Menu

Supertoto

Många av oss som redan har ett spelkonto hos Unibet och spelar på odds har aldrig hört talas om spel på Supertoto. Det är förvånansvärt hur lite spelbolaget har marknadsfört denna tipsprodukt. Olika stryktipsspel från Svenska Spel och EttKryssTvå dominerar marknaden fullständigt. Trots det faktum att Supertoto lanserades redan 2004, är det fortfarande nästintill okänt för svenska bettingspelare.

Köp kuponger på Unibet, Expekt och PAF

Utöver Unibet erbjuder även Expekt och PAF möjligheten att köpa kuponger online. De avser exakt samma spelprodukt, tillhandahållen av företaget Kambi. Som spelare tävlar du om samma prispott, oavsett vilken bettingsajt du köper kupongen hos. Denna leverantör av sportsbook, odds och spel på sport – en avknoppning från Unibet. De är börsnoterade på First North i Stockholm och har nästan 500 anställda. Med andra ord kan du vara säker på att du får dina vinster utbetalda.

Det spelar ingen roll vilken oddssida du spelar på – Unibet, Expekt eller PAF. Alla vinster och spelregler är desamma. Om du gillar konceptet med tips på Stryktipset, måste du bara ge Supertoto en chans. Välj någon av ovannämnda bettingsajter, oavsett vad du tycker om deras odds och casinospel.

Kom ihåg att du kan få välkomstbonus på odds och tippa stryktips med bonuspengar. Dessutom brukar spelbolagen på nätet bjuda dig på gratissnurr på Starburst eller ett annat populärt slotsspel.

Supertoto regler

Måste man summera tipsspelet med en mening, är det ett så kallat poolspel där du gissar matchresultat (1, X eller 2) för 14 av Unibet utvalda matcher. Notera skillnaden mellan Supertoto regler och Stryktipset/EttKryssTvå. Unibet kör inte med de gamla vanliga 13 tipsmatcher, vilket kanske är en förklaring till spelkupongens låga popularitet. Vi som gillar betting och tips tror att ju fler matcher vi tippar, desto svårare det blir att vinna. Å ena sidan stämmer det, men å andra, blir det enklare att bli ensam vinnare med flera matcher på spelkupongen.

Medan det inte spelar någon roll hur många spelare som delar antal rätt på spelkupongen i EttKryssTvå och Betsson, är det viktigt i Supertoto. Vinstpengar fördelas mellan vinnargrupperna enligt regler som går att hitta på spelbolagens hemsidor, i det här fallet spelare med 11, 12, 13 respektive 14 rätt.

Lyckas ingen gissa alla 14 rätt på Supertoto, överförs summan som avser 14 rätt till nästa tipsomgång. Har ingen lyckats vinna jackpotten, markeras detta i spelnamnet inför nästa spelomgång. En vecka utan vinst heter Supertoto XL. Därefter lägger spelbolagen till ett extra X bokstav för varje tipsomgång utan jackpott vid 14 rätt.

En rad kostar 10 eurocent. Enligt spelbolagen är det ett spel för hela Europa och då är det logiskt att ha euro och inte svenska kronan som valuta. Den informationen hittar vi i avdelningen som avser tipskupongens spelregler.

Vi håller inte riktigt med. Det vore mycket bekvämare att få satsa med svenska kronor. Just nu konverteras euro till kronor enligt kurs. Det betyder att det dras av 9,50 kronor från ditt spelsaldo när du spelar för 1 euro. Vi förstår att det är tekniskt svårt att ha olika valutor i ett poolspel där spelare bidrar till den gemensamma vinstpotten, men hoppas att företagen bakom Supertoto hittar en lösning på detta.

Matcher som är med i Supertoto måste spelas klart under kalenderveckan, annars blir de annulerade. Två tredjedelar av matcher på kupongen måste hinna spelas före måndag för att spelet ska stå som giltigt.

Supertoto Extra

Utöver det klassiska spelet har du chansen att spela på Supertoto Extra. Det är ett enklare tipsspel där du väljer upp till tolv matcher. En viktig skillnad från originaltipsspelet är att du får välja radpriset. Det går att satsa allt mellan 10 eurocent och 1 euro.

Hur mycket du vinner på Supertoto Extra beror på antal matcher som finns med på din spelkupong. Det är alltid två grupper av spelare som får vinsten utbetald:

De som har alla rätt på Extra-kupongen;
De som har ett fel.

90 procent av den totala prispotten går till de vinnande spelarna och en tiondel avsätts till tipsspelets garantifond.

Supertoto Tennis

Ytterligare en typ av detta tipsspel online heter Supertoto Tennis. Den liknar Extra-versionen en hel del. Den består också av max tolv matcher. Så vitt vi vet är detta tipsspel det enda stryktipset med tennismatcher. Gillar du spela på odds på tennis, är det en fantastisk tipsprodukt som du inte får missa. Det finns inga kryss inom tennis. Här tippar du bara 1 eller 2.

Du kan välja din kupongkostnad och betala mellan 0,10-1 euro samt spela systemspel på (gardera) tennismatcher som du är inte riktigt är säker på. Oftast tippar du tio tennismatcher åt gången.

Vinna på Supertoto

Är det lätt att vinna på Supertoto? Att få 14 rätt är betydligt svårare än 13 rätt. Enligt vår information får du 80 procent tillbaka i vinst, vilket är klart mer än vad spelarna som lyckas vinna på Stryktipset får (65%), men något lägre än det vinnarna får tillbaka av Betsson på EttKryssTvå (85%). Nedan följer detaljerad information om Supertoto vinstplan:

För 14 rätt får du 30% av dessa 80%;
För 13 rätt får du 18%;
För 12 rätt betalar Unibet, PAF eller Expekt 17%;
Spelare med 11 rätt delar på resterande 20%

Dessutom finns det två bonuspotter för dig som spelar på Supertoto. 10 procent av totala vinstutbetalningen tillika prispotten går till Bonuspott 1 och 5 procent går till Bonuspott 2. Dessa bonuspotter används som ett extra pris för ensamma vinnare med 14 rätt. Du får hela första bonuspotten om du lyckas få alla rätt. Den andra bonuspotten flyttas då till nästa tipsomgång och blir nu bonuspott nummer 1.