Menu

Topptipset

Spelkupongen Topptipset är ett av de generösaste tipsspelen i Sverige med hela 70 procent i vinståterbetalning. Målet med spelet är att gissa resultat i åtta utvalda matcher. Hos oss hittar du alla speltips och information inför matcherna på Topptipset.

Till skillnad från andra tipsspel är ofta damfotbollen med på spelkupongen. Medan andra sportspel från Svenska Spel spelas en eller två gånger i veckan, kan du tippa Topptipset tips idag. För att spela på Topptipset behöver du öppna ett konto med Svenska Spel.

Läs mer fakta om Topptipset här

Varför spela på Topptipset?

Många oddsspelare tyckte att det var för svårt att tippa Stryktipset och få minst 10 rätt. Det behövdes ett snabbare tipsspel som är enklare att få en utdelning på. Dessutom behövde Svenska Spel ha en ny produkt för att konkurrera med de utländska spelbolagen.

Just därför lanserades Topptipset 2007. På bara ett par år har Topptipset gått om Europatipset i omsättning och är numera en av Svenska Spels mest populära sportprodukter.

Direkt efter lanseringen var många spelare och industriexperter rätt skeptiska mot det nya tipsspelet. Omsättningen var liten, vilket medförde låga prispotter. Likviditet är en avgörande aspekt för alla hasardspel som bygger på så kallade poolade vinster.

Svenska Spel pumpade en del pengar i reklam och marknadsföring och efter ett tag lyckades de få igång spelandet. Sedan dess har Topptipset varit en succé hela vägen.

Det är just lanseringen av Topptipset som inspirerade Betssons lansering av EttKryssTvå – det första försöket av ett utländskt spelbolag att erbjuda tipsspel med högre utdelning än Svenska Spel.

Precis som är fallet med andra tipsspel från Svenska Spel, tävlar du med alla som har lämnat in kupongerna till den aktuella omgången om en gemensam prispott. Lyckas ingen gissa åtta rätt, går den delen av potten vidare till nästa tipsomgång. Vinster på minst 10 kronor betalas ut.

Spela på Topptipset

Har du någonsin tippat vanliga sportspel hos ett spelombud eller på nätet, kommer du inte ha några som helst problem med att spela på Topptipset. Inför varje tipsomgång väljs åtta fotbollsmatcher som är desamma som matcher som ligger överst på din Stryktips/Europatips-kupong.

Du markerar 1, X eller 2 för att tippa matchutgången (hemmavinst, kryss eller bortaseger). Vill du gardera, går det bra, men då får du såklart betala mer när det är dags att lämna in ditt spel. För att vinna krävs det att du får alla rätt. Det räcker alltså inte med sex eller sju rätt. Du får då inget utbetalt.

När du spelar på Topptipset är det alltid nästa tipsomgång som du tippar, till skillnad från t. ex. Stryktipset där det går att köpa en kupong som gäller i flera veckor. Det är upp till dig att bestämma hur mycket du vill satsa per spelad rad. Du får följande alternativ av Svenska Spel:

  • 1 krona per rad;
  • 2 kronor per rad;
  • 5 kronor per rad;
  • 10 kronor per rad.

Väljer du spela för ett högre belopp, får du en större andel av den totala prispotten för åtta rätt. Låt oss illustrera dina vinster på spel på Topptipset med följande exempel:

Vecka 44 satsade oddsspelare i Sverige 1.530.050 kronor på Topptipset-kuponger. Ingen spelare vann åtta rätt. Vecka 45 spelar Johan för 1 krona per rad och Axel för 10 kronor per rad.

Totalt satsar svenska spelare 1.612.808 kronor.  Totalt ligger det alltså 3142858 x 0,7 (70%) i prispotten för alla rätt på Topptipset Vecka 45, vilket blir 2.200.000 kronor.

Johan och Axel får åtta rätt. Ingen annan får åtta rätt. Det gör att Johan och Axel får dela på hela prispotten. Tillsammans har vinnarna elva vinnande spelkuponger. Johan får en elftedel – 200.000kr och Axel får resterande två miljoner kronor.

Topptipset eller andra tipsspel?

Spelar du Stryktipset varje vecka, vet du hur svårt det är ibland att få tio rätt och samtidigt ändå få din vinst utbetald. Den statistiska chansen att få tio rätt är en på sju hundra. Med lite kunskaper inom fotboll och betting får du tio rätt på var femtionde spelkupong.

Ofta räcker det inte för utbetalning då alldeles för många andra spelare har tio rätt med. Anledningen med att lansera Topptipset var just att göra det lättare att vinna på tipsspel, utan att behöva gissa tio rätt.

Topptipset Procent

Fördelen med Topptipset är inte bara att det är enkelt att vinna. Du får även högre vinstutbetalningsprocent – 70 procent mot 65 för Stryktipset. Nackdelen som gör Stryktipset spelvärt är vinstsumman.

När du spelar på Topptipset, vinner du ofta allt från 500 kronor till 100 000 kronor för åtta rätt. Det går alltså inte vinna 10 miljoner som på Stryktipset.

Det är inga livsförändrande jackpottar du kämpar om när du tippar Topptipset. Å andra sidan behöver du inte vänta tills på lördag för att spela på Topptipset.

Allt som allt, har båda spelprodukter sina för- och nackdelar. Det är upp till dig att bestämma din favorit. Vi på Ettkrysstva.com tycker att det smartaste är att spela på odds på utländska spelbolag.

Du får betydligt mer i utdelning där än vid betting hos Svenska Spel, oavsett om du tippar denna kupong, Stryktipset eller Lången.

Det är dock smart att hålla koll på jackpottbeloppet för alla rätt. I vissa fall är tipsspel att föredra, när utdelningen för åtta respektive tretton rätt är uppe i flera miljoner.

Spela Topptipset Fotboll

Gratisspel för 200 kr på sport

Nytt och spännande spelbolag med välkänd ägare (LeoVegas). Bra bonus att hämta om du inte har ett konto ännu.

Topptipset 18-06-2018

Topptipset Speltips 18 Juni

England öppnar VM mot Tunisien, som de flesta spelare tror det europeiska laget tar hem med enkelhet. Vårt Topptipset speltips 18 Juni vill dock höja ett varningens ord. Underskatta inte Tunisien som är ett av norra Afrikas farligaste lag. Räkna med bekvämare vinster för både Spanien och Uruguay i denna omgången. England som är hem […]

läs mer
Topptipset 16-06-2018

Topptipset Söndag 17 Juni

Idag spelar två av VM:s förväntade giganter sin första match i Ryssland. Topptipset Söndag 17 Juni ser Brasilien och Tyskland ta sig an sina första motståndare. Tänk på att det på grund utav VM:matcherna är tidigt spelstopp 13:59 och missa inte att du har fem riskfria spel under VM hos Betsafe. Matchen mellan Costa Rica […]

läs mer
Topptipset 15-06-2018

Topptipset Spelförslag 15 Juni

Vårt Topptipset spelförslag 15 Juni tar ställning till tre matcher i VM. En sak som sticker ut är att Spanien byter sin tränare, en dag innan avspark. Det är extraordinärt och frågan är om det kommer kosta något i resultattavlan till slut. Tänk på att det är spelstopp redan 13:59 idag med tanke på matcherna […]

läs mer
Topptipset 14-06-2018

Helgens Topptipset Spelförslag

Nu är den efterlängtade avsparken för VM här! Helgens Topptipset spelförslag tar ställning till åtta matcher i den respekterade turneringen. Första matchen ut är mellan Ryssland och Saudiarabien. Det är två lag som hamnar ganska långt ner på Fifas ranking, där bortalaget är det klart sämre. Det är oklart hur värdnationen kommer prestera, de har […]

läs mer
Topptipset 12-06-2018

Tips Topptipset 12 Juni

Läs vårt Tips Topptipset 12 Juni för att få en professionell analys av omgången. En match som sticker ut är derbyt i Superettan mellan Gais och ÖIS. Gais har spelat bättre och bättre och möten mellan lagen är ofta jämna. Svårtippat och vi väljer att helgardera vårt Topptipset förslag. ÖIS saknar fortfarande Lindström och Aliev, […]

läs mer
Topptipset 07-06-2018

Topptipset Speltips 7 Juni Torsdag

Det märks att fotbollsfesten närmar sig i vårt Topptipset speltips 7 Juni Torsdag. Utöver det ställer både U21 och damlandslaget upp i EM-kval. Sveriges damer tar sig an Kroatien i en viktigt match där en EM-plats står på spel. Vi tippar med hjärtat i vårt Topptipset förslag. Viktiga matcher för U21 och och damlandslaget hamnar […]

läs mer
Topptipset 06-06-2018

Topptipset Tips 6 Juni Onsdag

Belgien och Egypten är ett intressant möte inför VM-starten nästa vecka. Topptipset tips 6 juni Onsdag vill lyfta ett slag för Belgien, som har ett extremt duktigt lag. De har dock haft det något kämpigt framåt den senaste tiden, varför vi tar med ett kryss i vår beräkning. Lite överraskande har Belgien nämnts som en […]

läs mer
Topptipset 05-06-2018

Topptipset Spelförslag 5 Juni

En tuff omgång i vårt Topptipset spelförslag 5 Juni. Vårt Grannland Finland kommer inte spela VM. De har dock spelat bra och knep poäng av kvalitativt motstånd i kvalet. De har åtta matcher utan förlust, vilket är bra statistik. Rumänien har inte haft något speciellt spel framåt, även om de har vinster mot både Sverige […]

läs mer
Topptipset 04-06-2018

Topptipset Måndag 4 Juni Tips

Topptipset Måndag 4 juni tips innehåller en bred blandning av matcher. Uppvärmning inför VM, Division 2 Norrland och den irländska ligan finna representerade på dagens kupong. Italiens landslag är under uppbyggnad, under nya tränaren Mancini. Holland är inne i en generationsväxling. Bägge lagen missar VM. Matchen är inte lätt att bedöma på förhand och vårt […]

läs mer
Topptipset 03-06-2018

Topptipset Tips 3 Juni

Fotbollsfesten är på ingående, vilket syns på Topptipset tips 3 juni. Lägg till några svenska matcher med hög profil och du får en mycket intressant kupong. I England spelas matchen mellan Kroatien och Brasilien. Gästerna är stora guldfavoriter men saknar några spelare inför detta uppvärmningsmötet. I det stjärnspäckade laget är det dock oklart om det […]

läs mer