Menu

Topptipset

Spelkupongen Topptipset är ett av de generösaste tipsspelen i Sverige med hela 70 procent i vinståterbetalning. För att spela på Topptipset behöver du öppna ett konto med Svenska Spel. Du gissar resultat i åtta utvalda matcher.

Topptipset Tips Resultat

Till skillnad från Stryktipset och Europatipset är ofta damfotbollen med på spelkupongen. Medan andra sportspel från Svenska Spel spelas en eller två gånger i veckan, kan du tippa Topptipset mer eller mindre varje dag.

Läs mer fakta om Topptipset här

Varför spela på Topptipset?

Många oddsspelare tyckte att det var för svårt att tippa Stryktipset och få minst 10 rätt. Det behövdes ett snabbare tipsspel som är enklare att få en utdelning på. Dessutom behövde Svenska Spel ha en ny produkt för att konkurrera med de utländska spelbolagen.

Just därför lanserades Topptipset 2007. På bara ett par år har Topptipset gått om Europatipset i omsättning och är numera en av Svenska Spels mest populära sportprodukter.

Direkt efter lanseringen var många spelare och industriexperter rätt skeptiska mot det nya tipsspelet. Omsättningen var liten, vilket medförde låga prispotter. Likviditet är en avgörande aspekt för alla hasardspel som bygger på så kallade poolade vinster.

Svenska Spel pumpade en del pengar i reklam och marknadsföring och efter ett tag lyckades de få igång spelandet. Sedan dess har Topptipset varit en succé hela vägen.

Det är just lanseringen av Topptipset som inspirerade Betssons lansering av EttKryssTvå – det första försöket av ett utländskt spelbolag att erbjuda tipsspel med högre utdelning än Svenska Spel.

Precis som är fallet med andra tipsspel från Svenska Spel, tävlar du med alla som har lämnat in kupongerna till den aktuella omgången om en gemensam prispott. Lyckas ingen gissa åtta rätt, går den delen av potten vidare till nästa tipsomgång. Vinster på minst 10 kronor betalas ut.

Spela på Topptipset

Har du någonsin tippat vanliga sportspel hos ett spelombud eller på nätet, kommer du inte ha några som helst problem med att spela på Topptipset. Inför varje tipsomgång väljs åtta fotbollsmatcher som är desamma som matcher som ligger överst på din Stryktips/Europatips-kupong.

Du markerar 1, X eller 2 för att tippa matchutgången (hemmavinst, kryss eller bortaseger). Vill du gardera, går det bra, men då får du såklart betala mer när det är dags att lämna in ditt spel. För att vinna krävs det att du får alla rätt. Det räcker alltså inte med sex eller sju rätt. Du får då inget utbetalt.

När du spelar på Topptipset är det alltid nästa tipsomgång som du tippar, till skillnad från t. ex. Stryktipset där det går att köpa en kupong som gäller i flera veckor. Det är upp till dig att bestämma hur mycket du vill satsa per spelad rad. Du får följande alternativ av Svenska Spel:

  • 1 krona per rad;
  • 2 kronor per rad;
  • 5 kronor per rad;
  • 10 kronor per rad.

Väljer du spela för ett högre belopp, får du en större andel av den totala prispotten för åtta rätt. Låt oss illustrera dina vinster på spel på Topptipset med följande exempel:

Vecka 44 satsade oddsspelare i Sverige 1.530.050 kronor på Topptipset-kuponger. Ingen spelare vann åtta rätt. Vecka 45 spelar Johan för 1 krona per rad och Axel för 10 kronor per rad.

Totalt satsar svenska spelare 1.612.808 kronor.  Totalt ligger det alltså 3142858 x 0,7 (70%) i prispotten för alla rätt på Topptipset Vecka 45, vilket blir 2.200.000 kronor.

Johan och Axel får åtta rätt. Ingen annan får åtta rätt. Det gör att Johan och Axel får dela på hela prispotten. Tillsammans har vinnarna elva vinnande spelkuponger. Johan får en elftedel – 200.000kr och Axel får resterande två miljoner kronor.

Topptipset eller Stryktipset?

Spelar du Stryktipset varje vecka, vet du hur svårt det är ibland att få tio rätt och samtidigt ändå få din vinst utbetald. Den statistiska chansen att få tio rätt är en på sju hundra. Med lite kunskaper inom fotboll och betting får du tio rätt på var femtionde spelkupong.

Ofta räcker det inte för utbetalning då alldeles för många andra spelare har tio rätt med. Anledningen med att lansera Topptipset var just att göra det lättare att vinna på tipsspel, utan att behöva gissa tio rätt.

Topptipset Procent

Fördelen med Topptipset är inte bara att det är enkelt att vinna. Du får även högre vinstutbetalningsprocent – 70 procent mot 65 för Stryktipset. Nackdelen som gör Stryktipset spelvärt är vinstsumman.

När du spelar på Topptipset, vinner du ofta allt från 500 kronor till 100 000 kronor för åtta rätt. Det går alltså inte vinna 10 miljoner som på Stryktipset.

Det är inga livsförändrande jackpottar du kämpar om när du tippar Topptipset. Å andra sidan behöver du inte vänta tills på lördag för att spela på Topptipset.

Allt som allt, har båda spelprodukter sina för- och nackdelar. Det är upp till dig att bestämma din favorit. Vi på Ettkrysstva.com tycker att det smartaste är att spela på odds på utländska spelbolag.

Du får betydligt mer i utdelning där än vid betting hos Svenska Spel, oavsett om du tippar denna kupong, Stryktipset eller Lången.

Det är dock smart att hålla koll på jackpottbeloppet för alla rätt. I vissa fall är tipsspel att föredra, när utdelningen för åtta respektive tretton rätt är uppe i flera miljoner.

Spela Topptipset Fotboll

Hos oss hittar du all information du behöver. Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få aviseringar från oss i Google Chrome så att vi håller dig uppdaterad om när det är smart att spela Topptipset.

2 Free bets värde 200kr

Smidiga och snabba insättningar och uttag helt gratis. Bra Live Betting och proffsig kundtjänst.

Speltips Söndag 8 April Bild
Topptipset 08-04-2018

Topptipset Speltips Söndag 8 April

Det är sällan det är så roligt med speltips på fotboll på en söndag som det är idag. Den 8 april blir kvällens höjdpunkt på Topptipset Madridderbyt mellan Real och Atletico. Real har inte lyckats vinna mot Atleti i La Liga på hemmaplan sedan 2012! Efter att ha sett Ronaldo göra supermål i CL mot […]

läs mer
Lördag Topptipset Speltips Fotboll Bild
Topptipset 07-04-2018

Speltips Topptipset Lördag 7 April

Spännande Topptipset dag väntar idag, lördag, den 7 april. Det är England som gäller i dagens speltips. Man City har denna säsong varit i en klass för sig i Premier League. Idag har de chansen att säkra ligatiteln. De möter ärkerivalen United hemma på Etihad. Det blir ett derby mellan årets två klart bästa lag […]

läs mer
Fotboll Topptipsförslag Fredag 6 April
Topptipset 06-04-2018

Topptipsförslag Fredag 6 April

Fredagens Topptipsförslag inleds med tre matcher som är allt annat än lätta att tippa. Kupongen har Svenska Spel valt att sparka igång med fotboll från spanska, belgiska och holländska ligor. Här blir det en del garderingar. Fredagens spikar återfinns i Tyskland och Frankrike, i matcherna som följer på dagens Topptips. Werder känns idag lika formstarka som […]

läs mer
Spelförslag Torsdag Topptipset Fotboll
Topptipset 05-04-2018

Speltips Topptipset Torsdag 5 April

En del Europa League-matcher samt sydamerikanska Libertadores-cupen finns med på torsdagens Topptips kupong. Ingen anledning att tippa emot två största favoritlag Arsenal och Atlético i dagens speltips. Vi lägger även till chilenska Colo Colo som ett bra spelförslag idag. Sporting Lissabon är långt från Atléticos standard och Madridseger är dagens spikförslag, om man kikar på […]

läs mer
Topptipset Speltips Idag
Topptipset 04-04-2018

Topptipset Speltips 4 April

Topptipset innehåller en massa bra matcher idag, onsdag. Bland annat Man City mot Liverpool i England. Vi hittar våra spikar i Suarez, Messi och Barcelona i CL och Atlético i Sydamerika. Champions Leagues kvartsfinalern fortsätter den 4 april med två hyperintressanta matcher. Det kommer att bli mycket svårt för Roma att rå på Barcelona i […]

läs mer
Fotboll Speltips Bild Topptipset Tisdag
Topptipset 03-04-2018

Topptipset Speltips 3 April

Idag, tisdag, gör inte topplag i The Championship oss som gillar spelkupongen besvikna. Det blir en rolig kväll med Champions League, engelsk fotboll och jakt efter åtta rätt och en storvinst. Både Fulham och Wolves är två rätt stabila klubbar i andradivisionen England. Wolverhampton går som bekant mot serieseger denna säsong. Fulham går det inte […]

läs mer
Tipsförslag Topptipset Måndag
Topptipset 02-04-2018

Topptipset Förslag 2 April

Måndagens Topptipset förslag har Allsvenskan i fokus. Fyra matcher på dagens spelkupong är tagna från svenska ligapremiären. Omgången bjuder på flera intressanta möten, bland annat AIK och IFK Norrköping som vår expert väljer ut som klara favoriter. I engelska Championship väljer vi dock att plocka fram helgarderingarna och tippar riskfritt. Först ut på Topptipset idag […]

läs mer
Topptipset Speltips Söndag
Topptipset 01-04-2018

Topptipset Speltips 1 April

Spännande kupong idag, söndag med fjolårets tabellfyra BK Häcken som tar ny sats med Andreas Alm som chefstränare. Äntligen är Fotbollsallsvenskan tillbaka. Vi på Ettkrysstva.com har sammanställt Sveriges bästa guide för Allsvenskan 2018. Nu gäller det även att gissa resultat i första omgången. Det krävs för att få åtta rätt på Topptipset speltips. Hisingslaget har […]

läs mer
Dagens Topptipset Förslag Bild
Topptipset 31-03-2018

Topptipset Förslag 31 Mars

Nu när europeisk toppfotboll är tillbaka, är det dags för nya förslag för Topptipset kupongen. Som ni säkert har märkt, har tipsexperten tagit en kort paus. Medan Curre varit på semester, har vi inte publicerat några Topptipset tips. Idag, lördag, får ni vårt första spelförslag för veckan. Kupongen börjar med Everton mot Man City i […]

läs mer
Topptipsförslag Fotboll
Topptipset 26-03-2018

Topptipsförslag 26 Mars

Veckan börjar med är en blandning av träningsmatcher, EM-kval för U21 och de spanska samt irländska andradivisionerna. Ja, det är dessa matcher som (tyvärr) utgör dagens Topptipset. Vi på Ettkrysstva.com håller Bulgarien och Finland som våra favoriter. Topptipsförslag innehåller en rad oklara matcher och vi rekommenderar er att inte köpa Topptipset idag alls. Det bästa […]

läs mer