Menu

Topptipset

Spelkupongen Topptipset är ett av de generösaste tipsspelen i Sverige med hela 70 procent i vinståterbetalning. Målet med spelet är att gissa resultat i åtta utvalda matcher. Hos oss hittar du alla speltips och information inför matcherna på Topptipset.

Till skillnad från andra tipsspel är ofta damfotbollen med på spelkupongen. Medan andra sportspel från Svenska Spel spelas en eller två gånger i veckan, kan du tippa Topptipset tips idag. För att spela på Topptipset behöver du öppna ett konto med Svenska Spel.

Läs mer fakta om Topptipset här

Varför spela på Topptipset?

Många oddsspelare tyckte att det var för svårt att tippa Stryktipset och få minst 10 rätt. Det behövdes ett snabbare tipsspel som är enklare att få en utdelning på. Dessutom behövde Svenska Spel ha en ny produkt för att konkurrera med de utländska spelbolagen.

Just därför lanserades Topptipset 2007. På bara ett par år har Topptipset gått om Europatipset i omsättning och är numera en av Svenska Spels mest populära sportprodukter.

Direkt efter lanseringen var många spelare och industriexperter rätt skeptiska mot det nya tipsspelet. Omsättningen var liten, vilket medförde låga prispotter. Likviditet är en avgörande aspekt för alla hasardspel som bygger på så kallade poolade vinster.

Svenska Spel pumpade en del pengar i reklam och marknadsföring och efter ett tag lyckades de få igång spelandet. Sedan dess har Topptipset varit en succé hela vägen.

Det är just lanseringen av Topptipset som inspirerade Betssons lansering av EttKryssTvå – det första försöket av ett utländskt spelbolag att erbjuda tipsspel med högre utdelning än Svenska Spel.

Precis som är fallet med andra tipsspel från Svenska Spel, tävlar du med alla som har lämnat in kupongerna till den aktuella omgången om en gemensam prispott. Lyckas ingen gissa åtta rätt, går den delen av potten vidare till nästa tipsomgång. Vinster på minst 10 kronor betalas ut.

Spela på Topptipset

Har du någonsin tippat vanliga sportspel hos ett spelombud eller på nätet, kommer du inte ha några som helst problem med att spela på Topptipset. Inför varje tipsomgång väljs åtta fotbollsmatcher som är desamma som matcher som ligger överst på din Stryktips/Europatips-kupong.

Du markerar 1, X eller 2 för att tippa matchutgången (hemmavinst, kryss eller bortaseger). Vill du gardera, går det bra, men då får du såklart betala mer när det är dags att lämna in ditt spel. För att vinna krävs det att du får alla rätt. Det räcker alltså inte med sex eller sju rätt. Du får då inget utbetalt.

När du spelar på Topptipset är det alltid nästa tipsomgång som du tippar, till skillnad från t. ex. Stryktipset där det går att köpa en kupong som gäller i flera veckor. Det är upp till dig att bestämma hur mycket du vill satsa per spelad rad. Du får följande alternativ av Svenska Spel:

  • 1 krona per rad;
  • 2 kronor per rad;
  • 5 kronor per rad;
  • 10 kronor per rad.

Väljer du spela för ett högre belopp, får du en större andel av den totala prispotten för åtta rätt. Låt oss illustrera dina vinster på spel på Topptipset med följande exempel:

Vecka 44 satsade oddsspelare i Sverige 1.530.050 kronor på Topptipset-kuponger. Ingen spelare vann åtta rätt. Vecka 45 spelar Johan för 1 krona per rad och Axel för 10 kronor per rad.

Totalt satsar svenska spelare 1.612.808 kronor.  Totalt ligger det alltså 3142858 x 0,7 (70%) i prispotten för alla rätt på Topptipset Vecka 45, vilket blir 2.200.000 kronor.

Johan och Axel får åtta rätt. Ingen annan får åtta rätt. Det gör att Johan och Axel får dela på hela prispotten. Tillsammans har vinnarna elva vinnande spelkuponger. Johan får en elftedel – 200.000kr och Axel får resterande två miljoner kronor.

Topptipset eller andra tipsspel?

Spelar du Stryktipset varje vecka, vet du hur svårt det är ibland att få tio rätt och samtidigt ändå få din vinst utbetald. Den statistiska chansen att få tio rätt är en på sju hundra. Med lite kunskaper inom fotboll och betting får du tio rätt på var femtionde spelkupong.

Ofta räcker det inte för utbetalning då alldeles för många andra spelare har tio rätt med. Anledningen med att lansera Topptipset var just att göra det lättare att vinna på tipsspel, utan att behöva gissa tio rätt.

Topptipset Procent

Fördelen med Topptipset är inte bara att det är enkelt att vinna. Du får även högre vinstutbetalningsprocent – 70 procent mot 65 för Stryktipset. Nackdelen som gör Stryktipset spelvärt är vinstsumman.

När du spelar på Topptipset, vinner du ofta allt från 500 kronor till 100 000 kronor för åtta rätt. Det går alltså inte vinna 10 miljoner som på Stryktipset.

Det är inga livsförändrande jackpottar du kämpar om när du tippar Topptipset. Å andra sidan behöver du inte vänta tills på lördag för att spela på Topptipset.

Allt som allt, har båda spelprodukter sina för- och nackdelar. Det är upp till dig att bestämma din favorit. Vi på Ettkrysstva.com tycker att det smartaste är att spela på odds på utländska spelbolag.

Du får betydligt mer i utdelning där än vid betting hos Svenska Spel, oavsett om du tippar denna kupong, Stryktipset eller Lången.

Det är dock smart att hålla koll på jackpottbeloppet för alla rätt. I vissa fall är tipsspel att föredra, när utdelningen för åtta respektive tretton rätt är uppe i flera miljoner.

Spela Topptipset Fotboll

Gratisspel för 200 kr på sport

Nytt och spännande spelbolag med välkänd ägare (LeoVegas). Bra bonus att hämta om du inte har ett konto ännu.

Topptipset 16-08-2018

Topptipset Tips Torsdag 16 Augusti

Intressanta spelalternativ väntar på Topptipset Tips Torsdag 16 Augusti. Det är dags för nästa omgång av kvalet till Europa League, vilket ger ett annorlunda matchutbud. Rosenborg och Feyenoord har lämpliga uppgifter. I fjol överraskade Burnley med en ovanligt bra säsong i Premier League, vilket resulterade i en sjunde plats när alla omgångar var färdigspelade. Det […]

läs mer
Topptipset 15-08-2018

Topptipset Förslag 15 Augusti Onsdag

Det vankas ett hett derby i La Liga. Topptipset förslag 15 augusti tror Real Madrid klarar uppgiften galant. Priset är en förstaplats i den europeiska supercupen, vilket bör betyda motiverade lag. Real och Atletico Madrid är två storlag från den spanska huvudstaden. Ärkerivalerna spelar ofta jämt när de möts och matchen är den näst största […]

läs mer
Topptipset 14-08-2018

Topptipset Tips Tisdag 14 Augusti

Detta Topptipset Tips Tisdag 14 Augusti ser kvalet till Champions League fortsätta. Eftersom det är returmötet finns det en del färsk information om lagen att använda i beslutstagandet. Den första matchen mellan Vidi FC och Malmö FF slutade med lika resultat. Då gjorde bägge lagen ett mål var. Nu är det bortaplan som gäller för […]

läs mer
Topptipset 12-08-2018

Topptipset Experttips 13 Augusti Måndag

Allsvenskan bjuder på ett intressant möte i Topptipset experttips 13-8 måndag. IFK Norrköping tar emot Hammarby på hemmaplan i en match där viktiga poängs skall hitta nya ägare. Peking är knappa favoriter. Norrköping kommer dock från två sura förluster nyligen. Skall de inte tappa toppkänning helt och hållet behöver de knipa en fullpoängare idag. Hammarby […]

läs mer
Topptipset 12-08-2018

Topptipset Söndag 12 Augusti Speltips

Veckans Topptipset Söndag 12 Augusti ser en välkommen återkomst av Premier League. Arsenal satsar stort den här säsongen och lär stå för en annorlunda insats detta året. Första matchen är dock mot Man City, som fortsätter med sin fina form och dominans direkt. Arsenal har bytt bort Arsene Wenger efter tjugotvå år vid rodret av […]

läs mer
Topptipset 11-08-2018

Topptipset Lördag 11 Augusti Förslag

Äntligen är det dags för en ny säsong av Premier League. Vårt Topptipset Lördag 11 Augusti förslag tror att Chelsea säkrar den första segern direkt, trots deras ganska mediokra säsong i fjol. Första matchen på dagens kupong är mellan Bournemouth och Cardiff. Gästerna är nykomlingar denna säsongen och att de tog sig upp till PL […]

läs mer
Topptipset 10-08-2018

Topptipset Förslag 10/8 Fredag

Väntan är över. Detta Topptipset förslag 10 augusti fredag välkomnar den stundande Premier League premiären. Än ås länge får vi nöja oss med en match, mellan Manchester United och Leicester. Man United stod för något av en besvikelse förra säsongen med en sjätte plats i tabellen totalt. Under sommaren har Mourinhos lag varit aktivt, bland […]

läs mer
Topptipset 09-08-2018

Topptipset Speltips Torsdag 9 Augusti

De åtta matcherna på Topptipset speltips Torsdag 9 Augusti innebär bra spelalternativ. Det är dags för ytterligare en omgång av kvalet till Europa League, den tredje i ordningen. FC Köpenhamn är först ut som bortalag på dagens kupong. De har visat bra form och en stark defensiv det senaste. Inga insläppta mål fem matcher i […]

läs mer
Topptipset 07-08-2018

Topptipset Förslag 8 Augusti Onsdag

Det är dags för ytterligare åtta matcher i vårt Topptipset förslag 8 Augusti Onsdag. Kvalet i Champions League fortsätter och övriga matcher kommer från isländska ligan, Bundesliga 3 och division 2. Vi ger Celtic stora chanser i vad vi ser som en klar spik. Celtic har inlett spelet i ligan starkt och kommer utöver det […]

läs mer
Topptipset 07-08-2018

Topptipset Tisdag Tips 7 Augusti

Där dags för ytterligare en omgång av kvalet till Champions League, det märks på Topptipset tisdag tips 7 Augusti, som har de flesta av sina matcher därifrån. Det enda svenska laget i kvalet är Malmö FF, som har en bra chans att få med sig tre poäng i mötet mot ungerska Videoton. Den första matchen […]

läs mer