Menu

Hockey VM 2019 Tips

I maj varje år avgörs Hockey VM, turneringen som fått stå lite i skymundan för OS, World Cup och till och med JVM på senare år. Men när slutspelet drar ihop sig lockar landslaget fortfarande en storpublik och när finalen ska avgöras är hockey febern total i Sverige. Åtminstone om Tre Kronor är med och tampas om guldet.

Den slutgiltiga truppen till hockey VM 2019 tas ut i maj, men som alltid är dörren öppen på vid gavel ända fram till slutspelet. In i det sista väntar förbundskaptenen på klartecken från dom många NHL proffs som deltar i jakten på Stanley Cup. Så fort som ett nytt lag åker ur slutspelet i nordamerika lyfts telefonen och jakten på proffsspelare fortsätter. Det är inte ovanligt att dom sista spelarna i landslagstruppen ansluter så sent som till kvartsfinalen.

För att vara lika förberedd som landslagsspelarna inför mästerskapet kan du ta del av experttips och rekar. Det finns mängder av hockey VM tips inför nästa ishockey VM 2019. Läs på hockeybloggar, spelsidor eller i Expressens guide så att du är uppdaterad om det senaste inom speltips för ishockey.

Streama Hockey VM gratis

Alla matcher går att se via datorn genom att streama hockey VM 2019 gratis online. Sidor som Flashback ger tips på var man kan hitta streamingtjänster om man inte har tillgång till Viafree eller TV4 Play som visar streamad VM hockey live i hög kvalitet. Du kan dessutom se ishockey VM matcher online även hos svenska spelbolag, ofta helt utan insättningskrav. Du kan dessutom streama SHL gratis.

Hockey VM på TV

Slovakien är värdnation för 2019 års hockey VM, turneringen sänds givetvis på TV och går av stapeln den 10:e till 26:e maj. Det är alltid en engagerande fråga om vilken kanal som sänder hockey VM 2019 på TV live i Sverige. Tidigare var det alltid SVT som sände matcherna men under tidigt nittiotal tog TV 3 och Viasat över sändningarna. Det har länge varit en infekterad fråga, där många anser att alla ska ha möjlighet att se världsmästerskapet via marksända kanaler.

I år får publiken det bästa från två världar när SVT sänder matcherna tillsammans med Viaplay. Det innebär att du kan välja själv om du vill se matcher på TV eller streama i din dator. Efter som att matcherna spelas i Slovakien kommer TV tiderna för VM 2019 att vara perfekta för svenska tittare. Vi slipper att sitta uppe mitt i natten för att njuta av hockey i världsklass. Redan nu kan du hålla koll i tablån online för alla matchtider.

Odds på Hockey VM 2019

Sverige är regerande världsmästare efter att ha besegrat Schweiz i en rafflande straffläggning i finalen 2018. Vi kan med andra ord förvänta oss relativt låga odds på att Sverige blir mästare i ishockey VM 2019. Vilket lag Sverige kan ställa på isen återstår att se men med tanke på hur många proffs vi har i NHL och KHL för närvarande kan vi nog räkna med en riktigt stark trupp även 2019.

Det finns massor av bettingsidor som har bra ishockey odds på landslagsmatcher, därför blir det inte svårt att hitta spelbara odds på vinnare i nästa VM turnering. Du kan dessutom spela på spännande liveodds och specialspel under hela mästerskapet. Det är alltså inte bara Tre Kronor som kan vinna guld i vår.

Ishockey VM Skytteliga – vem får flest poäng 2019

För att vinna guld gäller det att ha en riktig poängmaskin i laget, någon som vinner ishockey VM:s skytteliga och för sitt lag till final. Det brukar finnas gott om kandidater till skytteliga titeln i finallagen. Vem som blir bäste målskytt i ishockey VM 2019 är svårt att förutse med tanke på att vi inte vet vilka NHL stjärnor som blir tillgängliga. Allt hänger som bekant på vilka lag som tar sig till slutspel eller inte.

Men att leda sitt land till ett guld är något av det största du kan göra som idrottsman, därför kan vi räkna med att alla dom bästa spelarna kommer om dom är tillgängliga och hyggligt skadefria.

Den spelare som är bäst genom tiderna när det kommer till poäng är ryssen Boris Michajlov, han är den hockeyspelare med flest antal poäng i hockey VM sammanhang, 164 stycken närmare bestämt. Ett svårslaget rekord av den gamle spelaren från forna Sovjetunionen. Det blir spännande att se vem som rankas som favorit enligt spelbolag till titeln som vinnare av skytteligan 2019. Du kan läsa mer om tidigare rekord och massor av annan spännande och imponerande statistik online.

Hockey VM Spelschema 2019

Det är sexton lag som gör upp om medaljerna, spelschemat för hockey VM är spikat och klart, vi kan räkna med att det blir en fullspäckad hockeyfest under sexton dagar. Undrar du över datum för VM-turneringen, när Tre Kronor börjar turneringen, grupper, lottning, eller vilken tid finalen är, eller när ishockey VM börjar, så behöver du inte fundera längre.

Tre Kronor är lottade i grupp B där vi också hittar följande hockeylag:

 • Österrike,
 • Norge,
 • Ryssland,
 • Tjeckien,
 • Lettland,
 • Schweiz och
 • Italien.

En helt klart överkomlig grupp med andra ord. I grupp A hittar vi följande länder:

 • Frankrike,
 • Slovakien,
 • USA,
 • Kanada,
 • Finland,
 • Danmark,
 • Tyskland och
 • Storbritannien.

Sverige kliver in i turneringen den 10e maj kl 20.15 mot Tjeckien, turneringen börjar den 10:e maj och finalen spelas den 26:e maj. De fyra bästa lagen från varje grupp går vidare till kvartsfinal i slutspelet. Du hittar VM 2019 spelschema på ishockeyförbundets hemsida.

Hockey VM 2019 tabell

När turneringen drar igång kommer du att kunna se aktuell ställning i Hockey VM grupper online, på TV i radio och i kvällstidningarna. Ställningen i Sveriges VM grupp kommer att rapporteras dagligen i media och dessutom finns det mängder av bra och snabba appar med liveresultat till din mobiltelefon så att du alltid är uppdaterad om vad som händer. Spelbolag har också live uppdaterad tabell och dom senaste oddsen på sina hemsidor.

Senaste resultat i Hockey VM

Oavsett var i landet du bor kan du följa samtliga resultat på Hockey VM matcher direkt i mobilen eller på din dator. Med ett enkelt knapptryck kan du följa alla ishockey mål live med bästa resultattjänst för världsmästerskapet.