Menu

Änglarna från götet är hela Sveriges lag, Kamratföreningen IFK Göteborg är det enda laget i Sverige som har vunnit i Europa. Dessutom har man gjort det två gånger 1982 och 1987. Under 90 talet spelade man regelbundet i Champions League, 92/93 slutade man två i gruppspelet bakom FC Milan.

1994/1995 vann man gruppen före bland annat Barcelona men åkte senare ut i kvartsfinalen på grund av bortamålsregeln mot Bayern München. En av stjärnorna i CL loggan symboliserar faktiskt Göteborgs klubben. Föreningen bildades på Café Olivedal den 4:e oktober 1904 och har sedan dess blivit svensk mästare 18 gånger. laget har spelat i Allsvenskan i 85 säsonger.

IFK Göteborg Laguppställning 2018

Klubben är inne i en enorm generationsväxling och har ett ungt lag kombinerat med några få kulturbärare. På grund av lagets dåliga ekonomi har man tvingats till att sälja flera stjärnspelare under föregående år. Till exempel försvann målvaktstalangen Pontus Dahlberg till Premier League i sommarfönstret.

 • Tom Amos
 • Emil Salomonsson, Carl Starfeldt, David Boo Wiklander, Victor Wernersson
 • Sebastian Ohlsson, Amin Affane, Patrik Karlsson Lagermyr, Vajebah Sakor
 • Giorgi Kharaishvili, Robin Söder,

På grund av dom dåliga resultaten och formtapp har laget roterat kraftigt under året. Det är sällan samma startelva i två matcher efter varandra 2018.

Streama IFK Göteborgs matcher

Vill du streama IFK Göteborgs matcher finns det spelbolag som visar utvalda allsvenska matcher, då gäller det att vara kund hos sajten och dessutom ha ett aktivt konto, har man det kan man njuta av Allsvenskan i HD kvalitet. Men det är Cmore som har rättigheterna för Allsvenskan, dom visar alla matcher under säsongen och du kan stötta din favoritklubb genom att köpa PPV.

Spelschema för IFK Göteborg

Allsvenskan 2018 börjar närma sig sitt slut. Med fem omgångar kvar är det ändå ett tufft spelschema som väntar. När Allsvenskan drar igång igen efter landslagsuppehållet har IFK Göteborg kvar att möta Brommapojkarna borta i en direkt livsviktig match, för båda klubbarna som härjar i botten av tabellen. Sedan återstår Sundsvall hemma, Djurgården borta, Malmö hemma för att sedan avsluta mot Örebro borta.

Laget har en reell chans att hamna i negativ kvalstrid vid förlust i dom återstående matcherna. Värt att notera är att senast IFK åkte ur Allsvenskan, 1970, mötte man också Örebro borta i sista matchen. Laget förlorade och fansen stormade planen för att stjäla målstolparna. Vi får se om samma sak upprepar sig i år. IFK Göteborg kvalar inte till något europaspel i år. Men laget är vidare i Svenska cupen.

Bästa IFK Göteborg Spelare

Att välja ut dom bästa spelarna i föreningen genom tiderna är ingen lätt sak. Hela truppen i guldlagen på 80-talet och från CL framgångarna på 90-talet skulle platsa i en sån lista. Dessutom kryllar det av kultspelare från klubbens tidiga år. Här är en lista med några av dom kultspelare som fansen fortfarande älskar högt.

 • Bebben Johansson
 • Håkan Mild
 • Röde Ruben Svensson
 • Glenn Hysén
 • Thomas Ravelli
 • Pontus Wernbloom
 • Klas Ingesson
 • Torbjörn Nilsson

Listan skulle kunna fortsätta i evigheter.

IFK stjärnor just nu:

 • Tobias Hysén
 • Patrik Karlsson Lagermyr
 • Giorgi Kharaishvili
 • Robin Söder

IFK Göteborg Resultat

Befinner man sig på västkusten så märker man hur det går för Blåvitt. Om inte annat så är det bara att kolla på Poseidon, där han står längst upp på Avenyn, men han har inte skinit på ett tag, till alla IFK:ares stora missnöje. Nu är kanske inte det den säkraste av metoder, så det kan vara bra att helgardera sig med en reultatapp i mobilen. Livescore och Forza är två br aappar för att hålla koll på resultaten för IFK Göteborg och dom andra i Allsvenskan.

Du kan också ratta in sportradion i P4 eller kanske SVT:s text TV funktion. Många använder också något av alla bettingbolag som erbjuder live betting och odds för att se resultat och live tabeller.

Tips på bästa forum för IFK Göteborgs Fans

Ska du läsa om blåvitt kan du göra det på deras egna forum för fans, det finns några att välja på men dom största är Svenska fans, Alltid blåvitt, Änglarna och Bara Ben på Glenn Hysén. Du kan också diskutera IFK Göteborg på Flashback eller på sociala medier. Använd hashtaggen #IFKGBG för blåvitt på twitter.

Köpa IFK Göteborg Tröja

Du köper din alldeles egna matchtröja i blåvittshopen på nätet. En matchtröja från aktuell säsong kostar 750 kronor och alla aktiva spelares namn och nummer finns tillgängliga. E-shopen fraktar över hela landet. I början av säsongerna säljer dom ofta ut tröjor från tidigare säsonger. Då kan du göra riktiga fynd.

Biljetter till IFK Göteborgs matcher

Det är tämligen enkelt och smidigt att få tag på plåtar till IFK Göteborgs hemmamatcher. Att få tag i matchbiljett i dörren på Gamla Ullevi under matchdagen är nästan aldrig ett problem. Med reservation för att vissa derbyn och stormatcher kan sälja slut flera dagar innan match. Inför sådana matcher kan det vara smart att köpa blåvitttbiljetter så fort dom släpps för att inte riskera att bli utan.

Det är supersmidigt att köpa biljetter via lagets hemsida. Dom billigaste biljetterna kostar 80 kronor (familjeläktare) och dom dyraste premiumbiljetterna kostar 320:-. Klackbiljetter och bortastå hör till dom billigare alternativen generellt sett. Årskort kostar från 1200:- till 4500:-

Tabell: IFK Göteborgs Ställning i Allsvenskan Just Nu

Den här säsongen handlar om att hålla sig kvar i Allsvenskan för IFK Göteborg. Det är ett fiasko enligt supportrarna och experterna är inte mycket mildare i sina bedömningar. Vågar man som blåvitt fan att kolla i tabellen så gör man det enklast via IFK:s hemsida eller på svff.se

Nästa match för IFK Göteborg

Kolla in speltips, fakta och rekar om kommande matcher som IFK Göteborg spelar. Du hittar all information som du behöver inför nästa drabbning i bland annat Allsvenskan på vår startsida. Ta rygg på våra experter nästa gång du bettar på änglarna eller något annat lag i serien.

Se IFK Göteborgs Matcher På TV

Det är tidigare canal +, numera C More, som äger rättigheterna Till Allsvenskan. Men ligan har kritat på ett nytt avtal med mediemogulen Discovery som kommer att ta över rättigheterna från och med 2021. Allsvenskan får riktigt mycket pengar för TV-avtalet och det gäller för IFK Göteborg att hålla sig kvar i Allsvenskan i år, annars riskerar man att bli utan när pengarna ska delas ut till klubbarna..

Hemmaarena för IFK Göteborg

Laget spelar på arenan som heter Gamla Ullevi, men som är yngre än Nya Ullevi som ligger en snedspark därifrån. Krångligt va? Det tyckte fansen också i början, men nu har man nog hunnit vänja sig vid den typiska Göteborgshumorn. Gamla Ullevi är en ren fotbollsarena som inte används till några konserter eller liknande. Arenan har ett hybridgräs och rymmer totalt 18416 personer.

Köpa IFK Göteborg Keps

Köp dig en snygg blåvitt keps och visa att du stödjer IFK Göteborg. I webbshopen hittar du snygga kepsar från 250:- och uppåt. Men du kan som alltid göra fynd på föregående säsongens plagg.

Göteborgs Tränare

Nuvarande tränare i klubben är Poya Ashbaghi, han är ny för säsongen i IFK Göteborg.. Några av dom tidigare tränare som har rattat klubben är:

 • Jonas Olsson
 • Stefan Rehn
 • Michael Stahre
 • Jörgen Lennartsson

IFK Göteborgs Klubbrekord

 • Flest A-lags matcher i IFK Göteborg: Mikael Nilsson, 609 st
 • Flest mål i IFK Göteborg: Svarte-Filip, 333 st
 • Flest mål i Svenska Cupen i IFK Göteborg: Torbjörn Nilsson, 31 st

Odds på IFK Göteborg

Ingen visste riktigt hur dom skulle ranka IFK Göteborg inför säsongen, men ingen trodde nog på allvar att det skulle gå så här illa. Den som hade bettat på att blåvitt riskerar kval hade tjänat sig en hacka.

Ska man betta på allsvenskan och Blåvitt är det bäst att välja ett svenskt spelbolag eftersom de ofta har störst utbud och flest marknader. Tre förslag på bettingbolag som har bra live odds på allsvenskan är:

Sammanfattning av IFK Göteborg Guide

Det var länge sedan man kunde beskylla IFK Göteborgs Fans för att vara medgångssupportrar. Glansdagarna är över sedan länge och nu gäller det att skapa en ny framtid. Utvecklingsperioden och generationsväxlingen är i full gång och risken är att Kamraterna från Götet får vänta något år till innan det vänder och Poseidon skiner igen.