Menu

EttKryssTvå

Prova EttKryssTvå – tipsspel från Betsson som skapades hösten 2013. Precis som vår egen sajt bygger konceptet kring att välja 1X2 och tipsspelet fokuserar på fotboll. Målet med EttKryssTvå är att konkurrera ut sin huvudkonkurrent, nämligen Svenska Spel. Ettkrysstvå eller Stryktipset är frågan som många svenskar ställer. Vad är bäst?

I denna artikel försöker vi hjälpa dig att lista ut svaret på denna fråga. Hittills har inget spelbolag på nätet lyckats med ett bra alternativ till Sveriges största spelkupong Stryktipset. Sanningen är att ingen har ens försökt förutom två bästa svenska bettingsidor, Betsson och Unibet (Supertoto).

Varför vågar inte bettingsidor försöka härma en av Sveriges populäraste spelformer är oklart. Tusentals spelare i vårt land är utan tvekan intresserade av 1X2 tipset med vinster i miljonklass. Vi vill bli rika på 13 rätt och ha toppvinster på spelkuponger på samma nivå som hos Triss-lotter.

Vi på redaktionen gissar på att det är relativt enkelt att tjäna pengar på vanliga odds. Ingen hos spelbolag orkar sätta av tid och pengar på en resurskrävande produkt som Stryktipset. Betsson är ett av Sveriges två största spelbolag och har kapacitet som krävs för att utmana Svenska Spel. EttKryssTvå är ett bevis på att Betsson är bra nog för att lyckas med avancerade projekt.

Fördelar med EttKryssTvå

Vid första ögonkast ser EttKryssTvå som en direkt kopia av Stryktipset. Det finns dock en del viktiga skillnader eller, snarare sagt, fördelar med Betssons analoga produkt:

 • Du får alltid pengar tillbaka vid minst 10 rätt när du spelar EttKryssTvå, oavsett antal vinnare;
 • I snitt får du 85 procent tillbaka när du tippar EttKryssTvå. För Stryktipset är RTP bara 65 procent. Det betyder att det är 30 procent lönsammare (och därmed smartare) att välja EttKryssTvå.

Det är viktigt att påpeka att du får din vinst beroende på förutbestämda odds och inte på hur många kuponger som är med i veckans EttKryssTvå. Du får, precis som när du lämnar in ditt stryktips hos ett spelombud, mer pengar ifall du lyckas tippa rätt fotbollslag skrälla.

Din vinstsumma på EttKryssTvå blir ofta större. Du ser hur mycket du kan vinna inne i spelkupongen när du väljer dina matchutgångar. 1×2 betsson historik är inte lika lång, vilket är kupongens huvudnackdel

EttKryssTvå speltips

Vi på Ettkrysstva.com erbjuder dig speltips på nya tipsomgångar varje vecka. Du behöver inte ens besöka Betsson för att få all information du behöver om veckans matcher.

Precis som med Stryktipset, publiceras utvalda matcher ett par dagar före spelstopp. Vi försöker bli klara med våra speltips före fredag lunch. Formatet med ett kryss två frågor är optimal för betting, tycker vi.

Litar du inte på vår skicklighet, vilket du har all rätt i, kan du få hjälp av Betssons odds experter istället. Du hittar rekar, spelbloggar, senaste odds och EttKryssTvå speltips från spelbolagets anställda och samarbetspartners på deras bloggsida. Inte nog med det så har du även chansen att se vad andra tippar på genom att kolla på ”Så tippar folket”.

Det är ett enormt nyttigt för dig som tippar EttKryssTvå och Stryktipset. Även om du föredrar spela på Svenska Spels tipsprodukt, får du här se hur de flesta tippar. I och med att utbud av matcherna på spelkuponger är ofta snarlika för EttKryssTvå och Stryktipset, hjälper ”Så tippar folket” rejält vid matchanalys innan du lägger dina spel på Stryktipset.

Är du van vid att använda Xperten när du spelar Stryktips? Hos Betsson har du istället ”Smart spel”-funktionen. Svenska Spel använder sig numera av speltips från tio oddsexperter för Xperten. EttKryssTvå förlitar sig på en mjukvara.

Det är datorprogrammet som avgör vilken matchresultat du tippar. Därmed är chansen att du väljer exakt samma 13 matchutgångar som någon annan oddsspelare mindre på EttKryssTvå än på Stryktipset. 1×2 rättningsmall finns tillgänglig direkt efter omgången på Betssons hemsida.

En annan fördel med att tippa Betssons stryktips är all information du får tillgång till när du är på väg att lämna in din spelkupong. Du får utförlig statistik om fotbollsmatcher, ligor och lag inklusive tabellställningar samt Ola Anderssons korta speltips. Basera din gissning av 1×2 resultat på tips från experten, så blir det extra kul att lämna in och följa 1X2 tipset.

Vinna på EttKryssTvå

För att vinna pengar på EttKryssTvå behöver du gissa tio matcher eller fler. Som vi redan har nämnt ovan, får du 85 procent tillbaka. Detaljerad vinsttabell för spelkupongen hittar du nedan.

Utdelningen du får på denna produkt på nätet är mycket bättre än Stryktipset har. Du betalar alltså femton procent till Betsson för tjänsten, medan resten går till spelpotten. Din vinstsumma på EttKryssTvå tipsspel beror på hur många rätt du får. Potten fördelas enligt följande:

 • 10 rätt                                 27 procent av prispotten eller ca 23 procent av insatsen
 • 11 rätt                                 15 procent av prispotten eller 12,75 procent av insatsen
 • 12 rätt                                 20 procent av prispotten eller ca 17 procent av insatsen
 • 13 rätt                                 38 procent av prispotten eller ca 32,30 procent av insatsen

Du får betta tretton matcher. Varje utvald match har sitt odds som påverkar din utbetalning vid minst 10 rätt. Dina vinster på EttKryssTvå är alltså dynamiska och beror direkt på dina tips.

Egentligen går det att beskriva Betssons stryktips som ett enormt stort och invecklat systemspelkupong som betalar endast permutationer som gäller 10, 11, 12 och 13 rätt. Du satsar pengar på följande systemspel:

10 rätt                                 286 permutationer
11 rätt                                 78 permutationer
12 rätt                                 13 permutationer
13 rätt                                 1 permutation för alla rätt

Permutation är ett statistiskt begrepp som i fallet med stryktips betyder antal sätt att vinna. Du spelar alltså på 378 virtuella kuponger när du spelar på EttKryssTvå. Betsson har kopierat Svenska Spel en del med denna tipsprodukt. Det gäller inte minst maxvinsten som är 10 miljoner kronor på både Stryktipset och EttKryssTvå.

Spela EttKryssTvå hos Betsson

För att börja spela EttKryssTvå hos Betsson behöver du först öppna ett spelkonto. Så fort du har registrerat dig, kan du såväl lämna in en stryktipskupong som spela på odds.

Betsson är bäst i Sverige på betting med mycket högre odds på precis alla matcher som Svenska Spel har i sitt utbud. Det gäller inte bara fotboll. Dessutom har Betsson en massa andra spelmarknader och produkter.

Så här gör du när du har verifierat ditt Betsson-konto:

 • Logga in, klicka på odds och välj EttKryssTvå från menyn för att spela.
 • Öppna spelkupongen för den aktuella spelveckan och tippa 13 matcher genom att ange 1, X eller 2 bredvid varje match.
 • För att se odds på valda matcher, klickar du på Oddsvy.
 • För att se hur andra tippar EttKryssTvå-matcher, klicka på ”Så tippar folket”.
 • Vill du satsa pengar på flera rader åt gången, gardera matcher du önskar.

Din spelkupong ändras till systemkupong automatiskt. Stryktips kostnad ändras utan att du behöver göra något, beroende på hur många fotbollsmatcher du garderar.

När du väl är klar med din kupong och har klickat på Spela efter att ha gjort en insättning, rekommenderar vi att du dubbelkollar att allt har gått rätt till. Det gör du genom att klicka på Mina spel och kolla spelhistoriken.

Om något inte är som det ska, har du möjligheten att ändra dina matchval i EttKryssTvå-stryktipskuponger som du har lämnat in. Det går inte att få pengar tillbaka, men du kan göra så många ändringar som du själv önskar fram till spelstopp på lördag.

Väljer du testa spelet och satsa lite pengar på det, rekommenderar vi att du rättar rader sedan direkt på Betsson. Tyvärr visas inte resultaten i text-TV, vilket det gör för spelmonopolets kuponger.

Notera att varje rad på EttKryssTvå kostar 1 krona. Du får faktiskt inte ens spela för mer än 1 krona på en och samma rad. Det går dock att lämna in flera spelkuponger en efter en med samma tippade matcher.

Det är fullt möjligt att fylla i den virtuella spelkupongen utan att vara inloggad. Du kan logga in på Betsson när som helst och fortsätta med dina stryktips.

Speltips för Europatipset Tottenham Bild
EttKryssTvå
27, tisdag februari 2018

Speltips Europatipset 28 Februari

Veckans första speltips för Europatipset är här. Den 28 februari, onsdag, väntar en Europatipskupong som är en kul blandning från ovanligt många fotbollsländer. Flera av favoriterna ser starka ut. Vår tipsexpert anser att det är Sevilla och FCK som ska garderas i första hand. Dags för en genomgång av samtliga 13 matcher som Svenska Spel […]

Läs mer
Bästa tipsförslag Europatipset bild
EttKryssTvå
27, lördag januari 2018

Europatipset Tips 28 Januari

Vecka 4 avslutas med våra Europatipset tips på söndag. Spelkupongen ser enligt fotbollsexperterna på Ettkrysstvå klart hemmabetonat ut. Förutom  storfavoriterna Man City är Lyon och Lazio heta bortalag. Blir de sistnämnda ens favoriter? Låt oss se vad vi har att säga i Europatipsförslag där vi gissar vinnaren i samtliga 13 fotbollsmatcher som spelas på söndag, […]

Läs mer