Menu

Poolbetting

PÄ senaste tiden har det blivit allt mer populÀrt med poolbetting. Det Àr ett sÀtt att spela pÄ odds som pÄminner en del om Bomben, MÄltipset och andra kuponger tillgÀngliga hos Svenska Spel. NÀr du satsar pengar pÄ poolbetting pÄ nÀtet, slÄss du om samma vinstpott med alla andra som har lagt pengar pÄ spelet/kupongen. Exempel pÄ nya poolbets som gÄr att spela pÄ bettingsajter online Àr:

 • Fsport fantasy fotboll,
 • M10 hos Legolas.bet,
 • MMA-tipset hos OHMBet
 • Feelbets poolade spel pĂ„ sport.

Även Supertoto och EttKryssTvĂ„ kuponger hör till bettingpoolspel online. Vi tippar att antalet sĂ„dana kuponger kommer att öka hos spelbolag pĂ„ nĂ€tet, ju nĂ€rmare regleringen vi i Sverige kommer. Nedan vĂ€ljer vi dĂ€rför att presentera regler och detaljer som Ă€r viktiga att kunna för dig som tĂ€nker spela poolspel pĂ„ sport pĂ„ andra sajter Ă€n Svenska Spel.

Fördelen med detta Àr att du oftast fÄr högre vinstÄterbetalning. Nackdelen Àr att likviditeten Àr inte lika hög som hos Svenska Spel, vilket gör att du sÀllan kan bli rik nÀr du har gissat alla rÀtt. Dags nu att kika pÄ villkoren och annan nyttig information som hjÀlper dig att vinna pengar pÄ poolade spel online. Vi anvÀnder oss av regler och villkor hos spelsajten Feelbet för att gÄ igenom alla punkter av intresse.

Struktur vid Poolbetting

NÄgra poolbetting spelare firar sin vinst Poolbettingen gÄr ut pÄ att spelare bettar pÄ resultatet av flera relaterade events som alla Àr förvalda av spelbolaget. Rundorna avgörs över en bestÀmd tidsperiod, Àven kallad spelperiod.

Rundorna i nÄgon Spelperiod i poolbetting skall vara valda av oddssidan som agerar under sitt eget gottfinnande. Spelare kan vÀlja att placera ett eller fler spel, varje bestÄende av minst ett val i varje runda.

Ett exempel pÄ en poolbetting kupong Àr alltsÄ: Man United att vinna över Newcastle med 3-1, Man City att vinna över Brighton 3-0, och oavgjort mellan Arsenal och Wolverhampton 2-2.

Varje poolat spel pĂ„ nĂ€tet definieras med ett unikt referensnummer nĂ€r ett spel blir accepterat. För alla rundor bör en spelare göra ett eller fler val av alternativ resultat. Till exempel, om du förlorar 5-1 och 4-1 i Runda 1 och 1-0 i alla andra rundor – detta skulle innebĂ€ra tvĂ„ spel.

Speciella regler för amerikansk fotboll

Allt inom poolbetting handlar inte bara om fotboll. Hos spelbolag Àr det populÀrt Àven med spel pÄ fighting, golf och amerikansk fotboll, vilket Àr just fallet med spelsidan Feelbet. Ditt spel pÄ Amerikansk Fotboll placeras för resultatet inklusive alla övertidsperioder och om en Amerikansk Fotbollsmatch resulterar i oavgjort efter övertid, i korrekta poÀng marginalpool kommer den lÀgsta poÀngmarginalsvinsten för hemmalaget och bortalaget att avgöras som dead-heating vinstalternativ.

Om inget annat nÀmns, placeras alla spel pÄ andra sporter för korrekt resultat under den vanliga speltiden enligt den officiella matchinformation inklusive stopptid, med extratid exkluderat, nÄgon golden point-period, straffar eller liknande (om de uppstÄr).

Valuta och Pool-enheter

Basvalutan för alla bettingpooler Àr olika för olika sajter. LÄt oss fortsÀtta anvÀnda regler som gÀller Feelbet som exempel. De har brittisk pund som sin pool valuta. Detta betyder att viss data (inklusive men ej begrÀnsat till Pool-enheter, Poolhistorik, Enhetsfördelning och Vinst-enheter) kommer att visas pÄ siten endast i GBP-vÀrden. Dock kommer vÀrden som Àr specifika för ditt konto, inklusive vinsten du spelar för, att visas i den valuta som du har pÄ ditt konto.

I vissa specifika pooler ger spelbolaget spelaren alternativet att placera spel pÄ en fraktion av den fullstÀndiga enhetskostnaden i förvÀg bestÀmd för poolen. Till exmpel, om hela enhetskostnaden i en pool Àr £2, kan Feelbet göra det omöjligt för spelare att placera spel pÄ en fraction av denna fulla kostnad pÄ £2.

Fractional Bets som dessa kommer att ge spelaren en motsvarande rÀtt till utdelning betalas vid tidpunkten för poolens uppgörelse. Till exempel, om en spelare placerar ett spel pÄ 50 pence i en pool med en full unit-kostnad pÄ £2, blir spelaren berÀttigad till en kvarts (25%) del av nÄgon utdelning som Àr spelbar i detta poolspel.

En spelare som bettar i nÄgon annan valuta Àn brittiska pund kan Àven placera spel som Àr en fraktion av hela lokala valutainsatsen, för en motsavarande rÀtt till betalningsbara utdelningar. Insatsalternativ tillgÀngliga för spelare som bettar i olika valutor kan skilja, men i varje fall kommer spelare endast vara berÀttigade till en dividend som Àr propertionell till kostnaden av deras spel.

Vid spel pÄ kÀnda fotbollsspelkuponger och om ni följer senaste Europatipset tips och Topptipsförslag som bÄda ocksÄ hör till poolbettingspelen, behöver ni inte att oroa er för valutan. I och med att Svenska Spel erbjuder sina produkter uteslutande inom Sverige, Àr det alltid svenska kronor som gÀller. Det betyder att ni alltid satsar pengar i SEK och fÄr Àven vinsten utbetald i samma valuta. Regler kring betalningar Àr desamma Àven för hockey pool spel som vi ofta skriver om pÄ vÄra sidor, bland annat speltips pÄ Powerplay och Challenge hockey kupong.

Poolbetting pÄ tennis

Nedan presenterar vi ett exempel pÄ regler och villkor som kan gÀlla vid poolbetting pÄ tennis som kommer frÄn Feelbet.

För ”Head to Head”-pooler (Ă€ven nĂ€mnda som ’H2H’ eller ’1×2’):

 • en runda kommer att avgöras som: en hemmavinst (’1’), om den förstnĂ€mnda spelaren gĂ„r lĂ€ngre i turneringen Ă€n den andra nĂ€mnda; Oavgjort (’X’), om bĂ„de de nĂ€mnda spelarna slĂ„s ut i samma runda,; Eller en bortavinst (’2’) om den andra nĂ€mnda spelaren gĂ„r lĂ€ngre i turneringen Ă€n den förstnĂ€mnda.
 • Om bĂ„da spelarna i en runda nĂ„r finalen av relevant turnering, kommer finalvinnaren behöva ha nĂ„tt lĂ€ngst.
 • Om en relevant spelare inte spelar minst ett poĂ€ng i turneringen (kvalificeringsrundor exkluderade), kommer alla runder i en pool dĂ€r spelaren finns med att ogiltigförklaras.

För pooler baserade pÄ Korrekt resultat pÄ utvalda matcher.

 • Om en spelare avgĂ„r eller diskvalificeras innan avklarad match, kommer rundor i denna match att ogiltigförklaras.
 • Om den schemalagda lĂ€ngden pĂ„ matchen förkortas eller förlĂ€ngs i antal sets som krĂ€vs för att vinna, kommer rundor i den matchen att ogiltigförklaras.
 • Om en match Ă€r framflyttad eller Ă€ndras i schemat, kommer rundor dĂ€r matchen finns stĂ„ kvar om sĂ„ att matchen spelas inna turneringens slut.
 • Om en turnering inte avklaras inom tre dagar av det schemalagda slutdatumet, kommer rundor i poolen som inte har helt avklarats/bestĂ€mts att ogiltigförklaras. Spel pĂ„ tennispooler kommer att stĂ„ fast oavsett Ă€ndringar av schemalagda lokaler, inklusive eventuella Ă€ndringar till en annan typ av yta. Det Ă€r dock sĂ€llan det hĂ€nder i moderna tider att nĂ„gon större tennisturnering Ă€r sĂ„ pass mycket försenad. NĂ€r det gör det, brukar det direkt bli rubriker och spelarna rasar. Huvudanledningen till varför tennismatcherna flyttas Ă€r sjĂ€lvklart regnavbrott. Det Ă€r svĂ„rt för sĂ„vĂ€l turneringsledningen som för spelsidor online att förutspĂ„ vĂ€dret.

Vanliga regler för poolbetting

Alla spel Àr pool-spel dÀr vinster bestÀms med hÀnvisning till pengarna som satsas och antalet av korrekta intrÀden i poolen. Spel som korrekt förutspÄr mÄl och/eller resultat för de antalet rundor som behövs, kommer att vinna en del av vinstpoolen, och Àven tröstpooler och bonuspoolen dÄ det Àr tillÀmpligt.

Mini ordlista för poolspel

 • Vinstpool = Spelare som vĂ€ljer korrekt resultat (som Ă€r korrekt resultat i mĂ„lpooler, korrekt marginal i poĂ€ngmarginalpooler och korrekt hemma/oavgjort/resultat borta i 1×2 pooler) av alla de rundor i en pool kommer att vinna en del av Vinstpoolen.
 • Tröstpool = I vissa pooler ska spelare som vĂ€ljer alla de korrekta resultaten utom en, tvĂ„ eller tre resultat som tillĂ€mpligt, dela relevant tröstpool.

Vinstpooler

Detta avsnitt handlar om ett exempel pÄ hur en vinstpool kan fördelas. Vi tar helt enkelt ett spelbolag med poolspel och gÄr igenom exempel pÄ deras fördelning. Vinst- och bonuspooler kommer att vÀxa och oberoende rulla över beroende pÄ om de vann.

Alla överrullningar frÄn Tröstpooler kommer att lÀggas till pÄ nÀsta motsvarande Vinstpool. Spelbolaget kommer strÀva efter att lÀgga till alla sÄdana överrullningar till nÀsta liknande pool (till exempel, en EPL VÀlj 6-poolöverrullning kommer typiskt att lÀggas till i följande veckas English Premier League VÀlj 6-pool), men överrullningar kommer att lÀggas dit av spelbolaget under deras eget gottfinnande.

Spelarinsatser fördelas till varje pool i enlighet med följande:

Insatser pÄ VÀlj 7 och VÀlj 6 korrekt resultat och korrekt poÀngmarginalmatcher skall fördelassom följande:

 • 60% av insatserna ska fördelas till Vinstpoolen.
 • 10% av insatserna ska fördelas till Tröstpoolen för alla utom ett korrekt resultat.
 • 13% av insatserna ska fördelas till Tröstpoolen för alla utom tvĂ„ korrekta resultat.
 • 17% av insatserna ska fördelas till Bonuspoolen.

Insatser för 1×2 VĂ€lj 15-match kommer att fördelas som följande:

 • 40% av insatserna ska fördelas till Vinstpoolen.
 • 10% av insatserna ska fördelas till Tröstpoolen för alla utom ett korrekt resultat.
 • 13% av insatserna ska fördelas till Tröstpoolen för alla utom tvĂ„ korrekta resultat.
 • 17% av insatserna ska fördelas till Tröstpoolen för all utom tre korrekta val.
 • 20% av insatserna ska fördelas till Bonuspoolen.

Spelinsatser pĂ„ Pick 10 Över/Under och Pick 10 BĂ„da lagen gör mĂ„l kommer att fördelas enligt följande:

 • 60% av insatserna ska fördelas till Vinstpoolen.
 • 15% av insatserna ska fördelas till Tröstpoolen för alla utom ett korrekt resultat.
 • 25% av insatserna ska fördelas till Tröstpoolen för alla utom tvĂ„ korrekta resultat.

Spelinsatser pĂ„ VĂ€lj 20 Över/Under spel Pick 20 BĂ„da lagen gör mĂ„l kommer att fördelas enligt följande:

 • 45% av insatserna ska fördelas till Vinstpoolen.
 • 7% av av insatserna ska fördelas till Tröstpoolen för alla utom ett korrekt resultat.
 • 9% av insatserna ska fördelas till Tröstpoolen för alla utom tvĂ„ korrekta resultat.
 • 11% av insatserna ska fördelas till Tröstpoolen för alla utom tre korrekta resultat.
 • 13% av insatserna ska fördelas till Tröstpoolen för alla utom fyra korrekta resultat.
 • 15% av insatserna ska fördelas till Tröstpoolen för alla utom fem korrekta resultat.

Insatser pÄ Pick 3 och Pick 4 korrekt resultat och korrekt poÀngmarginalspel pÄ 1X2 Pick 5 och Pick 8-spel och pÄ alla tennisspel fördelas enligt följande:

 • 75% av insatserna ska fördelas till Vinstpoolen.
 • 25% av insatserna ska fördelas till Tröstpoolen för alla utom ett korrekt resultat.

För alla spel dÀr inga tröstpooler annonseras ska 100% av insatserna tilldelas Win Pool och inga andra pooler ska vara tillgÀngliga. Om inte annat anges, Àr varje pool föremÄl för ett avdrag pÄ 30%. Nettobeloppet i varje pool Àr 70% av insatserna och fördelning av insatserna till de olika poolerna som nÀmns ovan Àr före detta avdrag.

Varje vinnande rad i en kupong Àr endast berÀttigad att vinna den enskilt högsta relevanta prissumman som Àr tillÀmplig pÄ varje sÄdan rad. Till exempel, en rad som innefattar korrekt resultat i var och ett av de sex rundorna pÄ en korrekt resultat VÀlj 6-pool kommer att vinna en del av Vinstpoolspriset men inget Tröstpoolspris som sitter samman med den VÀlj 6-poolen.

LikasĂ„ en rad i samma pool som innehĂ„ller fem av de sex korrekta resultaten (men inte sex av sex korrekta) kommer att inna en del av ‘alla utom en’ Tröstpoolpris och kommer dĂ€rför inte vara berĂ€ttigade till ”alla utom tvĂ„â€ Tröstpoolspris.

Syndikatspel pÄ poolbetting

Spelbolag som Feelbet erbjuder sina spelare möjlighet att skapa biljetter i sin pool för andra Spelare att finansiera eller att gĂ„ med och dela biljetter som har skapats av andra Spelare (”Syndikatbiljetter”). Det kan finnas ett lĂ€gsta och ett högsta krav pĂ„ finansiering för en Spelare som skapar en Syndikatbiljett (”Syndikatkaptenen” eller ”Syndikatchefen”) samt för en spelare som gĂ„r med och delar en Syndikatbiljett (en ”Syndikatspelare”).

Syndikatspelare kan se erbjudanden om kontantuttag för Syndikatbiljetter som de har bidragit till pĂ„ fliken ”Biljetter” pĂ„ Webbplatsen men de har inte möjlighet till kontantuttag för nĂ„gon Del av en Syndikatbiljett.

Fram tills en Syndikatbiljett har finansierats helt har den status ”vilande” och om den inte har finansierats helt nĂ€r första omgĂ„ngen av poolerna startar (och poolen stĂ€ngs för spel) kommer Syndikatbiljetten inte att tilldelas nĂ„gon pool. I stĂ€llet blir biljetten ogiltig och Ă„terbetalningar görs till Spelarna för deras bidrag till biljetten.

Spelbolaget reducerar totalkostnaden för biljetten till det finansierade beloppet vid tidpunkten och placerar biljetten i poolen. En Syndikatbiljett kan finansieras av Spelare som satsar i olika valutor. Det innebÀr att totala beloppet för en biljett sÄ som Spelaren ser det kan variera beroende pÄ valutorna pÄ dessa spelares spelkonton.

Det innebÀr Àven att vissa data som omvandlas till vÀrden i brittiska pund pÄ sajten (inklusive utan begrÀnsning Poolenheter, Poolhistorik, Enhetsfördelningar och Vinnande enheter) kanske inte stÀmmer helt med data som Spelaren kan se för en Syndikatbiljett.