Menu

Livebetting

Livebetting spel

När du vill satsa på sport och evenemang i realtid, spelar du livebetting online. På nätet kan du idag spela på odds, exempelvis på fotbollsmatcher eller GP-tävlingar i friidrott inte bara på idrott utan även på politik och musik. Idén med livebetting är att ge spelaren möjligheten att tippa vad som kommer att hända snart. Nya objekt öppnas under pågående idrottsevenemang. Du spelar från ditt vanliga spelkonto hos bästa sidan som du trivs med.

Många spelbolag på nätet erbjuder sina kunder två olika lobbyn: ett för bets före matchstart och ett till för alla pågående matcher. Den senare kallas alltså för livebetting eller odds. Vi rekommenderar att du inte nöjer dig med bwt365 och 888 sport, utan försöker hitta bästa nya oddssajter med bonus på live spel. Flera nya lanseras under 2018

Evenemang i bettingsammanhang är en match eller en tävling som är objekt för spelet. Ytterligare ett viktigt begrepp att känna till är Spelobjekt. Så betecknas ett enskilt spelobjekt i ett evenemang, exempelvis nästa målskytt i livematchen. Idag står livespel för en betydande del av betting på nätet. Det sker inte minst tack vare att det nu går att spela på odds i mobilen.

Omsättningen på spel före match och under matchens gång är ungefär densamma, om vi får tro den senaste statistiken. På oddssajter som Unibet, Betsson och Svenska Spel hittar du all statistik du behöver för att vinna pengar på live odds online eller i mobilen.

Överföra pengar för att satsa på livebetting

Du spelar Livebetting precis som du gör när du lägger dina vad före matchstart: via ditt spelkonto hos spelbolaget på nätet. Du kan överföra pengar till spelkontot genom att klicka på länken för överföring av pengar. Denna länk hittar du hos de flesta nätspelbolag högst uppe på sidan.

När du börjar spela om pengar och satsa på lag och spelare, ser du ditt kvarstående saldo på ditt spelkonto högst uppe på sidan. Observera att hos många statligt ägda spelbolag går det bara att spela på live-bets med högst x antal svenska kronor eller euro per dygn.

Hitta livebetting spel 2018

För att hitta spelet att spela på bläddrar du bland alla öppna (tillgängliga) livebetting evenemang. Det gör du antingen direkt i menyn eller genom att klicka på pilknapparna i evenemangskalendern. De flesta spelbolag på nätet har en sådan kalender. Det gäller så väl nya oddssajter som lanserats 2018 som gamla stora bettingbolag med live spel.

Du kan också ofta byta vy genom att klicka på listvyikonen längst upp till höger på spelsidan. Då visas alla evenemang samtidigt. Öppna ett evenemang genom att klicka på knappen Gå till spelet. Det valda live betting evenemanget öppnas på en egen flik.

De övriga öppna evenemangen visas på de flikar som finns längre ned. Om evenemanget har en LiveStream-sändning som sänds gratis, vilket det gör hos de stora utländska och svenska spelbolag, visas den till vänster eller höger på evenemangssidan, beroende på bettingsidan i fråga. Du kan också dölja sändningsfönstret genom att klicka på knappen som döljer sändningen längst upp till vänster på sidan.

Godkänna live spel

Ett evenemang kan samtidigt ha flera öppna live spel objekt. Du kan ändra på vyn med ikonerna högst uppe till höger på livebetting evenemangssidan på så sätt att endast en del av objekten eller alla öppna objekt visas på en gång.

När du har valt markeringen och insatsen godkänner du ditt spel genom att klicka på tangenten för godkännande. Efter detta ser du uppgifterna om ditt spel och kan betala spelet genom att klicka på knappen Betala spelet. Du får fram de spel som du spelat genom att klicka på länken Egna spel längst ner till höger på sidan.

Länken ”Egna spel” öppnar ett fönster som visar uppgifterna om alla dina speltransaktioner, exempelvis spelade spel, öppna objekt och vinster. Om objektet stänger innan ditt spel hinner fram eller om det finns ett fel i din speltransaktion (t.ex. fel insats), visas ditt spel under Avvisade spel.

Satsa pengar och Vinna på live sport

Satsa på sport live - fotboll Minimiinsatsen för en vadslagning på live sport ligger ofta på allt från ett par kronor till 1 euro och maximiinsatsen är ibland begränsad. Till exempel, hos finska Veikkaus är maxbeloppet du kan satsa på ett vad satt till 50 euro. Du kan välja hur mycket pengar du vill satsa på livebetting spel i pilmenyn eller skriva in beloppet i insatsfältet.

Vinstbeloppen fastställs på samma sätt som för andra spel med odds med formeln. Vinst = insats x förverkligat odds Vinsten betalas på spelkontot genast efter att spelobjektets resultat har bekräftats. Vinsterna betalas ut med en cents noggrannhet.

Viktiga regler för livebetting

De flesta sidor med odds på nätet har sina egna regler och villkor. Här går vi igenom de vanligaste, baserat på vad ett känt spelbolag har bestämt sig för att använda av. Livebetting är en vadslagning där spelobjekten kan spelas innan den tävling eller match som vadslagningen gäller har inletts eller medan den tävling eller match som vadslagningen gäller pågår.

För den tävling eller match som är livebetting objekt ges ett eller flera alternativa resultat. De alternativa resultaten som kan spelas har olika odds och spelaren slår vad om hur de kommer att infrias. Varje vad är ett separat speltillfälle.

Deltagandet i livebetting spel sker enligt de spelanvisningar som bolaget har meddelat och de uppgifter som finns i spelsystemet. I bolagets spelsystem fastställs de spelobjekt som vadslagningen gäller och den minsta och största insats som kan spelas. Spelavtalet mellan spelaren och bolaget träder i kraft när spelavgiften är betald och speluppgifterna i bolagets spelsystem har överförts till kontrolldatasystemet.

Om spelet har lagrats i spelbolagets spelsystem efter att resultatet för det spelade objektet har avgjorts, returneras spelavgiften automatiskt till spelarens spelkonto. Spelbolaget har rätt att av orsaker i anknytning till riskhantering helt eller delvis vägra ta emot spel samt har rätt att begränsa den största och den minsta spelinsatsen såväl på ett alternativt resultat som på ett spelobjekt.

 Spelobjekt

Spelobjekten och deras resultatalternativ fastställs i bolagets spelsystem. Spelbolaget fastställer spelobjekten i en tävling/match och öppnar dem för spel. Objektet kan därefter spelas tills bolaget stänger det. Spelbolaget har rätt att tillämpa karenstid innan det godtar live-vaden.

Livebetting resultat

Det betting resultat som berättigar till vinst fastställs utgående från det första resultat som arrangören av matchen/tävlingen direkt eller indirekt uppger, såvida ingen oklarhet råder om resultatets riktighet.

Om det råder oklarhet om resultatets riktighet, beaktas en eventuell ändring av resultatet som vadslagningsresultat förutsatt att bolaget har underrättats om ändringen inom en (1) timme efter att det ursprungliga resultatet tillkännagavs. En ändring som görs senare än så beaktas inte.

Om det i en match som är livebetting-objekt efter den ordinarie speltidens utgång spelas förlängning, används resultatet från ordinarie speltid eller det resultat som avgjorts under ordinarie speltid som vadslagningsresultat för de spel som spelats under den ordinarie speltiden, såvida inget annat meddelats i speloperatörens spelsystem. Spelbolaget får inte fastställa det rätta resultatet i vadslagningsspel i realtid genom lottdragning.

Vinster på livebetting

Som vinstsumma vid spel på livebetting fastställs produkten av vadslagningens odds och spelinsats. Det vadslagningsresultat som har fastställts som spelobjektets resultat och lagrats i bolagets spelsystem berättigar till vinst.

Om två eller flera tävlande får samma placering i en tävling som är objekt för Live-vadet, och denna placering skall beaktas i vadslagningen, räknas separata odds för motsvarande antal rätta vadslagningsresultat. Det odds som gällde för den vinnande tävlingsdeltagaren när speluppgifterna lagrades i bolagets spelsystem divideras då med antalet tävlande som delade vinsten i tävlingen.  Det odds som utbetalas till spelaren är alltid minst 1,00.

Ändrade odds och återbetalning vid livebetting

Om en match/tävling som är livebetting spelobjekt avbryts, återbetalas spelarnas spelinsatser för de, vilkas resultat inte hade avgjorts vid tidpunkten för avbrottet. Vid en avbruten match eller turnering så att resultatet vid tidpunkten för avbrottet blir i kraft, används detta resultat som vadslagningsresultat.

Om en match/tävling som är vadslagningsobjekt av andra orsaker, t.ex. på grund av åtgärder som matchens/tävlingens arrangör vidtar, inte motsvarar det spelobjekt som har fastställts i bolagets spelsystem, återbetalas de insatser som har spelats på objektet till spelarens spelkonto.

Om resultatet för ett livebetting spelobjekt avgörs medan vadslagningen ännu pågår, godkänns de spel som hade lagrats i bolagets spelsystem innan resultatet blev klart. För de övriga spelen återbetalas insatsen automatiskt till spelarens spelkonto.

Om en spelare har spelat på en frånvarande tävlande/ett uteblivet alternativ till resultat, återbetalas de insatser som spelats på vadslagningsobjektet till spelarens spelkonto. Frånvarande tävlande fastställs på basis av de uppgifter matchens/tävlingens arrangör ger.

Spelbolaget har rätt att returnera livebetting spelavgiften i en sådan situation då spelaren har möjlighet att säkra sig en vinst på grund av en av bolaget gjord felskrivning eller till följd av ett fel i definitionen av spelobjektet genom att spela resultatalternativ av ett eller flera objekt av samma match/tävling eller genom att kombinera övriga resultatalternativ för rätt definierade matcher/tävlingar i raden.

I spelsystemet uppger bolaget ett fast odds för de alternativa resultaten/vinnarna i den match/tävling som är vadslagningsobjekt. Bolaget har rätt att uppge nya odds medan spelet pågår. För spelaren gäller det odds som var i kraft när spelarens speluppgifter lagrades i bolagets spelsystem. Spelinsatser återbetalas inte och spel kan inte återkallas på grund av att oddset för spelalternativet har ändrats. Utbetalningen av vinster på dina livebetting spel kan påbörjas genast när spelobjektet har ett fastslaget vadslagningsresultat.