Menu

Units Betting

Betting med unitsInom spel på odds finns det en del olika strategier. Units betting är en av de som har fått mest uppmärksamhet på senaste tiden. Svenska betting spelare har kontaktat oss på Ettkrysstva.com och bett oss att publicera en förklaring och tips om hur de fungerar i vår spelstrategi sektion.

I denna guide har vi valt att presentera begreppet samt hjälpa våra läsare att räkna ut units. Svenska ord för detta fenomen är enheter. Dessa mäter din insatsstorlek på ett specifikt spel med.

Alla som satsar pengar på odds gör det med olika belopp. Vi väljer vår egen budget eller bankrulle att spela på sport med och försöker så gott vi kan hålla spelandet inom budgetens ramar. Det gör att units betting varierar mellan olika spelare. Samma gäller även insatser på olika spelprodukter. Hur mycket är 1 unit på blackjack är inte alls lika med hur mycket en unit på betting är.

Vi spelar olika och även om reglerna för att räkna ut units är desamma, handlar det om olika belopp. Varje person har sin egen skala på units och egen betting money management. I och med att det är populärt att rygga tipsexperter och bettingproffs, är det därför viktigt att bestämma sin egen units skala i förväg och hålla sig till den. När du följer hockey rekar och andra tips, är det ett måste att du följer din spelbudget och inte satsar lika mycket som rika storspelare.

Units nivåer

Det går att skapa en units skala på flera sätt och med diverse insatsnivåer. Det som vi på Ettkrysstva.com är mest vana vid är ett units system som består av fem olika units rankade från ett till tio. Nivå 10 är den med största insats per bet.

Hur mycket du satsar per en enskild spelomgång beror på hur bra värde ditt bet har enligt din egen bedömning. Units bettingstrategin är med andra ord inget annat än ett hjälpverktyg som hjälper dig att vinna. Allt beror dock fortfarande på dina kunskaper om spelbolag, odds och sporter du bettar riktiga pengar på.

Units som procent av bankroll

För dig som är expert på betting är det en självklarhet att föra statistik och bankroll management dokument. Där kan du sätta units som motsvarar den totala procenten av din spelbudget. Som vi tidigare har nämnt i vår genomgång av bankroll management, bör du sträva efter insatser på kring två procent av din spelkassa. Units är verktyget som hjälper dig att variera insatser något och fortfarande hålla ditt spelande på odds inom din budget.

Vi på Ettkrysstvå redaktionen rekommenderar dig att dela upp din spelkassa enligt units och procent på bankrollen enligt följande procent av spelkassan: 1 unit = 0,2% och 10 units = 2%. Alla units mittemellan räknar du ut genom att multiplicera antalet units med 0,2.

Spelbudgeten påverkar insats

Vi antar att du är duktig på betting och att din spelbudget kommer att växa över tid. Då kommer även units på betting påverkas, då din totala budgetsumman kommer att stiga. Samma gäller även om du får mindre pengar i spelkassan, vilket är fallet vid förluster.

Spelbudgeten bör påverka din insats på varje enskilt bet. Frågan många ställer sig är om du bör räkna in låsta pengar, det vill säga allt det du redan har satsat och som är i spel, fast spelet är inte avslutat än. Vi på Ettkrysstva.com rekommenderar dig att utgå ifrån det du har på spelsaldot i den stunden om du tänker lägga ett bet.

Varför använda units?

Så nu till den viktiga frågan. Är det ens värt att tänka i units när du spelar på sport? Glöm inte att units är alltid bra att använda dig av så att du har det lättare att kontrollera din budget och påverka ditt eventuella negativa spelbeteende som stör dig från att vinna pengar på odds på lång sikt.

Med hjälp av units får du en skala som är av hjälp för att värdera hur mycket du verkligen tror på spelet du tänker spela. Det är ett sätt att få hjärnan att sluta tänka i pengar och istället satsa på att ranka dina bets enligt hur säker du är på utgången.

Är du verkligen duktig på att förutspå resultat, vilket är ett måste för att lyckas med betting och vinna riktiga pengar, är därför units ett viktigt verktyg. Är du inte det, har du alltid chansen att träna upp dina skills genom att följa våra Stryktipset tips och spela för små belopp i några veckor.

Flatbets

Ett annat sätt att satsa pengar på är att köra ytterligare en i raden av betting strategier, nämligen flatbets. Den skiljer sig från units för här satsar du alltid exakt samma belopp på varje bet, oavsett hur mycket du tror på det du tippar på. Vi föredrar units framför flatbet då det ger bättre utdelning för den som verkligen blir bra på ett visst bettingområde. Är du nybörjare på odds spel, kan dock flat bets vara ett bra alternativ till units systemet.

Om du specialiserar dig på odds på en viss sport eller på en specifik spelmarknad som Antal gula kort, så kan det vara en bra idé att använda dig av units vid betting på spel som du är expert på och att köra flatbets på alla andra marknader som du vill betta på.