Menu

Oddset tips

Oddset är en spelprodukt för dig som gillar att lista ut om det blir hemmaseger (H eller 1), oavgjort (X) eller bortaseger (B eller 2). Detta bettingspel kommer från Svenska Spel. Varje dag följer tusentals oddsspelare dagens kupongmatcher live och rättar resultat. Det första som alla gör är att kolla Oddset program för dagen. Därefter fortsätter svenska spelare med Oddset tips och väljer matcher att satsa pengar på.

På kupongen du har köpt gäller det att gissa utgången – ett, kryss eller två – på upp till tio matcher. Den består av en del underkategorier som vi listar nedan. Du hittar Oddset speltips hos oss på Ettkrysstvå. Vi publicerar dem varje dag, tack vare vårt gäng av experter och betting proffs. Andra tips på bra förslag är sajter som Rekat och Klart och Spelbloggare samt speltips från Expressen. Vårt mål är att dagligen uppdatera följande sektioner med spelförslag på Oddset:

Vinner du på dina bets, så multipliceras oddsen på de valda matcherna med varandra, därefter med storleken på insatsen. Du kan även spela på vem som gör första målet, vilka som leder i halvtid, hur många mål lagen gör och en mängd andra speltyper (se nedan). Kolla våra Lången tips och placera några bets, om du vill lära dig hur man spelar på Oddset.

Ishockey Oddset Välj mellan exempelvis fotboll, hockey, innebandy, skidskytte och ESC (Eurovision Song Contest). Alternativen är många, nästan precis som när vid betting på nätet hos utländska spelbolag. Finns en live-symbol på din spelkupong, går det att spela Oddset Live. Självklart går det att kombinera förtids- (prematch-) och livespel på Oddset tips.

Observera att maxgräns för dina insatser vid spel på Oddset Live är satt till 5 000 kr per dygn. Vill du spela för mer pengar, får du vända dig till utländska spelbolag online. Max vinst för spel på Oddset tips är 300 000 kr per spel, vilket inte heller är så fantastiskt. Tyvärr kan det löna sig att betta online istället. Kanske ändrar Svenska Spel sina regler efter omregleringen av spelmarknaden.

Oddset Tips System

Bettar du på systemspel, ökar du din vinstchans, i alla fall enligt Svenska Spel, när de själva skriver om Oddset tips. Vi föredrar att tycka att du helt enkelt garderar dig vid eventuella förluster. Hos Svenska Spel går det att välja mellan Dubbel-, Trippel- och Fyrlingbets. Det går att spela system. Väljer du t. ex. fyra matcher i ett Trippelsystem (Fyrling) räcker det med att tre är rätt tippade för att du skall vinna.

Oddset Speltyper

Nedan listar vi alla kända speltyper för dig som gillar satsa riktiga pengar på oddsspel. På engelska kallas även dessa ibland för betting types och även, felaktigt, för bettingmarknader. För oss på Ettkrysstvå är det snarare olika matcher och turneringar som är spelmarknader. Hos Svenska Spel är det alltid Oddset som gäller när du bettar på speltyper nedan. De enda kuponger som kan slåss med Oddset tips vad gäller popularitet i Sverige är Stryktipset och Europatipset.

1X2

Förutsäg vem som segrar eller om det blir oavgjort. Denna speltyp gäller såväl Oddset som bettingsidor online. Så är egentligen fallet för alla speltyper listade nedan. Svenska Spel och utländska spelbolag erbjuder samma slags bets.

1 2 – Insatsen tillbaka vid oavgjort

Förutsäg vem som segrar. Vid oavgjort betalas insatsen tillbaka (Odds 1,00).

1 2 – Inklusive förlängning

Förutsäg vem som segrar, inklusive eventuell förlängning. Vid oavgjort – efter eventuell förlängning – betalas insatsen tillbaka. Oddset blir alltså 1,00.

Dubbelchans

Förutsäg vem som segrar eller om det blir oavgjort med en extra gardering.

Halvtid/Fulltid

Förutsäg ställningen i halvtid i kombination med resultat efter full tid.

Över/Under

Förutsäg om totalt antal mål för båda lagen över- eller understiger angivet antal.

Exakt antal mål

Förutsäg antal mål av båda lagen totalt eller av ett enskilt lag.

Handicap

Förutsäg vem som segrar eller om det blir oavgjort utifrån angiven utgångsställning med spel med handicap.

Resultat

Förutsäg resultat. Resultatet kan anges i form av mål- eller poängantal. Förutom Oddset tips finns det även Bomben på Svenska Spel som är populär bland spelarna som gillar satsa pengar på resultatodds.

Första målskytt

Förutsäg vilken spelare som gör det första målet. För spelare som inte deltagit i matchen innan det första målet görs återbetalas insatsen.

Sista målskytt

Förutsäg vilken spelare som gör det sista målet. För spelare som inte deltagit i matchen återbetalas insatsen.

Vinnare

Förutsäg vem av deltagarna som vinner aktuell tävling och vinn på Oddset. Deltagare kan vara lag eller enskilda tävlande.

Head-To-Head

Förutsäg vem av två eller tre namngivna deltagare som placerar sig bäst i tävlingen. Deltagare kan vara lag eller enskilda tävlande.

Vilket lag gör första målet? Insatsen tillbaka vid inget mål

Förutsäg vilket lag som gör första målet. Vid inget mål betalas insatsen tillbaka (Odds 1,00).

Vilket lag gör sista målet? Insatsen tillbaka vid inget mål

Förutsäg vilket lag som gör sista målet. Vid inget mål betalas insatsen tillbaka (Odds 1,00).

Båda lagen gör mål

Förutsäg om båda lagen gör minst ett mål vardera eller inte.

Laget gör mål

Förutsäg om laget gör minst ett mål eller inget.

Vinna och hålla nollan

Förutsäg om laget vinner utan att släppa in något mål.

Scorecast

Förutsäg slutresultat och vilken spelare som eventuellt gör det sista målet.

Förutsägelsen

Förutsäg om ett visst givet påstående om resultatet av – eller i samband med – tävlingen är rätt eller fel. Observera att flera av påståendena kan vara rätt.

Duellen

Förutsäg vilka namngivna deltagare som placerar sig bäst i en tävling. Deltagare kan vara lag eller enskilda tävlande.

Placering

Förutsäg vilka av deltagarna som kommer bland de x främsta. Deltagare kan vara lag eller enskilda tävlande.

1X2 och Över/Under

Förutsäg om matchen slutar med seger för hemmalaget, oavgjort eller seger för bortalaget samt om totalt antal mål för båda lagen över- eller understiger angivet antal

Så här spelar du på Oddset

  1. Välj önskat spelalternativ. Kolla gärna våra Topptipsförslag som avser dagens mest intressanta matcher. För spel på Scorecast, Över/Under etc, klicka på rutan med plustecken och siffra längst upp till höger i respektive match.
  2. Klicka på respektive match för aktuell lag- och matchinformation – välj mellan exempelvis statistik, händelser, spelare och tabeller.
  3. Välj insats längst ner på sammanställningen. Minsta insats är 10 kr, högsta 500 kr.
  4. Klicka på ”Betala” till höger.

Så här spelar du systemspel på Oddset

  1. Välj önskat spelalternativ hos Oddset tips kupong idag.
  2. Klicka längst ner till vänster på sammanställningen.
  3. Välj System. Dubbel, Trippel eller Fyrling.
  4. Klicka på ”Klar”.
  5. Välj insats längst ner på sammanställningen. Minsta insats är 10 kr, högsta 500 kr.
  6. Klicka på ”Betala” till höger på sammanställningen.

Annullera dina Oddset spel

Det finns en viktig skillnad mellan Oddset och de flesta andra spelformer från Svenska Spel. Det går inte att annullera spel på Oddset tips. Samma sak gäller egentligen även vid spel på nätet hos andra spelbolag än detta. Väljer du dock bettingbörser, kan du faktiskt gardera dig mot förlust enkelt utan att förlora mycket pengar genom att spela på ett motsatt resultat. Det är lätt att göra i fallet med singelbets, men inte om du bettar på multiplar.