Menu

MLS Tips

Den amerikanska fotbollsligan MLS var nog inte så intressant för särskilt många svenskar, till en viss Zlatan Ibrahimovic entrade ligan då. Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna har gjort succé. Vem förväntade sig något annat? Det gjorde han under sin första säsong i amerika. Tack vare Zlatan kommer vi att få se fler fotbollsmatcher från amerikanska proffsligan på Stryktipset och Europatipset i år. Vi får hoppas hans LA Galaxy når slutspel bara.

Är du ute efter MLS tips finns det flera experter som levererar rekar fram till säsongens slut 2018. De fortsätter självklart säsongen 2019 också, oavsett om Ibrahimovic blir kvar eller inte. Att ta del av MLS speltips hos sidor som denna eller OLBG kan vara en bra idé om du inte har så mycket koll på ligan, vilket få har i Sverige idag.

Streama MLS gratis – tips på sajter med live sändning

Matchtiderna är ofta väldigt sena, mitt i natten oftast, men det finns spelbolag med MLS streams. Därför kan du se MLS online i Sverige och hitta bästa stream med LA Galaxy matcher på nätet utan reklam i hög kvalitet. Till Reddit brukar många vända sig för att hitta sidor där de streamar MLS live gratis i HD.

Fördelen med att se matcherna hos ett spelbolag är att det är gratis. Dessutom får du statistik, information om andra matcher och kan betta live samtidigt som du tittar på matchen. En mer modern upplevelse som andas vår tideräkning helt enkelt.

MLS på TV idag

Vill du se Zlatan i USA på TV från Sverige behöver du Eurosport Player från Discovery. Det är nämligen den koncern som har rättigheterna för all MLS på tv i landet. Vilken tid och kanal beror på vilken match, men som regel är det på Eurosport 1 Zlatan och LA Galaxy spelar på.

Förutom enstaka matcher köper man tv-sändningar av amerikanska fotbollsligan med lokala kommentatorer eftersom det kanske inte är värt att dra in en svensk kommentator 03.00. Svenska fans sörjer att matcherna spelas på nätter men det är inte så mycket att göra med tanke på den stora tidsskillnaden. Under slutspelet 2018 lär tittarsiffrorna öka rätt mycket trots de sena tv-tiderna.

Odds på MLS

Att oddsa på MLS är det många som gör, framförallt efter att allt fler stjärnor gått till ligan. Då kan man placera sina bets innan man går och lägger sig för att sedan vakna upp och se sina spel förhoppningsvis ha gått in. Riktiga nattugglor och brutala fans sitter och livebettar på MLS och ser matcherna samtidigt.

Vanliga marknader i Sverige handlar om Zlatan och ett vanligt spel har varit att tippa hur det går för LA Galaxy i ligan. Andra bettar på de laget de tror som vinner årets MLS eller bara klassisk MLS betting på enstaka matcher, via live betting eller pre game. Tänk på att jämföra odds för att alltid få de bästa förutsättningarna och maximalt med pengar.

MLS löner

Lönerna i MLS är inte mer än i Europas högstaligor även om vissa spelare har väldigt höga löner. 2015 låg snittlönen i MLS på lite drygt 3 miljoner kronor om året. Har Zlatan högst lön i MLS? Långt ifrån faktiskt. Han tar inte ens sig in på topp 10 lönelistan. Han valde dock att inte kräva någon hög lön eftersom han har tjänat hyfsade summor genom karriären och fortfarande gör på sina sponsoruppdrag och sitt entreprenörskap. Dessutom hade Galaxy inte plats med en spelare med hög lön till på grund av lönetaket.

Högst lön i ligan har Torontos Sebastian Giovinco med ungefär 71 miljoner kronor per år. Den kanadensiska klubben har också tvåan på listan, Michael Bradley som tjänar cirka 65 miljoner kronor per år. Carlos Vela från LAFC, Bastian Schweinsteiger i Chicago Fire och Giovani dos Santos i La Galaxy tar sig in på topp 5 av spelare med högst löner.

MLS Skytteliga

Eftersom säsongen snart är över lär det bli Josef Martinez som kammar hem skytteligan. Många hade ställt sig frågan om Zlatan gör flest mål i USA:s fotbollsliga. Trots att han kom in mitt i säsongen har han i skrivande stund svarat för 21 mål och ligger tvåa i skytteligan. Etta på listan är Josef Martinez med sina 30 mål. För att komma ikapp behöver Zlatan göra hattrick i de tre sista omgångarna, något som kanske är för svårt till och med för den gode “Ibra”.

Josef Martinez vinner skytteligan säsongen 2018/19 i MLS men har en bit kvar Landon Donovan som är ligans bäste målskytt genom tiderna med sina 145 mål totalt. Vilka är bästa målskyttar i år då förutom Zlatan och Martinez? Bradley Wright-Phillips, Gyasi Zardes och Nemanja Nikolic skuggar bakom toppduon. Borek Dockal till vardags i Philadelphia har stått för 17 assists och har bäst poäng statistik av alla assistkungar i ligan.

MLS Spelschema

Spelschemat i USA:s fotbollsliga ser annorlunda ut än i de europeiska ligorna. Men för den som vill läsa om Zlatans spelprogram i amerika (eller alla MLS lag) är jänkarna bra med statistik och spelschema. Kommande omgångar i MLS för LA Galaxy går att ta del av och så länge det inte är konstgräs lär Zlatan finnas på banan.

De sex bästa lagen från varje division går till slutspel. Ja, självklart har den amerikanska fotbollsligan ett slutspel. Annars vore det inte USA. Ta del av spelschemat live direkt på MLS hemsida eller hos någon sajt med sport.

MLS tabell

Vem når MLS slutspel 2018? Serien är i skrivande stund inte avslutad ännu men så fort det är klart lär du få reda på det snabbt. Visserligen har USA:s proffsliga i fotboll aldrig väckt några större känslor i Sverige men efter “Ibras” ankomst är intresset för den aktuella tabellställningen i MLS betydligt högre. Till skillnad från europeiska ligor är det en stängd liga vilket innebär att inget lag behöver uppleva sorgen med nedflyttning.

Ta del av live tabell på hemsidan till ligan eller använd dig av målservice app för att se vilka lag som har ledning eller ligger under i matchen. USA är grymma på statistik och har alltid rätt tabell uppdaterad för dig.

Senaste resultat i MLS

Vill du följa live resultat i MLS fotbollsmatcher rekommenderas appen Forza. Det är svenskar som ligger bakom appen med allt för resultat-nörden. Där kan du se form, statistik och matchernas resultat uppdateras live. Ställ in notifikationer på dina favoritlag (eller lag du hatar och vill ska förlora) för att alltid få en notis så fort något av värde händer i matchen. MLS resultat 2018 ser ut att bli mer spännande än på länge och du har möjligheten att få samtliga resultat direkt till din mobil eller surfplatta. Andra gedigna sajter med målservice är Flashscore och Livescore.