Menu

Championship Speltips

Championship Englands Andra Division Fotboll

Kära barn har många namn, inte minst vad gäller odds tips och spel på fotboll. Medan många fortfarande kallar Englands andradivision inom fotboll för Premiership är dess officiella namn i år Sky Bet Championship liga. Vi väljer dock att fortfarande använda oss av det vanliga namnet för Sverige, nämligen Championship. Då Stryktipset kuponger nästan alltid innehåller några matcher från denna brittiska ligan, bjuder vi även på Championship speltips varje vecka.

Hos oss hittar du även dagens bästa spelanalys, odds och nyheter inför nästa omgång i denna fotbollsliga. Ettkrysstvå har helt enkelt allt du behöver för betting på Division 2 i England. Medan SHL rekar och NBA speltips från 2018 också finns med i utbudet av expertförslag på vår sajt, fortsätter vi alltså med speltips med bonus på Championship, en av svenskarnas favorit fotbollsligor.

Av alla andradivisioner i världen finns det endast två ligor som slår de flesta andra toppdivisionen – den i Tyskland (Bundesliga 2) och den i England. Championship är nämligen rankad som den sjunde bästa Europaliga, om vi tittar på spelarvärden och intresset den får. Fler betting fans och spelbloggare från Sverige är ute efter Oddset och Lången tips på Championship än på dagens speltips på NHL och VM tips på odds.

Om vi räknar in bettingfaktorn så ingår nog Championship i topp-fem ligor vad gäller omsättning på odds spel i Sverige. Just därför fokuserar vi så mycket på speltips på denna liga. Varje vecka skriver vi tipsförslag och analyserar kommande matcher i flera timmar. Vi gör allt vi kan för att hjälpa er vinna pengar på betting och få 13 rätt på Stryktipset. Championship kunskaper är ett måste för att lyckas med detta.

Varje säsong deltar 24 klubbar i turneringen som sponsras av spelbolaget Skybet och som anordnas av EFL. Det gör att det krävs en massa fakta och uppdateringar för att hålla koll på spelformen och skadeläget. Endast första två klubbar vid säsongens slut får flytta upp till Premier League. På vår startsida hittar du bästa speltips på vem som spelar i PL nästa säsong inför första omgången av Championship ligan.

Lag med placeringar tre till sex spelar en helt avgörande playoff-turnering som avgörs i slutet av maj där den tredje och sista klubben som får en Premier League-plats bestäms. Tre lag som slutar sist i Championship fotbollsliga flyttar ned ett steg och försvinner ur ligan nästa säsong.

Spela på Odds på Championship

Först ut med betting på nätet var spelbolag med säte i England. Det är fortfarande populärt i Sverige med att spela på odds på bettingsajter som Paddy Power, Bet365, William Hill och Ladbrokes för att nämna några. Alla dessa varumärken satsar en del på Championship. Dessutom så gör även Svenska Spel detsamma. Visst spelar vi mer på odds på Champions League vinnare, Bundesliga och Serie A, men det är fortfarande stort med odds tips spel på engelska Championship och kval till Premier League.

Anledningen till att ligan är stor i Sverige är att det har historiskt sett varit billigt med tv-rättigheter till Englands andradivision. Det gjorde att vi i Sverige fick möjligheten att följa Premiership-fotbollen live på TV, vilket bidrog till ökad popularitet av ligan bland svenskarna. På grund av alla dessa anledningar är det större med att  spela på odds på Championship i Sverige än i alla andra länder förutom såklart Storbritannien.

Stora svenska bettingsajter som Unibet och Betsson som båda har blivit en synonym för bra oddsportal följer Championship noga. Andra mindre spelbolag och odds sidor vill inte vara sämre än de och deras engelska konkurrenter.

Situationen som råder inom den svenska spelbranschen gör att det finns en massa betting marknader och spel på odds tillgängliga till varje fotbollsspel i de 46 ligaomgångarna som brukar spelas på söndagar. Det gäller oavsett om du väljer spela på odds live eller satsa dina pengar före matchstart. Jämför odds på Championship innan du börjar betta för att maximera din eventuella vinst.