Menu

Surebets

Att vinna pengar på betting med surebets är fortfarande populärt. Varje dag letar hundratals svenskar efter sure bets calculator på sajter som Flashback och Betbrain. Ett annat namn på detta system som öppnar upp med bra utdelning på oddsspel är arbitrage. Ditt mål med surebets är att hitta skillnader i odds som olika bettingsajter erbjuder och lägga dina bets så att du vinner oavsett slutresultatet. Ett svenskt begrepp som ibland används för detta fenomen är säkra odds. På nätet hittar du en massa verktyg som går under namnet surebets finder eller liknande. Dess mål är att hjälpa dig hitta sättet att vinna på odds oavsett matchresultat.

För ca femton år sedan blev det stort med arbitrage betting i Sverige, tack vare alla spelbolag på nätet som började dyka upp. Att det numera är betydligt svårare att vinna pengar på surebets beror bland annat på betting exchange-sajter eller oddsbörser. Numera är det enkelt för bettingsajter att gardera sig för förlust samt att se vad marknaden sätter för odds. I slutändan hamnar de flesta spelbolagen på ungefär samma oddstal, vilket försvårar avsevärt för dig som letar efter möjligheter till surebets. OBS! Få förstår skillnaden mellan surebets och sure wins. Vinster på denna typ av onlinebets kallas inte för sure win. Det gör spelvinster vid spel på låga odds, t.ex. 1.01 och 1.02.

Till skillnad från poker, en annan spelform som tog fart samtidigt som surebets, är det fortfarande fullt möjligt att vinna stora pengar på arbitrage betting. Poker är som vi alla vet död, enligt en massa olika källor. För att bli rik på surebets behöver du lägga rejält med tid på all research, men det är ju normen för varje bettingspelare. Utöver detta går det att köpa software och inlogg till tjänster som underlättar arbitragevinster. De fungerar på ett liknande sätt som de som används för att vinna pengar på arbitrage börsen.

Surebets: förklaring av begreppet

Sure win på Sure bets Du har kanske hört om säkra spel och odds och undrat vad detta handlar om. Det är helt enkelt, precis som arbitrage betting, andra namn på samma begrepp, nämligen surebets. Dessa bets går ut på att du letar efter odds hos flera bettingsajter och försöker hitta mönster och möjligheter för att gå plus eller gröna ut, när du spelar på olika. Du kan även göra detsamma utan att byta sajt, om du spelar åt båda håll på oddsbörser – som backer och som layer. I de allra flesta fall är det möjligt att gröna ut på betting exchange när du kör live-betting, men inte om du lägger pre-match spel.

Ditt mål är alltså att hitta obalanserade odds och vinna den lilla procentenheten utan att riskera förlora något alls. Notera att surebets är ofta förbjudna av bettingsajter. Helst ska du kolla vad som gäller för personer som försöker vinna pengar på surebets med spelbolaget innan du sätter igång och spelar för riktiga pengar.

Tjäna pengar på arbitrage

Innan vi sätter igång och skriver om huruvida det går att tjäna pengar på arbitrage tillika surebets, vill vi nämna en viktig sak. All betting är hasardspel. Det är riktigt farligt att hamna i riskzonen för spelberoende när du omsätter stora belopp. Även om det känns lockande med stora pengar på surebets, se till att inte hamna i situationen då du börjar betta på impuls. Ta ut pengar du vinner på arbitrage i stället för att backa dina favoriter. Vi på Ettkrysstvå-redaktionen vet själva hur svårt det är att låta bli.

Nu när vi har nämnt det, är det dags att förklara hur du kan tjäna riktiga pengar på arbitrage betting. Alla spelbolag på nätet går med vinst just tack vare marginal på odds. Varför inte göra detsamma? När du spelar på arbitrage, agerar du i princip på samma sätt som oddssättare hos spelbolagen gör. Du balanserar dina bets med surebets och försöker gå i vinst oavsett match- eller turneringsresultat. Nedan hittar du viktiga tips som hjälper dig att börja tjäna pengar på surebets:

  1. Läs på om sporter och bli expert på alla spelmarknader. Det är viktigt även när du kör arbitrage betting;
  2. Lär dig allt om precis alla spelbolag med odds som finns, deras odds och bonusar;
  3. Läs på alla regler och villkor som kan påverka uttag av dina vinster på surebets. Gör det innan det är för sent och dina pengar blir låsta (blockade) av någon ”konstig” anledning;
  4. Hitta böcker och mjukvara som finns till för att hjälpa dig tjäna pengar på surebets.
  5. Håll stenkoll på att du verkligen spelar arbitrage och aldrig börjar spela på intuition. För spreadsheets och analysera alla bets du har gjort.

Hitta surebets

Grovjobbet som du måste vara förberedd att göra för att hitta surebets är att öppna upp olika spelsidor och följa deras odds. Dessutom finns det en del jämförelsesajter där du får se odds på aktuella matcher på alla möjliga spelsajter på en och samma gång. Ett exempel på en sådan sajt som kan vara av hjälp för dig som gillar surebets är Oddschecker. Det finns fem viktiga problem med att förlita sig på bettingjämförelsetjänster och mjukvara som är skapad för att göra arbitrage betting enklare:

  1. Det finns ingen bra som täcker svenska marknaden;
  2. Oddsen uppdateras inte tillräckligt ofta;
  3. Du kan aldrig vara säker på att oddsen verkligen stämmer med verkligheten (läs med de aktuella oddsen);
  4. Inte alla svenska spelbolag finns med på listan över tillgängliga odds. Vissa sajter som du hittar på jämförelsesajter är inte tillgängliga i Sverige;
  5. Inte alla spelmarknader som är intressanta för oss i Sverige går att hitta på oddsjämförelsesajter. Exempelvis saknas odds på VM i hockey samt så är vinter-OS odds helt enkelt inte med i listan över tillgängliga spelmarknader som du kan jämföra.

Med andra ord så är det bäst om du själv väljer mellan 15 och 20 svenska sajter och några viktiga utländska oddsbörser och följer odds på marknader du är intresserad av live. Så hittar du surebets enklast. Glöm inte att den viktigaste sajten när du letar efter arbitrage odds är Betfair.

Bästa spelbolag för surebets

Det är svårt att välja bästa spelbolag för surebets, då de flesta förbjuder denna strategi. Vi anser självklart att det är helt fel. Vi ser inget dåligt med att försöka vinna pengar på betting genom att använda sig av exakt samma metoder som spelbolag gör för att tjäna pengar. Det är rentav unfair. Tyvärr kommer du snabbt att bli limiterad, om du är bra på surebets och satsar pengar på spelbolag kända i Sverige.

Vi på Ettkrysstvå rekommenderar dig två bästa sajter för arbitrage: Pinnacle och Betfair. Ett annat tips är att öppna konton hos alla spelbolag och spela lite då och då på samtliga för att inte åka dit för surebets, om du nu satsar ofta och spelar för stora belopp. Försök lägga pengar smart och gör ditt bästa för att inte bryta mot spelbolagens regler. Orkar du inte hålla koll på odds på flera bettingsajter, heter din lösning för bästa spelbolag för arbitrage Betfair. Där kan du spela surebets på livebetting och bli rik på att gröna ut. Vi själva föredrar denna metod.