Menu

Megastjärnan Neymar Jr är Brasiliens mest omskrivne person och en spelare som blandar fantastiska prestationer med kontroversiella filmningar. Den 26-årige anfallaren spelar i PSG 2018 efter en minst sagt speciell övergång från FC Barcelona sommaren 2017. Fotbollsspelaren är en världsstjärna och diva men mål det kan han göra. Skyttekungen är 1,75 m lång och väger 68 kilo, något man kanske ska ha i åtanke när han faller.

Neymar lön – hur mycket tjänar han

Det är inga dåliga pengar Neymar får för att sparka boll. Drygt 3 miljoner euro månaden just nu med det aktuella avtalet. Spelarlönen är högre än Cristiano Ronaldos och Lionel Messis. Hans net worth 2018 beräknas vara ungefär $185 miljoner dollar.

Så mycket tjänar Neymar:

  • Per sekund: 12,8 kronor
  • Per minut: 768 kronor
  • Per dag: 1,1 miljon kronor
  • Per vecka: 7,75 miljoner kronor
  • Per månad: 31 miljoner kronor
  • Per spelad minut: 63 136 kronor
  • Per mål 2018: 5,16 miljoner kronor

Neymar skor

Stjärnan har Nike som sin skosponsor och spelar just nu i ett par gula Vapor 360 Elite Neymar Jr FG. Uppenbarligen är det sköna skor för Neymar fortsätter att hitta målet. Naturligtvis är fixstjärnan en av Nikes största affischnamn globalt. För den som vill köpa ett par Neymar skor får hosta upp $275 dollar.

Neymar alla klubbar

  • Santos
  • FC Barcelona
  • Paris Saint Germain

Neymar villa

Neymar hyr en fantastiskt mansion i Paris som kostar nästan 150,000 kronor i månaden att hyra. Ronaldinho har tidigare bott i huset som ligger uppe en kulle med fantastisk vy. Villan har 5 våningar och alla lyxig förnödenheter som en gigantisk inomhuspool, 1000 kvadratmeter boendeyta och 5000 kvadratmeter trädgård. Hemmet ligger i det lugna och exklusiva förorten Bougival.

Neymar fru och familj

Neymars tidigare flickvän Carolina Dantas är också mamma till Neymars ende son. Men tjejtjusaren har haft en hel del kvinnor i sitt liv genom åren och har länkas ihop med bland annat Selena Gomez. Vem som är Neymars nuvarande tjej är det ingen som vet men det går alltid rykten om den skandalomsusade spelaren.

Neymars Barn

Neymar har en son som heter David Lucca da Silva Santos. Han har delad vårdnad om sonen tillsammans med mamman Carolina Dantas. Det var länge hemligt vem som var mamman till barnet men Dantas gick ut och bekräftade att det var hon som var den biologiska modern till omvärlden.

Neymar skandaler och problem med lag

Tack vare alla filmningar har Neymar blivit hånad. Under VM kulminerade det när “Neymar Challenge” spred sig som en löpeld. Det gick ut på att lägga sig ner på marken och rulla runt. Något som bland annat tennisspelaren Jonas Björkman gjorde under en tennismatch till publikens förtjusning.

Utanför planen har Neymar hamnar i stora kontroverser och var bland annat i rätten för bedrägeri och korruption efter att han och hans föräldrar anklagats för att ha lurat investmentbolaget DIS i övergången från Santos till Barcelona. Men om Neymar får fängelse blir det villkorligt.

Film om Neymar

Neymar har gästspelat i flera filmer bland annat i XXX-Return of Xander Cade, Above the Noise, Nicky Jam feat Will Smith och i Shakira ft Carlinhos Brown: La La La som tar influenser från den afro-brasilianska befolkningen. Neymar har också synts i flera reklamfilmer för sina sponsorer och i talkshows, TV-program och dokumentärer. Dokumentären Pelada, Favelas Soccer rekommenderas verkligen.

Neymar mål och statistik

Under såväl landslags- som klubblags-karriären har Neymar öst in mål. på 446 matcher har det blivit 273 mål för Santos, Barcelona och PSG. I den gula landslagströjan har Neymar spelat 92 gånger och stått för 59 mål. Det ger en total på 332 mål på 538 matcher och ett målsnitt på ungefär 0,62 mål per match. Om vi räknar att anfallaren spelade 90 minuter per match ger det ett snitt på 0,006 mål per spelad minut.

Insatser i landslaget

Under sin tid i landslaget dröjde inte särskilt länge innan stjärnan tog rollen som kapten och pådrivare. Pressen har därför varit enorm på Neymar i landet och om detta är anledningen till de uteblivna framgångarna är möjligt. Visserligen var Neymar avstängd i 7-1-förlusten mot Tyskland men i VM 2018 blev det “bara” kvartsfinal för brassarna. Den enda riktiga framgången med landslaget är OS-guldet på hemmaplan 2014, bara månader efter VM-fiaskot.

Neymar i spel och reklam

På FIFA 19 delar Ronaldo och Neymar på omslaget. Det är första gången som Neymar täcker omslaget på det otroligt populära tv-spelet. Dessutom gör Neymar reklam för en mängd globala företag. På listan hittar vi Beats by Dre, Gillette, Nike, McDonalds och Red Bull. Han har synts i flertalet reklamfilmer för dessa företag.

Kända intervjuer med Neymar

Det finns ingen direkt intervju med Neymar som blivit viral. Stjärnan håller sig ganska lugn och försöker hålla sitt privatliv just privat även om det är väldigt svårt med den statusen Neymar har. De fåtalet privata intervjuer Neymar deltar är inte särskilt uppséendeväckande eller upphetsande, förutom för de mest brinnande fansen.

Neymar tattoos

PSG-anfallaren har flertalet tatueringar som pryder hans kropp. Bland annat har  ‘David Lucca’ (sin sons namn) tatuerat med födelsedatum. Han har också en en fras tatuerad på brösten. Den representerar hans pappa och de säger frasen tillsammans inför varje match. Han har även två händer som representerar trohet, en krona och “love” på handen och siffran 4 med romerska bokstäver som är antalet familjemedlemmar.

Neymar bemärkelser

Trots bländande prestationer har Neymar aldrig vunnit ballon d’or. Han har kommit trea en gång men aldrig bättre än så. Däremot har han vunnit FIFA Puskás Award för årets vackraste mål 2011 och delad skytteligaseger i Champions League 2014-15 tillsammans med Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. Han har vunnit Champions League, La Liga och Ligue 1 plus massvis med inhemska cuper. Med landslaget har han vunnit OS-guld 2016 och FIFA Confederations Cup 2013.

Neymar tavlor och missar

Stjärnan har inte stått för några direkta jättetavlor på planen men däremot har han dragit på sig en hel del röda kort. 8 stycken för att vara exakt när han hade fyllt 25. Gula korten är mer än 140 stycken genom tiderna. Neymar har fått många kort för filmning, protester och efterslängar. Han kan vara rätt grinig och ful när han spelar ibland men får också ta mycket stryk.

Neymars  frisyr

Playboyen och fotbollsstjärnan har haft många spännande frisyrer genom åren. I början av karriären var det mörkt hår som gällde men numera färgar Neymar sitt hår. Under VM 2018 blev Neymar hånad för sin frisyr som många ansåg likna spaghetti. Flera personer la ut bilder på sociala medier med spaghetti i håret och kallade det för ‘Neymar Haircut’.

Neymar framtid

Det spekuleras alltid i Neymars framtid. Ingen hade väl trott att han någonsin skulle lämna Barcelona men han ansåg att klubben inte hade plats för både honom och Messi. I PSG har det ryktats om att anfallaren inte ska trivas och det har pratats om Real Madrid. En övergång som minst sagt skulle vara kontroversiell. Det lär dock dröja innan Neymar lämnar PSG då han skrev på långt kontrakt och dessutom kostade 2 miljarder kronor.