trivas hos Managerzone, som har ett liknande upplägg som också är helt gratis. Spelet ger varje spelare enbart en färdighet, vilket gör det till något enkelt om du jämför med mer avancerade variabler. Det finns inga cheats som ger ofördelaktiga fördelar, däremot finns det en del tips det är bra att ha i åtanke. Ett starkt mittfält betyder exempelvis mycket.

Xperteleven Guide och Tips

Kunskap är nyckeln till framgång när det gäller managerspel online. Genom att studera säsongsuppdatering regelbundet får du bra kunskap om specialegenskaper hos de olika spelarna. Utbudet av spelbloggar med mer eller mindre avancerade strategier betyder allt som oftast en ökad nivå av förståelse för spelet.

När det gäller taktik är den allra vanligaste uppställningen 4-4-2. Avancerade spelare använder sig också av 4-3-3. Bästa taktik mot 4-4-2 är enligt statistiken 4-5-1 och 3-4-1-2.

Hos oss får du löpande förändringsrapport och förslag på 4-4-2 transfer som kan hjälpa dig bli framgångsrik på spel om pengar. För att bli en mästare är boken ”Xpert Eleven, Tips Tricks and Secrets: The Unofficial Insider’s Guide to Winning” en bra investering. För fem snabba tips för ökad framgång är de här stegen värda att ha i åtanke när du väljer din laguppställning.

De här fem tipsen är värda att ha i åtanke för att lyckas med Xperteleven Managerspel:

 • Slarva inte på mittfältet, en stark center är avgörande
 • Granska domarens egenskaper för taktik
 • Få upp formen på spelare med träningsmatcher
 • Kämpa alltid för att ha spelare med bra form
 • Hårdbevaka alltid motståndarens nyckelspelare

Drömelvan – Sportbladet Manager

Sportbladet har sex aktiva turneringar i skrivande stund. Tjäna poäng beroende på hur dina spelare presterar i verklige livet. Du hittar en del tips på forum som Flashback dedikerade till ämnet. Under Fotbolls-VM i år blev VM-elvan en stor succé. I spelet Drömelvan som Sportbladet manager gäller det att bli bäst på Allsvenskan 2018. Att delta kostar 69 kronor.

Sportbladet manager från Aftonbladet erbjuder inte bara svensk fotboll. Premier League, La Liga och SHL har egna turneringar till samma pris. Det är inget krav att ha Aftonbladet Plus även om det underlättar då det öppnar mycket användbar statistik. Följ säsongen här med oss. Vi listar regelbundet tips om hur du kan bli bästa Premier manager den kommande hösten.

Följ matcherna på SVT Sport och lyssna på relevanta avsnitt på podden för att alltid hänga med i det senaste. Priser för spel i Fantasy Football är ofta väldigt överkomliga. Det finns en välfungerande app att tillgå för mobila spelare. Poängsystem varierar beroende på produkt, säkerställ att du väljer en sajt och ett spel som passar just dig och dina kunskaper!

EM Elvan

Inför EM 2020 kommer vi presentera de bästa EM elvan tips här på vår blogg. Hos oss får du enkel genomgång av regler och tips du inte hittar på Flashback. Emelvan är en tävling som ofta ser ett högt deltagande. Under EM 2016 spelade otaliga svenska spelare turneringen med bra resultat. Erik Niva blev känd för sin djupa kunskap om fotboll och hans kolumn är en bra start för den intresserade.

I år är första gången som Nations League Drömelvan spelas, vilket ger spelare ytterligare chans på bra vinster. Streama matcher på CMore för att få en bra grundkunskap om de olika europeiska ligornas spelarform och gör just dina unika val i tävlingen.

FPL Tips

Vi har skapat en utförlig FPL guide för att hjälpa våra läsare bli framgångsrika, därför hänvisar vi till den avdelningen om du vill ha en djupare kunskap om turneringen. FPL är ett officiellt Premier League managerspel av otrolig kvalitet det är värt att följa på Twitter. Granska lag och domare här hos oss. Vi bidrar med analyser och Fantasy Premier League tips från expert alla kommande omgångar. Bli bäst på officiell FPL turnering genom att följa säsongens utveckling med oss.

Sportbladet Allsvenskan Manager

Under höst 2018 kommer vi bidra med aktuella speltips inför kommande omgångar av serien. Du får 50 000 kronor att slutföra dina spelarval med, använd summan så smart du kan. Genom att del av expertens tips får du bra möjlighet att göra en positiv insats. Priser att vara med i turneringen är normalt 69 kronor per nytt lag. Du kan tjäna managerpoäng och priser allt eftersom omgångarna har sin gång. Bästa spelare vinner ett presentkort på 20 000 kronor.

Bästa tipsen för att vinna Allsvenskan Manager från Sportbladet (Aftonbladet) hittar du här hos oss:

 • Tänk på att du enbart kan använda fyra spelare från samma lag
 • Lagkapten är en viktig position som ger dubbla poäng
 • Var tidig med dina transferval för att få de bästa villkoren
 • Kolla alltid senaste nytt här hos oss inför varje omgång

CMore manager

CMore manager spel har blivit ett populärt alternativ bland spelare under senare år. Det är en av få sajter som erbjuder samma spel baserat runt PGA, där du alltså får spela som golf manager. C More erbjuder en kvalitativ och användarvänlig produkt där komplicerade regler gjorts enkla att förstå. För att kunna logga in behöver du bara registrera ett nytt konto, det är kostnadsfritt. Precis som i all fantasy sport gäller det att skapa ditt drömlag under en turnering eller säsongs gång.

Säsongen2018 hos CMore manager Allsvenskan har fortfarande inte startat. Bli bäst på Managerallsvenskan 2018 tillsammans med oss. Vi erbjuder löpande analyser och spelförslag från expert helt gratis till våra läsare. Finslipa formen inför CMore manager EM 2020 genom att skapa ditt drömlag redan i år.

Hattrick Managerspel

Hattrick fotboll är ett mäktigt managerspel med hundratusentals spelare världen över. Tjänsten är helt gratis. Du får möjlighet att skapa ett lag som du sedan tävlar med under säsongens gång, mot andra fysiska personer. Finslipa taktiken och formen allt eftersom de fysiska omgångarna spelas i Europa.

Eftersom det är gratis att spela finns det inget sätt tjäna pengar på spelet. Som den allra största produkten i sitt slag kan tävlande dock bygga en bra kunskapsbank som kan visa sig värdefull på andra sajter för spel om pengar. Deras forum är toppklass och innehåller en stor mängd speltips från respekterade källor och har ett högt deltagande av engagerade källor.

Managerspel Hockey

Det finns många bra källor av hockey manager online. För svenska spelare är satsningarna från Sportbladet och CMore helt klart värd en extra titt. För internationella ligor är World Hockey Manager ett av de mest intressanta alternativen. De erbjuder en snygg app med skön spelupplevelse som gör tävlande enkelt och spännande. Många svenska spelare har skapat ett franchise på sajten som gjort sig kända för sitt avancerade poängsystem. Hos oss får du regelbundna hockey tips från expert som kan hjälpa dig nå framgång som manager online, oavsett var du väljer att spela.

SHL Manager från CMore

CMore samarbetar nära med bland annat SHL och har kontraktet för de allra flesta sändningar under säsongens gång. Vi på redaktionen rapporterar live under säsongens SHL matcher för att alltid låta våra läsare ligga i framkant kunskapsmässigt. Under året hjälper vi läsare skapa bästa laget, på allt från VM till den svenska andra ligan i fotboll.

Vår Topplista av Bästa Fantasy Ligor och Managerspel

Nedan avslutar vi den här artikeln med vår topp lista på bästa sajter att spela på. Kombinerat med knep som hjälper dig lyckas bemästra spelformen tror vi att hos oss får du alla de verktyg du behöver för att bli framgångsrik. Absolut bästa managerspelet i vårt tycke är FPL, där vi har en separat avdelning som hjälper spelare under säsongens gång. Alla våra experttips är gratis och kommer alltid vara det. Oavsett om du spelar på Android, iOS eller dator är kunskap källan till framgång. Det vill vi bidra med till dig! Spela smart och iskallt. Lycka till!

 1. Fantasy Premier League (FPL) – Enastående produkt som tillåter avancerade taktiska manövrar
 2. Xperteleven – Klassiskt produkt med högt deltagarantal
 3. Sportbladet managerspel – Svensk satsning av hög klass. Fina priser
 4. CMore Manager – Rolig satsning som är enkel och tydlig
 5. Hattrick – Världens största managerspel online 100% gratis