Menu

Odds på Cykel

Betting på cykel är på uppgång världen över. I Sverige är sporten nästan helt okänd. Vi föredrar att spela på odds på fotboll, hockey, tennis och vintersporter. Få av oss följer cykeltouren och tävlingar som La Vuelta och Tour de France. I och med att spelbolag blir allt bättre på att sätta odds på nischade marknader, är vårt tips att du väljer att bli bra på något unikt. Det är här som odds på cykel kommer in i bilden.

Samma som gäller alla bettingsporter funkar även för cykel betting. Du ska vara duktig på allt inom sporten och tävlingar för att lyckas med att vinna på odds. Har du kunskaper som krävs för att slå experter som väljer odds på cykelsport, är det dags att prova satsa riktiga pengar. Tänk dock på att inte spela för alltför mycket direkt. Testa dig fram genom att betta på olika spelmarknader hos olika svenska spelbolag. Hämta alla välkomstbonusar, jämför oddsen på diverse cykeltävlingar och välj sedan din bettingstrategi.

Spel på odds cykel sport

Spel för riktiga pengar på cykelsport handlar kanske mer om turen än flera andra sporter. Det är svårare att lyckas med speltips på cykel för experterna. Även små misstag och olyckor kan leda till ett resultat som ingen kunde ha förutsett. Just därför är det enormt viktigt att du förstår riskerna och inte satsar en alldeles för stor del av din totala spelbudget på ett enskilt bet. Vårt tips är att du aldrig spelar för mer pengar än vad du har råd med att förlora. Det gäller inte bara cykling utan även alla spel överlag.

Spelformen som är absolut störst vad gäller odds på cykel är vinnaren av loppet. Du väljer helt enkelt idrottaren som du tror blir först i mål. Dessutom är det populärt med H2H bets där du väljer två stjärnor och sedan satsar pengar på den som är snabbare i racet.

Cykeltävlingar att betta på

Totalt går det att nämna tre stora cykeltävlingar eller tourer som avgörs varje år, alla i Europa. De består av flera etapper och äger rum i Italien, Frankrike och Spanien. De flesta spelbolagen publicerar någon form av odds på samtliga på sina sidor några dagar före tourens start. Dessutom går det att betta på VM samt på sommar-OS cykling på spelsidor online. Nedan presenterar vi samtliga viktiga turneringar att hålla koll på, om du vill spela på odds på nätet.

Giro d’Italia Odds

Årets första stora turnering som du brukar få lägga odds på heter Giro eller Giro d’Italia. Precis som namnet antyder, avgörs den i Italien. Varje år i maj sätter touren igång. Etapperna handlar om att ta sig genom Toscana, Lombardiet och andra fina områden i vackra Italien. Giro besöker så väl större och mindre städer och avslutas i Milano. Det går att hitta odds på varje enskild etapp i Giro. Totalt består touren av tjugo cykellopp.

Tour de France Odds

Två månader senare, i juli, är det dags för cykelstjärnor och spelbolagen som erbjuder odds på sport att flytta fokus till Frankrike. Tour de France anses vara allra bästa och största cykeltouren i världen. Sista loppet avslutas på Champs Élysées i huvudstaden Paris. Inget konstigt med att att spela på Tour de France odds är bland det vanligaste som fansen av denna fina sport lägger pengarna på. Fler spelbolag satsar på bettingmarknader på Tour de France än på Giro och Vuelta, en sista tävling inom topp-tre varje år som presenteras nedan.

La Vuelta Odds

Dags nu att kika på Vuelta eller La Vuelta som avgörs i september. Du kan räkna med både speltips och odds på denna avslutande cykeltävling hos oss på Ettkrysstvå i höst. Spanien Runt som touren också heter är inte lika populär som Giro och Tour de France. Dessutom har alla fotbollsligor satt nu igång i september, vilket gör att spelbolagen väljer att fokusera på andra odds. Vi planerar dock att följa hela cykelsäsongen och hitta bra spelbolag som ger dig oddsbonusar på La Vuelta.