Menu

Hammarby IF Guide

Ett av Sveriges folkkäraste lag är utan tvekan Hammarby IF, även känt som Bajen. De grönvitrandiga tröjorna lyfts fram på Tele2 Arena av tusentals skanderande supportrar och stämningen är magisk. Under Hammarbymarschen, som alltid sker under den allsvenska hemmapremiären, visar sig svensk läktarkultur upp från sin bästa sida. Hammarby är ett lag som berör och med stort fäste i svenska fotbollshjärtan.

Hammarby Laguppställning 2018

Hammarby har imponerat under 2018 och var länge med i guldstriden. Nu får man istället finna sig i att tillsammans med Norrköping och MFF slåss om plats 2 och 3 som ger direktplats till kvalet till Europa League. Hammarby spelar som regel med en 4-3-3 uppställning. Så här kan en startelva se ut:

 • Wiland
 • Paulsen, Fallman, Fenger, Borges
 • Martinsson Ngouali, Tankovic, Andersen
 • Hamad – Djurdjic – Khalili

Streama Hammarby Matcher Online

Vill du titta på en stream som visar Hammarbys matcher finns det spelbolag som visar utvalda allsvenska matcher. Däremot är det Cmore som har rättigheterna för Allsvenskan fram till 2020. Eftersom Unibet gick in som ny huvudsponsor för Allsvenskan är det rimligt att tro att allsvenska matcher kommer att streamas där i hög kvalitet när de tar över från Svenska Spel.

Spelschema Hammarby

Bajen har inte haft något Europaspel under säsongen att ta hänsyn till utan har fullt ut kunnat fokusera på allsvenskan. När det återstår fem matcher av säsongen har Hammarby kvar att möta: MFF borta, Kalmar hemma, Sundsvall borta, Häcken hemma och Östersund borta. Laget är även klart för Svenska Cupens gruppspel i februari efter att man vunnit andra omgången komfortabelt mot Carlstad United.

Bästa Hammarby Spelare

I dagens Hammarby finns det många bra spelare och laget har haft en hel del profiler genom åren. Framförallt är spelarna från säsongen 2001 för evigt legendarer eftersom det är enda gången laget vunnit SM-guld. Dock är det två äldre profiler ,Lennart “Nacka” Skoglund och Ronnie Hellström, som är de två spelarna genom historien med de mest framgångsrika individuella karriärerna.

Främsta Hammarby stjärnor just nu

Lagkaptenen Jiloan Hamad är nog ur allmänhetens perspektiv den största stjärnan men fansens favorit är utan tvekan Kennedy Bakircioglu. Försvararna Björn Paulsen och Mats Solheim ska hålla tätt där bak och framåt hittas mycket spets med Imad Khalili, Vladimir Rodic, Nikola Djurdjic och Muamer Tankovic.

Bajenprofiler genom tiderna

 • Lennart “Nacka” Skoglund
 • Ronnie Hellström
 • Kennedy Bakircioglu
 • Kenta Ohlsson
 • Sven “Svenne Berka” Bergqvist
 • Billy Ohlsson
 • Hans Eskilsson
 • Max von Schlebrügge

Senaste Hammarby Resultat

Vill du ta reda på Bajens resultat är Forza den bästa appen att ladda hem. Den finns både för iOS och Android. Flashscore och live score är också bra appar att hämta hos Apple Store eller köra från din mobila webbläsare. Aftonbladet, SVT och text-tv har resultat, tabeller och statistik från Hammarby och andra allsvenska lag. Till sist är spelbolagen också bra för resultat och statistik eftersom de bland annat har live betting och därmed måste uppdatera resultaten i realtid.

Tips på bra forum för Hammarby fans

Hammarby kan vara Sveriges folkkäraste lag och därför är det många forum tillägnade den grönvitrandiga klubben. Barabajen.se, forum.se eller Flashback är klassiska forum där de diskuteras Hammarby. Svenska Fans har också en dedikerad sida för Hammarby IF med skribenter och diskussionsforum. Annars är Twitter som är forumet där det brukar diskuteras mest sport och framförallt fotboll.

Köpa Hammarby Tröja

Vill du ha tag på matchtröjan till Bajen kan du köpa den på Intersport eller direkt på Tele2 Arena. Hammarby har lagt hela sin webbshop under Intersport som levererar till hela Sverige. Under säsongen har matchtröjan kostat 799 kronor men nu går det att få den till halva priset för 400 kronor. Detta har nog med att göra att säsongen snart är slut men se till att slå till idag innan erbjudandet försvinner.

Biljetter till Hammarby hemmamatcher

Vill man titta på Hammarby hemma på Tele2 Arena går det att köpa biljetter direkt från Hammarbys hemsida. En biljett till en allsvensk match kostar mellan 190-495 kronor, beroende på vart du vill sitta på arenan. Förutom till enstaka utsålda matcher är det inte svårt att få tag på biljetter. Bajen har också ett stort bortafölje till sina matcher och supporterorganisationer arrangerar bussresor till dessa matcher.

Tabellställning: Hammarby i Allsvenskan

För den som vill se allsvenskans tabell finns det mängder av ställen att göra det på. Den officiella sidan för ligan är allsvenskan.se där tabell och statistik hittas från samtliga matcher. Hammarby är ett lag som ska ligga på övre halvan i tabellen men 2018 har man lyckats med mer än så. En Europaplats får anses vara en extremt lyckad säsong för Hammarby med tanke på förväntningarna inför säsongen.

Nästa match för Hammarby

Vill du ta del av speltips och annat kul på kommande matcher som Hammarby spelar, hittar du information om detta på vår startsida. Läs allt inför Hammarbys matcher och få tips på hur våra experter tror att utgången kommer att bli. Våra rekare har stenkoll på Allsvenskan och Hammarby!

Se Hammarby IF Matcher På TV

C More har rättigheterna fram till 2020. Då tar Discovery över sändningarna av de allsvenska matcherna. Det nya avtalet gäller fram till 2025 och är en ekonomisk fördubbling mot det tidigare avtalet. Enligt Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery, kommer samtliga matcher att visas på Eurosport Player medan utvalda matcher visas på Kanal 5 och Eurosport.

Hemmaarena för Hammarby IF

Hammarby spelar precis som rivalen Djurgården sina matcher på Tele2 Arena i Johanneshov. Arenan är relativt nybyggd och stod klar 2013. Under fotbollsmatcher tar arenan in 30,000 åskådare och vid andra evenemang som konserter kan 40,000 personer få plats. Publikrekordet på arenan har Madonna när 40,557 kom och tittade på hennes konsert i november 2015. För en fotbollsmatch ligger rekordet på 31,756 åskådare som kom på besök när Hammarby mötte Östersund i den allsvenska hemmapremiären 2016.

Köpa Hammarby keps

Vill du ha tag på en Hammarby keps från Sverige är det på Intersports hemsida du kan köpa den. Visst kan du också gå till en sportbutik och hitta kepsen där men smidigast är att beställa online. Då kan du jämföra priser mellan olika aktörer också för att få det billigaste priset.

Tränare för Hammarby IF

Hammarbys tränare har varit många genom åren. Idag leds man av Stefan Billborn som tidigare var assisterande tränare under Jacob Michelsen under 2017. Mellan 2014-2016 leddes man av Nanne Bergstrand. Den enda tränaren som vunnit SM-guld med Hammarby är Sören Cratz som ledde laget efter omgång 16 år 1999 fram till SM-guldet och sista omgången 2001. Andra tränare genom åren är Kenneth “Kenta” Ohlsson, Hasse Backe, Anders Linderoth, Gregg Berhalter, Björn Bolling och Tom Turesson.

Hammarby Klubbrekord

 • Guldbollenvinnare: Ronnie Hellström (1971)
 • Bäste målskytt: Billy Ohlsson (128 st)
 • Flest matcher: Kenneth “Kenta” Ohlsson (333 st)
 • Flest säsonger: Kenneth “Kenta” Ohlsson (18 st)
 • SM-guld: 1 (2001)
 • Svenska Cupen: 0 titlar men 3 finalplatser

Odds på Hammarby IF

Inför säsongen var oddsen väldigt höga på att Bajen skulle komma topp 3 men man kan lugnt säga att oddsen sänkts dramatiskt för denna utgång. Många gillar att betta på Allsvenskan, och Hammarby är ett lag som väcker mycket känslor i serien. Ska man betta på allsvenskan är det bäst att välja ett svenskt spelbolag eftersom de ofta har störst utbud och flest marknader. Tre förslag på bettingbolag som har bra live odds på Hammarby och Allsvenskan är:

Sammanfattning av Hammarby IF Guide

Hammarby har ett roligt lag och trots att man inte räckte hela vägen till SM-guld 2018 ser framtiden ljus ut för Bajen. Lyckas laget klara en topp 3-placering ska fansen på Tele2 vara väldigt nöjda eftersom inte särskilt många inför säsongen hade tippat Bajen så högt upp. Spelarna kan glädjas till magisk stämning från riktigt bra supportrar som stöttar laget oavsett resultat. Åren i superettan är bakom dem och de siktar på att etablera sig som ett topplag i allsvenskan.

Fördelar med att vara Hammarby fan:

 • Snygga tröjor
 • Magisk stämning på matcherna
 • Kennedy
 • Stockholmsderbyn

Nackdelar med att vara Hammarby fan:

 • Titelsnålt (1 SM-guld från 2001 och 1 vinst i Intertotocupen är allt som hittas i ett ekande prisskåp)
 • Kommer sällan före AIK eller Djurgården i tabellen
 • Inte särskilt mycket pengar till nya spelarköp