Menu

Handikappbetting och Asian Handicap

Handikapp Ă€r typer av satsningar dĂ€r sĂ€rskilda villkor stĂ€lls för att förklara vinnaren av ett evenemang för vadslagning – oavsett det verkliga resultatet av spelet. Av alla betting begrepp Ă€r det just handicap som de flesta spelare söker en förklaring för. I denna guide kikar vi pĂ„ allt det viktigaste du bör veta om handicap bets.

Vi börjar med att förklara begreppet som i vÄra ögon Àr det allra viktigaste. Asian handicap Àr en form av vadslagning dÀr ett av lagen, underdoggen, ges en start för att balansera en match. Detta innebÀr att de fÄr en virtuell ledning i matchen, medan favoriterna fÄr motsvarande minus handikapp, t ex -0,5 och 0,5. Spelar du trav och Àr intresserad av V75 tips, Àr det utan tvekan bra att veta hur du bettar med asiatisk handikapp. DÄ höjs dina vinstchanser pÄ spel pÄ enstaka travlopp.

Det gÄr att spela pÄ Asian Handicap pÄ ett stort antal olika marknader. Dessa inkluderar men Àr inte begrÀnsade av betting pÄ mÄl, goal live spel, över under bets, först till 5 hörnor bettingmarknad. Oddssajter som Àr bÀst pÄ handicap betting 2018 och som har svensk sprÄkversion Àr enligt oss pÄ EttkrysstvÄ bet365 och Unibet. Nedan hittar du nÀrmare förklaring om hur handikappbetting fungerar. Dessutom planerar vi senare i Är publicera Àven handicap betting FAQ pÄ denna sida. Fler frÄgor och svar om betting överlag hittar du i vÄr stora FAQ.

Asian Handicap Trav Bild

 

Grundregler för Handicap Bets

Vi börjar med att kika pÄ grunderna som Àr ett mÄste att kunna för varje ny spelare. En nybörjarguide för dig som vill bli bra pÄ Asian Handicap bets, helt enkelt. Om du satsar pÄ -0,5, vinner du satsningen endast om ditt lag vinner. Om du lÀgger en insats pÄ 0,5, vinner du satsningen endast om ditt lag vinner eller matchen slutar i rita.

 • 1×2 med handikapp (3-vĂ€gs handikapp) Ă€r en form av vadslagning dĂ€r utfallet Ă€r möjligt, vilket ger dig 3 potentiella spel. Exempel:
 • 1×2 med handikapp (-1) – du satsar hemma och matchen slutar 1-0. NĂ€r du har tagit in parametern i poĂ€ngen blir slutresultatet 0-0. Det betyder att du har förlorat din insats. För att du ska vinna vadet mĂ„ste matchen sluta med en hemvinst med minst 2 mĂ„l;
 • 1×2 med handikapp (-1) – du lĂ€gger en insats pĂ„ dra och matchen slutar 2-0. NĂ€r du har tagit in parametern i poĂ€ngen blir slutresultatet 1-0. Det betyder att du har förlorat din insats (matchen slutade inte i rita). För att du ska vinna vadet mĂ„ste hemmalaget vinna matchen med endast en mĂ„lskillnad;
 • 1×2 med handikapp (-1) – du satsar pĂ„ bort och matchen slutar 2-1. NĂ€r du har inkluderat parametern i poĂ€ngen blir slutresultatet 2-2. Det betyder att du har förlorat din insats. För att du ska kunna vinna vadet mĂ„ste matchen avslutas med en bortgĂ„ng eller en oavgjort.

Asian Handicap och över/under spel

Dags för en förklaring av första typen av AH. I Asian Handicap/ Över Under med heltalsparametrar kan bett sluta ha en instĂ€lld status, förutom vunnit eller förlorat.

Exempel:

 • Om du satsar pĂ„ asiatisk handikapp 0, kommer insatsen att avbrytas och du fĂ„r tillbaka din insats om matchen slutar i rita;
 • Om du satsar pĂ„ asiatisk handikapp 1, kommer insatsen att avbrytas och du fĂ„r tillbaka din insats om bortalaget vinner med endast en mĂ„lskillnad;
 • Om du lĂ€gger en insats pĂ„ över under 2, kommer insatsen att avbrytas och du kommer att fĂ„ tillbaka din insats om antalet mĂ„l i matchen var 2. I övertid under vad vilket lag vinner spelar ingen roll. De avgörande kriterierna Ă€r antalet mĂ„l som har mĂ„lats.

Asian Handicap och över/under mixade parametrar

I Asian Handicap / Över Under med blandade parametrar kan spel sluta ha andra resultat Ă€n vunnit eller förlorat: hĂ€lften vann och hĂ€lften förlorad.

Exempel:

 • Asian handicap 0.25 Ă€r en kombination av asiatisk handikapp 0 och asiatisk handikapp 0,5.
 • Om du lĂ€gger en insats pĂ„ AH 0.25 (hem) och matchen görs i oavgjort (0-0, 1-1, 2-2, etc.) blir din insats halvt vunnet.
 • Om du lĂ€gger en insats pĂ„ AH -0.25 (hem) och matchen görs i en rubbning blir din insats förlorad.
 • Asiatisk handikapp 0.75 Ă€r en kombination av asiatisk handikapp 0,5 och asiatisk handikapp 1.
  • Om du satsar pĂ„ AH 0.75 (hem) och bortgĂ„ngen som vunnits med en mĂ„lskillnad (0-1, 1-2, 2-3, etc.) blir din insats halverad;
  • Om du satsar pĂ„ AH -0.75 (hem) och hemmalaget vinner med 2-1 blir din insats halvt vunnet.
 • Över Under 2,25 Ă€r en kombination mellan Över Under 2 och Över Under 2,5.
  • Om du lĂ€gger en insats pĂ„ över 2,25 och i matchen Ă€r det 2 mĂ„l, sĂ„ blir din insats förlorad;
  • Om du satsar pĂ„ Under 2.25 och i matchen Ă€r det 2 mĂ„l, sĂ„ blir din insats halvt vunnet.