Menu

Stryktips Guide

I och med att finska Stryktips är ett enormt populärt poolspel, har vi bestämt oss för att skriva en separat guide för vad som gäller för kupongerna hos Veikkaus. Alla spelformer du hittar i våra vanliga Stryktipset tips på startsidan varje lördag finns med här. Vanliga strörader, system och H-system gör att finska och svenska spelkuponger liknar varandra.

Det spelar egentligen ingen roll, vilket land du köper kupongen i. Denna guide fokuserar dock just på finska Stryktips. Även ni som köper Svenska Spels kuponger eller lämnar in era spel på nätet, kommer att dra nytta av denna artikel. Här hittar ni all viktig information som krävs för att spela kupongen på lördagar.

Lämna in kupongen

Varje vecka är det dags att lämna in kupongen. Idag gör vi oftast detta på nätet. Du kan växla mellan spelformerna med länkarna längst upp på kupongen. Strörader och system spel på finska Stryktips kan också spelas som snabbspel och delvis som snabbspel.

Börja spelet alternativt kuponginlämningen genom att välja det objekt du vill satsa på. Välj en markering (1X2) för varje match. Klickar du på en markering som redan är vald, avlägsnas den. Du kan också tömma hela rutfältet genom att klicka på länken Töm rutfältet uppe till höger på kupongen.

När du har gjort alla markeringar kan du flytta raden till spelportföljen med tangenten som anger att du är färdig. Om raden inte har alla markeringar som behövs, aktiveras inte denna tangent. Spelar du finska Stryktips? Objektens spelfördelning får du fram genom att kryssa för fältet Spelfördelning uppe till höger på kupongen, och de gällande vinstandelarna för din rad får du fram genom att klicka på länken Visa vinstandelar under rutfältet.

Spela system

Under rutfältet ser du radens storlek och pris. I fältet ”Fyll i kupongen till prisgränsen” under rutfältet kan du bestämma priset på det önskade systemet. När du klickar på tangenten som fyller i kupongen, fylls kupongen med ett system i enlighet med den prisgräns du fastställt. När systemet är färdigt kan du flytta den till portföljen med tangenten som anger att du är färdig.

Spela H-system

Välj en minimigaranti (bästa resultatet -1, -2 eller -3) högst uppe på kupongen och det önskade H-systemet i rullgardinsmenyn. Välj så många tecken som H-systemet anger för din spelrad. Om du har gjort för få markeringar, ser du de objekt du valt under kupongen. Tangenten som anger att du är färdig aktiveras först när alla markeringar har gjorts.