Menu
Redbet Betting

Upp till 400 kr i GRATISBET utan omsättningskrav!

1
Hämta bonus!

De fem bästa ögonblicken från världsmästerskapet i fotboll för damer 2023

Fanns det någon som inte följde världsmästerskapet i fotboll för damer 2023? Detta mästerskap ägde rum i somras, mellan den 20 juli och den 20 augusti i både Australien och på Nya Zeeland. För våra svenska damer gick det riktigt bra, även om de i slutändan inte tog hem guldet. De som vann, det var Spanien då de besegrade England med 1–0 i finalen. Titelförsvarande mästare var USA, då de vann både 2015 och 2019. Dock slogs de ut redan i åttondelsfinalen då de förlorade mot Sverige. Detta VM var det allra första där USA helt misslyckade med att ta kvalificera sig till kvartsfinalerna i damernas VM. I denna artikel ska vi ta upp fem av de bästa ögonblicken under hela VM!

Historisk VM-seger för Filippinerna

Under VM så skrev Filippinerna historia. Det då nationens första VM-seger någonsin kom då de spelade mot Nya Zeeland. När det var premiär så spelade Filippinerna sin första VM-match någonsin, dock med en förlust. Nästa match däremot då de ställdes mot värdnationen Nya Zeeland i andra gruppspelsmatchen, så segrade och det efter en skräll!

Det var i den 24:e minuten som Sarina Bolden nickade in 1–0 till Filippinerna. Detta mål var deras allra första i VM-sammanhang någonsin. Även om Nya Zeeland i andra halvlek gjorde sitt bästa för att kvittera, så blev det bara ett skott i stolpen så väl som ett bortdömt mål på grund av offside.

Största fotbollsmästerskapet någonsin

Årets fotbolls-VM som spelades i Australien och Nya Zeeland var det allra största fotbollsmästerskapet någonsin när man ser till antalet sålda biljetter, så väl som till tittarsiffrorna. Dessutom både i betting-sammanhang så väl som sportsligt! Inför detta års VM så utökades dessutom antalet deltagande länder från 24 till 32. Utöver detta så är det allra första gången som det arrangeras i Oceanien.

Prispengarna till damernas VM höjdes

FIFA kom inför Fotbolls VM för damer att göra ett historiskt beslut, det att alla spelare blev garanterade cirka 320 000 kr för att delta i gruppspelet. Detta tack vare ett FIFA har bestämt sig för att det var dags att satsa allt mer på damfotbollen. För laget som kammade hem guld väntade prispengar på cirka 3 miljoner kronor och det är en höjning på 300 % mot vad prispengarna har legat på tidigare.

Detta steg i rätt riktning visar på en positiv utveckling samt att det även ger lika villkor för alla inom fotbollen, oavsett vilken nation man tillhör. Du som själv är ute efter prispengar, du kan testa att spela på ett bra casino. Att bli medlem är enkelt och registreringsprocessen görs oftast med BankID. Se bara till att inte spela för mer pengar än vad du har råd att förlora.

Sverige kammar hem bronset

Efter att ha missat chansen till guld så lyckades det svenska damlandslaget att ladda om och spela hem VM-bronset. Det efter en match som var mycket händelserik! Matchen spelades mot värdnationen Australien. Redan i första halvlek så satte Fridolina Rolfö 1–0 och den matchavgörande 2-0 sattes av Kosovare Asllani. Redan då matchen drog igång märktes det tydligt att Sverige var ute efter en medalj. 

Spanien världsmästare efter övertygande finalinsats

Ett av de mest fantastiska ögonblicken var ju ändå själva finalen som stod mellan Spanien och England. Detta var första gången på 20 år som VM-finalen stod mellan två europeiska lag. Dessutom var det första VM-finalen för både Spanien och England. Spanien kom att bli världsmästare efter att de besegrade England med 1–0, det efter målet som sköts av lagkaptenen Olga Carmona. Det innebar att England så att säga föll lite på målsnöret.

Bonusögonblick – Spaniens skandaler efter vinsten

Något som kanske inte hör till de bästa ögonblicken från VM är efterspelet av Spaniens vinst, då förbundsordföranden Luis Rubiales kysste Jennifer Hermoso under VM-guldfirandet på innerplan. Men det bör ändå nämnas! Redan tidigare så har Spaniens lag kantats av en del skandaler och bojkottningar av spelare. Men detta var ändå en stor droppe som fick bägaren att rinna över. Nu har även Spaniens premiärminister Pedro Sanchez fördömt Rubiales handlingar. Nu har hela 56 stycken spelare, inklusive hela guldtruppen sagt sitt genom att skriva under en lista där de kräver att Luis Rubiales avgår före de spelar igen!