Menu

Kylian Mbappe

Frankrikes, 173 centimeter långe, guldgosse Mbappe har inlett vad som kommer att bli en magnifik karriär. Det är i alla fall vad många fotbollsfans världen över tror och hoppas på. Och odds på att Kylian Mbappe ska infria förväntningarna är låga . Vid 19 års ålder har han redan spelat hem ett VM-guld och tagit en ledande roll i storklubben Paris Saint-Germain.

Kylian Mbappe lön

PSG betalade drygt 1,7 miljarder kronor för den tidigare Monacospelaren Kylian Mbappe. En hisnande summa. Lönen går inte heller av för hackor, enligt tidningen Expressen tjänar Mbappé just nu motsvarande 5,7 miljoner kronor i månaden hos Parisklubben. Aktuellt avtal genererar alltså drygt 68,4 miljoner kronor om året, bara i spelarlön.

Med tanke på hans ålder är det svårt att uppskatta hans net worth än, men den högt aktade tidningen Forbes spår ett enormt högt marknadsvärde för 19 åringen om han fortsätter att utvecklas i den här takten. De siffror som nämnts angående Mbappes net worth ligger runt 82 miljoner dollar.

Så mycket tjänar Mbappe

  • Per sekund: 2.3 kronor
  • Per minut: 141 kronor
  • Per dag: 203 tusen kronor
  • Per vecka: 1,4 miljoner kronor
  • Per månad: 5,7 miljoner kronor
  • Per spelad minut: 4 691 kronor
  • Per mål 2018: 32 478 tusen kronor

Kylian Mbappe skor

Superstjärnan spelar i ett par specialdesignade fotbollsskor från Nike. Efter VM-guldet fick Mbappé ett par Mercurial Superfly 360 ”Rising Fire” boots med sitt namn och två stjärnor som ska representera Frankrikes två VM-titlar. Skorna går i rött och har en stor gul blixt placerad på utsidan av skon, en tydlig blinkning till seriehjälten Flash, världens snabbaste man.

Mellan två världar – Kylian Mbappes framtid

Hur blir framtiden för Kylian Mbappe? I skrivande stund står denne unge fotbollsspelare mellan två veritabla hötappar och det verkar svårt att avgöra vilken av de två som kommer att väljas. Stanna kvar i PSG eller gå till Real Madrid i sommar? Ryktena och odds verkar säga att det blir en flytt men vi får se vad framtiden utvisar.

Kylian Mbappe alla klubbar

Lista över klubbar som fotbollsspelaren Mbappe har spelat i:

  • Monaco B
  • Monaco A
  • Paris Saint-Germain

Kylian Mbappe villa

När stjärnan fortfarande representerade Monaco köpte Kylian Mbappe i en villa i bergen kring La Turbie, ett boende värdigt en blivande världsstjärna.

Mbappe fru och familj

Nyss fyllda 19 år har Mbappe haft fullt fokus på fotbollen. Han har inte hunnit med att bilda familj ännu, vilket är fullt förståeligt vid hans ålder. Tidigare har han pratat om att han ibland kan sakna att få vara en vanlig ungdom. Men han säger också att han verkligen inte klagar på det liv han har fått tack vare fotbollen. Om han väljer att bilda familj så småningom får framtiden utvisa.

Kylian Mbappe skandaler och problem med lag

Hittills har karriären flytit på utan några skandaler eller fängelsebesök för Kylian Mbappe. Istället väckte tonåringen uppmärksamhet när han skänkte bort sin VM-bonus på motsvarande 4,5 miljoner kronor till förmån för barn med funktionshinder.

Film om Mbappe

Fortsätter karriären så här för Kylian Mbappe är det bara en tidsfråga innan det blir en film om hans liv, precis som för Ronaldo och Zlatan.

Kylian Mbappe mål och statistik

I sin nya klubb PSG har Mbappe stänkt in 13 mål på 23 matcher, det ger ett målsnitt om 0,006 per spelad minut (under ordinarie tid). I landslaget har fransosen gjort 7 mål på 19 framträdanden.

Insatser i landslaget

Inte sedan Pelés dagar har en ungdomsspelare gjort mål i en VM-final, Kylian Mbappe blev dessutom den yngsta franska målskytten i ett VM-slutspel någonsin i och med sitt mål mot Peru i gruppspelet. Hans VM-insatser i Ryssland har många likheter med Pelés debut VM i Sverige 1958. Förutom att båda två gjorde mål i VM-finalen, är Pelé och Mbappe ensamma om att ha gjort två mål i samma VM-match som ungdomar.

Kylian Mbappe i spel och reklam

När TV-spelet FIFA släppte 2017 års version var Mbappe okänd för den breda massan, han hade en total rating på 71. 2 år senare har han en total på 87 och är knappast okänd för någon. Det är högst troligt att vi ser honom på omslaget inom något år.

Mbappe är sponsrad av Nike och har setts i deras reklamannonser ihop med andra världsstjärnor. Det finns nog inget företag i världen som inte vill synas ihop med den ödmjuke stjärnspelaren.

Kända intervjuer med Kylian Mbappe

Hittills har inte Kylian Mbappe varit särskilt frispråkig om sitt privatliv, även om han ställer upp på intervjuer då och då. Han kommunicerar oftast genom sina egna sociala mediekanaler. Mbappé ställde upp på många intervjuer efter VM-framgångarna men det som kanske väckte mest uppmärksamhet, i positiv bemärkelse, var bilden när han gjorde high five med en medlem ur Pussy riot, som gjorde en politisk aktion under VM-finalen.

Kylian Mbappe tattoos

När många andra fotbollsspelare har valt att täcka hela kroppen med tatueringar har Kylian Mbappe gått en annan väg. Han har i skrivande stund inga synliga konstverk på sin kropp.

Kylian Mbappe bemärkelser

Han är en given kandidat till framtida Ballon d’Or-utmärkelser, Kylian Mbappe är bara 19 år men har redan hunnit få pris som bästa unga spelaren i VM, kommit på delad andra plats i skytteligan under samma turnering och dessutom blivit uttagen till FIFAS världslag. Mbappe krönte turneringen med att göra ett av målen i finalvinsten mot Kroatien. Att den här killen ska få Guldbollen i framtiden känns som en självklarhet. Enligt spelbolag på nätet är han favorit till att bli bäste målskytt i nästa VM:

Kylian Mbappe tavlor och missar

I en seriematch mot Nimes fick Kylian Mbappe nog och slog, eller kanske snarare knuffade, sin motståndare efter en tuff duell. Misstaget kostade Mbappe tre matchers avstängning. Det var enligt uppgift Kylians första röda kort i senior sammanhang.

Kylian Mbappe frisyr

En välfriserad snagg pryder den unge spelarens huvud, inga konstigheter där inte. Mbappe har en lika snabb och effektiv frisyr som han är fotbollsspelare helt enkelt.

Kylian Mbappe framtid

Framtiden ser minst sagt ljus ut för Kylian Mbappe. Det är förmodligen bara en skada som kan sätta käppar i hjulet för den unge fransmannen. Han spås bli en världsstjärna av samma kaliber som Messi, Ronaldo och Zlatan. Frågan är om han är spelaren som kommer att ta PSG till sin efterlängtade Champions League-titel eller om han kommer att representera någon annan klubb i framtiden. En sak är säker, vi har inte sett allt av Mbappe än, inte på långa vägar.