Menu

Odds på Badminton

Idag har du möjligheten att spela för riktiga pengar på vad som helst, inklusive badminton. Denna sport är inte speciellt stor i Sverige, men den som vill prova något nytt kan specialisera sig på badminton betting och slå spelbolagsexperter. Ni som är vana oddsspelare vet säkert hur viktigt det är med att nischa sig och bli bra på ett specifikt område. Badminton kan mycket väl vara lösningen här.

Badminton Odds SpelaNotera att de flesta som spelar på badminton odds gör det endast för att det inte finns andra matcher att betta på just nu. Det höjer ytterligare vinstchanser för dig som blir bra på badminton betting. Det är enkelt att lära sig alla regler och få en känn på hur det hela fungerar. Framför allt gäller detta dig som är van vid betting på tennis. Reglerna må vara annorlunda, men upplägget med endast två möjliga slutresultat och set betting liknar tennisen rejält.

Lär dig allt om spelarnas form och skadeläge så har du direkt en stor fördel när du spelar på badminton odds mot andra spelare och bettingproffsen som sätter odds hos spelbolag på nätet. Samma grundregler gäller för badminton betting som vid spel på alla andra sporter

 • Följ speltips från experter;
 • Maxa ut bonuserbjudanden, dvs extra pengar på odds som du får i välkomstpaket;
 • Hitta spelbolag med bästa odds på badminton;
 • Använd dig av bettingsajter med snabba uttag;
 • Spela aldrig hos oddssidor med dålig licens;
 • Lär dig allt om sporten du bettar på, i det här fallet badminton

Betting på Badminton

Nedan listar vi de vanligaste spelformerna vid betting på badminton. Dessa gäller spelbolag på nätet. Det går för närvarande inte att tippa badminton hos Svenska Spel. Det betyder att du måste spela online för att satsa pengar på sporten och kan slippa leta efter gratis pengar på odds och riskfria spel.

Vinnarbets

Satsar du på vem som vinner i matchen, kallas det ofta för vinnarbets eller tvåvägsvad. Matchen kan ju sluta antingen med en spelares vinst (1) eller med motståndarens vinst (2). Drar sig en badmintonspelare ur matchen, brukar spelbolagen betala tillbaka alla insatser. Det är alltså en skillnad på badminton och tennis, vad gäller regler för vinnarbets. I tennis gäller alla vad efter ett avslutat set.

Set betting

En populär spelform för badminton betting är set betting. Du satsar på vem som vinner nästa set. Hela setet måste avslutas för att ditt vad ska få gälla. Dessutom går det att spela på slutresultatet i set.

Bets på lagtävlingar

Utöver klassiska bets på matchvinnare och set betting, är det även vanligt att spela på lagtävlingar. I badminton är det nämligen populärt med diverse lagmatcher eller team matcher som det ibland kallas. För denna typen av bets gäller ditt vad, oavsett om det sker några walkovers som även används för andra sporter som trav och galpoo. Det sker oavsett om lagkaptenen väljer ersätta spelarna under lagtävlingens gång.

Vanliga regler för betting på badminton

 1. Om en match startar men inte slutförts, kommer alla spel att vara ogiltiga, såvida inte det specifika marknadsutfallet redan är bestämt.
 2. Riktigt / Vinnare: Förutse vilket lag / deltagare som vill vinna evenemanget. Bets på icke-startande deltagare kommer att återbetalas.
 3. Matchspel – Om någon av de namngivna spelarna i en match ändras innan matchen startar är alla insatser ogiltiga.
 4. In-Play Point Betting erbjuds för en spelare att vinna den nominerade poängen. I händelse av att poängen inte spelas, på grund av spelet eller matchens slut, kommer alla spel på den punkten att vara ogiltiga.
 5. Set Winner: Denna satsning avser vinnaren av en specifik uppsättning. Den respektive uppsättningen måste fyllas i för att spel ska stå.
 6. Över Under vid Full Match / 1:a Set / 2:a Set / 3:e Set: Spelet eller relevant set måste vara klar för att spel ska ha åtgärd.
 7. Odd eller jämn vid full match / 1: a set / 2: a set / 3: uppsättning: Spelet eller relevant set måste vara klar för att spel ska ha åtgärd
 8. Race till X Points: Avgjort på spelaren / laget som når det citerade antalet poäng först. I händelse av övergivande kommer alla spel att vara ogiltiga om inte avräkning redan är fastställd.
 9. Statistik som tillhandahålls av den officiella webbplatsen för relevant tävling eller fixtur kommer att användas för avvecklingsändamål. Om statistik från en officiell poänggivare eller officiell hemsida inte är tillgänglig eller det finns väsentliga bevis för att den officiella poänggivaren eller den officiella webbplatsen är felaktig använder vi oberoende bevis för att stödja vadslagning. I avsaknad av konsekvent, oberoende bevis.