Menu

Finska Hockeyligan

För svenska fans som inte får nog av hockey genom SHL och Allsvenskan är den Finska hockeyligan 2018 ett fantastiskt komplement. Mängder av intressanta och spännande matcher spelas i FM ligan i ishockey. Håll koll på nya talanger och toppspelare från en av världens absolut bästa hockeynationer. Finska hockeylag har fostrat storstjärnor som Sami Salo, Teemu Selänne, Olli Jokinen, Jari Kurri och inte minst Patrik Laine.

Kärpät blev finska mästare i ishockey 2018, det var lagets åttonde FM Liiga titel i historien och en av guldhjältarna var den tidigare Frölundaspelaren Nicklas Lasu.  FM liigan, eller SM liigan som den hette tidigare består av 14 lag denna säsong. I likhet med NHL så är det en stängd liga.

Streama finsk hockey gratis

Se dom bästa matcherna och dom hetaste mötena från SM Liiga med gratis stream från Sverige i full HD. Idrott är bäst live, och det värsta som finns är att missa en bra fight bara för att man inte är hemma framför TV:n, nu slipper du riskera att missa matcher när du är på resande fot.

Titta på matcher från Finland på TV eller dator med live streaming av ishockey matcher, gratis hos spelbolag med svensk licens. Precis lika bra som hos till exempel C More. Det är inte bara finsk hockey liga du kan se live på datorn eller i mobilen, utan också VM live stream.

Finsk hockey på tv idag

Vilka är det egentligen som äger tv rättigheter för SM liigan i Finland? Det svenska telefonbolaget Telia köpte rättigheterna för dom kommande sex säsongerna. Bolaget kommer att sända samtliga matcher i Finsk ishockey på tv. Du kan alltså se finsk liga på tv från Sverige idag genom att köpa matcherna från Telia. Får du inte nog av SHL kan du varva Elitserien med finska hockey tv sändningar. Vilken kanal som sänder ikväll och imorgon kan du enkelt ta reda på genom att kolla i TV tablån online eller i din mobil app.

Odds på Finsk Hockeyliga

Självklart är det inte bara Elitserien du kan spela på, många spelbolag erbjuder betting på FM ligan. Kolla in olika bettingsidor för att hitta dom bästa oddsen på finska hockeyligan. Vem som vinner 2018/2019 är en öppen fråga enligt spelbolagen, men förra årets vinnare Kärpät är en av huvud favoriterna även i år. Ett av storlagen som inte går att spela på är Jokerit som bröt sig ur den inhemska ligan för att istället spela i KHL. Ta del av dom bästa oddsen från Finska Liigan i ishockey hos ditt spelbolag.

Finska Hockeyligan löner

Det finns få uppgifter om hur mycket spelarna har i lön i Finska hockeyligan. Men generellt så är lönerna betydligt lägre än i Elitserien. Uppgifter från Idrottens affärer gör gällande att snittlönen ligger på 60 till 65 tusen brutto i löner i Finland. Dom siffrorna är från 2013 så förmodligen är aktuella löner i FM ligan något högre idag.

HIFK-centern Corey Elkins var bäst betalda spelare i ligan 2016 med en lön på 320 000 euro. Spelare i Jokerit har dock en högre lön än dom inhemska spelarna. Det är inte så märkligt med tanke på att KHL laget måste kunna matcha dom ryska lönerna för att konkurrera.

Finsk Ishockey Skytteliga – vem har flest poäng 2018/2019

Det är en svensk spelare som leder poängligan efter 12 omgångar säsongen 2018/2019. Erik Thorell i IFK Helsinki har gjort 14 poäng så här långt. Ligans bästa målgörare är faktiskt också en svensk, Malte Strömwall har nätat 7 gånger för sitt Kookoo. Om dom svenska spelarna lyckas behålla formen serien ut och ta hem priset i poängligan och bästa finska hockey målskytt 2018 återstår att se. Men det ser väldigt bra ut så här långt.

Bäst genom tiderna är dock inte en svensk av förklarliga skäl, Janne Ojanen är bäste poänggörare i  FM ligan i ishockey med sina 799 poäng på 876 spelade matcher. Arto Javanainen är ligans vassaste målskytt genom alla tider, med sina 462 mål är han överlägsen ledare av skytteligan.

FM-ligans Spelschema

All information du behöver för att följa kommande omgångar i finska hockeyligan finns på den officiella hemsidan liiga.fi, där hittar du spelschema, information om finska lag, schema över ishockey matcher i Finland säsongen 2018/2019 och spelprogram för hockey FM-liiga slutspel 2019.

Den officiella hemsidan finns tillgänglig på finska och engelska. För att se matcherna kan du välja att antingen besöka ett spelbolag med svensk spellicens och streama matchen därifrån eller köpa matchen via Telia som äger TV-rättigheterna.

FM-liga tabell

Efter 12 omgångar leder Karpat den finska liga tabellen. Men det är en jämn serie och ställningen i FM-liigan kommer att hinna skifta många gånger innan segraren har korats. För att se aktuell tabell i finsk hockeyliga kan du gå in på den officiella hemsidan eller använda dig av någon av alla resultat tjänster som finns tillgängliga på mobil och dator.

Senaste resultat i finska Hockeyligan

Med resultat tjänster och livescore i mobilen kan du följa finska ligan i ishockey och hur bra det går för lag i Finland i realtid. Håll koll på hockeylandslaget, finska hockeyligans resultat och givetvis också alla andra internationella serier och turneringar. Var ständigt uppdaterad om vem som gör mål eller vilket lag som går bäst just nu.