Menu

Frölunda Hockey

Indianerna från Göteborg är en av dom populäraste klubbarna i landet, Frölunda HC, som är klubbens officiella namn, är en maktfaktor i svensk hockey och en av favoriterna till att ta hem hela SHL i år. Föreningen bildades 1944 under namnet Västra Frölunda IF men blev en egen hockeyförening 1984 då man tog namnet Västra Frölunda HC. Från och med 2004 heter man kort och gott Frölunda HC.

Smeknamnet Indians/Indianerna kom i mitten på 90-talet då det var populärt med internationellt inspirerade smeknamn på Elitserielagen. Valet av just indians kommer från 60-talet när klubben, av fans, kallades för vilda västern. Klubben har 4 SM guld och har spelat i totalt 9 mästerskapsfinaler genom åren.

Laguppställning Frölunda 2018

Till skillnad från till exempel fotbollslag så kan laguppställningen förändras ordentligt under matchens gång, men en möjlig förstafemma för laget 2018/2019 skulle kunna se ut så här:

 • Johan Matsson, MV
 • Jonathan Sigalet, B
 • Chay Genoway, B
 • Patrik Carlsson, F
 • Joel Lundqvist, F
 • Pathrik Westerholm, F

En gedigen elitserietrupp med en bra mix mellan gammalt och nytt i form av rutinerade stjärnor som Joel Lundqvist och nya spännande talanger som Oliwer Fjellström, Samuel Fagemo och Jesper Emanuelsson.

Laget tappade sin kanske största stjärna inför säsongen,18 åringen Rasmus Dahlin som gick som etta i draften till NHL och spelar numer i Buffalo Sabres. Rasmus är den blott andra svensken någonsin att väljas som nummer ett. Den andra spelaren är ingen mindre än Mats Sundin.

Streama Frölunda Matcher

På många spelbolag och betting tjänster kan du faktiskt streama Frölundas matcher gratis utan krav på insättning. Det är inte alla som vet om att den möjligheten finns. Dom större spelbolagen har egna live sändningar i riktigt bra HD kvalitet. Är du registrerad användare hos spelbolagen kan du se matcherna utan kostnad i dom flesta fall. Har du tillgång till C More som är den officiella leverantören av Elitseriematcher kan du streama alla 52 omgångar plus slutspel på C More Play.

Spelschema Frölunda

Årets upplaga av SHL har redan startat men säsongen är lång, så du kan fortfarande se hundratals olika matcher innan slutspelet och säsongen är över för den här gången. För att inte riskera att bomma några toppmatcher med Frölunda så rekommenderar vi att du laddar ner spelschemat 2018/2019, det finns tillgängligt på deras hemsida. Du kan naturligtvis också hämta hem fullständigt spelprogram för SHL:s alla 52 grundomgångar på ligans officiella sida.

Bästa Frölunda Spelare

Några av dom bästa frölunda spelarna genom tiderna:

 • Henrik Lundqvist
 • Pebben Axelsson
 • Daniel Alfredsson
 • Loui Eriksson
 • Tommy Salo
 • Ulf Sterner
 • Rasmus Dahlin
 • Lars-Eric Lundvall
 • Ronald Pettersson
 • Patrik Carnbäck
 • Jörgen Pettersson
 • Ronnie Sundin
 • Niklas Andersson
 • Stefan Larsson

Bästa stjärnor i Frölunda just nu

 • Joel Lundqvist
 • Simon hjalmarsson
 • Jonathan Sigalet
 • Johan Matsson

Frölunda Resultat

Befinner du dig i Göteborg behöver du aldrig fundera på om det blev en vinst eller en förlust i den senaste matchen. Hela staden talar om det för dig. Är du en supporter på avstånd så kan du kolla in sociala medier för att få senaste nytt i realtid. Eller varför inte boosta nostalgikännslan och knappa in på SVT:s klassiska text TV. Dessutom finns det mängder av bettingbolag som erbjuder live betting och odds. Mobilappar som Flashscore och Livescore har liverättning och livetabeller direkt i mobilen så att du kan hålla dig uppdaterad 24/7.

Bästa Forum för Frölunda Fans

 • Hockeysnack
 • Svenska fans
 • Frölundas egna tråd på Flashback eller den stora SHL tråden.
 • Frölundas Facebookgrupper
 • Twitter – #twittpuck #Frölundahc

Köpa Frölunda Tröja

På matchdagar kan du köpa din egna matchtröja för att visa vilket lag du supportar. Välj ditt eget efternamn och nummer eller varför inte hylla din favoritspelare? Valet är ditt. Årets matchtröja kostar ca 699 riksdaler. Du kan också hitta matchtröjor från tidigare säsonger i shopen, dom säljs ofta till ett reducerat pris.

Tröjorna brukar faktiskt se väldigt likadana ut varje ny säsong, det är inte mycket som skiljer direkt. Självklart kan du handla i deras online shop också, den finner du på lagets hemsida. Grejerna levereras över hela Sverige så att du kan stödja ditt lag oavsett var någonstans i vårt avlånga land du än bor.

Biljetter till Frölundas matcher

Att köpa din matchbiljett på plats vid arenan är nästan aldrig ett problem. undantaget kan vara vissa stormatcher och i slutspelet, då kan det vara vettigt att skaffa biljetter innan för att inte riskera att bli utan. Det gör du enklast via lagets hemsida. Priserna för en matchbiljett finns i spannet 60 till 450 kronor styck beroende på hur bra platser du vill ha.

Klackbiljetter hör till dom billigare alternativen. En säsongsbiljett går att köpa från 2400 kronor. Dom dyraste säsongs plåtarna ligger på 7500 kronor. Oftast är det inget problem att få tag på biljetter, men det kan vara bra att vara ute i god tid om det är en särskild match du vill se.

Tabellställning: Frölunda i SHL

Att inte ta sig till slutspelet i vår skulle inte ses med blida ögon från fansen, En hockey dynasti som Frölunda ska alltid vara med när det avgörs, allt annat vore ett fiasko enligt både fansen och experterna. För att hålla full koll på tabellen och hur det går för Frölunda i SHL kan du kolla in FHC:s officiella hemsida eller gå in på förbundets hemsida SHL.se Det finns dessutom många tjänster i mobilen för livetabell och resultat.

Nästa match för Frölunda

Har du också kört fast i samma gamla spelkuponger och speltyper? Oroa dig inte, det finns massor av inspirerande oddsförslag och rekar att ta rygg på inför kommande hockeymatch med Frölunda indians.Vi bjuder på görmånga spelförslag inför nästa match på vår startsida. Våra duktiga experter guidar dig rätt i betting djungeln och hjälper dig att hitta spännande och spelvärda odds.

Se Frölundas matcher på TV

Om du vill se när Joel Lundqvist och dom andra stjärnorna i Frölunda trillar gummitrissa på TV ska du skaffa C More och deras sportpaket. Dom äger rättigheterna för SHL och Hockeyallsvenskan den här säsongen. Med deras sportpaket har du full tillgång till alla 52 omgångar under hela grundserien plus slutspel och kval. Dessutom sänds SHL finalen på TV4 för att alla som vill ska kunna njuta av hockey underhållning i världsklass.

Hemmaarena för Frölunda Hockey Lag

Publikrekordet för en hockeymatch i Frölundas hemmaborg Scandinavium är 14044 personer, det blir ett mäktigt tryck som få andra lag kan matcha när Scandinavium är fullsatt. Arenan började byggas 1969 efter ritningar av arkitekten Poul Hultberg. Den invigdes 1971 och har sedan dess varit ett givet nöjescenter på västkusten. Förutom hockeymatcher anordnas en hel del konserter, världsartister som Rolling Stones, Oasis, Kiss, Queen och Iron Maiden har uppträtt i arenan.

Köpa Frölunda Keps

Är du inte karl för din hatt kan du åtminstone köpa en keps med Frölunda motiv. Det finns att anskaffa i shoppen och kostar mellan 129:- och 249:- om du vill ha en från säsongen 2018/2019. Oftast kan du göra riktiga fynd i den virtuella reabacken med Frölunda kepsar av utgående modell från tidigare säsonger.. Shopen skickar över hela Sverige så att du kan få den levererad hem till dörren oavsett var i landet du bor.

Frölunda Tränare

Nuvarande tränare, sedan 2013, för FHC är Roger Rönnberg och han assisteras av Johan Lundskog och Kristoffer Näslund. Tidigare tränarprofiler i klubben är bland annat:Roger Melin, Ulf Dahlén, Lasse falk, Arne Strömberg, Jack Bownass och Leif Boork.

Frölunda Klubbrekord

 • Flest mål: Niklas Andersson, 201 st
 • Flest poäng: Niklas Andersson, 540 st
 • Flest matcher i A-laget: Joel Lundqvist, 886 (fortfarande aktiv)

Odds på Frölunda Hockey

Det är lång tid kvar av säsongen 18/19 så det finns fortfarande riktiga guld odds kvar att betta på. Lägg ett bett på att Frölunda tar SM guld eller spela live medan matcherna fortfarande pågår. Du kan också lägga ett så kallat pregame bett där du spelar din kupong före matchstart. Det finns mängder av bonusar du kan använda dig av för att spetsa ditt bett på SHL hockey.

Tre bra bettingbolag för hockey och Frölunda odds är:

Sammanfattning av Frölunda Hockey Guide

Frölunda HC har ett riktigt bra lag på gång med en härlig mix av rutin och fartfylld ungdom. Laget har visserligen tappat sitt stora stjärnskott Rasmus Dahlin till NHL, men ser ut att klara sig relativt bra ändå.