Menu

Topptipset

Spelkupongen som spelas varje dag är ett av de generösaste tipsspelen i Sverige. När du lämnar in dina Topptipset tips, tävlar du om en prispott med hela 70 procent i vinståterbetalning. Målet med spelet är att gissa resultat i åtta utvalda matcher. Hos oss hittar du alla speltips, information inför fotbollsmatcher, experttips samt bästa Topptipset förslag, ett system från våra proffs.

Till skillnad från andra tipsspel är ofta damfotbollen med på spelkupongen. Medan andra sportspel från Svenska Spel spelas en eller två gånger i veckan, kan du tippa Topptipset tips idag. För att få spela online eller hos ombud behöver du öppna ett konto med Svenska Spel och ha spelkort. Programmet går att hitta på text tv, Aftonbladet eller på nätet.

Royal Panda

Gratisspel för 200 kr på sport

Hämta bonus!
Betzest

Dubbel första insättning upp till 1000 KR!

Hämta bonus!
Scandibet

Spela på matchen med upp till 500 kr extra!

Hämta bonus!

Läs mer fakta om Topptipset här

Varför spela på Topptipset?

Många oddsspelare tyckte att det var för svårt att tippa Stryktipset och få minst 10 rätt. Det behövdes ett snabbare tipsspel som är enklare att få en utdelning på. Dessutom behövde Svenska Spel ha en ny produkt för att konkurrera med de bästa utländska spelbolagen.

Just därför lanserades Topptipset 2007. På bara ett par år har kupongen gått om Europatipset tips i omsättning och är numera en av Svenska Spels mest populära sportprodukter och slår stora kuponger som Powerplay.

Direkt efter lanseringen var många spelare och industriexperter rätt skeptiska mot det nya tipsspelet. Omsättningen var liten och tipssystem få, vilket medförde låga prispotter. Speltips på Topptipset var inget kul enligt seriösa spelproffs. Likviditet är en avgörande aspekt för alla hasardspel som bygger på så kallade poolade vinster.

Svenska Spel pumpade en del pengar i reklam, experttips och marknadsföring och efter ett tag lyckades de få igång spelandet. Sedan dess har Topptipset varit en succé hela vägen och har fått ett stort antal fans.

Det är just lanseringen av Topptipset som inspirerade Betssons lansering av EttKryssTvå – det första försöket av ett utländskt spelbolag att erbjuda tipsspel med högre utdelning än Svenska Spel.

Precis som är fallet med andra tipsspel från Svenska Spel, tävlar du med alla som har lämnat in kupongerna till den aktuella omgången om en gemensam prispott. Lyckas ingen gissa åtta rätt på sina bästa Topptipset system, går den delen av potten vidare till nästa tipsomgång. Vinster på minst 10 kronor betalas ut.

Spela på Topptipset

Har du någonsin tippat vanliga sportspel hos ett spelombud eller på nätet, kommer du inte ha några som helst problem med att spela på Topptipset. Inför varje tipsomgång väljs åtta fotbollsmatcher som är desamma som matcher som ligger överst på din Stryktips/Europatips-kupong.

Du markerar 1, X eller 2 för att tippa matchutgången (hemmavinst, kryss eller bortaseger). Vill du gardera, går det bra, men då får du såklart betala mer när det är dags att lämna in ditt spel. För att vinna krävs det att du får alla rätt. Det räcker alltså inte med sex eller sju rätt. Du får då inget utbetalt.

När du spelar på Topptipset är det alltid nästa tipsomgång som du tippar, till skillnad från exempelvis Stryktipset där det går att köpa en kupong som gäller i flera veckor. Det är upp till dig att bestämma hur mycket du vill satsa per spelad rad eller system. Du får följande alternativ av Svenska Spel:

  • 1 krona per rad;
  • 2 kronor per rad;
  • 5 kronor per rad;
  • 10 kronor per rad.

Väljer du spela för ett högre belopp, får du en större andel av den totala prispotten för åtta rätt. Låt oss illustrera dina vinster på spel på Topptipset med följande exempel:

Oddsspelare i Sverige satsade 1.530.050 kronor totalt på Topptipset igår. Ingen spelare vann åtta rätt. Idag spelar Johan för 1 krona per rad och Axel för 10 kronor per rad.

Totalt satsar svenska spelare 1.612.808 kronor på sina rader, bolagsspel och system.  Totalt ligger det alltså 3142858 x 0,7 (70%) i prispotten för alla rätt för bästa Topptipset idag, vilket blir 2.200.000 kronor.

Johan och Axel får åtta rätt. Ingen annan får åtta rätt. Det gör att Johan och Axel får dela på hela prispotten. Tillsammans har vinnarna elva vinnande spelkuponger. Johan får en elftedel – 200.000kr och Axel får resterande två miljoner kronor.

Topptipset eller andra tipsspel?

Spelar du Stryktipset varje vecka, vet du hur svårt det är ibland att få tio rätt och samtidigt ändå få din vinst utbetald. Den statistiska chansen att få tio rätt är en på sju hundra. Med lite kunskaper inom fotboll och betting får du tio rätt på var femtionde spelkupong.

Ofta räcker det inte för utbetalning då alldeles för många andra spelare har tio rätt med. Anledningen med att lansera Topptipset var just att göra det lättare att vinna på tipsspel, utan att behöva gissa tio rätt.

Topptipset Procent

Fördelen med Topptipset är inte bara att det är enkelt att vinna. Du får även högre vinstutbetalningsprocent – 70 procent mot 65 för Stryktipset. Nackdelen som gör Stryktipset spelvärt är vinstsumman.

När du spelar på Topptipset, vinner du ofta allt från 500 kronor till 100 000 kronor för åtta rätt. Det går alltså inte vinna 10 miljoner som på Stryktipset.

Det är inga livsförändrande jackpottar du kämpar om när du tippar Topptips. Å andra sidan behöver du inte vänta tills på lördag för att spela på Topptipset.

Allt som allt, har båda spelprodukter sina för- och nackdelar. Det är upp till dig att bestämma din bästa favorit. Vi på Ettkrysstva.com tycker att det smartaste är att spela på odds på utländska spelbolag istället för Topptips system och andra Svenska Spel kuponger.

Spela Topptipset FotbollAnledningen till att vi föredrar bets online är enkel. Du får betydligt mer i utdelning statistik där än vid spel på betting hos Svenska Spel, oavsett om du tippar denna kupong, Stryktipset eller Lången.

Det är dock smart att hålla koll på jackpottbeloppet för alla rätt. I vissa fall är tipsspel att föredra, när högsta utdelning för åtta respektive tretton rätt är uppe i flera miljoner.

Topptipset
23, söndag december 2018

Topptipset expertförslag 23 december 2018

Ett spännande Topptipset expertförslag 23 december 2018 väntar som avslutning på veckan. Kluriga möten med intressanta möjligheter är talande. Vi hittar ändå hyfsade spikförslag att bygga vårt system runt. En match från Premier League den här gången, som öppnar kupongen. Tottenham har bortaplan men bör ändå ses som klara favoriter. Men räkna inte bort Everton, […]

Läs mer
Topptipset
22, lördag december 2018

Expertförslag Topptipset 22 december 2018

Ett intressant expertförslag Topptipset 22 december 2018 står på tur den här gången. Man United sparkade Mourinho nu i veckan till fördel för norske Solkjaer. De bör ha bra chans mot svaga Cardiff oavsett. City är starkaste spiken på kupongen. Man City slog ut Leicester i ligan efter straffar. Slåss om förstaplatsen i Premier League […]

Läs mer
Topptipset
21, fredag december 2018

Expertförslag Topptipset 21 december 2018

Blandad kompott detta expertförslag Topptipset 21 december 2018. Brittisk fotboll inleder kupongen där vi hittar bra spikförslag hos Liverpool, som står inför en lämplig uppgift. Det sista har the Reds gjort anmärkningsvärda insatser. De säkrade avancemang i Champions League efter en nagelbitande avslutning och vann mot Manchester United i ligan med tre mål mot ett. […]

Läs mer
Topptipset
19, onsdag december 2018

Expertanalys Topptipset 19 december 2018

En svårbedömd match i engelska Ligacupen inleder kupongen denna expertanalys Topptipset 19 december 2018. Arsenal vann det senaste mötet mot Tottenham för lite drygt en vecka sedan. Nu är det andra derbyt och det är oavsett en öppen historia. Det är totalt två kvartsfinaler i Ligacupen som är med den här kupongen. Chelsea är berättigat […]

Läs mer
Topptipset
18, tisdag december 2018

Expertförslag Topptipset 18 december 2018

Den här gången väntar en fartfylld kupong detta expertförslag Topptipset 18 december 2018. I England går Man City fram som tåget och detsamma kan sägas om Borussia Dortmund i Tyskland. Bägge lagen spelar på bortaplan men utgör oavsett våra spikförslag. De fyra första matcherna är från den engelska Ligacupen. Det är kvartsfinaler som gäller nu […]

Läs mer
Topptipset
17, måndag december 2018

Topptipset expertförslag 17 december 2018

Matcher hopplockade från flertalet andraligor är det som gäller den här kupongen. Vårt Topptipset expertförslag 17 december 2018 hittar bra spikförslag hos Köln och Fenerbache. Via vinsten över Udinese klättrade Atalanta i tabellen vilket lär gett en hel del energi. Är farliga framåt och offensivt finns det få lag de inte kan hota. Lazio har […]

Läs mer
Topptipset
15, lördag december 2018

Expertförslag Topptipset 15 december 2018

Engelsk fotboll för hela slanten detta expertförslag Topptipset 15 december 2018. Först ut är Tottenham och matchen bjuder på det bästa spikförslaget, då Burnley inte håller i närheten samma klass. I veckan spelade Tottenham en match i Champions League mot FC Barcelona, där de klarade vidare spel med en pinne med sig hem. Nu hemmafördel […]

Läs mer
Topptipset
14, fredag december 2018

Expertförslag Topptipset 14 december 2018

Det är blandad kupong med en del svårlösta nötter detta expertförslag Topptipset 14 december 2018. Vi garderar de flesta matcher men hittar hyfsade spikförslag hos Wolfsburg även om de varit upp och ner den här säsongen. Efter att besegrat Reading med två mål mot noll har nu Sheffield tätkänning på riktigt. De ligger en poäng […]

Läs mer
Topptipset
13, torsdag december 2018

Topptipset förslag 13 december 2018

Matcher i Europa League utgör kupongen detta Topptipset förslag 13 december 2018. Svenska Malmö FF är tvingade till vinst mot Besiktas för att drömmen om vidare spel inte skall släckas i förtid. En svår uppgift. För Malmö är det enbart vinst som gäller i bortamötet mot turkiska Besiktas. Laget är inte övermänskligt men med hemmapubliken […]

Läs mer
Topptipset
12, onsdag december 2018

Topptipset expertanalys 12 december 2018

Det är avslutning på gruppspelet i CL den här onsdagen. Vår Topptipset expertanalys 12 december 2018 görs intressantare via en halv miljon kronor extra att kriga om. Först ut ett möte om segern i Grupp E. Ajax och Bayern München har redan säkrat avancemang. Holländarna har ett vasst anfall som bevisligen kan hota även de […]

Läs mer