Menu

Handikappbetting och Asian Handicap

Handikapp är typer av satsningar där särskilda villkor ställs för att förklara vinnaren av ett evenemang för vadslagning – oavsett det verkliga resultatet av spelet. Av alla betting begrepp är det just handicap som de flesta spelare söker en förklaring för. I denna guide kikar vi på allt det viktigaste du bör veta om handicap bets.

Vi börjar med att förklara begreppet som i våra ögon är det allra viktigaste. Asian handicap är en form av vadslagning där ett av lagen, underdoggen, ges en start för att balansera en match. Detta innebär att de får en virtuell ledning i matchen, medan favoriterna får motsvarande minus handikapp, t ex -0,5 och 0,5. Spelar du trav och är intresserad av V75 tips, är det utan tvekan bra att veta hur du bettar med asiatisk handikapp. Då höjs dina vinstchanser på spel på enstaka travlopp.

Det går att spela på Asian Handicap på ett stort antal olika marknader. Dessa inkluderar men är inte begränsade av betting på mål, goal live spel, över under bets, först till 5 hörnor bettingmarknad. Oddssajter som är bäst på handicap betting 2018 och som har svensk språkversion är enligt oss på Ettkrysstvå bet365 och Unibet. Nedan hittar du närmare förklaring om hur handikappbetting fungerar. Dessutom planerar vi senare i år publicera även handicap betting FAQ på denna sida. Fler frågor och svar om betting överlag hittar du i vår stora FAQ.

Asian Handicap Trav Bild

 

Grundregler för Handicap Bets

Vi börjar med att kika på grunderna som är ett måste att kunna för varje ny spelare. En nybörjarguide för dig som vill bli bra på Asian Handicap bets, helt enkelt. Om du satsar på -0,5, vinner du satsningen endast om ditt lag vinner. Om du lägger en insats på 0,5, vinner du satsningen endast om ditt lag vinner eller matchen slutar i rita.

 • 1×2 med handikapp (3-vägs handikapp) är en form av betting där utfallet är möjligt, vilket ger dig 3 potentiella spel. Exempel:
 • 1×2 med handikapp (-1) – du satsar hemma och matchen slutar 1-0. När du har tagit in parametern i poängen blir slutresultatet 0-0. Det betyder att du har förlorat din insats. För att du ska vinna vadet måste matchen sluta med en hemvinst med minst 2 mål;
 • 1×2 med handikapp (-1) – du lägger en insats på dra och matchen slutar 2-0. När du har tagit in parametern i poängen blir slutresultatet 1-0. Det betyder att du har förlorat din insats (matchen slutade inte i rita). För att du ska vinna vadet måste hemmalaget vinna matchen med endast en målskillnad;
 • 1×2 med handikapp (-1) – du satsar på bort och matchen slutar 2-1. När du har inkluderat parametern i poängen blir slutresultatet 2-2. Det betyder att du har förlorat din insats. För att du ska kunna vinna vadet måste matchen avslutas med en bortgång eller en oavgjort.

Asian Handicap och över/under spel

Dags för en förklaring av första typen av AH. I Asian Handicap/ Över Under med heltalsparametrar kan bett sluta ha en inställd status, förutom vunnit eller förlorat.

Exempel:

 • Om du satsar på asiatisk handikapp 0, kommer insatsen att avbrytas och du får tillbaka din insats om matchen slutar i rita;
 • Om du satsar på asiatisk handikapp 1, kommer insatsen att avbrytas och du får tillbaka din insats om bortalaget vinner med endast en målskillnad;
 • Om du lägger en insats på över under 2, kommer insatsen att avbrytas och du kommer att få tillbaka din insats om antalet mål i matchen var 2. I övertid under vad vilket lag vinner spelar ingen roll. De avgörande kriterierna är antalet mål som har målats.

Asian Handicap och över/under mixade parametrar

I Asian Handicap / Över Under med blandade parametrar kan spel sluta ha andra resultat än vunnit eller förlorat: hälften vann och hälften förlorad.

Exempel:

 • Asian handicap 0.25 är en kombination av asiatisk handikapp 0 och asiatisk handikapp 0,5.
 • Om du lägger en insats på AH 0.25 (hem) och matchen görs i oavgjort (0-0, 1-1, 2-2, etc.) blir din insats halvt vunnet.
 • Om du lägger en insats på AH -0.25 (hem) och matchen görs i en rubbning blir din insats förlorad.
 • Asiatisk handikapp 0.75 är en kombination av asiatisk handikapp 0,5 och asiatisk handikapp 1.
  • Om du satsar på AH 0.75 (hem) och bortgången som vunnits med en målskillnad (0-1, 1-2, 2-3, etc.) blir din insats halverad;
  • Om du satsar på AH -0.75 (hem) och hemmalaget vinner med 2-1 blir din insats halvt vunnet.
 • Över Under 2,25 är en kombination mellan Över Under 2 och Över Under 2,5.
  • Om du lägger en insats på över 2,25 och i matchen är det 2 mål, så blir din insats förlorad;
  • Om du satsar på Under 2.25 och i matchen är det 2 mål, så blir din insats halvt vunnet.